Tukea pakaroille! -Kehopositiivinen pt oli loistava valinta

Teksti Jasmin

Kaupallinen yhteistyö PT VeliKoo

Olen ollut kautta aikojen personal trainereiden vankkumaton vastustaja. Ajatus siitä, että joku salilla puskee treenejäni eteenpäin ja muistuttaa minua omista tavoitteistani on puistattava. Olen viimeiset vuodet yrittänyt päästä ulos liiallisesta syömisen kyttäyksestä ja liikunnasta joka rikkoo paikat, kun sitä vetää hampaat irvessä, takaraivossa lihomisen pelko. Pt ei yksinkertaisesti sovi siihen kuvaan.

Paitsi sitten hajosi jalka. Nivelrikkoa, penikkaa, juoksijan polvea.. Listaa voisi jatkaa mutta en kehtaa. Osa rasitusvammoistani tulee myös siitä, että olen rasittanut itseni nukkumalla ja istumalla väärin.

Päätin etten tarvitse ketään, enkä mitään.

Kävin yhdellä fysioterapeutilla vuosi sitten, mutta hän kutsui etureisieni lihaksia isoiksi. Päähäni jäi fiksaatio. Minulla on isot reidet. Tahaton hän siihen oli, eihän hän tiennyt etten oikein pidä itsestäni ja takerrun kaikkeen minkä saa jotenkin taivuteltua negatiiviseksi. Homma ei kuitenkaan mennyt nappiin muiltakaan osin, joten lopetin, ja päätin etten tarvitse ketään.

Halusin kuitenkin takaisin liikunnan pariin. Jalkani eivät kestäneet lapsen pyöräilyn perässä juoksemista ja ärsyyntyi myös pitkistä kävelylenkeistä. Reippaassa lenkissä alkava jatkuva kipu polvessa ja säärissä saivat kiroilemisen jälkeen itkemään. Kuukaudesta toiseen yli vuoden ajan, eikä mikään auttanut. Kun markkinoille oli tullut erilainen konsepti, päätin kokeilla vielä kerran.

Otin valmennuksen kehopositiiviselta personaltrainetilta joka on myös fysioterapeutti. Olen vasta alussa, mutta tiedän jo, että tässä se on.

Ensimmäisellä käynnillä kerroin kammottavat kokemukseni aikaisemmista ja sain osakseni ymmärrystä. Kehopositiivisen pt:n hyviä puolia on se, että voin luottaa siihen, ettei minkäänlaista kehonegaatiota ole ilmassa. Tuomo valitsee sanansa luontaisesti oikein. Jotenkin se vaan tuntuu erilaiselta kun tiedän, että pelkästään jo treenin lähtökohta on kehopositiivinen eikä mikään kehoni osa tai tekemiseni ole arvostelun tai arvioinnin kohteena. Eihän kukaan pt tietenkään arvostele asiakkaitaan, mutta kehopositiivinen ajatusmaailma saa minut luottamaan, myös omaan kehoon. Se pystyy ja kehittyy.

En halunnut ruokavalio-ohjausta, joten siitä ei ole puhuttu ollenkaan. Toisinkin olisi voinut valita, mutta siihenkään ei olisi kuulunut ketoosi. Minulla on ollut älyttömän hauskaa. Treenaus ei ole ollut kiusallista eikä tylsää. Syy jalan ongelmille löytyy berberistäni. Sieltä pettää tuki. Onneksi sitä on saatavilla.

Kyykky oli melkein nähtävissä, mutta onneksi ei

Olemme tehneet lihaskuntoa, matalilla ja korkeimmilla sykkeillä, mutta en ole oksentanut kertaakaan. Sensijaan keskivartalon lihaksissa tuntuu. En tiennyt, että ne saa kipeiksi tekemättä yhtään inhottavaa perinteistä  vatsalihasliikettä. Inhokkikyykkyjä oli nähtävissä, mutta ensimmäistä kertaa kiitin nivelrikkoisia polviani, ne unohdettiin.

Treenit ovat olleet koronan vuoksi ulkona pitkillä turvaväleillä. Etäohjaustakin on saatavilla. Treenin ei tarvitse pt:n ohjauksessa tähdätä perinteiseen laihdutukseen tai siihen, että treenistä on saatava kaikki hiki veri ja eritteet irti, tai mitään ei ole tehty.  Minä haluan korjata rasitusvammani ja huoltaa kehoani kuntoon sitä kautta. En tiedä miltä orjapiiskurituomo näyttäisi penkkipunnerrusta varmistamassa, mutta hän on luvannut, että palvelut ovat yksilöllisiä joten olipa sinulla mielessä mitä tahansa mihin tarvitaan Pt:n tai/ja fyssarin apua, vahva, erittäin vahva suositus.

Keho korjautuu, kun se saa oikeanlaista apua

Nyt, muutamien kertojen jälkeen kehitystä on nähtävissä. Ohjelman liikkeiden toistoja on joutunut lisäämään ja tasapainoharjoitukset sujuvat paremmin. Sain juuri sellaisen ohjelman, joka sopii minulle ja jossa on otettu huomioon kehoni ongelmat ja omat mieltymykseni (se on sovellettu kävelylenkkien yhteydessä tehtäväksi, kunnes kuntosaleja voi taas käyttää) ja kotona olevan välineistöni (jota ei ole) mukaan. Tavoitteenani on päästä juoksemaan, eivätkä omat voimani riittäneet korjaamaan itseäni. Onneksi yksin ei tarvitse jäädä, oli liikkumisen suhteen ongelma mikä hyvänsä.

Toki täytyy olla rehellinen. Paikat olivat seuraavana päivänä kipeät. Kehopositiivinen ohjaus ei selkeästi tarkoita pelkkää silittelyä. Toivon että tämän lopputulos tulee olemaan rasitusvammojen häviäminen, kunnossa oleva tukiranka ja juoksemisen kestävät jalat. Se miten se vaikuttaa lihaksien ulkonäköön, sitä en ole edes ajatellut.

Lisää kehopositiivisista pt palveluista löydät aihealuetta tarkemmin luotsaavasta postauksesta Jos kiinnostuit, lisäinfoa löytyy suoraan Tuomon nettisivustolta

Ps. Tsekkaa Tuomon ja hänen kollegansa pian lanseerattava kehopositiivisen arvomaailman omaava ”Vahvaksi” – verkkovalmennus!

*Tämä postaus kuuluu #otavamediavälittää -kampanjaan ja on tehty Pro bono

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä