Astma korona ja esiopetus =Ei

Teksti Jasmin

Meillä lapsi jäi toistaiseksi ja määrittämättömäksi ajaksi esiopetuksesta pois. Ajatus siitä, että yli 500 henkilön yleisötapahtumia tulisi välttää, mutta lapsen voi viedä 1000 henkilön kouluun, on järjen vastainen.

Kuulun riskiryhmään itse astman vuoksi enkä halua meille koronaa ehdoin tahdoin lähteä hakemaan. En tahdo vastuuttaa lastani käsien pesuun. Yrityksemme työt makaavat puolisoni harteilla. Olemme onnellisessa asemassa siinä, että tämän asian voi hoitaa näin. Monella tilanne on erilainen.

Terveelle tämä pöpö ei todennäköisesti tee mitään mutta yhteisvastuullisuus on se, mikä voi pelastaa tuhansien hengen. Terveydenhuolto ei kestä, jos kaikki riskiryhmään kuuluvat sairastuvat samaan aikaan.

Emme ole hysteerisiä ja lapsen kanssa tämä on hoidettu ilon kautta. Ostimme lasten Alfapetin, jonka kanssa lukuharjoittelu jatkuu. Hamstrasimme askartelutarvikkeita, savea ja vesivärejä sekä paperia. Kaapit on täynnä leivontarvikkeita. Me selviämme kyllä.

Laitoin eilen koululle Wilmaviestin ja kieltämättä se oli hieman hankala kirjoittaa. Onko tämä hysteriaa? Liioittelenko riskiryhmääni? (Lääkityksellä olevat astmaatikot ovat riskiryhmissä mainittu ensimmäisten joukossa, mutta en ole iäkäs enkä usko, että korona olisi minulle kuitenkaan kuolemaksi) Aiheutanko lapselle harmia vain lisää, tai turhia pelkoja? Kaikenlaista pohtii, kun on aikaa.

Facebookryhmien mukaan kuitenkin suuri osa vanhemmista on päätynyt samaan ratkaisuun.

Toistaiseksi olemme terveitä. Käymme kaupassa mahdollisimman vähän, pysymme rauhallisina, otan tunnollisesti lääkkeet ja hoidamme perusterveyttämme hyvin. Keuhkoja vahvistetaan liikunnalla eikä ärsytetä turhaan allergeeneilla.

Miten muilla riskiryhmissä olevilla  toimitaan hoitopaikkojen ja koulujen suhteen?

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Itse otin aikanaan lapseni esiopetuksesta kotiin, kun noro-aika oli parhaimmillaan. En tautia meille tahtonut ja minulla oli mahdollisuus lapsen kanssa olla, joten mikä jottei.

Esiopetuksesta opettajana pidän yleisestikin hyvin suositeltavana, että lapset pidetään kotona silloin, kun siihen on vanhemmilla halu ja mahdollisuus. Ei sitä tarvitse tällaisena päivänä edes perustella.
Ei lapsesi tulevat kouluvalmiudet siitä mitään kärsi, vaikkei esiopetuksesta palaisi enää koko keväänä. Kyllä kotona oppii elämää, jos nyt ei pelkästään yksin puhelimelle jää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä