Herkkuja ja hedelmiä

Tämä mimmi on taas vaihtanut osoitteekseen Synnytysvuodeosasto, Turun yliopistollinen keskussairaala. Kuten Facebookissa seuraavat (hurjat 1000 tykkäystä tänään!) tietävätkin, täällä ollaan taas tiputuksessa samalla osastolla kuin sillon kun Avan synnytys käynnistyi (TYKSissä on siis kolme synnytysvuodeosastoa). Eikä siinä kaikki vaan olen lisäksi samassa huoneessa, missä Avan synnytys käynnistyi. Ja ihan kuin siinä ei olisi tarpeeksi tälle hormonihirmulle, olen vielä samassa sängyssä, missä olin kun Avan synnytys käynnistyi ja saan koko ajan tuijotella tätä kohtaa, mihin lapsiveteni menivät kun nousin sängystä ottaakseni aamiaista. Noh, aamiainen jäi ja alkoi entistä järkyttävämpi tuska, joka tulee hurjan konkreettisesti mieleen kun on tässä samassa tilassa. Eilinen ilta meni itkeä tihuuttaessa kun hormonit otti vallan ja tuli niin nostalginen olo. Parhaassa tapauksessa pääsen jo tänään kotiin, tai sitten huomenna. Riippuu, miten elimistöni suhtautuu tippaliuoksiin ja kuinka nopeasti vointini paranee. Osastolla konetta tuijotellessa tuli mieleen, että tuossa oikeassa sivupalkissa ylhäällä on tykkäysnappi sitä Kaksplussan kisaa varten! Eli jos haluat blogille laadukkaamman tulevaisuuden niin siitä painelemaan! Ei tarvitse edes lähteä sinne Kaksplussan sivulle tykkäämään vaan voitte klikata tosta vaan! Tykkäyksiä on jo hurjat 220, mutta on se kuitenkin aika pieni määrä blogin kävijämääriin nähden, ei kun tykkäilemään!

Aloitin eilen kuvaamaan teille ruokavaliopostausta, koska ajattelin tehdä sen tässä pääsiäisloman aikana. Nyt kun tilanne on kuitenkin tämä, niin liitän eilisen kuvat tähän ja teen tämän paljon kysellyn postauksen vasta ensi kuussa. Ajattelin ensin ihan vain kuvata ne ruoat kahden viikon ajan, mutta sitten sain toisenkin idean. Minulta on kyselty kamalasti talousasioita tämän postauksen jälkeen, joten ajattelin, että voisin tehdä sillaisen postauksen, jossa käyn tekemässä kahden viikon ruokaostokset, kuvaan mitä ostin ja kerron mitä ne maksoivat, ja sitten kahden viikon ajan kuvaan, millaisia ruokia niistä valmistuu. Tai no, en ole ajasta vielä varma, koska saattaa olla, etten jaksa tehdä tätä kuin viikon… 😀 Miltä kuulostaisi?

Kysymyspostaukseen on tullut jo hurjan paljon kysymyksiä, kysyä saa vielä huomisen, mutta ajattelin tylsyyteeni aloittaa jo kirjoittamaan vastauksia tänään! Ajattelin luokitella kysymyksiä niihin perinteisiin luokkiin eli äitiys, lapset ja odotus, bloggaaminen, parisuhde, minä ja miten olisi ihan uusi kategoria; anonyymien piiloloukkaavat kysymykset, joihin ei aina tee mieli vastata?

Avan aamu alkoi eilen luonnonjogurtilla ja vadelmasoseella, mahan täytteeksi vielä kaksi banaania
Minun aamuni alkoi Kaksplussalla ja kaakaolla, tosin vasta monta tuntia Avan heräämisen jälkeen
Ava söi lounaaksi eilistä jauheliha-herkkusieni-perunalaatikkoa ja kasviksia

Minä söin lounaaksi yhden mansikan ja tommoista tikkaritsydeemiä, joita pienenä syötiin.

Välipalaksi Ava sai appelsiinia, viinirypäleitä, mansikoita ja omenaa, nam mitä herkkua!

Päivälliseksi tein uuniriisiä ja broileria, kasvisosuudesta huolehtivat porkkanat. Olen nyt tehnyt tällaisia uuniruokia, jotka ei vaadi valmisteluita, koska seisoskelu ja ruuanlaitto on minulle niin rankkaa.

Tein maanantaina jälkkäriksi uunijäätelöä!

Tiistain jauheliha-herkkusieni-perunalaatikko

Ei mikään kedon kaunein kukka, mutta herkullinen pätkis-vadelmajuustokakku

Pupu sai astmakohtauksen, onneksi Ava pelasti!

Avan kevättakki Ellokselta

Avan kevät-/kesätakki

Kirppis operaatiota!

Kommentit

34 kommenttia
Avatar

Voi nam mitä herkkuja! Mitenkä sulla riittää energiaa tehdä kaikkee vielä ku oot nyt niin huonossa kunnossa? Oon kyllä kateellinen, ite en jaksais millään tehä mitään kun raskaus vie voimat ja voisin vaan nukkua päivät pitkät 😀 oon lukenut sun blogia jo kohta vuoden, mutta tää on eka kerta ku kommentoin. Mutta se mitä mun piti sanoa niin tää on kyllä ihan mahtava blogi, aina kun oon koneella täytyy tarkistaa onko tullu uutta postausta ja Ava on ylisöpö 🙂 niin ja onnea uudesta tulokkaasta! Olin tosi ilonen sun/teijän puolesta ku luin että oot raskaana. ps. mulla on laskettu aika vaan 2 pv sun jälkeen 😉

Avatar

Tuo sun mies on todella suloinen 😀 oon kateellinen 🙁

Avatar

Haha! 😀 on se aika ihana 😉

Avatar

Voooi ihana ava, näyttää kyllä ihan iskältään ! ja tosi kiva postaus muutenkin kun oli paljon kuvia 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂 Ava on kyl ihan Topiaksen näkönen 😀

Avatar

Hah mä otan täyden kunnian tosta tykkäysnapista, koska sä et osannu <3

Avatar

Luottonörttini <3 mul on vaan nörttilasit mut taidot puuttuu!

Avatar

On varmasti raskasta olla täsmälleen samassa paikassa, missä on joutunut kokemaan ikäviä juttuja 🙁 Toivottavasti pääset tänään jo pois, tai ainakin mahdollisimman pian <3 Olipas muuten kivoja kuvia susta Kaksplussassa, varsinkin se rokkimimmityyli sopii sulle todella hyvin! 🙂

Avatar

Toisaalta joo mut toisaalta se oli kans mun elämän ihanin tapahtuma joten sekin itkettää 🙂 ja voi kiitos! :)) mä tykkäsin ite eniten ehkä siitä sporttisesta ja siitä ekasta 🙂

Avatar

Voi kun on niin täydellisen suloisia kuvia! ♥ Ja tuo postausidea kuulostaa hyvältä. 🙂

Avatar

Voi kiitos! <3

Avatar

Tykätty! =) Ihania kuvia Avasta.

Avatar

Kiitos!! :))

Avatar

Älyttömän kivoja kuvia! ^^

Avatar

Kiitos kovasti! 🙂

Avatar

Voi kun sä syöt vähän.. 🙁

Avatar

Tiedän 🙁

Avatar

Voi ku sun tekemät ruuat näyttää hyviltä! Mite ois se kahen viikon ruuat (mistä jo puhuit) sillä tavalla ja laittasit vielä niiden ruokien ohjeet aina myös mukaan 🙂 ois kiva itekki kokeilla ohjetta eikä tarvis ruveta netistä etsimään mikä ois kiva! Toivottavasti tajusit mitä tarkotin ku kiireellä tän kirjotin (:

Avatar

Kuulostaa kivalta! 🙂 yritän jaksaa änkeä nekin mukaan! 🙂

Avatar

Jes 🙂 ps. Toi uunijäätelö… voi nam!

Avatar

Niin syötävän suloinen Ava!! <3

Voi vitja noita herkkujen kuvia… Kosto elää vielä.

Avatar

voisitko jossaan vaiheessa, kun vaan jaksat ja kerkiät, niin laittaa tuon uunijäätelön ohjeen sekä pätkis suklaakakun ohjeen? :p
Ja toi on älyttömän hyvä idea, toi anonyymien piiloloukkaavat! 😀

Avatar

Popi ja Ava on niin sulosia yhdessä!!

Avatar

kävin äänestämässä!:) kukapa tätä blogia ei äänestäisi, senverran ihana tää on.. 🙂
kivoja kuvia ja suloinen Ava,tätä on varmaan kysytty satakertaa ja lukeekin jossain mut nyt en muista, millä kameralla kuvailet?:) Tsemppiä kovasti sulle sinne!

Avatar

Heippa! Olen uusi lukija enkä ole päässyt vielä aivan kärryille.
Oletko siis uudelleen raskaana, kuinka pitkällä?
Ja miksi olet sairaalassa? 🙁
Ihana blogi <3

Avatar

on se Ava vaan niin suloinen <3

Avatar

Voi pupu-parkaa! Todella ihania kuvia!:)

Avatar

tosi ihana postaus, tuli hyvä mieli 🙂 nättejä takkeja oot avalle löytänyt 🙂

Avatar

Voi miten ihania kuvia! Ja toivotaan että pääset pian pois sairaalasta 🙂
Ava on kyllä ihan isänsä näkönen, mutta mun mielestä Avalla on ihan sun nenä!
Ja tuo pätkiskakku… ei joo välttämättä mikään kakuista kaunein, mutta varmasti ihan huippuhyvää! namnam

Avatar

Haluaisin olla sinä! 🙂

Mulla on kotona 8kk tyttö joka nukkuu max. 2h pätkiä öisin, kärsii korvatulehdus kierteestä ja diagnoosia haetaan kun aina itkee ja näyttää siltä että sattuu 🙁
Sekin vielä että itse voin erittäin pahoin.. Enkä tiedä minkä takia
Mies on armeijassa viikot.joten yksin kaikki :/

Avatar

Topias näyttää kauhean vanhalta, kun sillä on noi viikset:D

Avatar

Oisko mahdollista saada ton pätkisvadelmajuustokakun ohjetta? Nam kun näyttää hyvältä!!

Avatar

Vähänkö sulosia kuvia suihku kuvat ja kaikki muutki kuvat (: Pisti hymyilyttää kun on niin sulonen ava (:

Avatar

Tyhmä kysymys mut mistä tiedät et sama sänkykin? 😀 Kyl se huone ja paikka varmaan tuo paljon muistoja mieleen…Eikä se sairaala varmaa hormonihuuruissa oo mikään kivoin paikka. Toivottavasti saat vielä tässä raskaudessa niitä hyviä hetkiäkin paljon 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä