Syntisen herkullinen suklaaperunajäädyke

Teksti Jasmin

Luin Antti Holman Järjestäjää ja siinä päähenkilö oli kirjan alussa kovasti viehtynyt perunaleivoksiin, jotka päätyivät työpaikalla ulkonäkönsä vuoksi roskiin työkavereiden toimesta. En ollut koskaan kuullut sellaisista joten googlasin, minkälainen leivonnainen näyttää mukamas pilaantuneelta. Ihastuin heti. Kahvinen, suklainen ja mantelinen. Tyttäreni suhtautui peruna -nimisen makeisen leivontaan karsaasti, mutta tartuimme tuumasta toimeen. Ohje piti saada maidottomana munattomana ja gluteenittomana, enkä löytänyt valmista ohjetta. Sovelsin noin seitsemää eri reseptiä ja päädyin tekemään jäädykkeen perinteisen leivoksen sijaan. Tämä syntyi lopputuloksena. Jätin punssin pois, sen mausta en pidä enkä tiennyt sopiiko se kylmään versioon. Minulle ei aivan selvinnyt, mistä nämä ovat nimensä saaneet, sillä perunajauhojen osuus oli kaikissa reseptissä suhteellisen pieni, myös perinteisissä leivoksissa

Suklainen perunajäädyke

1dl kaurajauhoja (tarvittaessa gluteeniton)

1dl perunajauhoja

1dl omenahilloa (käytin itse omenabanaani)

1 tl leivinjauhetta

3rkl öljyä

Sekoita jauhot yhteen ja yhdistä hillon sekä öljyn kanssa. Paista 15min puolella pellillä.

1.5 dl tomusokeria

0.5 dl kahvia

1dl vadelmahilloa

3rkl kaakaojauhetta

1/2pkt mantelimassaa

100g sinistä keijua

100g tummaa suklaata

Strösseleitä

Sulata margariini ja suklaa. Lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Käytin itse tehosekoittimen puutteessa blenderiä ja vatkainta, mutta lopulta haarukka osoittautui parhaaksi. Laita vuokiin ja ripottele strösselit päälle.  Me teimme vuoat foliosta. Pakasta yön yli tai vähintään 3 tuntia. Nauti heti. Nämä ovat erittäin makeita, joten pienet annokset ovat parhaita.

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Perunaleivos on suosikkini jo lapsuudesta!
Nykyisellä asuinpaikkakunnallani oli pieni kahvila, josta sai ihan parhaita perunaleivoksia, mutta se valitettavasti suljettiin viime syksynä.

Antti Holman Järjestäjästä pidin myös 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä