Irti kondomeista senkin hamsteri!

Teksti Jasmin

Käsidesit, vessapaperit, makaronit ja tonnikalat. Niitä ilman voi vielä elää. Kyllä, myös ilman vessapaperia. Is uutisoi taannoin, että kondomit voivat loppua, jos koronatilanne vaikuttaa maahantuontiin. Mitä tällainen uutisointi voi tehdä? No jengi juoksee kauppoihin ja ostaa spärdärit hyllyiltä.

Tiedän mistä puhuin, sillä tein niin itsekin. Päätin kuitenkin, että kaksi pakettia saa luvan riittää, vaikka hieman hirvitti. Voimme käyttää vain yhtä mallia ja jos se loppuisi, mitään ei ole tehtävissä seksin saralta. Älkääkä nyt höpiskö mistään korvaavasta toiminnasta, ei se ole sama asia. En kehdannut ostaa enempää, sillä tulin ajatelleeksi, että muilla voi olla samanlaisia ongelmia. Hamstraaminen aiheuttaa sen, että kaikille ei riitä. Jotkut edullisimmista kondomeista olivatkin jo tyhjenemään päin.

Tässähän ei ole välttämättä kyse siitä, että Suomessa olisi liian vähän ehkäisyvälineitä vaan siitä, että porukka ostaa niitä yli oman tarpeensa sinne kaapin perälle kahmalokaupalla ja tällöin kaikille ei riitä. Sama on nyt käynyt käsidesin kanssa. Monella on litratolkulla ylimääräistä käsidesiä ja toiset ovat kokonaan ilman. Jos kaikki ostaisivat sitä sopivasti vaikkapa kuukaudeksi eteenpäin, sen tarjonta pysyisi tasaisena.

Kun hamstraus osuu ehkäisyvälineisiin, syntyy tuhoa. Esimerkiksi sukupuolitauteja ja ei toivottuja raskauksia. Ilmeisesti korona kuitenkaan ei ole saanut peittoja heilumaan, sillä kumeja toistaiseksi näyttäisi hyllyillä riittävän. Ilmiö kuitenkin on vakava ja itsekäs. Muutama viikko sitten lasten särkylääkkeet olivat loppu. Yritä siinä sitten murentaa Buranaa korvakipuiselle. Moni riskiryhmäläinen hyötyisi käsidesistä enemmän, kuin perusterveet ylitäysillä varastoilla.

Hallitus asetti esimerkiksi astmalääkkeitä koskemaan rajoituksia, jotka ovat erittäin hyödyllisiä. Jos kaikki astmaatikot ja allergiset ostaisivat 3kk maksimi-ventolinen annokset kaappiin, niille jotka tarvitsevat sitä esimerkiksi koronan hoitoon, ei riitä. Kiitos hallitukselle tästä päätöksestä. Voisitteko ulottaa rajoitteet koskemaan myös kondomeja ja suklaata?

Entäs korvikkeet? Missä niiden rajoitteet ovat? Korvikkeiden hamstraus tappaa vauvoja. Oikeasti, Suomi ei ole varautunut ihmisten hulluuteen. Sen vuoksi kuluttajan on otettava vastuuts omasta ostikäyttäytymisestä.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä