Leffaelämyksiä

VAROITUS. Tämä postaus sisältää juonipaljastuksia Breaking Dawn -elokuvasta. Jos et ole vielä nähnyt elokuvaa, etkä halua tietää, mitä siinä tapahtuu, älä lue tätä. Älä myöskään lue tätä, jos inhoat Twilightia. Älä myöskään lue, jos olet team Edward tai team Jacob ja vedät palkokasvin nenään, jos vähän arvostelen ko. tiimejä. Twilight -elokuvat ei oo mun juttu, kirjat on parhautta <3

Oltiin eilen (tai no oikeastaan tänään) yöllä siskojeni kanssa katsomassa Breaking Dawn part 2 Turun Kinopalatsissa ennakkonäytöksessä. Salin ulkopuolella odotellessa tunsin oloni erittäin ulkopuoliseksi kun 90% paikallaolijoista olivat leiriytyneet odottamaan elokuvaa, ottivat kuvia pahvisen Taylor Lautnerin kanssa, kiistelivät team Edwardin ja team Jacobin välillä, olivat keski-iältään 14 -vuotiaita ja omasivat vetyperoksidiblondit hiukset. Kun vihdoin pääsimme saliin, sama meno jatkui ja yritin tuijotella seiniä ja angstasin facebookkiin, jotta en kertoisi mielipidettäni turhan kovaan ääneen. Ennen elokuvan alkua, jouduin vielä sietämään pahimman myötähäpeän ikinä. Salin etuosaan käveli nainen mikrofonin kanssa ja yhtäkkiä salissa kaikui. ”Mikä  fiiliiiis?? Ne ketkä on tiim jaakoppi huutaa jiiiiiiiii! Ne jotka on tiim eetvartti huutaa jeeee! Mä en kuuleeee??” Ja kyllä, hän tosiaan lausui nimet Jaakoppi ja Eetvartti. Siinä arvottiin pari palkintoa, kunnes nainen kertoi, että salin takana oleva toinen nainen heittää pian yleisölle Twilight -aiheisia paitoja. Sekunnin murto-osassa kiljuvat pissikset olivat nousseet ylös penkeiltään ja ryntäsivät typerästi kohti paitojen heittäjää ja kirkuivat ”mullemullemulle”, eikö olisi kannattanut pysyä siellä penkeillä mihin ne heitettiin? Yksikään näistä tytöistä ei saanut sitä ah niin ihkua paitaa.

VIHDOIN elokuva pääsi alkamaan ja tuli illan ensimmäinen positiivinen asia. Ei mainoksia eikä trailereita! Päästiin suoraan leffan katseluun. Elokuva alkoi ihan siedettävästi. Tykkäsin tosi paljon erityisesti alkumusiikista/-teksteistä. Visuaalisesti hyvin toteutettu ja tuli hyvä fiilis. Ainut miinus oli se, että taas ne pissikset kiljuivat joka kerta kun näytölle tuli miesnäyttelijöiden nimiä, naisten, kuten Nikki Reedin nimen kohdalla sali hiljeni. Seuraavaksi huomasin toisen positiivisen asian; Kristen Stewart ei ollut tässä elokuvassa yhtään niin surkea kuin aiemmissa. Kristenillä on aina se yksi sama ärsyttävä ilme ja en ole ikinä tykännyt ko. näyttelijästä. Mutta nyt tämä neiti oli melko siedettävä, eikä pilannut leffaelämystäni. Kirjan lukeneet tietävät, että alussa tosiaan Bella makaa siinä pöydällä ja silmänsä aukaistessaan ja noustessaan ylös, näkee ensimmäisenä Edwardin. Jep, kun kamerat osuivat Pattinsoniin, alkoi aivan jäätävä kirkuna jokaisen salissa olevan teinitytön suusta. Yritä siinä sitten kuulla sanaakaan, mitä elokuvassa puhutaan. Pilasi tunnelman täysin. Note to self; ei enää ennakkonäytöksiä. Myönnän, minä olin se joka salissa huusi ”Vittu turpa kiinni”. Ja pitääkö edes mainita, mitä tapahtui kun Jacob pöllähti mukaan.

Leffa oli ihan hyvin tehty, mutta siitä jätettiin hirveän paljon pois hyviä juttuja. Olisi ehkä kannattanut tehdä neloskirjan leffat kolmessa osassa, jotta kaikki oleellinen mahtuisi mukaan. Henkilökuvat jäivät todella vajaiksi, tärkeitä kohtauksia puuttui ja lempparikohtaukseni olivat kaikki tehty ikään kuin pikakelauksella ja otettu kaikki tunne pois, ne olivat vain tylsää lätinää. Lisäksi ärsytti sikana se, miten Bellan ”kykyä” vähäteltiin, kirjassa ah niin mahtava ja siisti ”kilpi” (en tykkää näistä suomennoksista, kun luen aina vaan englanniksi) oli hädin tuskin toimiva ja häilyvä suojus. Elokuvasta jäi kokonaan puuttumaan se ihana ylpeyden tunne Bellasta, kun tämän taidot ylittävät kaikkien odotukset. Ja nyt seuraa se kaikkein pahin juonipaljastus. Kun Volturit ja Cullenit kumppaneineen kohtaavat aukiolla, kaikki se väittely, kysely ja hyökkäysyritykset jäävät elokuvassa melkein kokonaan pois. Yhtäkkiä vaan Alice ja Jasper tulevat paikalle ja katsojien leuat loksahtavat auki ja suusta purkautuu tahaton WTF, tässäkö se oli. Alice menee puhumaan Aron kanssa, perääntyy ja yhtäkkiä helvetti purkautuu. Carlisle hyökkää, kuolee. Kaikki muutkin hyökkäävät, Seth, Leah, Jane, Alec, Caius, Marcus, Jasper ja moni muu kuolevat taistellessa, viimeisenä Aro. Koko tämä ajan tuijotin ruutua suu auki ja hoin sitä WTF, WTF, WTF. Ensin ajattelin, että tämä on joku typerä uni, jota Bella näkee tai muuta vastaavaa, mutta kohtaus vain kesti ja kesti ja kesti niin kauan, että tulin siihen tulokseen, ettei kukaan järkevä ihminen käyttäisi elokuvasta noin paljon aikaa johonkin typerään uneen. Siinä kohtaa olin jo valmistautunut haukkumaan koko tuotantotiimin elokuvan pilaamisesta; miten he kuvittelevat olevansa oikeutettuja keksimään oman lopetuksensa ja tappamaan kaikki. Yhtäkkiä valkokankaalla olikin taas Alice ja Aro pitelemässä käsiä, Aro irroitti kätensä ja Alice sanoi, että siinä on hänen tulevaisuutensa. EI HELVETTI, PAHIN WTF MOMENT IKINÄ, PELÄSTYIN! Siinä kohtaa ei häirinnyt edes se muun katsomon kiljuminen, olin niin helpottunut. Lopetus oli ihan ok, ei taaskaan vetänyt vertoja kirjoille, mutta sitä en odottanutkaan. Kaiken kaikkiaan ihan ok leffa, paras näistä leffoista. Ilman tota kaameeta huijausta, oisi voinut jäädä vähän tylsäksi, en oikein osaa päättää, että tykkäsinkö tosta taistelukohtauksesta vai en.

Pakko mainita vielä yksi asia; alussa kun muistellaan niitä immortal children (en edes tiedä miten se on suomennettu kirjoissa kun en ole lukenut suomeksi) niin siinä näytetään sitä ihanaa pienenpientä vampyyripoikaa. Niiiiin suloinen, että sydän murtuu. Ja kun Jane tappaa sen pienen poikaparan, vaikka tiedän, että se ei ole totta, tuli itku. Ennen ei olisi vaikuttanut mitään, mutta nyt äitinä, kaikki lapsiin kohdistuva herkistää ihan sikana. Nyyh!

Nyt lopetan purkautumisen ja lupaan, että tää oli ensimmäinen ja viimeinen Twilight aihe ikinä! Propsit ja kiitokset Stephanie Meyerille näiden ihanien kirjojen kirjoittamisesta, ne toivat aikoinaan mun elämään paljon sisältöä ja edelleen on pakko säännöllisesti lukea niitä. Haukut suomentajille, olette surkeita, mäkin suomentaisin paremmin. Leffantekijöille propsit hyvästä yrityksestä. Robert Pattinsonille lohdutuksen sanoja; Edwardille on mahdotonta löytää täydellistä näyttelijää, koska niin täydellistä miestä ei voi olla olemassa, joten teit varmasti parhaasi, mutta sori, ei lämmennyt.

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Mä taas en tykännyt tosta nelosen kakkososasta, oli huonosti toteuttu ja odotin paljon enemmän. Lopuksi tuli just sellainen ”tässäkö se nyt oli” -fiilis. Tosta puuttu sellasta fiilistä ja tunnelmaa ihan sikana, mitä kirjoista sai. Mun mielestä nelosen ykkösosa oli leffoista paras, tästä en kyllä tykännyt.

PS. Muakin ärsyttää se kristenin ilme – näyttää sellaselta tuskaselta ja että olis purkahtamassa itkuun! Samoin ärsyttää robertin kulmien kurtistelu, ootko huomannut sen? 😀

Avatar

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Avatar

Pahoitteluni, poistin vahingossa anonyymin kommentin ja oman vastauksenikin, kirjoita ihmeessä uudestaan jos jaksat 🙁 en tiedä mitä oikein sähläsin!

Avatar

Oon monessa asiassa sun kanssa samaa mieltä!! Vituttaa tollaset -99 vuosimallin vetyperoksidilla aivonsa pehmentäneet pikkulikat jotka hihittelee kavereidensa kanssa jatkuvasti.. Myönnän itekkin joskus huutaneeni jollekkin tyttölaumalle elokuvissa että turpa kiinni nyt! Muut tulee sinne kattomaan elokuvaa eikä kuuntelemaan pikkupissiksiä 😀

Ja toinen juttu, twilight kirjojen suurena fanina petyin pahasti, kirjat on niin paljon parempia ja todellakin ois ollu parempi jakaa leffa kolmeen osaan. Kaikkia kivoja kohtia jäi pois leffasta ja parhaat jutut ”pikakelattiin” …

Ja hännänhuippuna mua ärsytti se kuinka feikiltä renesmee näytti alussa 😀 ei yhtään lähelläkään oikeaa vauvaa 🙁

Tulipas äkäinen kommentti 😀 hahah pakko loppuun sanoa että taidan kuulua team jacobiin :DD tai team emmettiin!

Avatar

mä oon -99 vuonna syntyny tyttö ja en ole vetyperoksidiblondi, jos joku on niin se ei tarkota että kaikki on ! aika loukkavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä , ja mulla on ainaki järkevä kaveriporukka jossa ei ole yhtään ”vetyperoksidilla aivonsa pehmentänyttä pikkulikkaa” !

Avatar

ahhahhaaa 😀 en tiedä kumpi on hauskempaa – se, että -97 haukkuu -99 syntyneitä, vai se että nuorempi sanoo tätä vanhempaa aikuseksi. :-D:-D rauhottukaa lapset.

Avatar

miksei täällä ole sellaista tykkäysnappia kommenteille? 😀 olisin tykännyt anonyymin (17.11. klo 13.09) kommentista :D:D

Avatar

Ihan paras postaus! Vaikka spoilasit, luin silti, jeeejee! Nyt aion ostaa tokan osankin kirjana tosta sarjasta ja sen jälkeen kolmannen ja neljännen – mulla lukeminen jostain syystä jäi ekaan. Oon ihan innoissani nyt!

Avatar

Oon lukenut nämä kirjat kans englanniksi kun ei ne suomennettuna oo yhtä hyviä.. (Selasin nimittäin kerran suomennettua versiota ja oli aivan outoa…)
Ja oon täysin samaa mieltä siitä, että kirjat on paljon parempia. Leffa olis saanut olla PALJON pidempi, kun mun mielestä liikaa oli jätetty siitä pois. Samoin kun muistakin leffoista.. 🙁

Pakko mainita et mua ärsyttää suunnattomasti kun niiden on leffan nimen perään pitänyt laittaa jokin typerä suomennos! Olis vain antanut olla englanniksi!!!!! 😉

Avatar

mä en edes halua nähdä elokuvia lukemistani kirjoista, ettei se kirjasta mieleen tullut mielikuva mee pilalle 😀

Avatar

Mua suunnattomasti ärsyttää just se Kristenin ilme 😀 Menee koko leffaelämys pieleen kun väkisin alkaa heittämään vitsiä siitä. Vasta katoin sen lumikki ja metsästäjä – leffan ja siinäkin se ilme valitettavasti toistu aika monesti 😀

Avatar

Mäkin muuten luen breaking dawnin aina englanniksi! 😀 niiiin paljon parempi kuin suomeksi!
Seuraavana listalla ois harry potterien hankinta englanniksi, on vaan jotenkin paljon parempi lukea niitä ”alkuperäisinä”.
Tuli muuten mieleen että yks kirja mitä suosittelen aivan äärettömästi ois stephenie meyerin the host! Siitä on näköjään tulossa leffa mutta eieieiei se pilaa kaiken, jo trailerista lähtien katoin että A) ne on valinnut siihen ihan vääränlaiset näyttelijät B) se vaikutti täysin joltain -avaruusoliotvaltaamaailmanaaaa-scifipskalta 😀 scifikirjahan se vähänniinku on mutta siinä kirjassa se scifijuttu on enemmänki ”sivujuonta” eikä sen idea. No nyt mä alotin hullut selostukset mutta kannattaa lukea, vaikkei se hirveen hyvältä ”scifikirjana” kuulosta (mä sanoisin itse sitä mielummin vaan fantasiakirjaksi)! 🙂

Avatar

hitto mä putosin 😀 … mut siis tosissaan, twilightit kirjoina ovat aivan mahtavia, mun sisäinen lälläri herää eloon ja plaaplaa. en vedä palkokasveja nenään jos joku tylyttää kyseisestä aiheesta. saahan kaikilla mielipide ristus sentään olla. loppujen lopuksi moni kirjasta tehty leffa on kauhean surkea tekele verrattaen tosiaan siihen kirjaan. ei mitään, toivottavasti pääsen kohta katsomaan itsekin tuon vikan osan niin näkee onko se mistään kotosin sitten 😀

Avatar

HAHAHA! Ehkä paras postaus 😀 Vähänkö hymyilytti tuo ku ne heitti paitoja yleisöön ja muutenkin 😀
Ja se että huusit kaikille ”turpa kii” <3 Ärsyttävää tommonen teinien kiljuminen leffassa huhhuh

Leffan tai kirjojen sisältöä en osaa kommentoida ku twilight ei vois vähempää kiinnostaa mua. Mutta tää postaus<3

Avatar

Voi ei miten ihana emilia!! :DD mullakin olisi varmaan hajonnut pää!:)

Avatar

Oh god, ihanaa että joku muukin on samaa mieltä 😀 en ole vielä nähnyt tätä uusinta, mutta New Moonin kävin ennakkoon katsomassa, ja kokemus oli hyvin vahvasti samanlainen kuin sinullakin 😀 En hirveästi välitä näistä leffoista, Pattinson EI ole ihana ja Stewart lähinnä ärsyttävä. Kirjoista 1 on hyvä, muut alkavat mennä vähän rahastuksen puolelle, mutta ihan luettavaaa settiä kyllä 🙂 Tosin olen samaa mieltä, ENGLANNIKSI ne pitää lukea, koska suomennos on aika kökköä. Hyvä postaus kyllä! :DD

Avatar

Se alicen tulevaisuuden ”näyttämis” kohta oli niin huippu!! Mäki olin ensin että NOUUU ei noi saa kuolla! Sitte tuli suuri helpotus kun paljastu ettei ne ookkaan kuollu!

Ja oon ihan samaa mieltä tosta herkkyydestä. Mulla on tullu aatun syntymän jälkeen ihan kauheesti tota herkistelyä aina kun kuvataan jotain pientä lasta jolle tapahtuu pahaa, kuvittelen sen aina tapahtuvan omalle kohalle 😀 myös mua suretti kun jane tappoi sen söpön pojan 🙁 sit mua harmitti yli kovaa bellan puolesta, kaikki muut oli nähny sen vauvan ennen sitä :DD

mut ihan huippu loppu tolle elokuvasarjalle 🙂

Avatar

Itkin siinä myös kun vampyyripoika kuoli, ja ajattelin etten enää ikinä halua lapsia.. leffat oli ihan hyviä, mutta tyksin silti enemmän kirjoista. Kirjoissa aina kuvittelee itsensä johonkin rooliin. siitä tulikin mieleen, vois ehkä alottaa koko sarjan uudelleen, alkuperäiskielellä.

Avatar

Itekin kävin kattomassa Breaking Dawnin silloin yöllä ja pakko sanoa, että meidän elokuvateatterissa oli ihan eri meininki, onneksi. Ei ollu kiljumista kun Edward tuli ruutuun, eikä ollu kukaan huutelemassa ennen elokuvan alkua, eikä täällä mitään pahvi Jacobejakaan ollut. Mun mielestä tollaset ei ees kuulu minneen elokuviin vaikka olisikin viiminen osa.

Avatar

Ehkä eniten noissa leffoissa mua ärsyttää se, ettei niitä näyttelijöitä ole missään vaiheessa pahemmin ohjattu. Ne on vain heitetty kameran eteen ja käsketty vetämään vuorosanoja vähän sinne päin. Ja sen kyllä näkee, koska hirveän moni niistä on aika paskanjäykkänä liki jokaisessa viidessä leffassa. Mun mielestä Eclipse on ohjauksen kannalta ehkä onnistunein pätkä; mä ite ainakin sain siitä eniten irti. Valitettavaa kuitenkin on, ettei kukaan noista leffojen neljästä ohjaajasta ole kovin kokenut, vaikka nimekkäitä pätkiä ovatkin ohjanneet. Se ohjauksen kokemus ja varmuus tulee vain tekemällä, eikä heillä valitettavasti sellaista ole ollut. Paremmalla ohjauksella Twilightit olis voineet olla hyvinkin vakuuttavia pätkiä tai ainakin edes piirun verran parempia. Kristen nyt pitäs heittää jonnekin ihan pohjalaatikkoon opettelemaan, miten oikeasti näytellään, kun tällä hetkellä se osaa vain haukkoa henkeään. (Kristen Stewart School of Acting http://www.youtube.com/watch?v=1vlQd9w0w_4) Mä liki kuolin myötähäpeästä, kun se yritti muka vihaisesti huutaa Jacobille sitä ”You nicknamed my daughter after the Loch Ness monster?!” -kommenttia. Mutta joo, ehkä se vielä joskus oppii.

Mun mielestä noi ensi-iltanäytökset on just parhaita, kun ne teinit käyttäytyy niissä niin hölmösti. 😀 Ite oon käynyt Twilightit kattomassa ensi-illassa New Moonista lähtien ihan sen takia, että niille teineille voi siellä naureskella. 😛 Hunger Gamesissa oli aika samanlaisia reaktioita, mutta ei ainakaan siinä ekassa vielä mitään kovin erikoista; ehkä tokassa ja kolmannessa sitten. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä