Muikkuja ja muiduja

Se on valkoista. Se on märkää. Se on kylmää. Se tulee joka vuosi. Miksi se siis on aina niin ihmeellistä?

Koko Suomi tuntuu menneen sekaisin tästä luonnon ihmeestä (not): lumesta.  Facebook on täynnä samanlaisia lumipäivityksiä, Instagram täynnä kuvia lumesta (okei, sorruin itsekin kun ensilumi tuli kauppareissuni aikana) ja blogit täynnä päivityksiä lumeen liittyvillä otsikoilla. Suomalaiset taitavat muutenkin menettää aivonsa aina ensilumen saapuessa. Tyhjäpäiset ihmiset kuvittelevat pärjäävänsä vielä kesärenkailla ja luonnollisesti äskenkin Hämeentie oli täynnä ojaan ajaneita autoja. Yksi risteys oli tukossa kun rekka jäi siihen sutimaan. Turusta pois päin ajaessa oli Turkuun menijöillä kahden kilometrin pituinen jono, joka ei liikahtanut senttiäkään sinä aikana, kun me sitä ohitimme. Joku idiootti lähti 70 alueella ohittamaan sitä yhtä fiksua autoa, joka varovasti ajoi kuuttakymppiä, aiheuttaen vaaratilanteen, kun mutkasta tulikin joku vastaan. Joka vuosi me rämmitään kuukausikaupalla lumessa ja loskassa. Silti aina kesän aikana kaikki tuntuvat unohtavan, että se lumi on sitä ihan normaalielämää. Eiköhän kuukauden sisällä ole taas ruuhkat ohi kun suomalaiset jälleen kerran tottuvat tähän meidän synkkään ja kylmään kohtaloon.

Aamulla vielä ensilumi oli mielestäni kaunista ja ihanaa, mutta iltaan mennessä ko. adjektiivit ovat muuttunet paremmin kuvaaviin sanoihin kuten märkä, kylmä, ällöttävä, rasittava. Vihaan kylmää. Vihaanvihaanvihaan. Olen aina muutenkin ihan jäässä.

Yritin saada kuvaan Avan hampaat, mutta ei onnistunut..

Lähdettiin aamulla Topiaksen ja Avan kanssa kävelemään Tarjoustaloon ostamaan talvirenkaaseen jotain korjaussettiä kun siinä oli reikä. Ava tykkäsi kauheasti lumesta ja tutun pakkasen pitkästä aikaa tunnistaessa nukahti hetkessä rattaisiin, aivan kuten viime talvena. Ava on aina ollut siinä suhteessa luotettavan tasainen, että nukahtaa aina kun on kylmää. Ensin oli hauskaa katsella valkoista maisemaa, mutta pian mulle tuli kylmä ja aloin jo odottaa kesää.

Möks

Salakuva

Hengailtiin Avan kanssa iltapäivä kahdestaan kun Topias oli paikkaamassa sitä rengasta ja vaihtoi autoon talvirenkaat. Kolmen maissa lähdettiin Turkuun silakkamarkkinoille kiertelemään Jessen, Nooran ja pikku-Joonaksen kanssa. Ostettiin taas kerran sikahyvää juustoa ja Topias ja Jesse söi muikkuja. Mulle ja Nooralle ei maistunut oikein rumat kalat, joilla on silmät, evät ja kaikki luut jäljellä, joten mentiin vielä porukalla Amarilloon syömään. Tilasin jääääätävän kokoisen hampurilaisen, josta tiesin jo etukäteen, etten tule sitä jaksamaan, mutta kun se vaan kuulosti niin hyvältä! Oltiin fiksusti liikkeellä Manducalla, ettei tulisi ahdasta kaksien rattaiden kanssa, mutta lumisade oli ilmeisesti saanut suurimman osan ihmisistä pysymään kotona piilossa.

Näin paljon jaksoin 😀

Kotona pääsin asentamaan päivällä ostamiani valosarjoja ja laitoin meille vähän joulutunnelmaa niiden ja kynttilöiden avulla. Joo, tiedetään… Lupasin odottaa edes sitä marraskuuta, mutta ei voi mitään. Lumi=joulu, vai miten se meni?

Löytyykö muita aikaisia lintuja, joilla on jo jouluvaloja? Tykkäättekö lumesta vai odotatteko vaan, että se sulaa pois?

Ihanaa viikonloppua kaikille! ♥

Kommentit

53 kommenttia
Avatar

Niin siis mies saa palkkaa 1200-1800 e /kk riippuu mitä vuoroja, ja mä 450 opintotukea joka menee säästöön. Vuokra 500 + ruoka + laskut ja käydään ulkonakin syömässä. Ei polteta tai käydä ulkona juomassa ja koirakin on. Mihin sulla, toinen anonyymi, menee rahat?

Avatar

Musta tuolla ulkona on nyt paljon nätimpää kuin pari päivää sitten kun ei näkynyt muuta kuin märkää asvalttia! Mutta en mä kylmästä tykkää, en sit ollenkaan 🙁 Hrrr!

Avatar

Totta, on toi maisema kyllä paljon nätimpi! Miksei voisi olla lunta ja samalla olla lämmin 🙁

Avatar

Ethän sä syöny melkein yhtään ranskalaisia?:( 😀
Tykkään sun blogisas!<3:)

Avatar

Söin mä yhden 😀 kiitos! 🙂

Avatar

Miten teil voi kokoajan olla rahaa käydä amarillossa syömässä? Mietin vaa jos te elätte kelan tuilla muuten mut topias käy töis ni miten ihmees?? Ite asun poikaystävän kans ja käydää molemmat töis mut silti tekee tiukkaa eikä tuu kysymykseenkää käydä ulkona syömässä. Sit toi lumijuttu. Eiks suomalaiset saa iloita ensilumesta? Voit yhtähyvin blokata neki päivitykset fb niinku sanoit blokkaavas kaikki bb päivittäjät.

Avatar

koko ajan? 😀 oon käynyt Amarillossa syömässä tasan kaksi kertaa koko elämäni aikana 😀 Jos teillä on molemmat töissä ja tekee tiukkaa niin sillon on kyllä talouden pidossa jotain vikaa. Jos tahtoo tehdä ylimääräsiä juttuja niin pitää osata säästää niissä perusasioissa 🙂 Mä venytän penniä toisissa asioissa ja saan silloin taas sitten tehdä jotain kuvaa ekstraa. Ja en mä sanonut ettei siitä saisi iloita? Justhan sanoin itsekin iloinneeni siitä. Lähinnä purin ärtymystäni noihin liikenteessä sekoilijoihin

Avatar

Koitin jo äsken kommentoida, ku avasin tän puheimen facebook-sovelluksen kautta, mut se vissiin lagas? Joka tapauksessa, piti sanoa että oot ihan sairaan kaunis näissä kuvissa, toi korallinpunanen huulipuna sopii sulle tosi hyvin 🙂 ja vielä valkoset asusteet, oijjoi!

Muutenkin nää kuvat on ihania, kun teillä on niin hyvä kamera ja luonnonvalo pääsee kuviin 🙂 Säädin ite kameran suosiolla ihan erilailla, kun otin kuvat vasta illalla ja nyt ärsyttää! Miksen koskaan kaiva aikasemmin kameraa esiin… 😀

Ps. Mua ärsyttää toi ylempi kommentti ihan sikana. Miten ärsyttävästi asian voikaan ilmasta? Ei aina tarvi olla niin tyly ja vielä uteliaskin -.- ehkä te ootte porvareita, who cares 😉

Avatar

Kiitos Mirka 🙂 kyllä niistä kuvista saa sisävalossakin hyviä kun laittaa oikeat asetukset ja on kunnon salama. Ja joo, mä en oo vaan viittiny tunnustaa et oon voittanu lotossa 😀

Avatar

Joo no mulla on vaan toi kiinteä salama niin en tykkää 😀 eri asia olis kunnon salama, semmonen lisäsalama! Ja tosiaan, kyllähän sen nyt arvaa, että oot voittanu lotossa, miten sulla muuten olis varaa käydä AMARILLOSSA syömässä. Ihan hirveän kallista ja silleen… 😀

Avatar

Noi sun kengät on ihan törkeen hienot ja jattelin kans laittaa jouluvalot pian ikkunaan! 🙂
Ps. Amarillon ruoka, ahh<3

Avatar

Kiitos, mäki tykkään! 🙂

Avatar

Voi, talvi on ihanaa! Mua ei yhtään haittaa jos pakkanen heittää yli -25 asteen, koska hei, pukeutumiskysymys! 🙂 Mutta onhan se totta että pienen lapsen kanssa ei mitään järjettömiä pakkasia toivo 🙂 Silti, ennemmin talvi niin että on paljon lunta ja kylmä, kuin sellanen mitä on muutama vuos ollu että loskaa ja märkää. Se on kamalaa 🙁

Avatar

Valid points 😉 mut joo, ois mun unelma et vois olla lunta ja silti lämmin! 🙂

Avatar

Oletpas ollut nättinä 🙂

Avatar

Kiitos 🙂

Avatar

Näytät Lumikilta! 🙂

Avatar

Haha, kiitos! 😀

Avatar

Mulla tuli myös mieleen 😀

Avatar

Voi että sun lapsi on maailman sulosin!

Avatar

Hän on <3 🙂

Avatar

Voi toista kun sen nassu vaan pilkistelee karvamyssyn alta. 🙂 Lapset on niin söpöjä talvikamppeissa!

Avatar

Niinpä! Oon ihan samaa mieltä 🙂

Avatar

ääää, ku ava on aivan topias kakkonen :))

Avatar

Heh niin on 🙂

Avatar

Sun kasvot on tosi jännät. Ei rumat, mutta pikkasen vastenmieliset ja nuo lasit vaan korostaa sun kasvojen omituista muotoa.

Avatar

Joku näköjään ”hiukan” kateellinen Emilialle. Tästä taas näkee että sieltä kommentin takaa löytyy joku susiruma no life

Avatar

Ota Emilia taas anonyymikommentointi pois, näin huonot provot ei oo edes hauskoja enää :/

Avatar

Ei hyvää päivää! :’D Noh, eiköhän Emiliakin tiedä mistä noi tollaset kommentit johtuu. Haiseeko ilmassa kateus…….

Avatar

Joo no mulla ei jää kyllä ihan vaan arvailun varaan, että kuka tämänkin on taas kirjoittanut… 🙂 Sama ihminen kun on ennenkin käyttänyt samanlaista kuvailua musta. Jos ei hän kohta lopeta mun häiriköimistä niin pitää tehdä asialle jotain.

Avatar

No olipas huono provo, Emilia kun sun kasvoja katsoo niin ei voi tulla muuta mieleen kuin KAUNIS! 🙂 kateellisten panettelua taas kerran!

Avatar

Avan talvi lookista kuvaa kiitos! 🙂

Avatar

Otan! 🙂

Avatar

hei,mistä sun takki on?

Avatar

Ööööööö tais olla H&M. Toi on monta vuotta vanha jo, viime vuonna se ei mahtunu mulle ja nyt se on iso 😀

Avatar

Ihan samoilla linjoilla oon minäkin. Inhoon pakkasta ja kylmää, mun mielestä max -5 astetta on sopiva, ei yhtään enempää tarvis olla. Ja oon kans aina jäässä ja mun varpaat ja kädet on ihan jääkylmät eikä tää talvi auta siihen yhtään 🙁 Kiva sit kun tulee- 30 astetta :O

Ps. Ihanan toi huivi 🙂 Mäkin haluun ostaa tollasen pyörylähuivin vai mikskä tota kutsutaan XDD

Avatar

Joo sama 🙁 noi on kätsyjä, tuubihuiveiksi niitä yleensä sanotaan 😀

Avatar

Mistä ostit noi valot ? 🙂 Ihanat

Avatar

Tarjoustalosta 🙂

Avatar

Oot tosi nättinä noissa kuvissa! Ja apua, tiedän miten paljon kuulet tätä, mut Ava näyttää niin paljon isältään…! 🙂

Avatar

Voi kiitos 🙂 ja hän kyl näyttää ihan isältään!

Avatar

AVA ON NII SYÖTÄVÄN SULONE ♥!

Joulua täällä odotellaan! Lumi sais tulla aina jouluks ja kestää siihe loppiaisee 🙂 muute vois olla kesä koko aja, aika jees!

Avatar

Hän on :)) ♥ Ja mä oon niiiiiiiin samaa mieltä!

Avatar

Ite ootan koko ajan että tulis äkkiä se ”marraskuu” niin sais pian ihania valoja ripustella! Ehkä luistan siitä, tuo lumen sataminen toi heti niin jouluisen olon ja heti kaivoin tuikkuja (lapsiturvallisia led valoje jee, tylsiä mut tuppaan unohtamaan ne pöydälle) kaapista ja laitoin illalla pöydälle! 🙂

Avatar

Joo lumen takia mäkin otin varaslähdön 😉 meillä ei kans kyllä voi pitää missään tasoilla tai pöydillä kynttilöitä, kun toi aina ylettyy niihin………. Noitakaan kynttilöitä et polta vaan ne vaan on tuolla valojen seassa 😀

Avatar

jotenki tuntuu et sun pitää vieläki esittää sillä syömishäiriöllä.. oikein ”näin paljo jaksoin” jne.. hohhoijjaa

Avatar

Kiitos illan nauruista XDDDDDDDDD pointtihan ei missään nimessä ollut siinä että toi hampurilainen on tollanen XXXXL hampurilainen mitä Topiaskaan ei jaksa syödä 😀

Avatar

voi herranjumala ::D:D:D

Avatar

hohhoijjaa :DDD

Avatar

Voi jösses 😀 jotakuta harmittaa, että on kiskaissut itse saman annoksen parissa minuutissa ja vieläkin jäi näläkä 😉

Avatar

just…….. 😀

Avatar

Mä sain vinkin, että jouluvaloja voi kutsua sisustusvaloiksi, jolloin ne kehtaa laittaa esille jo nyt 😀 nimim. sisustusvaloja joka huoneessa 🙂

Avatar

jos joku anonyymi häiriköi, ota yhteys nettipoliisiin, oli just tvssä haastateltavana ja on hoitanut juuri blogi-tapauksia mm.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä