Minä täällä taas

Ava täällä pitkästä aikaa, ajattelin tulla taas kirjottamaan teille kuulumisia! Olen nyt 1 vuotta, 3 kuukautta, 1 viikon ja 5 päivää vanha. Osaan kävellä ja juosta tosi kovaa, viimeksi eilen karkasin äitiltä kaupassa kun äiti valitsi suklaalevyä. Minua vaan nauratti kun olin jo mennyt kassojen ohi ja juoksemassa oville ja kuulin koko ajan samalla kun äiti juoksi hyllyjen läpi ja huusi täysillä ”Avaaaaaa!”. Äitiä taisi vähän pelottaa, koska äitillä tuli melkeen tippa linssiin kun minut löydettiin. Olen tosi nopea ja pääsen karkuun jos sekunniksikaan vilkaiset muualle, nyt äitikin tietää sen ja tänään en ole päässyt kertaakaan irti äitin otteesta. Kumma tyyppi. Tykkään kauheasti leikkiä ja piirtää, piirsin yhtenä päivänä hienon kortin mummille ja ukkille. Tykkään myös paljon käydä lääkärissä, siellä saa aina leikkiä hauskoilla leluilla, se on vielä hauskempaa kuin perhekerhossa. Perhekerhossa muut lapset vievät leluni, mutta lääkärissä saan leikkiä yksin. Kotona leikin aina pupulla ja vauvalla. Pupu on minun ensimmäinen unileluni, enkä voi nukkua enkä mennä mihinkään ilman sitä. Vauvan sain synttärilahjaksi ja harjoittelen sillä vauvojen hoitamista. Osaan hienosti hoitaa vauvaa ja sitten äiti antaa minun hoitaa Eeviäkin kun Eevi on kylässä. Tykkään työntää vauvaa kärryissä ympäri kotia ja laittaa vauvalle tutin suuhun.

Minä osaan jo sanoa äiti, pupu, tutti, täti, kotiin, ei, kakka, pallo ja mitä, mutta en tykkää puhumisesta. Sanon aina vain äiti, mutta muita sanoja en sano, jos ei ole ihan pakko. Osaan kyllä ne, ja ymmärrän paljon muitakin sanoja, mutta en vain halua sanoa niitä muuten vaan. Minun lempiruokaani ovat lihapullat ja nakit, tykkään myös ranskalaisista. Saan niitä aina kun äiti on väsynyt ja makaa sohvalla. Olen saanut myös maistaa sipsiä, muffinsia ja vaikka mitä. Äiti ei anna minulle mitään, mutta mummi ja ukki aina unohtavat sipsikepponsa sohvalle ja minäpäs osaan hakea sieltä salaa sipsiä ja syödä niitä piilossa. En tykkää makaronilaatikosta enkä hassun muotoisesta pastasta. Spagetti on hyvää!

Minä osaan kyllä käydä potalla ja pienempänä en edes tarvinnut aina vaippoja kun kävin vain potalla, mutta nyt en enää tahdo. En kerro äitille miksi en käy potalla, koska on hauskampaa nauraa äitin tuskailua kun hän siivoaa jälkiä kun käyn aina keittiön pöydän alla kakalla. Äiti antaa minun olla ilman vaippaa ja minun täytyy istua pienen ajan välein potalla, mutta ähähää, minäpäs pidätän aina potalla ja kakkaan sitten lattialle. Tykkään äitistä hirveästi, mutta vielä enemmän tykkään isistä. Isi on aina päivät poissa, ja yleensä illatkin, joissain paikoissa, joita äiti sanoo työksi ja kouluksi, mutta sitten kun isi tulee kotiin, minä alan kiljua ja nauraa ja juoksen avaamaan ovea ja sitten isi ottaa minut syliin ja me leikitään koko ilta legoilla. Isi on tosi kiva tyyppi. Välillä isi myös auttaa äitiä siivoamisessa ja minä autan isiä tiskien kanssa, osaan hienosti tyhjentää tiskikoneen.

Tykkään kauheasti syödä välipalakeksejä äitin kanssa, ne on tosi hyviä. Välipalakeksien kanssa saan myös aina pillimehua. Ennen äitin piti aina juottaa minulle mehua, mutta sitten äiti osti minulle Mehujehun ja nyt osaan juoda ihan itse! Äiti on siitä tosi iloinen.

Minun yskäni jatkuu edelleen ja käydään äitin kanssa tosi paljon lääkäreissä. Olen saanut paljon erilaisia lääkkeitä, mutta yskä jatkuu vaan, leikkauskaan ei auttanut. En tykkää yskästä, koska en pysty nukkumaan kunnolla kun aina vaan yskittää. Äitikin on kipeä ja äitin nenä vuotaa koko ajan, sitten me aina yhdessä niistetään. Tykkään kauheasti matkia äitiä, äiti välillä sanoo, että tuntuu kuin olisi peilin edessä kun katsoo minua. Jos äiti harjaa tukkaa niin minäkin harjaan. Jos äiti kaivaa korvaa niin minäkin kaivan. Olen aikamoinen äitin tyttö. Tykkään vieläkin hirveästi meikata äitin kanssa ja äiti on luvannut ostaa minulle omat meikit, joilla saan leikkiä. Äiti aina suuttuu kun otan ilman lupaa hänen meikkinsä ja maalaan niillä hienosti.

Minä osaan hienosti laittaa itse kengät jalkaan, vääriin jalkoihin kuulemma kylläkin. Tykkään tosi paljon kengistä, laitan usein myös äidin kengät jalkoihin ja yritän kävellä niitä. Äiti on ylpeä minusta, mutta isiä pelottaa, mitä minusta oikein isona tulee. Meille ei mukamas mahdu enää yhtään kenkiä. Tykkään myös koko ajan pukea hanskoja käteen, mutta pipoista en tykkää. Aina kun tahdon ulos, haen haalarini eteisestä, levitän sen lattialle, ja menen sen sisään istumaan. Silloin äiti aina nauraa ja alkaa pukea minua. Minulla on uudet hienot Goretex -kengät, joista tykkään hirveästi ja esittelen niitä aina innossani kaikille. Niissä pääsee juoksemaan tosi kovaa.

Tykkään kauheasti kun äiti ottaa minusta kuvia, mutta äiti ei tykkää kun yritän ottaa kaikkia noita äitin kamerajuttuja. Äiti lupasi tänään ehkä taas kuvata minua, jos on aikaa. Se on hauskaa. Äiti kuulemma jatkossa kuvaa minua vielä entistä enemmän kun hänellä on joku iso ostoslista liittyen kamerajuttuihin. Nyt minulle tuli taas nälkä ja tahdon välipalaa, saan varmaan omenaa ja banaania, nam!

Kommentit

31 kommenttia
Avatar

Voi miten mä nauroin räkänaurua tälle postaukselle!

Avatar

Aivan loistava postaus! Oon koittanu hiljaksee olla kun meillä täällä nukutaan mut en kyllä voinu enää nauraa pääni sisällä ku luin ton pyödän alle kakkaamisen! :’D ihanaa<3

Avatar

Aivan loistava postaus! Oon koittanu hiljaksee olla kun meillä täällä nukutaan mut en kyllä voinu enää nauraa pääni sisällä ku luin ton pyödän alle kakkaamisen! :’D ihanaa<3

Avatar

Voi vitsi, ihana postaus taas kerran! 🙂

Avatar

Voi vitsi, ihana postaus taas kerran! 🙂

Avatar

Nerokas keksintö tuo Mehujehu! Pitääkin laittaa heti tilaukseen, kun lapsivieraille aina pillimehuja tarjoan ja sitten kauhulla ootan, että milloin ne mehut puristuu sieltä valtoimenaan ulos, koska lähes ainahan niin käy jossain vaiheessa…

Avatar

Nerokas keksintö tuo Mehujehu! Pitääkin laittaa heti tilaukseen, kun lapsivieraille aina pillimehuja tarjoan ja sitten kauhulla ootan, että milloin ne mehut puristuu sieltä valtoimenaan ulos, koska lähes ainahan niin käy jossain vaiheessa…

Avatar

Tykkään! Tuli hyvä mieli 🙂

Avatar

Tykkään! Tuli hyvä mieli 🙂

Avatar

Repesin nauruun tuosta pöydän alla kakkaamisesta! :——D

Avatar

Repesin nauruun tuosta pöydän alla kakkaamisesta! :——D

Avatar

Ihana postaus! 🙂

Avatar

Ihana postaus! 🙂

Avatar

Ihana Ava 🙂

Avatar

Ihana Ava 🙂

Avatar

Ihana, lisää tälläsiä!
Ja päivän parhaat naurut tosta pöydän alle kakkaamisesta :—D

Avatar

Ihana, lisää tälläsiä!
Ja päivän parhaat naurut tosta pöydän alle kakkaamisesta :—D

Avatar

Voi että ku ihanasti kirjotettu ja aivan ihana postaus! 🙂 väkisinki nosti leveen hymyn kasvoille 😀
Tos ko luin tota että karkuun oli kaupas juossu, ni tuli mielee ku äiti joskus selittäny et kui se on pienenä puettu välil ulos mentäes valjaisiin mis on niinko talutusthihna. Niinko koirien valjaat mut lapsille 😀

Avatar

Voi että ku ihanasti kirjotettu ja aivan ihana postaus! 🙂 väkisinki nosti leveen hymyn kasvoille 😀
Tos ko luin tota että karkuun oli kaupas juossu, ni tuli mielee ku äiti joskus selittäny et kui se on pienenä puettu välil ulos mentäes valjaisiin mis on niinko talutusthihna. Niinko koirien valjaat mut lapsille 😀

Avatar

oi, olipa hauska postaus! 🙂 <3 ihana Ava!

Avatar

oi, olipa hauska postaus! 🙂 <3 ihana Ava!

Avatar

Oli ihana lukee tätä, naurattiki kyllä ku oli hauskoja kohtia! 🙂

Avatar

Oli ihana lukee tätä, naurattiki kyllä ku oli hauskoja kohtia! 🙂

Avatar

Olipa ihana ja pirtsakka postaus 🙂 Ja toi kakka-juttu, haha 😀 Toivottavasti et loukkaannu tästä vertauksesta, mutta meillä on tavallaan samanlainen tilanne täällä kun yritetään opettaa meidän koiravauvaa sisäsiistiksi, aina ulkona se pidättää vaikka tuntitolkulla mutta heti kun pääsee sisälle niin sitten tekee tarpeensa.. No ehkä meijän vauvat vielä ymmärtää jutun juonen kun vähän kasvaa 🙂

Avatar

Olipa ihana ja pirtsakka postaus 🙂 Ja toi kakka-juttu, haha 😀 Toivottavasti et loukkaannu tästä vertauksesta, mutta meillä on tavallaan samanlainen tilanne täällä kun yritetään opettaa meidän koiravauvaa sisäsiistiksi, aina ulkona se pidättää vaikka tuntitolkulla mutta heti kun pääsee sisälle niin sitten tekee tarpeensa.. No ehkä meijän vauvat vielä ymmärtää jutun juonen kun vähän kasvaa 🙂

Avatar

Ihana postaus! Tollainen Mehujehu on kyllä saatava meillekin.

Avatar

Ihana oli lukea tätä, vähän erillainen postaus. Ihana ava 🙂

Avatar

Mä kuulisin mielelläni tosta potta/vaipattomuus jutusta lisää eli miten usein ja missä tilanteissa viet Avan potalle ja millasella menestyksellä? Ollaan ton oman vähän alta vuoden ikäsen tytön kanssa käyty jo pitkän aikaa muutaman kerran päivässä potalla ja usein sinne jotain tuleekin niin oon miettiny että vois kohta alkaa ihan tosissaan opetteleen kuivaks. Ku mä en oikeen ymmärrä tätä nykyistä meininkiä et kuivaks opetellaan vasta sitten kun lapsi osaa ite pyytää potalle hädän hetkellä ja sitä ennen pottaa ei käytetä lainkaan. Meinaa ainaki äitini kertoman mukaan ennen vanhaan suurin osa lapsista oli vaipattomia ennen kahta vuotta ja monet jo ennen puoltatoista vuotta

Avatar

Tosi ihana postaus 🙂

Avatar

Haha:D ei voi muuta sanoo! Ava on kyl melkonen tyttö!

Avatar

Tosi kiva postaus, nousi oikein hymy korviin:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä