My week

Viikon saldoon kuuluu kortisonia, estolääkkeitä, päätös estelyn lopetuksesta, sairaalapako, epätoivoista yritystä saada kohdunsuu aukeamaan, säännöllisiä supistuksia maanantaista asti, parisuhdekriisi blogin facebookissa, ilokaasua salissa, tuntikausia jumppapallon päällä suihkussa, unettomia öitä, paljon kävelyä, kipulääkkeitä, rauhoittavia, ja edelleen ei mitään. Supistelee säännöllisesti ja pääsin kotiin, jos rentoutuisin siellä paremmin ja kohdunsuu edistyisi, mutta ei. Pää hajoaa ja kroppa alkaa pettää, mutta pitää vaan yrittää jaksaa. Eipä tunnu Avan 18,5 tunnin supistukset enää miltään. Itkin muuten vuolaasti kun luin tänään synnytystarinani läpi. Nyt takaisin lämpimään suihkuun jumppapalloni kanssa. Menoa saa edelleen seurata Facebookissa ja Instagramissa nimimerkillä @emiliaiidajosefina. En osaa linkittää puhelimella, mutta FB löytyy tosta sivupalkista. Jos vain jaksan niin tulen tännekkin päivittämään! Toivottavasti pian pääsisi jo päivittämään sitä vauvan syntymää…

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

No ei kukaan terve ihminen koko pulloa juo mitään öljyä ja tasan muutama lusikallinen ei aiheuta karmeita supistuksia ellei ole todella herkkä kohtu jolloin ei kestäisi normaalia käynnistystäkään. Tuosta varoitellaan koska auttaa oikein otettuna mutta on vaarallinen liikaa nautittuna! Eihän cytoteciä tai oksitosiiniakaan liikaa anneta juurikin sen takia ettei supistuksista tule liian rajuja? Itseni mukaan lukien tiedän monta joilla öljy auttanut ja kaikki sujuneet hyvin ja minä asiasta myös keskustelleena terveydenhoitajan, lääkärin ja kätilönkanssa. Aine jakaa mielipiteet . Terve järjenkäyttö sallittua! 😉

Avatar

Nuo on varmaan ennakoivia supistuksia ja tosiaan niitä voi tulla viikko tolkulla, jollain se alku on vaan hitaampaa mutta loppu voi mennä sitten muutamassa minuutissa. Millasia muita merkkejä on synnytyksestä kuin supistukset? Limaisen veristä vuotoa? Tosiaan nännien hierominen, seksi, reipas kävely, akupuktio sekä vyöhyketerapia voisi auttaa. Sekä kaikki mikä käy vatsalihaksiin voimistaa luultavasti supistuksia. Risiiniöljyä pari lusikkallista piimänkanssa voisi uskaltaa kokeilla( liikaa ei saa ottaa) tai peräruiske( mixrolax) saattaa antaa vauhtia supistuksiin. Noilla edellisillä ideoilla itse edesauttanut useita synnytyksiä joten joku varmasti auttaa! Kysele tens laitetta jos sitä ei ole, auttaa kipuun hyvin! Tsemppiä 🙂 Ja tosiaan vähän mitä kannattaa kokeilla ni riippuu paikkojen tilanteesta ja muusta voinnista! – Doula E

Avatar

Auttaisiko jos ajattelisit oman voinnin sijaan sitä vauvaa, siis että jokainen päivä vatsassa on sille plussaa (olettaen että se on muuten terve eikä sulla raskausmyrkytystä tms.), jokainen päivä antaa sille edellytyksiä osata hengittää itse ja oppia imemään nopeammin. Ja mitä enemmän joudut tässä vaiheessa kärvistelemään, sitä vähemmän joudut tuskailemaan synnytyksen jälkeen sitä, että vauva viedään ehkä suoraan synnytyksestä teholle tai seurantaosastolle, etkä saa sitä viereesi hoitoon moneen päivään, viikoista ei varmaan onneksi enää tarvitse puhua. Täysiaikaisuus on jo niin lähellä! Siis vauva on vielä keskonen, se on keskeneräinen ja se on ihan helvettiä kun oma vauva viedään synnytyksestä muiden hoidettavaksi ja itse saa ehkä pari kertaa päivässä käydä pitämässä sylissä. Voimia sulle kipuihin, koitahan saada vähän huilattua!

Avatar

Varmasti Emilia on ajatellut myös tuota, mutta jos kivut on niin kovat ettei voi nukkua moneen vuorokauteen, niin onhan se aika tuskaa..

Avatar

Ei voi sanoa noin yksiselitteisesti että ajattele vain vauvaa eikä omaa oloa. Kyllä se äidinkin vointi on otettava huomioon ja jossain vaiheessa voi tulla raja, että vauva syntyy vaikka sektiolla jos äiti ei enää kestä kipuja tai tulee muuta ongelmaa vaikka mitään myrkytystä ei ole. Siinä vaiheessa äidin kivut voi olla jo niin kovat että siinä ei paljon enää auta ajatella syntyykö vauva keskosena vai ei.

Ilmeisesti et ole kokenut niin kovia kipuja supistuksista mitä voi olla koska sanoit noin.Minulla oli todella kovia supistuksia useiden minuuttien pituisia mihin ei mitkään lääkkeet sun muut auttaneet eikä kohdunsuu avautunut yhtään ja vauva syntyi loppujen lopuksi etuajassa. Onneksi olin sairaalassa, en uskaltanut lähteä kotiin vaikka yrittivät. Supistukset koveni koko ajan eikä mitään tapahtunut kohdunsuulla, lopulta supistukset aiheutti sydäänäänien heikkenemistä ja lähdettiin vauhdilla sektioon. Onneksi kaikki meni loppujen lopuksi hyvin.

Avatar

No luulisi, että tuossa vaiheessa jo (jos on oikeat supistukset siis kyseessä ja nuin pitkään jatkuneet) oltaisiin sairaalaan otettu sisään ja käynnistetty tai sektio tehty, oli viikkoja kuin paljon tahansa. Kyllähän se vauvakin on varmaan jo ahdingossa, puhumattakaan mistään sydänäänten heikkenemisistä 🙁 ittellä oli samanlainen tilanne, että pahoja supistuksia tuli 22 tuntia, mutta paikat ei vaan avautunu tarpeeksi ja lopulta mentiin kanssa kiireesti sektioon, kun vauvan sydänäänet heikkeni ja vauva joutus viikon olemaan teholla. Vaikka mulla viikkoja oli silloin jo 41+4.

Avatar

No luulisi, että tuossa vaiheessa jo (jos on oikeat supistukset siis kyseessä ja nuin pitkään jatkuneet) oltaisiin sairaalaan otettu sisään ja käynnistetty tai sektio tehty, oli viikkoja kuin paljon tahansa. Kyllähän se vauvakin on varmaan jo ahdingossa, puhumattakaan mistään sydänäänten heikkenemisistä 🙁 ittellä oli samanlainen tilanne, että pahoja supistuksia tuli 22 tuntia, mutta paikat ei vaan avautunu tarpeeksi ja lopulta mentiin kanssa kiireesti sektioon, kun vauvan sydänäänet heikkeni ja vauva joutus viikon olemaan teholla. Vaikka mulla viikkoja oli silloin jo 41+4. Tosi paljon jaksamisia toivottavasti kaikki menee hyvin teillä <3

Avatar

Itselläni avautumisvaihe alkoi sunnuntaina järjettömillä supistuksilla vauhditin risiiniöljyllä 2rklx2 siivoamalla, saunalla, lumitöillä. Sairaalaan mentiin ja takaisin kotiin koska supistukset loppuivat sielä kun seinään. Kotiin takaisin ja vielä annos risiiniöljyä sekä yleistä siivoamista ja pötköttelyä ja ma-ti yönä syntyi. Itse vertaan avautumisvaiheen supistukset itse synnytyssupistuksiin kivun puolesta. Risiiniöljy on kiistelty aine, pieniä määriä otin kun tietää lapsen olevan valmis tulemaan. Eikä aiheuttanut mitään minulle tai pojalle. En usko että jos olisin öljyn jättänyt että poika olisi noinkin nopeasti tullut. Eikä kenenkään pidä ajatella että suosittelen vaan kerron oman tilanteeni tuolloin. Seksi voi olla hyödyllinen vaikka ei haluta, sperma tunnetusti auttaa synnytyksen kunnollista käynnistämistä.

Avatar

kovasti voimia! <3

Avatar

Tsempiiä ja jaksamista <3

Avatar

Joo risiniöljyä EI ikinä saa ottaa synnytyksen käynnistämiseksi, aiheuttaa niin kovia supistuksia et vauva hätääntyy ja kakkii mahaan, mikä taas aiheuttaa muita huolia ja pahimmassa tapauksessa kohtu voi repeytyä supistuksista. Kysyin lääkäriltä tuosta 2kk sitten kun oli viimesilläni, en siis missään vaiheessa oo edes miettinyt ottavani kyseistä lääkettä. Ja tää blogi on paras <3 tsemppiä loppurutistukseen!!!

Avatar

Miksi olet kysynyt jos et ole miettinyt risiiniöljyä. Jotkut sanovat olevan turvallista hyvin pieninä annoksina jotkut toista mieltä. Ko kirjoittaja laittoikin että ei tullut mitään. Enkä itse ole kuullut tutuilta tai muualta että olisi noin käynyt tottakai jos pullon tai pari väärään aikaan niin voi tulla jotain varmasti mutta niin voi kamalista lääkemääristäkin raskausaikana ja loppuvaiheessa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä