Supermutsit

Mua ärsyttää tuputtajat. Siis ne ihmiset, jotka tuputtavat kaikille sitä omaa tapaansa tehdä asioita ainoana oikeana tapana. Oli se sitten uskonto, kasvatus, siivoaminen, tanssiminen tai pukeutuminen. Äidiksi tultuani tutustuin siihen kaikkein rasittavimpaan tuputtajaporukkaan. Supermutseihin.

 photo 016_zps5d25d424.jpg

Jokainen meistä tuntee varmasti ainakin yhden supermutsin. Supermutsit usein liikkuvat laumoissa ja vaanivat eritoten tuoreita äitejä, etsien lisäyksiä joukkoonsa. Vanhemmat ja kokeneemmat äidit usein omaavat liian paksun suojamuurin, joten supermutsit eivät yritä rekrytä heitä, vaan tyytyvät yrittämään heidän itsetuntonsa tuhoamista.

 photo 016_zps5d25d424.jpg

Supermutsit eivät tunne sanoja äidinmaidonvastike, pesuaine, Libero, Pampers tai pinnasänky. Supermutsien lempisanoja sen sijaan ovat taaperoimetys, vessahätäviestintä ja pesupähkinä.

 photo 016_zps5d25d424.jpg

Supermutsit vannovat imetyksen nimeen. Ja mikäs siinä, mutta kun kaikki, jotka eivät imetä, pitää haukkua alimpaan maanrakoon. Jos sinulta ei vain tule maitoa, vika on varmasti negatiivisessa asenteessa tai tuen puutteessa. Imetystuki ratkaisee kaiken ja lasta pitää vain vääjäämättä imettää, vaikka sitä maitoa ei tulisi tippaakaan. Imetystä tulisi jatkaa vähintään kaksivuotiaaksi asti, tai niin kauan kunnes lapsi itse tahtoo lopettaa. Mahdollisuuksien mukaan olisi suvaittavaa muuttaa lähelle paikallista ala-astetta, jotta lapsi pääsee ruokavälitunnilla tissille.

Supermutsit eivät käytä pesuaineita tai tiskiaineita, luoja vie, niistähän saattaa imeytyä kemikaaleja siihen rakkaaseen lapseen. Vaatteet pestään käyttäen vain ja ainoastaan pesupähkinöitä. Ja mikäli vauvatapaamisessa huomaat jonkun lapsosen vaatteiden tuoksuvan raikkaalle pesuaineelle, supermutsi muistaa varmasti auttaa tämän lapsiraukan äitiä julistamalla kaikkien edessä hänen pilaavan lapsensa kun altistaa tämän näille hirveille keksinnöille.

Supermutsi ei käytä raskausaikana hiusväriä, shampoota, hoitoainetta, meikkiä, rasvoja tai deodoranttia. Se kemikaalimäärä kun varmasti takaa, että lapselle kasvaa vähintään kolme jalkaa ja vain yksi silmä. Kaikki toisen tekevät ilmoittautukaan lähimmälle supermutsille, jotta teidät voidaan hirttää aamunkoitteessa.

Supermutsit käyttävät lapsillaan vain kestovaippoja. Kertakäyttövaipat ovat saatanasta. Kaikki kertakäyttövaippoja käyttävät äidit ovat laiskoja, itsekkäitä ja lyhytkatseisia. Vaippojen käyttö on kuitenkin lopetettava mahdollisimman pian ja on siirryttävä vessahätäviestintään. Jo lähes vastasyntynyt vauva pitää opettaa viestimään vessahädästään ja mikäli et tee näin, kasvaa lapsestasi täysin pidätyskyvytön ja kykenemätön tunnistamaan tarpeitaan.

Supermutsit eivät tarvitse pinnasänkyä ollenkaan, sillä lapsen on nukuttava perhepedissä vähintään kouluikäiseksi, jotta lapsi ei missään vaiheessa tunne oloaan turvattomaksi. Jällee kerran; kaikki toisin tekevät tai väittävät ovat tiedottomia tai valehtelijoita.

Supermutsi ei myöskään ikinä laittaisi lastaan hoitoon. Lapsen kanssa tulee olla kotona kouluikään asti ja sosiaalisia taitoja saa hankkia vain ja ainoastaan äidin valvonnassa muita lapsia tapaamalla. Herra soikoon, se lapsihan saattaa vahingossa kuulla muilta uusista keksinnöistä kuten lastenohjelmat, valmispuuro tai oma huone.

Supermutsia ei tunnista siitä, että hän käyttää kestovaippoja, välttää kosmetiikkaa tai imettää, päinvastoin, nämä asiat ovat erittäin suotavia normaalienkin äitien keskuudessa. Supermutsin tunnistaa asenteesta ja siitä, että hän on mielestään aina oikeassa ja arvostelee jatkuvasti muita kovalla kädellä. Mikäli törmäät supermutsiin ja hän alkaa jakaa sinulle tietämystään supermutseille tyypilliseen äänensävyyn, voit ystävällisesti kehottaa häntä työntämään pesupähkinänsä sinne, mihin aurinko ei paista.

Muoks. Keskityin niin paljon supermutsien raskauteen ja vauva-aikaan, että ihan kokonaan unohdin kertoa teille myös heidän synnytyksestään. Supermutsille synnytys on aina voimaannuttava kokemus. Synnytys tulee käydä läpi luomuna, itseään ei tule turruttaa lääkkeillä. Synnytys tapahtuu yleensä kotona tai jos sairaalassa niin se on ainakin oltava vesisynnytys. Pää on oltava täysin selvänä, jotta voit keskittyä siihen, kuinka voima virtaa vartalosi läpi. Supermutsit eivät välitä synnyttäessa kohdunsuun aukeamisesta tai sydänäänistä, synnytyksen kulusta kertoo vain se tunne. Supermutsit eivät ymmärrä, miten jotkut voivat sanoa synnytyksen olevan kivuliasta ja pelottavaa, sillä synnytyshän on helppoa ja nopeaa; senkun kuvittelet mielessäsi, kuinka kehosi jokainen solu työntää vauvaa alaspäin ja pops, vauva on ulkona ja kipuja ei ollut. Tulipa voimaantunut olo, nyt voisi lähteä vaikka lenkille.

Kommentit

36 kommenttia
Avatar

Entäs ne sinkku naiset, jotka on lapsettomia. Niillä on usein kauheesti vinkkejä mm. Kuinka koliikin saa pois tai kuinka lapsen huuto vahvistaa keuhkoja jne.. huoh. Tää oli aivan loistava teksti. Pitkään oon jo lukenut mut nyt vasta kommentoin. Oot ihan huippu ja vaikutat mahtavlta persoonalta!

Avatar

:::::DD

Avatar

:::::DD

Avatar

Juu mua kanssa ärsyttää ns supermutsit. Yks kaveri on just semmonen. Tai ei ihan. Ei imettäny pitkään, käyttää vaippoja ja jne, mut se päsmäröinti siitä miten lapsi kuuluu kasvattaa. Sitä ollaan nii parasta äitiä maailmassa ja muiden erillaiset kasvatusmenetelmät on vääriä. Nukkuvan vauvan saa herättää jos se ei ole yli 2h syönyt ja sitä rataa. Minähän kasvatan lapseni omalla tyylillä ja siinä ei ole vikaa. Jos lapsi nukkuu 4h päikkärit, en mä sitä mene herättämään 2h jälkeen. Kyllä se nälästään kertoo. Mä en pese peppua joka vaipan vaihdon yhteydessä, kerran pari päivässä nii olen huono äiti, laiminlyön lasta. Se että haluan kouluun elokuussa että saan paperit ja lapsi menee mummolle nii ai että sain vihaisia katseita.. Superäidit voisi painua sinne missä pippuri kasvaa!

Avatar

Juu mua kanssa ärsyttää ns supermutsit. Yks kaveri on just semmonen. Tai ei ihan. Ei imettäny pitkään, käyttää vaippoja ja jne, mut se päsmäröinti siitä miten lapsi kuuluu kasvattaa. Sitä ollaan nii parasta äitiä maailmassa ja muiden erillaiset kasvatusmenetelmät on vääriä. Nukkuvan vauvan saa herättää jos se ei ole yli 2h syönyt ja sitä rataa. Minähän kasvatan lapseni omalla tyylillä ja siinä ei ole vikaa. Jos lapsi nukkuu 4h päikkärit, en mä sitä mene herättämään 2h jälkeen. Kyllä se nälästään kertoo. Mä en pese peppua joka vaipan vaihdon yhteydessä, kerran pari päivässä nii olen huono äiti, laiminlyön lasta. Se että haluan kouluun elokuussa että saan paperit ja lapsi menee mummolle nii ai että sain vihaisia katseita.. Superäidit voisi painua sinne missä pippuri kasvaa!

Avatar

hyvin kirjoitettu! Mä taisin sanoa sua joskus super äidiks ihan vaan sun jaksamisen takia! :)<3

Avatar

hyvin kirjoitettu! Mä taisin sanoa sua joskus super äidiks ihan vaan sun jaksamisen takia! :)<3

Avatar

Tä oli kyl todella hyvä tekstiä!! Sama täällä, ärsyttää sellaiset supermutsit ja sit niiden lapsesta kasvaa nössälä, mammanpoikia, koulun kiusattuja yms yms… Kerran näin kivan tilanteen ku aikuinen poika n 20v tuli äitin kanssa pankkiin ja äiti ilmoitaa tiskillä et ajatteltii avaa pojalle tilin 😀 Kylläpä repisin siihn vaihees!

Avatar

lapsista oikein erikseen kasvaa koulukiusattuja? tulipas tällee entisenä koulukiusattuna paha mieli, oli varmaaan sitten aika huono kasvatus mulle kun rupes ihmiset kiusaamaan

Avatar

Tä oli kyl todella hyvä tekstiä!! Sama täällä, ärsyttää sellaiset supermutsit ja sit niiden lapsesta kasvaa nössälä, mammanpoikia, koulun kiusattuja yms yms… Kerran näin kivan tilanteen ku aikuinen poika n 20v tuli äitin kanssa pankkiin ja äiti ilmoitaa tiskillä et ajatteltii avaa pojalle tilin 😀 Kylläpä repisin siihn vaihees!

Avatar

Ihanan kärjistetty teksti 😀 harmi vaan, että mä ainakin olen törmännyt supermutseihin jotka esim. käyttävät kertisvaippoja ja pesuaineita ja tupakoivat raskausaikana ja imettäessä… APUA! 😀

Avatar

Ihanan kärjistetty teksti 😀 harmi vaan, että mä ainakin olen törmännyt supermutseihin jotka esim. käyttävät kertisvaippoja ja pesuaineita ja tupakoivat raskausaikana ja imettäessä… APUA! 😀

Avatar

😀 Niitä pesupähkinöitä olisi kyllä kiva kokeilla joskus, mutta niitä myydään varmaan vain jossain supermutseja pursuilevassa luontaistuotekaupassa. Olkoot!

Avatar

😀 Niitä pesupähkinöitä olisi kyllä kiva kokeilla joskus, mutta niitä myydään varmaan vain jossain supermutseja pursuilevassa luontaistuotekaupassa. Olkoot!

Avatar

Ei vitsit miten hyvin kirjotettu jälleen kerran Emilia :)! Joo noihin törmää aika usein ja kaikist rasittavimpia ne on silloin kun on vielä massu pystyssä kauppajonossa ja ostamassa hiusväriä. Mulle 2 äitiä sano,että sun lapsesta tulee lukihäiriöinen jos värjäät hiukset raskausaikana ! -.- Tuijotin vaan vihasesti sanomatta sanaakaan,koska mun raskaushormooneilla olisin voinu vaikka kuristaa ne siihen paikkaan 🙂 JEP samaa mieltä sun kanssa noista supermameista

Avatar

Mulle märmätettiin myös hiuksien värjäämisestä. Pahin oli se ku otin raskaus aikana tatuoinnin. Otin asiasta selvää 3 eri tatuoijalta että vaikuttaako tatuoinnin otto lapseen. Ei vaikuta. Sain huutoa puolelta ja toiselta. Lapsesta tulee kuulemma tummaihoinen koska se muste imeytyy mun verenkiertoon ja sieltä lapseen….. -.-

Avatar

Haha.. Mä kutsun näitä supermutseja emolehmiks. Ja ne vaanii erityisesti nuoria äitejä, koska eihän me nuoret olla vielä herran tähden itsekään kasvettu aikuisiks. 😀

Avatar

Voi apua oonkohan mä semmonen semisupermutsi 😀 Meillä lapset lähtee vasta eskariin kotoa ja kyllä voin myöntää että tuomitsen pienen lapsen kokopäiväiseen hoitoon viennin, en värjännyt hiuksia raskausaikana, olen ehdottomasti imetyksen puolestapuhuja… ai niin mut en käytä kestovaippoja (yöks, ajatuskin kuvottaa että meillä odottelis tuolla jossain kassillinen likasia vaippoja oottamassa pesua) enkä puutu toisten äitien asioihin, elleivät neuvoa kysy. Oon törmännyt myös noihin oikeisiin supermutseihin, mutta olen sen verran itsevarma omasta tyylistäni olla äiti, ettei niiden toiminta aiheuta minussa mitään reaktioita. 😀

Ja hei psst, ne pesupähkinät ei ainakaan meiän lasten pyykkeihin ees tehoa. Kokeilin kerran, siirryin takas Arieliin. 😀

Avatar

Mä oon kanssa törmänny tollasiin äiteihin, mutta onneks oon uskaltanu sanoo välillä takasinkin, mm. kestovaipoista, perhepedistä ja imetyksestä.

Avatar

meillä on perhepeti, koska liian vähän sänkyjä xD

Avatar

huvittavaa, eilen baarissa kerroin kaverin pikkuveljelle josta tulee puolevuoden sisällä ensimmäistä kertaa isä että kannusta naistas toimimaan niinkuin itse haluaa. että ei ota nokkiinsa jos joku tulee kertomaan ”faktoja” miten pitäisi tehdä, että niitä kertojia riittää. se oli tosi huvittunut kuulemastaan ja sanoi että ei oo tommosesta koskaan kuullutkaan.. ehkä ei tietenkään miehet tämmösistä asioista puhu keskenään 😀 mutta sano että pitää mielessä asian. mä oon oppinut olemaan ihanku muiden kommentteja, ainakaan niit negis, olis olemassakaan. hymyilen vaan ja mietin jotain ihan muuta. jokainen on kuitenkin paras äiti lapselleen. (puhutaan selväjärkisistä, normaaleista ihmisistä, ei narkeista ym)

Avatar

Näytin tän postauksen omalle äidilleni (48v, kolme lasta) ja se sano heti ymmärtävänsä mitä tarkoitat 😀 se oli kuulemma veljeni (esikoinen) ollessa pieni käynyt jossain vauvakahvilassa ja saanut heti haukut päälleen muun muassa siitä että aikoi laittaa veljeni perhepäivähoitoon jo alle 1-vuotiaana. Onhan se aika aikaista, mutta kun kyseessä kuitenkin oli vain n. 3h päivässä ja perheeni rahatilanne tiukka, niin mielestäni Se oli vanhemmiltani ainoa oikea ratkaisu 😀

Ja meistä kaikista kolmesta tuli ihan suhteellisen tasapainosia lapsia ja aikuisia! Ja onhan meissä varmaan kilokaupalla niitä pesuainekemikaalejakin 😉

Avatar

Heei! Mulla ois sulle yks kysymys ja en keksi keltä muultakaan voisin tätä kysyä 🙁 Sulla kun on tuo instagram, niin miten sinne saa luotua tunnuksen? ;O latasin tuon nytten mun puhelimeen, ja en löydä mistään mistä sen saa luotua :-9 Olisin onnellinen jos voisit autta…

Avatar

Hyvä postaus, samaa mieltä 😀

Avatar

Supermutsit murrr 😀

Avatar

Meikellä varmaan käynyt tosi hyvä säkä koska en oo kyseiseen supermutsi lajiin törmännyt. Tai sitten s ejohtuu tasan siitä että oon hiukan puusilmä. Jos joku tulee ojentaa mua lastenkasvatuksessa en varmaan oikeasti edes sen tajuaisi aukovans. Maybe. Paitsi tietty oma isosiskoni tietää lapsenkasvatuksesta kaiken paremmin kuin minä omasta mielestään. Onhan hänellä vanhempi lapsi joten en voi mitenkään tietää mitä on vielä edessä. 😀 VOi hoho.

Mutta mikä hassu juttu! Mua alko nyt kiinnostaan nuo pesupähkinät. 😀 Poikkis tosin kysyi heti kättelyyn että mitä ne pesupähkinät edes auttavat ja tämä asia jäi tähän.

Kyllä sitä mieluusti tekisi kaiken omalle lapselleen parhain mutta kohtuus kaikessa. 🙂

Avatar

Kuinkahan supermutsit sitten reagoisivat, kun sanon, että inhoan imettämisestä, inhoan sitä tunnetta, kun tissit tuntuvat räjähtävän ja koko ajan valuu maitoa pitkin ja poikin, Oi että minä inhoan imettämistä 😀

Avatar

sitä samaa tässä itekkin mietin , imetin jonkun kaks kuukautta ja olin sitten kaksviikkoa kipeenä ni ei enää maitoa tullut, ja olin siitä aika onnellinen 😀 Onhan se kalliimpaa ostaa korviketta mutta se imettäminen oli hirveetä ja korvikkeella on niin paljon hyviä puolia (esim se että mieskin voi ”imettää” !) että en aio imettää jos joskus vielä tulee toinen lapsi. Ärsyttää muutenkin ylenpalttinen imetyksenihannointi ja ei – imettävien syrjintä. suatana.

kilometrikommentti hups.. 😀

Avatar

Ihan sairaan hyvä postaus !:D

Avatar

Ihana teksti xD

Avatar

Tosi hyvä teksti! :’D En mäkään voi ymmärtää kyseisiä mammoja. Mähän olin heti et minähän en kestoile, on sitä pyykkiä tarpeeksi muutenkin, kaipa sitten olen vain laiska. xD

Avatar

Tykkäsin, naureskelin tälle suureen ääneen, ja mieskin halusi lukasta 😀 Saatiin hyviä nauruja.

Avatar

Mä valitettavasti tunnistan itseni monestakin kohdasta, mut toivottavasti en tuputa omia uskonuksiani ja tapojani muille ärsyttävyyteen saakka… 😀

Avatar

Mä oon sitten varmaan joku supermutsi, kun kannatan kestovaippoja, pitkää imetystä, perhepetiä, kantoliinailua yms. 😀 Paitsi että mua ei haittaa vaikka muut tekee toisin, enkä tuputa omia valintoja muille. 🙂

Avatar

Ihanaa mä oon KERRANKIN ees semisti suoermutsi! 😀 pesupähkinöt on supereita, samoin kestovaipat! Mutta en mää niitäkään aina jaksa tai pysty. 🙂

Avatar

Oon täysin koukussa blogiis, oon lukenu kaikki kirjotukset pojan mentyä nukkumaan, tällekkin nauroin vedet silmissä! 😉 Avokki hieman ihmetteli mille hörötän, haha! 🙂

Jatkathan samaan malliin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä