Mummon lastenhoito diginä, etäterapeutti ja muut pelastustoimet

Teksti Jasmin

Huoli pois, elämä jatkuu! Vai jatkuuko? Voihan se toki olla, että me kuollaan kaikki, mutta siihen asti täytyy vahvasti elää.

Elämä on nyt siirtynyt verkon puolelle ja ajattelin esitellä teille, mihin video taipuu.

Etälastenhoitoa ja videokirkko

Etälastenhoito

Meillä isovanhemmat ovat karanteenissa isomummia myöten, joten lastenhoitoapua ei ole tiedossa. Rakkaiden hyvinvointi on kaikkein tärkeintä, joten seuran pitoon on keksittävä muita keinoja. Videopuhelut toimivat seuran lisäksi myös oivana lastenhoitona, kunhan vain lapsen ikä otetaan huomioon. Vanhempi pystyy tekemään vaikkapa etätöitä, mummin leikkiessä lapsen kanssa videon välityksellä. Tämän voi toteuttaa samassa tai eri huoneessa. Älä kuitenkaan jätä lasta yksin kotiin videohoidon turvin. Videopuhelun välityksellä voi mm askarrella ja pelata sekä leipoa.

Videorukoilu ja kirkot

Hämeessä jo useampi kirkko on aloittanut hengelliset tilaisuudet etäyhteyksien ja live-tilojen välityksellä. Etsi oman seurakuntasi some-sivut ja katso mitä sieltä löytyy.

Apteekki

Yliopiston apteekilla on verkkoapteekki. Sinne kirjaudutaan sisään, otetaan farmaseuttiin puhelin -tai chatyhteys jolla saadaan ostoskoriin reseptilääkkeet. Tilauksen saa joko apteekin noutoautomaattiin, postilla, (esim smartpost) tai kotiinkuljetuksella. Tilasin itse astmalääkkeet tällä, se oli helppoa enkä altistunut pöpöille.

Kauppa

Ainakin osa K-supermarketeista käyttää verkkokauppaa, jossa voi tilata sekä maksaa tavarat ja ne voi noutaa kaupasta. Tällä vältetään turhia kontakteja.

Usko tulevaisuuteen ja opiskele?

Verkko-opiskelu

Nyt jos koskaan on aika opetella vaikkapa Italiaa. Kyllä ne rajat vielä aukeavat. Kaikki tulee vielä olemaan hyvin. Uskoa tulevaisuuteen kannattaa ylläpitää. Netti on täynnä kaikenlaisia verkkokursseja, joita kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi etälastenhoitaja voi lukea lapsille iltasatua ja sinä voit opiskella verkkokurssilla pilatesta.

Etä-askartelu ja käsityöpiirit

Zoom-sovellus mahdollistaa suuret ja pienet kokoontumiset. Etenkin ikäihmiset voisivat kokoontua videoiden välityksellä tekemään käsitöitä.

Etälääkäri ja etäterapeutti

Etäterapiat

Jos psyyke on ollut hauras jo ennen koronaa, voi sosiaalinen eristäytyminen olla raskas paikka. Terapeutit palvelevat nyt etänä entistä enemmän. Ainakin Vastaamosta on saatavilla terapeutteja etäyhteydellä. Puhuminen kannattaa.

Etälääkäri

Jos et tarvitse välitöntä hoitoa tai kliinistä tutkimusta, mutta lääkärille pitäisi päästä, se on mahdollista videon välityksellä ainakin Terveystalossa.

Ylen etälähetykset

Yle on päättänyt laittaa pystyyn livelähetykset, joissa esiintyy viikonloppuna ainakin Vesala ja Anssi Kela. Nyt jos koskaan on aika avata televisio

Etäliikunta

Moni kuntosali sulkee ovensa ja siirtyy etälähetyksiin. Ryhmäliikuntaan pääsee myös karanteenissa. Näitä ryhmiä löytyy paljon somesta ja eri kuntosalien sivustoilta. Instasta hästägeillä kannattaa hakea.

Facebookissa on ryhmiä, jotka pyrkivät tuomaan tietoa ja tarjontaa. Esimerkiksi karanteeniklubi -ryhmä päivittää jatkuvasti tietoa ja tapahtumia. Liity nyt ryhmiin, verkostoihin ja kaikenlaisiin piireihin. Pääset niistä kyllä halutessasi eroon myöhemmin. Hyödynnä teknologia ja opeta isovanhemmatkin tekemään sama.

Heitä kommentteihin omat vinkit!

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä