Joulukalenterin 20. luukku

Alkuun pari kuvaa keskiviikolta, jotka huomasin vasta edellisen luukun julkaisun jälkeen.

Name It:issä oli järkyttävä jono, tässä kohtaa oon jonottanut jo 20 min ja jonotin vielä toiset 20 minuuttia

Ihana Reeta<3

Maria liittyi meidän seuraan ja toi mukanaan Ikeasta ”tortan” XD

Sitten torstain luukuttomuus! Me lähdettiin vähän lyhyellä varoitusajalla Viroon Topiaksen ja mun siskon Annikan kanssa. Vietiin illalla Ava mun isoäidille ja lähdettiin aamuyöllä 4.30 ajelemaan Helsinkiin ja onneksi Annika piti seuraa kuskina toimineelle Topias-raukalle, koska mä nukuin erittäin tyytyväisenä takapenkillä ja heräsin vasta kun oltiin sisällä laivassa ja Annika ja Topias tökki mua hereille. Mönkisin sitten kiukkuisena tyyny kainalossa ulos autosta tarkoituksena jatkaa unia laivassa. Kökkerölaini (Eckerö line) oli kuitenkin niin jäätävän surkea ilmestys, että pysyttelin koko matkan erittäin hereillä ja muistelin uimakoulun oppeja. Koko laiva oli täynnä venäläisiä ja virolaisia, joilla ei ole mitään käytöstapoja eivätkä osaa vetää vessoja. Tämän reissun jälkeen tulin siihen tulokseen, että vihaan Viroa ja Topias saa jatkossa käydä siellä yksinään. Reissu oli KAMALA! Vessat. Ne vessat. Miksi virossa ei oikeasti osata vetää vessaa?? Voi jumalauta sentään, joka vessassa oli kirjalliset ohjeet sitä MITEN VESSA VEDETÄÄN, usealla eri kielellä. Ja silti. Joka kerta kun kävit vessassa, sai pidätellä oksennusta kun ei meinannut löytyä koppia, jossa edellinen kävijä olisi osannut vetää sen vessan. Sitten kaikki kävelee vain pokkana ulos vessasta pesemättä käsiään ja itse sen jälkeen saat taistella oven kanssa kun yrität avata ovea käden suojana viisi miljoonaa käsipaperia, jotta et joutuisi koskemaan siihen. HYI. Laiva haisi lähes joka kerroksessa (anteeksivain) aivan kuselta ja oksennukselta ja pidättelin itsekin oksennusta koko matkan. Löydettiin sitten yksi nurkkaus, jossa pystyi hengittämään ja pysyttiin siellä pelaamassa korttia. Takas tullessa illalla laivassa oli onneksi tyhjempää ja suurin osa matkustajista oli suomalaisia ja tuoksukin vähän parempi. Super Alkon palvelu oli aivan perseestä ja ne virolaiset vain sössöttivät meille sitä viroa kun eivät ilmeisesti osanneet suomea eivätkä englantia. Jos en puhu viroa, niin en varmasti ymmärtäisi sitä lausettasi vaikka huudat sen kovempaa. Olen suomalainen, en kuuro. Ainut matkan hyvä kokemus oli erään virolaisen ostoskeskuksen Amarillo. Ruokalista oli suomenkielinen, täysin sama kuin Suomessa ja paljon halvempi. Tarjoilija puhui suomea, oli todella ystävällinen ja ruoka herkullista. Vaikka Viron reissulta nyt saatiinkin pitkäksi ajaksi juotavat itselle, perheelle, suvulle ja kavereille tosi halvalla, niin mua ei siihen maahan enää saa kirveelläkään. Virosta lähtiessä meidän auto oli niin täynnä, että pohja otti melkein maahan ja renkaat olivat todella kovilla. Päästiin juuri ja juuri laivaan sisään ja toivottiin koko matkan ajan, että auto olisi vielä yhdessä kasassa kun tullaan takaisin autokannelle. Helsingistä koko matkan Lietoon ajettiin keskimäärin 60 kilometriä tunnissa ja voitte kuvitella, että matka kesti kauan. Autossa oli lisäksi todella huono istua ja joka paikkaa sattui kun takapenkki ja etupenkkikin olivat ihan täynnä juotavia. Sain myös mustan silmän karpalolonkerolavalta, joka hyökkäsi kimppuuni mutkassa. Okei, ei siinä enää ole mitään mustelmaa mutta kyllä se turposi eilen. Kaikenkaikkiaan, seura oli hyvää, mutta reissu paska! Oon ollut Virossa viimeksi joskus 13 -vuotiaana, enkä kyllä silloin muista huomanneeni mitään näitä samoja asioita…

Oisko aika ajaa noi movemberit…………… ja tukka kans

Oon voittamaton! Pienimmät pisteen voittaa siis 😉

pelattiin tota peliä jossa liimataan joku nimi otsalle ja pitää arvuutella kyllä ja ei kysymyksillä että kuka olet 😀 Olin Tarja Turunen 😀

Ostoslista

Amarillossa

Toi oli luonnossa jotenkin pelottava!

Takapenkillä

Etupenkillä

Tuli ihan shokkina, että tota viskiä ei ollut tarkotettu raskaanaoleville??

Pakkaamassa

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Varmaan joo, mutta noikin oli simmosia mua nuorempia!

Avatar

Harmi, että reissu ei ollut mieleen. 🙁 Voisin kuitenkin vinkata, että perinteisellä juomanhakureissulla ei saa oikein todenmukaista kuvaa maasta, joten suosittelen joskus lähtemään Tallinnan ulkopuolelle ihan ajan kanssa tutustumaan siihen ”oikeaan” kauniiseen ja historialliseen Viroon. 🙂 Me myös matkustetaan usein Tallinkilla ja siellä meno ei oo yleisesti noin ”villiä”.

Avatar

Joo varmasti kyllä siellä vähän kauempa kuin sataman maissa olisi paljon kivempaa 🙂

Avatar

johan oli ostoslista! Tarttis kans varmaan tehdä extempore -viinanhakureissu Viroon… 🙂

Avatar

Tulee kyllä paljon halvemmaksi 🙂 Mä pärjään näillä koko ens vuoden, eikä tosta ollu mulle ees ku kaks laatikkoa siideriä 😀

Avatar

Voi höh, me ollaan menossa eckeröllä joulun jälkeen, toivottavasti siellä on siistimpää porukkaa silloin! :/

Avatar

Toivottavasti!!

Avatar

Oon halunnut käydä Virossa, mutta ehkä en enää haluakaan. XDD

Avatar

Tän kokemuksen perusteella en suosittele XD

Avatar

Mun on nyt vaan pakko sanoa tämä (toki voisin yrittää pitää tän omana tietonani, mutta) mua järkyttää suunnattomasti miten vaarallisen täyteen te ootte ton auton lastannu. Tossa olis voinu käydä teille todella huonosti, kun tuollaset määrät viinalaatikoita lähtee hallitsemattomasti liikkeelle… ei tartte ajaa kolariakaan, äkkijarrutuskin riittänee… :/

Avatar

Nou hätä, ne oli vaan tossa laivaanlastaus vaiheessa tolleen korkeessa kasassa et päästiin ylös, kunhan lähdettiin ajamaan niin kasattiin ne turvallisemmin 🙂 ja mun sisäinen insinöörini pääsi valloilleen ja kehitti laatikoista sinne tukipalkit niin ettei ne laatikot päässy liikkumaan 😀

Avatar

Jääkö Ava ihan mielellään hoitoon? Meillä kun Amelie on nyt jo sellaine, et ei kukaan muu saa häntä nukkumaan kun minä.. 😀

Avatar

Ava rakastaa olla hoidossa 😀 hän ei ees halua tulla sanomaan heippa kun ava vaan tahtoo että me lähdetään ja hän saa jäädä lellittäväksi 😀

Avatar

Voi apua tota juomamäärää 😀 Meniks teillä paljonkin rahaa? 🙂 Ja toi ”tortan” oli kyl ihan hyvää 😀

Avatar

Meni kyl aika monta satasta 😀

Avatar

😀 tuo juoman määrä.itse tykkään käyä virossa viking linella taikka siljalla kun niiden yleissiisteydestä pidetään huolta ja eckerö on vissiin halvempi niihin verrattuna joten ei mikään ihme että siellä voi olla ihmiset käyttäytyä miten sattuu.

Avatar

Joo me oltais kans haluttu Siljalla mut Silja ja viikkari oli molemmat loppunmyyty :<

Avatar

Veikkaan että tuo vessan vetäminen on aika uus juttu kun parikymmentä vuotta takaperin ei ollut vielä kovin uusi juttu tuo sisävessan hienous ja sen vetäminen. Luulisin. 🙂
Ite ainakin pienenä ulkohuussia käyttänyt! Ja sitähän ei vedetä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä