Koronakesä -Ainakin näitä juttuja voi tehdä

Teksti Jasmin

Koronan aiheuttamia rajoitteita ollaan purkamassa, mutta moni kavahtaa silti aivan aiheellisesti kontakteja. Alle 500 henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä myös kesällä, joten festareista on turha unelmoida. Tuskin menemme myöskään huvipuistoihin tai kylpylöihin. Olen itse saanut usein kylpyläreissun päätteeksi flunssan, joten korona-aikana moinen ei houkuttele. Ulkomaanmatkat ovat luonnollisesti pois laskuista, eikä uimarannoistakaan oikein vielä tiedä. Norovirus tarttuu rantavedestä, entä korona?

Kesä tuntui aluksi suurelta tyhjiöltä. Aloimme kuitenkin puolisoni kanssa pohtimaan, mitä kesällä voi tehdä, sensijaan että surkuttelisimme, mitä rajoitteita joko valtiolla, tai meillä on.

Moottoriveneen vuokra

Aiomme vuokrata veneen, jossa voi yöpyä. Sellaisen hinta on n. 100e/vrk. Veneellä voimme huristella vierasvenesatamaan ja viettää erilaista retkielämää. Veneily on meille myös elämys etenkin tyttärellemme.

Suplautailu

Alamme harrastamaan sup lautailua. Se onnistuu kotikaupungissamme. Ensin kokeilemme vuokravehkeillä ja jos innostumme, saatamme hankkia omat  laudat.

Kasvatamme kasveja

Perustamme parvekkeelle minikokoisen kasvihuoneen jossa on monipuolisesti yrttejä ja kasviksia. Mikäs sen ihanampaa?

Liikunta

Olemme panostaneet välineisiin keväällä ja kesän aiomme tutustua uusiin lajeihin. Rullaluistimet ja rullasukset ovat rantautuneet perheemme välinevarastoon ja näitä aiomme opetella myös käyttämään koko perheenä.

Retkeily

Laavut ja makkaranpaistopaikat ovat auki. En ole kovinkaan retkeilykeskeinen ihminen, mutta kesä tulee olemaan tämänkin suhteen erilainen

Suoratoistopalvelut

Meistä on tullut äänikirjasovellusten suurkuluttajia. Kaikki on kokeiltu ja osa on jätetty pysyvään käyttöön. Aiomme ottaa aurinkoa, syödä mansikoita, juoda tolkuttomasti limpparia ja kuunnella korkeakulttuurisia äänikirjoja. Tai ihan vaan Juha Vuorista ja Supermarsua.

Melonta

Ei luulisi, että melomisessa voi korona tarttua, joten vakaasti harkitsemme myös melontaharrastuksen aloittamista. Luulisi, että koskenlasku pesee vuoristoradan?

Mitä teillä tehdään? Heitä sun koronavapaat kesätekemiset kommentteihin!

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä