Miksei se nuku

Mua harmittaa kauheesti kun mulle tuli tossa joku aika sitten aika paljon haasteita enkä vielä ehtinyt tekemään niitä ja sitten kun poistin kaikki vanhat tekstit niin tietenkin katosi myös ne kommentit missä niistä oli kerrottu 🙁 Eli jos joku muistaa pistäneensä mulle haastetta ja jaksaa linkittää uudestaan niin kiitos!

Ava on nyt päättänyt että hänhän ei nuku ja hänhän ei syö. Ja kun Ava ei nuku eikä syö, niin ei äitikään nuku eikä syö. Tää meidän korvike”vierotus” on sujunut tosi hyvin, mutta mä luulen, että tää soselakko johtuu siitä, että Ava kuvittelee saavansa sitten enemmän maitoa. Vielä en ole kylläkään antanut periksi. Olen sitten kuunnellut sitä kiukuttelua niin kauan, että saan jotenkin Avan syömään. Puolet ruuasta tosin menee hukkaan kun Ava pärisyttää kaiken seinille. Mutta nyt oon saanut lahjomalla, maanittelemalla ja huijaamalla jonkun verran alas. Maitoa Ava saa nyt ekoille päikkäreille 150 ml, toisille päikkäreille 150ml ja iltaunille 200ml. Ja tossa on varmaan kolmasosa siitä, mitä aikaisemmin meni. Eli tä on hyvä saavutus! Kunhan vielä sais ton likan lopettamaan ton ruokapelleilyn.

Meillä on tällä hetkellä kulutuksessa neljä eri ruokaa, joita syödään pakkasesta vuorotellen. Tein Avalle porkkanasosetta, bataattisosetta, jauhelihapastaa ja yrttibroileripastaa. Pian nää taas loppuu ja pitäis tehdä seuraavat satsit pakkaseen, en tosin yhtään osaa päättää mitä seuraavaksi tekisi. Tykkään tehdä aina isommat satsit muutamaa ruokaa ja sitten muutaman viikon välein aina tehdä jotain uutta. Ehkä me koitetaan nyt vaikka yrttipossua, perunaporkkanapeuraa ja kasvissosekeittoa?

Tän pienen tekstinpätkän kirjottamisessa on nyt kestänyt 1,5 tuntia kun yritän samalla saada Avaa nukkumaan. Ja nyt ei enää hermo kestä, joten palaillaan illalla.

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Ja nyt kun vielä luin tämän postauksen läpi niin siinähän käsitellään korvikemäärän vähentämistä, ei lehmänmaitoon siirtymistä.

Avatar

Meijän poika taas on siitä kummallinen, että musta tuntuu, että se juo liian VÄHÄN… Päivällä ei välttämättä mene edes kahta desiä! Yöllä onneks yleensä kuitenki juo vähän enemmän (kiva sitte yöllä niitä pulloja täytellä), mutta pääasia että edes joskus juo 😀 Oon kyl ajatellu pikkuhiljaa opettaa ihan oikeelle maidolle, ku korvike on niin kallista… Toivottavasti nyt kesäkeleillä saa pojan juomaan, ettei kuivu!

Avatar

Meillä ei Joanna suostu juomaan maitoa ollenkaan, ei ole suostunu sitten sen jälkeen kun soseet alotettiin.. Juo 400 ml velliä yhteensä päivässä, muuta ei suostu juomaan no nyt lämpimämpinä päivinä on vettä saanu menemään vähän useemmin 🙂

Avatar

Saanko kysyä, että minkä takia vierotatte noin pientä vauvaa jo korvikkeesta? :O Kai tiedät, että alle 1-vuotiaan munuaiset eivät pysty käsittelemään lehmänmaidon rakennetta ja näin ollen munuaiset rasittuvat? Eri asia jos lapsi olisi esim. jo yli 10kk ja silloinkin kannattaa odottaa sinne vuoden ikään. Kummallista, että tieten tahtoen halutaan ottaa tuollainen riski…

Avatar

Jokaisella lapsella on yksilöllinen keho ja tarpeet, Avalle on lääkäri suositellut aloittamaan hapanmaitotuotteet aiemmin. Sitä ei tarvitse sen enempää kellekkään muulle selitellä. Kummallista, että kuvittelet tietäväsi paremmin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä