8kk neuvola

Oltiin tänään Avan kanssa 8 kuukautis lääkärineuvolassa. Oikeasti 8 kuukautta tulee täyteen siis 12.6.

Paino: 9040 g
Pituus: 71.5 cm
Pään ympärys: 45,8 cm


Tyytyväinen ja jäntevä tyttö.
(paljon latinankielistä tekstiä) vatsan palpaatio ok.
Fem +/+. Korvat terveet.
Iho terve.


Ei tarvitse kuulemma huolestua siitä, ettei Ava vieläkään ryömi tai liiku oikeastaan mitenkään. Neiti on kuitenkin niin jäntevä, että neuvolatädin ja lääkärin mielestä liikkumattomuus luultavasti johtuu vain luonteesta. Ruokailuista oltiin hiukan huolissaan, meillä kun menee maitoa edelleen todella paljon, paljon enemmän kuin pitäisi. Nyt ruvetaan pikkuhiljaa vähentämään sitä määrää ja lisäämään soseita, vaikka Ava saa niitäkin jo hurjat määrät. Saadaan siis varautua huutokonsertteihi, koska Ava ei haluaisi luopua maitopulloistaan. Hän tahtoo aina ruuan jälkeen maitonsa, ihan sama kuinka paljon sitä sosetta on syöty. Ava ei myöskään nukahda ilman maitoa.

Meille ehdotettiin myös hapanmaitotuotteiden aloittamista vähän aikaisemmin, tähän ruokaongelmaan liittyen. Ajattelin kuitenkin lykätä niitä kokeilujakin vielä sinne 9 kuukauteen asti…. Silloin sitten varmaan aloitetaan testaus ja mikäli ei tule mitään oireita niin 10 kuukauden ikäisenä varmaan mennään jo pääosin niillä.

Minkä ikäisenä teillä on aloitettu hapanmaitotuotteet?


Eilen oltiin koko päivä kahdestaan Avan kanssa. Topiaksella oli viiminen koulupäivä ja käytiin sen kunniaksi sitten illalla Atesissa.

Ava Atesissa

Aikasemmin illalla käytiin Avan kanssa pitkällä lenkillä ja pysähdyttiin yhteen puistoon keinumaan ja Ava kokeili liukumäkeäkin. Ihanaa kuinka paljon Ava aina innostuu puistoissa, neiti tykkää kauheasti! Ajattelin tänään käydä ostamassa hiekkaleluja Tarjoustalosta ja tehdä ekan hiekkiskeikan!

Joltain toiselta päivältä

Nyt mä lähden kokkailemaan kasvis-katkarapu-herkkusieni -wokkia ennen ku Ava herää!

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

Meidän joel on kohta 3 vuotta ja ikävä kyllä juo unimaitonsa (normimaidon) tuttipullostaan sängyssä, kun olis tajunnu niistä aikasemmin luopua ennen kun hän osaa sen nyt hyvin selvin sanoin vaatia 🙂
Ja älä ol huolissas siit et ava ei vie liiku, oo tyytyväinen vaan, kyllä sen perässä sitten saa vielä juosta 🙂 meillä kun tuo 5kk ikäinen Joanna ryömii jo lujaa vauhtia ja konttausasennonki ottaa jo 🙂

Ja muuten meil on Joannal tuollane samanlaine tähtipipo 🙂

Avatar

Meillä aloitettiin silloin 10kk ikäisenä maitotuotteet, ja ei onneks mitään ongelmaa niistä tullu 🙂

Avatar

Toivottavasti meilläkään ei tuu 🙂

Avatar

Ihania kuvia! Ja meilläkään ei nukahdeta ilman maitopulloa. Lucas on tosin alle 6kk vielä 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂 No Lucas on niin vauvveli vielä ni saa rauhassa juodakkin;) Mua vähän jänskättää et täl menolla Ava tarvii viel kolme vuotiaanakin pullon sänkyyn 😀 Neiti ei meinaan oo ollu kovin innoissaan kun ollaan tänään yritetty ”vierottaa” korvikkeesta….

Avatar

Meillä alotettiin 9kk iässä maitotuotteet ja nykyään juodaan normimaitoa ja jugurtit ja rahkat on herkkua. 🙂

Voi kun Ava on jo iso tyttö <3

Avatar

Mä odotan innolla et päästään tohon normimaitoon, tulee niin paljon halvemmaksi 😀

Avatar

Mielettömän hienoja kuvia, välillä tuntuu itsestä tyhmältä roikkua kameran kanssa joka paikassa, mutta kaipa se kannattaa 🙂 Ava on niin suloinen!

Avatar

Nää kuvat ei oo kyllä niin hyviä kun mitä järkkärillä otan, nä on meinaan vaan puhelimen kameralla! 😀 Just siks kun en jaksanu raahata kameraa 😀

Avatar

Ihana tuo tähtipipo! Avalla on muutenkin tosi nättejä vaatteita 🙂

Meillä on 10 kk ikäinen tyttö, alkoi ryömiä 9 kk iässä. Mä olin vähän huolissani kun ei ennen tota liikkunut senttiäkään mut sit yhtenä päivänä tytsy vaan lähti ryömimään. Neuvolassa sanoivat ettei oo syytä huoleen ja meidän tyttö on muutenkin ollut tosi rauhallinen niin ehkä se liittyy myös luonteeseen 🙂

Avatar

Sunhan piti poistaa tää blogi ??

Avatar

Poistaa/muuttaa salaiseksi/ottaa anonyymien kommentointi pois ja jatkaa neutraalilla linjalla. Päädyin nyt viimiseen ja katon miten tää menee, jos ei tunnu vieläkään sujuvan niin sit mietin noita ekoja vaihtoehtoja… Tosin tuntuu heti paremmalta kun ei joudu lukemaan niitä anonyymien kommentteja 🙂

Avatar

Saako kysyä mistä oot löytäny Avalle noin ihania ulkovaatteita? 🙂 Siis tuon takin ja onko tuo haalari tuo toinen? Itse yritin viimeksi pikaisesti etsiä ku olin kaupungilla, mutta en löytänyt mistään :/
Ja tosi kiva et päätit viel pitää tän blogin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä