Pienen pieni potilas

Avan leikkaus oli tänään. Saavuttiin sairaalaan 8.30 ja Ava sai esilääkityksen. Leikittiin sairaalan leluilla ja katsottiin muumeja puoli kymmeneen asti, jolloin Ava kutsuttiin saliin. Pitelin Avaa sylissä kun salia valmisteltiin ja kun tuli aika laskea Ava leikkauspöydälle, Avalle iski kauhea pelko ja hän tarttui täysillä muhun kiinni, eikä päästänyt irti. Tuntui aivan hirveältä laskea itkevä Ava väkisin siihen pöydälle ja pidellä häntä paikoillaan, jotta saatiin maski kasvoille. Ava itki sydäntäsärkevästi maskiin ja tottakai mullakin tuli itku. Sitten Ava nukahti, silitin poskea, pussasin otsalle ja lähdin itkien salista. Mentiin Topiaksen kanssa aulaan odottamaan kutsua takaisin ja meille tuotiin sämpylät aamiaiseksi. Operaatio kesti noin puoli tuntia ja oli suurempi kuin odotin. Tavallinen lapsille laitettava maskinukutus ei riittänytkään vaan Avalle oli laitettu sen lisäksi suonensisäistä unilääkettä, joten hän nukkui melko kauan ja oli todella sekava ja väsynyt koko päivän. Kun meidät kutsuttiin takaisin, Ava nukkui sängyssään. Hänellä oli tippa kädessä ja sydänäänet sekä happiarvot näkyivät monitorissa. Yllätyksenä tuli se, että Avalla oli kurkussa hengitysputki ja hän sai lisähappea, se näytti pelottavalta. Istuttiin Topiaksen kanssa Avan sängyn vieressä ja odotettiin, että Ava heräisi. En muista kauanko siinä meni, mutta vihdoin Ava heräsi. Ava alkoi yskiä ja kakoa hengitysputkea ulos ja se lähti pienellä avustuksella kakomisen mukana. Ava oli todella itkuinen ja tahtoi syliin. Pitelin Avaa sylissä ja silittelin poskea niin kauan, että Ava rauhottui. Istuskeltiin, makailtiin ja lauleskeltiin varmaan puolisen tuntia, jonka jälkeen Ava sai juoda mehua. Mehun juonti sujui hyvin, joten Ava sai yrittää kiinteitä. Ava joi smoothieta ja söi kylmää päärynäsosetta ja jäätelöä. Syömisen jälkeen mentiin yrittämään leikkimistä ja kävelyä ja kun se kahden tunnin seurannan jälkeen sujui ihan hyvin, päästiin lähtemään kotiin. Ava oli todella väsynyt ja haluttiin, että Ava saisi nukkua rattaissa, mutta ulkona oli hirveän kylmä, joten päätettiin lähteä Myllyyn kävelemään, jotta Ava saisi nukkua rauhassa samalla. Ostettiin Myllystä Avalle vähän käyttövaatetta ja pari yökkäriä, kaikki vaatteet jää niin kovaa vauhtia pieneksi. Ostin myös itselleni yhden paidan H&M:n lastenosastolta, heh 😀 Illalla kun lääkkeiden vaikutukset hälvenivät Ava alkoi voida vähän huonommin. Annoin Avalle maksimimäärän kipulääkettä ja laitoin jätski-iltapalan jälkeen hänet nukkumaan. Nyt vaan pidetään peukut pystyssä, että tytsy voi huomenna paremmin. Mutta jotain ihania uutisia; Ava ei ole yskinyt kertaakaan unissaan! Siis ei kertaakaan! Tä on niin outoa. Kyllä se oli niissä risoissa se vika. Lääkäri kertoi, että kitarisat olivat olleet Avan ikäiselle kookkaat, oudon muotoiset ja niistä tuli mätää leikatessa. Eli onneksi ne leikattiin pian! Ainiin, korvia ei tarvinnut tuubittaa! 🙂 Olen kyllä niin tyytyväinen kaikkien Avaa hoitaneiden lääkäreiden toimintaan ja leikkauspäätökseen. Ihanaa, että nyt elämä vihdon helpottaa. Koko perheellä.

odottelua

🙁 <3

Lindex

Seppälä. Seppälän vauvanvaatteita on haukuttu hirveästi, enkä ole ikinä ennen ostanut niitä. Mutta nyt ajattelin testata, mahtavatko selvitä ensimmäisestä pesusta.

Kappahl

Paita, Name It
Farkut, Lindex

H&M

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Tuntui, mutta oli se kyllä oikeasti suuri apu 🙂

Avatar

Onneksi kaikki sujui hyvin. Avalle tsemmpiä toipumiseen! <3

Avatar

Kiitos :))

Avatar

Mein tyttö nukutettiin heti suonensisäisesti, nukkui 8h vielä leikkauksen jälkeen ja 3pv oli väsynyt ja kiukkuinen 😀 myös meillä oli hengitysputki :/ nää on tälläsii

Avatar

Joo meillä kans oltiin kiukkusia aika kiitettävän kauan sen jälkeen :/

Avatar

Suloinen pikku potilas, onneksi kaikki meni hyvin!:)

Avatar

onneksi :))

Avatar

Reipas ava tyttö 🙂 minkäs kokoisia vaatteita teillä on ollut nyt käytössä 6kk – 12 kk ?

Avatar

Iiks mitäköhän ois ollut…. Nyt meillä on 86cm, 1 vuotiaana ja vähän alle oli noin 80 cm, puolvuotiaana tais ehkä olla 68-74cm…

Avatar

Kiva kun kerroit operaatiosta enemmän, tosin se ei helpottanu meidän operaation odotusta. Jännitys vaan nousee ja äiti itkustaa täällä jo valmiiksi. Oliko teilläkin tämä siis yksityisellä? Olet varmaan jossain sen jo maininnutkin, mutta vielä en ole ehtinyt postauksiasi lukemaan.. Eräs korva ja kitarisapotilas on pitänyt tänään äidin kiireisenä:/

Avatar

Voi ei 🙁 joo yksityisellä oltiin. Tsemppiä teillekkin leikkaukseen!

Avatar

Hyvä Ava! Meilki oli tänään Nooan perus astmakontrolli, niin saatiinkin suoraan lähete kitarisaleikkaukseen :0

Avatar

Oho :O no kaipa ne on sitten katsonut että siitä olisi apua! Toivottavasti on 🙂

Avatar

voi pikkuista 🙁 onneksi nyt on asiat hyvin 🙂

Avatar

Onneksi <3

Avatar

Voi pientä 🙂 Mahtavaa et kaikki meni hyvin leikkaus autto!

Avatar

Niinpä <3 🙂

Avatar

Voi rakkaus pientä. <3 🙁 Varmasti tuntui pahalta jättää toinen siihen leikkauspöydälle, mutta onneksi operaatio meni hyvin ja Avalla on nyt parempi.<3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä