Hiekkalaatikon kingit

”Jos pitää julkista blogia niin pitää osata ottaa vastaan kritiikkiä.” (Suom. Jos pitää julkista blogia niin minulla on oikeus haukkua ulkonäköäsi/pukeutumistasi/kirjoitustapaasi/luonnettasi/mitä tahansa, etkä saa sanoa vastaan.)

”Kritisoin bloggaajaa, eikä kommenttiani ikinä julkaistu.” (Suom. Haukuin bloggaajaa rumaksi kuin petolinnun perse ja huomautin painonsa nousseen räjähdysmäisesti, eikä kommenttiani julkaistu.)

”Bloggaaja vastaa vittumaisesti kommentteihin” (Suom. Bloggaajalla meni vihdoin hermot kun olen kolme viikkoa pommittanut häntä paskalla milloin mistäkin asiasta.)

Bloggaaminen vol miljoona. Tämä asia ei ikinä lakkaa olemasta ajankohtaista. Edellisen postaukseni koskien bloggaamista löydät täältä.

Käsi ylös jos joku ylläolevista lauseista on tuttu? Jep, taitaa olla jokaiselle, joka joskus lukee keskustelupalstoja. Keskustelupalstojen äiti, vauva.fi:n Aihe vapaa, on jokaisen bloggaajan kauhu. Sinne ei halua päätyä. Mikä siinä onkin, että kun äidit päästää nettiin, tuloksena on ruumiita? Ei sentään kirjaimellisesti. Äidit ei vain taida osata käyttäytyä saatuaan hetken eroa niistä pienistä kullanmussukoista, vaan netissä ollaan kuin pikkulapset hiekkalaatikolla; heitetään hiekkaa muiden silmille, tapellaan kenen isi on paras, lyödään vieruskaveria lapiolla ja sitten siellä on aina se yksi älykääpiö, joka syö laatikon nurkasta löytynyttä kissankakkaa.

bannerii 045

Keskustelupalstojen aloitukset oppii suodattamaan, samalla tavalla kuin kommentitkin. Ajan myötä niistä ei vain välitä. Ne herättävät myötähäpeää, olankohautuksia ja välillä hyviä nauruja. Viime viikonloppuna edellä mainitulla palstalla oli aloitus allekirjoittaneesta; minut oli nähty Sellon edessä tupakalla ja pohdittiin olenko siellä kenties töissä. Olen myöskin kovin tekopyhä, koska vastustan tupakointia ja salaa vedän röökiä minkä ehdin. Aloittaja ei myöskään meinannut ensin tunnistaa minua, koska olin lihonnut niin paljon. Linkkasin aloituksen blogini Facebook -sivulle ja naureskeltiin sitä tykkääjien kanssa. Vaikka tollaisista ei tule muuta reaktiota kuin hyvät naurut, niin väkisinkin se pistää miettimään. Kuinka epätyytyväinen täytyy oikein olla omaan elämäänsä, jotta käyttää aikaansa tuntemattomien ihmisten mollaamiseen netissä?

bannerii 053

Ollaan muutaman bloggaajan kanssa usein pohdittu, mikä ihmisen ajaa siihen tilaan, että päätyy keksimään perättömiä juttuja, haukkumaan ulkonäköä tai pommittamaan bloggaajaa ikävillä kommenteilla. Syitä ei ole tullut päähän muita kuin, että sellainen ihminen on bloggaajalle jostain kateellinen ja yrittää muita mollaamalla saada omaan elämäänsä sisältöä, tai sitten sillä ihmisellä on jokin psyykkinen sairaus. Koska miksi kukaan terve ihminen käyttäisi aikaansa täysin tuntemattomien ihmisten haukkumiseen?

bannerii 056

Joillain bloggaajilla on myös ikiomia vainoajia, minulla myös. Netistä ei löydy varmaan yhtäkään aloitusta minusta ja blogistani, johon joku ei olisi heti mennyt vetämään samoja kortteja esiin kerta kerran jälkeen. Ymmärrän vielä, että kun joku jostain syystä katkera ihminen tekee aloituksen siitä, kuinka rumasti leikkasin hiukseni ja että kenkänikin ovat aivan väärän väriset, niin tämä stalkkeri innostuu jatkamaan, miten kulmakarvanikin ovat aivan luonnottomat, eivätkä sovi minulle ollenkaan. Mutta kun joku kirjoittaa keskustelupalstalle jonkun postaukseni herättäneen ajatuksia ja kehuu lapsiani suloisiksi, niin jos siihen pitää tulla huutelemaan, miten näytän siltä kuin olisin juossut seinää päin ja että olen varmasti todella töykeä ihminen kun en hymyile niin, että hampaat näkyy, kertoo se jo paljon siitä kirjoittajasta.

bannerii 059

Keskustelupalstojen aloituksille ei voi mitään, eikä niistä onneksi tarvitsekkaan välittää, mutta omasta blogista tuollaisen käytöksen saa onneksi helpolla pidettyä poissa. Sen kun poistaa kaikki negatiiviset kommentit, eikä julkaise yhtäkään, sillä yksi kerää aina toisen, toinen kolmannen. Tiukka linja vaan kehiin. Välillä aina sorrun julkaisemaan jonkun typerän kommentin ja heti saa huomata, miten niitä alkaa tulla entistä enemmän. Julkaisematta jättämiselläkin on kyllä huonot puolensa, sillä seuraavaksi blogi täyttyy ”miksi et julkaise mun kommenttia, taitaa olla jotain piiloteltavaa” -kommenteista. Jos haluan pitää kommenttiboxin meiningin positiivisena, minulla on siihen oikeus.

bannerii 075

Monella suomalaisella internetin käyttäjällä on hakusessa mitä käsite asiallinen kritiikki oikein tarkoittaa. Hurjan monen mielestä kun se tarkoittaa sitä, että voit haukkua bloggaajan lyttyyn meikkaustyylistä aina pikkuvarpaan kynsilakkaan asti, ärrävian kautta kiertäen. Todellinen asiallinen kritiikki pääsee aina kommenttien valvonnasta läpi; sehän on vain win-win -tilanne, kun bloggaaja saa todellista palautetta ja neuvoja siihen, miten voisi kehittyä. Valitettavasti moni muuten asiallinen kritiikki sisältää sen yhden joukkoon piilotetun lauseen, missä kirjoittajan todellinen karva tulee esiin ja kommentti päätyy roskakoriin. Tämän vuoden muoti-ilmiö blogeissa on ollut tämä ”Hei vähänkö sulla on ihanat hiukset ja oot muutenki niin nätti ja sulla on tosi kiva kämppä!! :))) Mut hei jotain rajaa, noi sun hörökorvat on ihan hirveet”. En tiedä mitä tolla positiivisella aloituksella oikein yritetään saavuttaa. Ehkä kirjoittaja toivoo, ettei bloggaaja lue kommenttia loppuun asti ja julkaisee sen? Tai yritetään saada feikkikehujen avulla typerää ”palautetta” julkaistua.

bannerii 097

Miksi sitten kukaan kirjoittaa blogia, jos sen kautta tulee noin paljon huonoja kokemuksia ja usko ihmiskuntaan on välillä katoamisen partaalla? Koska bloggaaminen antaa sinulle myös niin paljon. Alunperin bloggaaminen oli minulle rentouttava harrastus ja vertaistuen lähde. Nykyään blogini on työni, työ josta nautin. Olen saavuttanut bloggaamisen kautta niin paljon, että en voisi kuvitellakkaan luopuvani tästä. Olen luonut suhteita. Olen saanut ystäviä. Olen päässyt lehden kanteen. Olen poseerannut kannessa yläosattomissa. Olen päässyt näkemään BB-talon. Olen saanut jalan oven väliin mediamaailmassa ja ehkä vielä jonain päivänä pääsen sisään asti. Olen saanut upeita yhteistyökumppaneita. Olen saavuttanut bloggaamalla enemmän kuin olisin ikinä osannut kuvitella. Bloggaamisen ansiosta voin myös olla kotona pidempään lasten kanssa.

Toivon, että tästä osa-aikatyöstä tulisi ehkä vielä joskus kokopäivätyö. Tai kenties vähän erityylinen osa-aikatyö. Ehkäpä lasten kasvaessa vähän isommiksi ja alkaessa viihtymään kameran edessä ja blogin täyttyessä lastenmuotikuvista, saankin oman lastenvaatepalstani vaikka Kaksplussassa. Tai miten olisi vaikka oma kolumni äitiyden ja naiseuden yhdistämisestä? Paljon haaveita, joiden olen ajatellut olevan vain sitä, haavetta, mutta nyt olen tajunnut, että kunhan teen töitä blogini eteen, voin vielä saavuttaa vaikka mitä! Blogimaailma kasvaa kasvamistaan ja kaikki tahot alkavat tajuta blogien vaikutuksen mainonnan maailmassa. Kun tulevaisuuden median alan työpaikkoja jaetaan, bloggaajien kokemus somesta ja kyky vaikuttaa tulee olemaan isossa roolissa.

Mikä teistä on bloggaamisessa parasta/pahinta? Uskaltaako joku tunnustaa: Miksi haukut bloggaajia?

bannerii 020 – Kopio

Nyt on muuten Glorian Blog Awardsien ja Aussie Blog Awardsien joukkoon liittynyt Inspiration Blog Awards, johon voit ehdottaa omia lempiblogejasi. Kategorioista löytyy muotiblogi, kauneusblogi, sisustusblogi, ruokablogi ja lifestyleblogi, jollainen oma bloginikin on. Olen jo käynyt omia suosikkejani ehdottomassa, käykää ihmeessä tekin!

Ps. Lokakuun Kaksplussan saa lukea ilmaiseksi netissä vielä viikon ajan! Digilehden löydät täältä.

Päivän pärstäyliannostuksen tarjoaa eiliset bannerikuvaukset.

Kommentit

94 kommenttia
Avatar

Kirjoitin hetki sitten metrikommentin jossa selitin miksi kommentoin ilkeästi, mutta ONNEKSENI,kait, kommentti ei lähtenyt koska netti katkaisi.

Lyhyesti:

Kirjoittelin nuorena muutaman ilkeän kommentin vain nähdäkseni bloggaajan reaktion, ei siinä kait ollut muuta ajatusta. En kokenut kateutta, enkä ylimielisyyttä kommentoidessa, halusin vain kait sanoa jotain. Pissiä kusivaltamereen edes vähän muiden mukana.

Millaista olisi jos päivän verran saisi kommentoida aivan vapaasti ilman filtteriä?

Häpeän nuoruudeni tyhmyyttä mutta silti ymmärrän ilkeät kommentit joissain teinien blogeissa. Kun taas jos puhutaan yhtä mukavaa blogia kuin tämä, en ymmärrä miksi pitää olla lapsellinen kommenttiboksissa?

Avatar

onko kukaan koskaan sanonu sulle, että muistutat hieman sitä erilaisten äitien juontajaa jonka nimeä en nyt millään saa päähäni! 🙂

Avatar

Pipsa Hurmerinta? 😀 haha ei oo kyllä! 😀

Avatar

Joo se! Mulla tulee välillä ihan mieleen hän, kun katson sun kuvia 😀 eikä todellakaan millään pahalla! Kauniita ootte molemmat 🙂

Avatar

Hei. En ole aiemmin kommentoinut blogiasi, mutta nyt on pakko. Mielestäni blogisi taso on laskenut paljon, postailet hyvin harvoin ja silloin kun postaat on aiheena yhä useammin blogisi haukkujat. Tai blogin lopettaminen, postaamisen vaikeus, yhteistyökumppaneidesi tuotteiden mainonta, koliikkivauvan kanssa elämisen vaikeus jne… Kovin negatiiviseksi on blogisi yleisilme siis muuttunut. Kummastusta on herättänyt myös haluttomuutesi esitellä uusinta lastasi. Et vaikuta tuntevan samanlaista ylpeyttä pojastasi kuin Avasta aikoinaan. Varmasti tähän kaikkeen vaikuttaa mielentilasi, josta olet täällä jo jotain sanonutkin… Toivon sinulle kaikesta huolimatta vain hyvää ja jaksamista arjen keskelle. Yritä kuitenkin muistaa kuinka onnekasta elämäsi todellisuudessa on, ylenpalttinen negatiivisuus voi pilata paljon ja särähtää kyllä ikävästi lukijoidenkin korviin. Tsemppiä jatkoon.

Avatar

Ikävää että tunnet noin, mutta perhe on mulla kuitenkin aina etusijalla ja nyt ei ole ollut aikaa blogille. Kuten edellisessä postauksessa sanoin niin meidän elämä on nyt vain ollut pelkkää väsymystä ja heittelehtiviä tunteita, joten en oo kokenut tarvetta esittää blogissa että kaikki menisi jotenkin loistavasti 🙂 mun blogin idea on aina ollut rehellisyys ja haluan näytää elämää sellaisena kun se oikeasti on. Nyt tosiaan meidän vauva on vihdoin alkanut nukkua ja koko perhe on taas herännyt horroksesta ja alkanut taas elää, joten toivottavasti säkin pian voit taas nauttia tästä blogista 🙂 Ja tohon vauvan esittelyyn; Avasta aikoinaan otin ihan hirveästi kuvia ja kirjoitin kuulumisia, koska Ava oli niin helppo vauva. Hän nukkui vain koko ajan, joten mulla ei muuta ollutkaan kuin aikaa. Noah-Michel sitten taas on todella vaativa lapsi ja vie kaiken aikani, joten luonnollisestikaan huutavaa vauvaa kämppää ympäri kantaessa ei ole aikaa kuvailla tai kertoilla hänestä. Jos vilkaiset Instagramia niin huomaat sen kuitenkin olevan täynnä kuvia Nompusta, sinne kun on niin helppo ja nopea niitä ladata 🙂 Tottakai olen molemmista lapsistani aivan yhtä ylpeä ja rakastan heitä tasapuolisesti. Kannattaa seurata Instassa, Twitterissä ja Facebookissa niin pääsee näkemään kaikki puolet 🙂

Avatar

Pakko antaa muutama puolustuksen sana. Meillä vauva huusi ensimmäiset kaksi kuukautta. Voin Emilia ymmärtää täysin fiiliksesi siitä, kun alkaa heräämään horroksesta kun itku vähenee. Täysin sama tunne oli itsellä! Aina ei fiilikset ollu todellakaan korkealla sen huudon keskellä. Ihmiset tulivat onnittelemaan ja lepertelemään että ”teillä varmaan on niin ihanaa!” ja itse itku kurkussa yrittää hymyillä ja pitää positiivista asennetta yllä. Minusta on tärkeää ettet väheksy tai jätä julkaisematta negatiivisia fiiliksiä. Juuri sen takia blogisi on niin todellinen. Jos elämässä on vaikeampi kausi niin se saa näkyä blogissa. Kuin myös ne helpommat ja ihanat vaiheet 🙂 Tsemppiä koliikkiin ja oikein ihanaa loppusyksyä teidän perheelle!

Avatar

Näytätpä hyvältä näissäkin kuvissa! 🙂 Tää oli ihana kirjoitus, ja nostaa varmasti haukkujien selkäkarvat pystyyn. Tosi kurjaa, ettei ihmiset osaa käyttäytyä netissäkään. Täällä on vielä helpompi tuoda negatiivisia lausahduksia esiin kuin livenä. :/ Mutta bloggaamisessa on parasta se, että voi itse toteuttaa itseään ja kirjoittaa juuri sellaisista asioista mikä miellyttää. Mutta esim. kun sä oot niin tunnettu bloggaaja niin tietenkin lukijoidenkin mielipiteet täytyy ottaa huomioon. Mut tiukka linja vaan noitte kommenttien kanssa. Mun mielestä jokaisella sivustolla täytyis olla valvonta ennen kuin mikään juttu pääsee läpi, sillä vältyttäis nettikiuusaamiselta!

Avatar

Voi kiitos :)) ja ihan oikeassa oot joka kohdassa!

Avatar

Hah, tää oli kyllä hyvä. On kyllä ihan typerää ryhtyä haukkumaan ketään. Mitä sillä saavutetaan? Ei mitään muuta ainakaan, kun pahaa mieltä. Tuskin kenestäkään tuntuu kivalle semmonen. Oon monesti myös miettiny sitä, kun näissä sunkin mainitsemissa keskustelupalstoissa joku menee kysymään jotain, vaikka vauvan hoitoon liittyen. Jokunen järkevä vastaus voi siunaantua, mutta suurinosa on sellasta haukkumista typeräks, kun jotain niin itsestäänselvää tulee kysymään. Näitä ah niin täydellisiä äiti-ihmisiä löytyy joka kolkasta! He kun tietävät kaiken, osaavat kaiken ja ovat kaikinpuolin parhaita. <3 Kerran mua alko vaunuja työnnellessä huvittamaan, kun ohi ajo auto, joka hidasti ja hidasti ja sieltä ikkunasta näky nainen ihan haavi auki. Ja tottakai tuima ilme yllä. Mitä kummaa lie meissä näki. 😀 Tietenkin kuulu näihin 'Näin tossa yks päivä klo 13.30 kun semmonen ja semmonen käveli tuolla ja ja..'.

Mutta joo, ihmetyttää todella, että aikuiset ihmiset alkaa netissä, vauvapalstalla tappeleen.

Siisti banneri muuten, oot niin upea<3 🙂

Avatar

Nimenomaan! En tajua yhtään noita, että kun joku äitiraukka erehtyy kysymään vaikka että voiko maitoa lämmittää mikrossa niin siihen ei voi vastata asiallisesti vaan pitää alkaa huutelemaan että kato nyt vittu googlesta idiootti ja miten voit olla noin tyhmä ymsyms. Ihan järjettömän lapsellista! Ja kiitos kovasti <3 🙂

Avatar

nää on niin hyviä kuvia susta! oot niin kaunis 🙂 ja hyvä kirjoitus. mä oon ihmetellyt tätä aikuisten naisten käytöstä netissä jo jonkin aikaa.. ei ees riitä sanat kuvailemaan kuinka hämmentynyt, huvittunut ja suuttunut välillä on joistain keskustelun avauksista ja kommenteista. heti kun klikkaa selaimen auki niin on vai ihan ok unohtaa hyvät käytöstavat? sitten kaikki nää isänmaan toivot jotka kiljuu capsi pohjassa että suomi on vapaa maa ja heillä on oikeus mielipiteisiinsä 😀 voi jestas.. ehkä näin on, mutta miksi ne pitäis kiinnostaa ketään? miksei bloggaajalla saa olla oikeutta pitää kommentti osiota siistinä ja olla julkaisematta niitä mälsiä kommentteja.

ainiin, haluaisin postauksen niistä koko perheen pipoista 😉 tai facebookkiin kuvat!

Avatar

Aaw voi kiitos! 🙂 Ja joo, noi ihmiset on kyllä aivan käsittämättömiä! 😀 Ja pitääkin muistaa hei ne pipot, olin jo unohtanut!

Avatar

hei emilia, olen kauan seurannut tätä sinun blogia. Voin rehellisesti myöntää, että olen sinulle kateellinen. Itse olen haaveillut blogin pitämisestä monta vuotta, mutta vieläkää en ole saanut aikaiseksi, pelkään kai liikaa juuri sitä negatiivistä palautetta – tai sitä että kukaan ei lukisi sitä. Hyvää syksyä ja tulevaa talvea sinulle ja koko perheelle! ps kuvasi on IHANIA! OLET KAUNIS!

Avatar

Voi kiitos sinulle! 🙂 Kannattaa rohkeasti vain toteuttaa haaveensa, ettet jää katumaan sitten joskus ettet ikinä uskaltanut! 🙂 Ei munkaan blogia kukaan alussa lukenut, mutta tässä sitä nyt ollaan! 🙂 Rohkeutta vaan, kannattaa kokeilla! 🙂

Avatar

Olet upea! ♥

Avatar

Voi kiitos! <3 :')

Avatar

hei. Minusta olet kaunis ja rohkea nuori nainen ja äiti. Avaat kotisi ovet meille lukijoille, et kaihda kertoa ikävistäkään asioista tai tunteista mitä kohtaat elämässäsi. Välillä taas blogisi puhkuu elämäniloa ja tarmoa ja onnellisuutta. Mitä ihmiset odottavat? Kenen elämä on pelkästään päivänpaistetta? Ei kenenkään. Eikä sellaista jaksaisi edes lukea! Kuvaat ihanasti äitiyttä, arkea, parisuhdetta, lapsia ja elämänmenoa. Kiitos siitä. Ja kiitos kun kuvitat kirjoitteluasi tosi ammattimaisesti ja runsaasti. Odottelen aina uutta blogiasi, vaikka olenkin tuplasti sua vanhempi ja tulossa nyt toista kertaa äidiksi. Ihanaa syksyä ja talven alkua.

Avatar

Kiitos ihan hirveästi ihanasta kommentistasi, tällaisten ihmisten takia sitä haluaa aina kirjoittaa ja kertoa elämästään, te teette kaikesta vaivan arvoista! 🙂 Kiitos kiitos ja kiitos! <3

Avatar

Ole hyvä, lisäksi haluan sanoa, että muista, se on kateus, joka ihmiset laittaa kirjoittamaan pahaa, ilkeyksiä jne..katso monella ei ole sinun kaunista kotia, ei tarmoa laittaa ruokaa, siivota, pestä pyykkiä saatika pukea lapsiaan niin kauniisti kuin sinä puet lapsesi ja itsesi. Olet aina huoliteltu itsekin ja kauniissa vaatteissa. Ne on niitä, jotka eivät itse viitsi, puhuvat sinusta pahaa. älä välitä vaan ole entistä rohkeampi! Jaksuja!

Avatar

Aivan mahtava kirjoitus ! Ottaa oikeen sun puolesta päähän tollaset pilkunviilajat, ja hei eihän kukaan oo täydellinen. ja luulen kyllä että jotka näitä negatiivisiä juttuja kirjottaa ei oo itekkään täydellisiä, läheskään! onko sulla muuten instagramia tai jotain muuta vielä facebookin lisäksi missä sua vois seurata ? 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂 Ja niinpä! Ja on mulla, linkit löytyy myös sivupalkista, Instagramissa löytyy @emiliaiidajosefina ja Twitterissä @IidaJosefina 🙂

Avatar

sulle sopii toosi hyvin toi pinkki huulipuna! 🙂 käytä enemmän!

Avatar

Kiitos! 🙂 Mä oon vähän laiska huulipunan kanssa ku en oikeen tiiä että sopiiko se vai ei! 😀 mut kiva et oot sitä mieltä et sopii! 🙂

Avatar

Ne jotka haukkuvat sinua tai muita bloggaajia ovat oikeesti vaan niin katelisia, he yritävät musertaa teidän itse tunto ja itse pönkitää tuolla tavalaan itseään esille.. arvaas vaan mikä ärsytää ton tyylisiä ihmsiä enniten? se että ei välittä niiten sanoista ja se että meet pää pystyny etiäpäin. Ps: Tosi kauniita kuvia emilia <3

Avatar

Ihan totta ja onneksi mä oon oppinut olemaan välittämättä 🙂 silti sitä ihmettelee että mitä simmosten pään sisällä liikkuu! 😀 kiitos <3

Avatar

Teksti oli melkeen kokonaan asiaa. Mun mielestä negatiivistakin palautetta saa antaa jos antaa asiallisesti. Itseä välillä ärsyttää tässä blogissa täydellisyyden tavoittelu ja vaikka se että sanot että jotkut kuvat ovat niin huonoja että itket sen takia ja itse en näe niissä mitään vikaa. Tai siis tämän tyylinen, en osaa kunnolla selittää. Ja toinen on että jos päästää yhden negatiivisen kommentin nii on heti parikymmentä ihmistä puolustamassa. Jotai tällästä 😀 mut kivasti tuot mielipiteet esille ja uskallat sanoa ne ja sulla on suloiset lapset! 🙂

Avatar

Tottakai negatiivistakin palautetta saa antaa, kunhan se on asiallista, sun kommentti oli hyvä esimerkki asiallisesta palautteesta 🙂 Valokuvaus on mulle niin tärkeä asia, että mua ärsyttää aina hirveästi jos kuvat ei oo _täydellisiä_ 😀 valokuvausmittapuulla jos kuva ei oo täydellinen niin sitten se on huono, tää on vähän perfektionistinen piirre mussa ja ymmärrän että voi varmasti olla ärsyttävää sillaiselle, joka ei ole niinkään valokuvauksesta kiinnostunut 😀

Avatar

Hyvä tekstiä! Noi kaikki keskustelu palstat esim suomi24 on ihan kauheita! Mä en voi tajuta miten aikuiset ihmiset osaa olla niin ilkeitä ja haukkua kaikki lyttyyn! Sä ooot mun mielestä ihan huippu nainen! Rohkea, älykäs, kaunis, tyylikäs! Ja sun kulmat on sulle just hyvät! Se on sun tyyli ja minä en kyllä voisi kuvitella sulle yhtään erillaisia kulmia/vaatteita tai mitään muutakaan! Jatka samaan malliin! Hyvää syksyä vai pitäisikö sanoa talven alkua kun täällä oulussa on jo maa valkoinen, koko perheelle!

Avatar

Iso kiitos sulle! :))

Avatar

Voi Emilia, nyt on pakko sanoa! OLET IHANA! Asenne, mikä sulta löytyy tähän kaikkeen shaibaan, mitä oot niskaasi saanut, on kyllä iha oikeasti jotain niin parasta. Tätä blogia on ihana lukea, koska joka kerta tiedän, ettei tätä ole vaivalla väännetty vaan sydän on joka postauksessa täysillä mukana. En tiedä aidompaa ihmistä kuin sinä. 🙂

Avatar

Voi kiitos hirveästi, ihanasti sanottu! :))

Avatar

Oon nyt jo pidemmän aikaa seurannut sun blogia ja pakko kyllä sanoa samaa kuin kaikki muutkin, sulla on ihana perhe! Ole onnellinen että sulle on siunaantunut niinkin ihana asia kun hedelmällisyys ja lapset, miestä unohtamatta. Kaikki eivät osaa sitäkään arvostaa, monelle sen on itsestään selvä asia. Mun mielestä on upeeta että pidät blogisi rehellisenä arjen suhteen ja kerrot meille lukijoille myös ne ”blogimaailman tabut”. Ihanaa että et ota itseesi negatiivisten ihmisten antamaa inhoittavaa palautetta, elämä on muutenkin jo tarpeeksi haastavaa.

Tsemppiä ja valoisaa tulevaisuutta sulle ja perheellesi, toivottavasti jatkat tulevaisuudessakin meidän lukijoiden arjen piristämistä! 🙂

Avatar

Kiitos ihan hirveästi! 🙂 ja olen kyllä todella kiitollinen ja onnellinen <3

Avatar

Mikä näitä ihmisiä oikeen vaivaa jotka tekee tollasia paskanjauhanta-topicceja keskustelufoorumeille.. Oon myös huomannut, että jos topic ei saa tuulta siipiensä alle niin aloittaja käy uusilla nimimerkeillä heittämässä vettä myllyyn…..

Oon itse lopettanut bloggaamisen, koska mua alkoi ahdistelemaan oikeen pahan luokan stalkkeri. Sillä ei ihan tosissaan ollut mitään muuta elämää, kun yrittää etsiä musta törkyä ja levitellä sitä ympäri nettiä ja mun kaveripiiriä yms… Ja kun törkyä ei löytynyt, niin tämäpä keksi ihan omasta päästään mitä älyttömimpiä ja loukkaavimpia juttuja levitettäväksi. Tiedän kuka kyseinen henkilö on, eikä olla ikinä kauheesti oltu tekemisissä. Ollaan oltu samoissa kouluissa – mutta ne on olleet sellasia 700 oppilaan kouluja ettei kaikkia todellakaan tunne yms eikä sen enempää olla toisiamme edes nähty saati juteltu… Mutta joillain on vaan niin pahoja ongelmia itsensä kanssa että ne täytyy purkaa tollasin tavoin.

Toivottavasti sä selviät vähemmällä paskaryöpyllä bloggailusta 🙂 Vaaleenpunanen huulipuna pukee sua!

Avatar

Toi on niin sairasta, karsee kokemus sulla! :(( ja kiitos! 🙂 ehkä sä vielä joskus voit palata bloggaamaan ilman tommosia 🙂

Avatar

Olen sitä mieltä että kaikki kommentit jotka kokee negatiivisiksi ja ahdistaviksi saa poistaa surutta. En myöskään koe että bloggaaja olisi tilivelvollinen lukijoilleen jokaisessa tilanteessa, sinulla on kaksi pientä lasta hoidettavana joten minusta on pelkästään luonnollista ettei postauksia tule kovin usein.

Tottakai se vaikuttaa lukijamääriin mutta ”oikea” elämä on minusta tärkeämpää kuin jatkuva lukijoitten miellyttäminen, vaikka bloggaamisesta saisi palkkaa/muita hyödykkeitä.

Itse tykkään blogeissa juurikin sen normiarjen kuvaamisesta ja tapahtumista, pelkän kauniin kodin ja täydellisyyden vaikutelma karkottaa pois välittömästi.

Mutta hyvin sä vedät, voimia ja energiaa pimenevään syksyyn 🙂

Avatar

Kiitos paljon 🙂 mä ajattelen itse aikalailla tismalleen samalla tavalla kuin sä! 🙂

Avatar

Hei mistä asti vastasit kommentteihin, koska

ainakin synnytyspostauksessa oli edelleen vastaamattomia?

Avatar

Se on sitten jäänyt välistä, pahoittelut 🙁 pitää palata sinne heti kun ehdin!

Avatar

Heips Emppu. 🙂 Varmaan väärinymmärrykset ja tietämättömyys saavat ihmiset ajattelemaan negatiivisesti ja puhumaan kakkaa. Ihmiset näkevät ja lukevat vain sen mitä itse heille kerrot, joten aika yksipuolinen kuva heille sinusta ja elämästäsi jää. Ja niinhän se yleensäki blogin pitäjillä menee. Esim. raha-asiat heitä alkaa ihmetyttää ja ärsyttää jos heille jää kuva ,että teillä on kaikki uutta ja kallista ja raha riittää ongelmitta vaikka sinä olet kotona ja mies muistaakseni opiskelee?. Ja tähän he eivät saa selitystä koska raha on yksityisasia. 🙂 Siitä lähtee negatiiviset vibat liikenteeseen ja shaisset keskustelupalstoille liikkeelle. Ja tuo nyt ei ole varmasti ainut asia, joka ihmisiä voi ketuttaa, kaikkia kun ei voi miellyttää mitenkään niin aina joku jostain ärsyyntyy. Ärsyyntyneet lähtee purkamaan mieltään ja hakemaan kanssa”sisaria” puolelleen. Sinullakin on aimo joukko puolustajia, joten aika tasoissa tilanteet on. Ei tällaisille asioille oikein voi mitää jos oman elämänsä on avannut muiden silmille. 🙂 Minulla oli varmaan joku pointtikin tässä kirjoittamisessa, en vain muista mikä! Anyways, itse pidän blogistasi, en kait muuten sitä seuraisi. Välillä itsellenikin tosin herää kysymysmerkkejä tekstejäsi lukiessa, joten en oikeastaan ihmettele jos joku vetelee herneitä ja lego-ukkoja nokan täyteen tätä lukiessa. 😀 Jotkut vain eivät ymmärrä, että kaikkea ei tarvitse tietää, ja ihan tavallinen perhe tekin olette kaikesta huolimatta. Mutta tsemppiä ja hermoja blogin pitämiseen ja vauva-aikaan!

Avatar

Kuulosti muuten todella järkeenkäyvältä selitykseltä, kiitos! 😀

Avatar

Voi eii, meinas ihan tulla itku silmään tätä lukiessa! Muista aina että täällä on kamalasti meitä lukijoita jotka ilahtuu suunnattomasti jokaisesta ilmestyneestä postauksesta ja keille ei ikinä tulis mieleenkään haukkua tai tyrmätä sua. Totta kai me ymmärretään että perhe menee edelle, enkä edes tajua miksi jotain sellasta joka ei sitä ymmärrä niin huvittaa lukea sun blogia, joka kuitenkin luonnollisestikin pyörii aika paljon perhejuttujen ympärillä? Ihan mahtava kyllä toi hiekkalaatikkovertaus! :–D

Ihanaa kuitenkin että teillä alkaa nyt meno rauhottua ja jää sullekin aikaa tehdä omia juttuja. Susta on aina niin mukava kuulla! Ja ihania noi kuvat, oot kyllä nätti! :–)

Tsemppiä vielä vauva- ja taaperoarkeen! ♥

Avatar

Voi kiitos :)) teidän ihanien ihmisten ansiosta mä nautin bloggaamisesta niin paljon!

Avatar

Nykyaikana torimummous on siirtynyt nettiin, täällä on helppo mollata ja loukata toista näyttämättä omia kasvojaan. Mummot ei tähän pysty, joten he istuvat torilla ja haukkuvat ohikulkijoita ja juoruavat mitä kenellekkin kuuluu jne. Internetin ihanuus ja kurjuus! Yksi on myös se että NAISET ovat yksinkertaisesti kateellisia ihmisia ja aina halutaan jotain mitä ei itsellä ole, tästähän on tullut monet monet keskustelut mm. telkkarissa. Naiset voisivat ottaa oppia miehiltä ja lopettaa turhat purnaamiset ja ajatella asioita vähän yksinkertaisemmin 😉 jokainen tekee elämästään sellaisen kuin haluaa, jokainen on oman onnensa seppä. Ei muuta ku kaikki kateelliset pistäkää omablogi pystyyn ja kokeilkaa miltä bloggaaminen tuntuu ja jos ei oma naama/hiukset/vartalo jne. miellytä niin menkää töihin ja tienatkaa rahaa kauneusleikkauksia ym varten!

Avatar

Toi on kyllä yks niitä harvoja (vai ainut?) asioita, joissa naiset sais ottaa oppia miehistä 😉

Avatar

Voooou ootpas sä kaunis! 🙂 Oot mun ihan ehdoton suosikki blogaaja, en oo ennen sulle uskaltanut laittaa viestiä, mutta nyt on ihan pakko sanoa että sä oot ihan varmasti ihan super upee ja mahtava äiti lapsilles, oikee esikuva meille muille. Jatkahan samaan malliin! <3 Odotan aina innolla postauksiasi! Enemmän haluaisin nähdä kuvia Noah-Michelistä, hän on niin suloinen pikkuinen ja Avasta tietty kanssa. 🙂

Avatar

Aaaw kiitos, olet ihana!! <3

Avatar

Itse olen sanonut ilkeitä bloggaajille. Olen pyrkinyt kuitenkin sanomaan asiat mahdollisimman hienovaraisesti. Nämä kommentit ovat jääneet ihan muutamaan kertaan.

Haukkumiset eivät ole liittyneet kenenkään vaatetyyliin eikä ulkonäköön, enemmänkin elämäntapaan.

Avatar

Näen ip-osoitteesta että oot fiksu tyyppi, joten uskon että sä oot nimenomaan osannut sanoa asiasi rakentavasti 🙂 se on kyllä ihan eri asia kuin että haukkuu vaan turhanpäiväisesti!

Avatar

Hahaha niin tuttu toi: ihana blogi ja oot ihku mut miks sun jalka on tollee tos viimises kuvas, hyi?!!? No sepä oli olennaista tässä postauksessa, mietin. Eihän noi negatiiviset kommentit sais vaikuttaa, mut sekin on aika hankalaa, kun kaikki on loppupeleissä vaan tavallisia ihmisiä. Ei kukaan jaksa kuunnella ”hyi vittu oot ruma”-lätinää ikuisesti ja bloggaaja joutuu ne joka tapauksessa s-postissa, vaikkei julkaisiskaan. Surullista, että noita ihmisiä on niin paljon ja tulee olemaan.

Bloggaaminen on kyllä siltikin ehdottomasti sen arvoista. Niin suuri henkireikä, että viimeistään tää syksy ois syöny mut suihinsa, jollen ois alottanut. Ja sä sen oot näyttäny, että vieläpä kun on tarpeeksi hyvä niin sillä voi edetä ja se avaa ovia moneen eri suuntaan! Joten ei paha homma 😉 kiitos ja kumarrus!:D

Avatar

Ihanaa että nautit bloggaamisesta!! 🙂 Linkkaapa vielä blogisi 😉

Avatar

Hei tuosta ”Ihana kämppä ihanat hiukset jne jne mutta kamala joku” (en jaksa rullata ylös tarkistamaan miten kirjoitit, mutta hoksaat varmaan mitä tarkoitit) niin eräs bloggaaja neuvoi/ehdotti kritiikin antamiseen hampurilaistaktiikkaa, jossa ensin sämpylänä blogin positiivinen asia, sitten pihvinä itse huomautus, ja jälkeen taas sämpylänä positiivinen asia.

Ei se toki toimi jos pihvinä haukutaan eikä anneta rakentavaa kritiikkiä.

Avatar

Rakentavaan kritiikkin toi on kyllä tosi fiksu neuvo! 🙂 Koska joskus rakentavakin kritiikki voi kuulostaa muulta kuin oli tarkoitus

Avatar

Aivan ihania kuvia sinusta! Olet niin kaunis 🙂 paljon tsemppiä teidän arkeen, kiva kun olet taas palannut tänne postailemaan 🙂

Avatar

Oi kiitos :))

Avatar

ainapitää olla jotain mistä juoruta!semmosii monet ihmiset vaan on. ei niitä juttuja kannata lukea ellei haluu pahottaa omaa mieltä tai voivotella sitä muille. sä kuitenki pidät julkista blogia, joten kaikenlaiset kommentit/keskustelut eri tyyleinen tulee vaan olemaan ja tuut niitä saamaaan. jatkat vaan samaan tyyliin etkä välitä niistä haukkujista. ikäväö jos muiden elämä on niin kakkaa et pitää alkaa toisii alkaa haukkumaan. haters gonna hate, lovers gonna love 🙂

Avatar

Nimenomaan 🙂

Avatar

Suuria saavutuksia: poseerata lehden kannessa yläosattomissa ja nähdä BB-talo? Olethan sinä vielä hyvin nuori ja ehkä koulutuksen myötä joskus tulevaisuudessa asetat itsellesi toisenlaisiakin tavoitteita?

Avatar

Tottakai mulla on erilaisia tavoitteita, mikään noista ei ole ollut ikinä mun tavoite, vaan ne on ylimääräisiä jänniä asioita, mitä olen päässyt tekemään 🙂 Asioita, joita eivät kaikki pääse kokemaan, asioita jotka olen nimenomaan saavuttanut blogin kautta 🙂 mun tavoitteita elämässä on saada kätilön koulutus ja työpaikka, saada ihana perhe (check), mennä naimisiin, rakentaa oma talo ja olla taloudellisesti vakaa ja riippumaton loppuelämäni 🙂

Avatar

No joo. Taas tätä samaa. Nyt on pakko sanoa, että itsekin olen kirjoittanut sinulle ”kritisoivan” kommentin, jota ei julkaistu. En haukkunut siinä sinua tai ollut oikeasti muutenkaan asiaton. Itse asiassa en edes muista mitä koko kommentti käsitteli, mutta se on jäänyt mieleen, että sitä ei julkaistu ja ihmettelin sitä jo silloin. Kieltämättä tuli sellainen olo, että täällä julkaistaan vain niitä kehuvia ja ylistäviä kommentteja. Tietenkään haukkumiskommentteja ei tarvitse julkaista, mutta ei kai aina tarvitse kaikkien olla samaa mieltä sinun kanssasi?

Avatar

Ei tietenkään tarvitse olla samaa mieltä, ja kuten näet tästä niin kyllä mä julkaisen kaikenlaisia kommentteja, mutta en julkaise mitään millä yritetään aiheuttaa pahaa mieltä. Moni kirjoittaa mulle usein kommentteja, jotka on tarkoitettu kritiikiksi, mutta niissä on joku lause tai kenties sillainen sävy, mikä saa selkäkarvat nousemaan ja sen takia ne eivät päädy liveksi. Kannattaa kommenttia kirjoittaessaan lukea se pari kertaa läpi ja tarkistaa, ettei kirjoita vihamielisesti ja että kommentti on varmasti sillainen, jonka itse haluaisit omaan blogiisi 🙂

Avatar

Heippa, eksyin blogiisi, kun Googlettelin pojalleni syksyksi kenkiä. Visiitistä tulikin pidempi, kun ahmin kirjoituksen toisensa perään!

Tää viimeisin postaus bloggaamisesta oli ihan nappiin kirjoitettu ja upeita kuvia sinusta tuolla tekstin joukossa 🙂

Avatar

Voi kiitos! 🙂 Suosittelen ehdottomasti shoppailemaan Stadiumissa 😉 me ollaan sieltä ostettu viime ja täksi syksyksi kengät 🙂 Meidän viime vuotiset Timberlandit olivat parhaat ikinä!

Avatar

Apua miten upea nainen sä olet!! 🙂

Avatar

Aaww voi kiitos :))

Avatar

Mä olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta olen harmittavan laiska kommentoimaan. Se ei tosin tarkoita, ettenkö kävisi täällä lähes päivittäin tsekkaamassa, olisitko taas jo kirjoittanut! Uskollinen, mutta salainen lukija siis.. 🙂 Aiheeseen liittyen oli nyt pakko kommentoida, kun olen ennenkin miettinyt, että mitä h*lvettiä nää ”vihaajat” tulee sitten lukemaan näitä ”p*skablogeja”, jotka ovat heidän ajatusmaailmaa vastaan tai muuten vain ärsyttävät tms. Miksi tuhlata omaa aikaansa lukemalla JA kommentoimalla, jos heitä ei oikeasti kiinnostaisi?? Musta hieno esimerkki tästä on, kun Project Mama -blogin pitäjä Katja oli Blogistanian jaksossa ja sittenhän sitä palautetta tuli laidasta laitaan blogin puolelle. Yksikin isäihminen oli käynyt haukkumassa näkemänsä ja kuulemansa oksettavaksi ja mitä kaikkea. Katja tyynesti vastasi näin: ”Oi voi. Älä hyvä ihminen katso huonoja ohjelmia! Ja vielä tärkeämpää, älä lue huonoja blogeja, joista ohjelma kertoo.” Juuri näin. Tsemppiä sulle!

Avatar

Joo tota mäkään en ymmärrä yhtään, että jos ei tykkää jostain blogista, miksi sitä pitää väkisin lukea???

Avatar

Oli hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus 🙂 en ole onneksi vielä vauva-sivuston keskusteluihin eksynyt, mutta mun mielestä pahin on suomi24, hohhoijaa mitä juttuja siellä välillä on:) Kerran googletin vauvan vatsatautia, eksyin suomi24:n keskusteluun, jossa haukuttiin äiti, kun se ei heti vienyt sairaalaan oksentelevaa vauvaa, joka kirjoittajan mielestä varmasti kuolee pian ilman hoitoa.. Tää keskustelu on niin juurtunut mun verkkokalvoille, että tulee aina mieleen kun keskustelupalstoista puhutaan. Mutta joo, jatka samaan malliin!! 😀

Avatar

Voi elämä mitä settiä :(((

Avatar

asiallinen postaus. Ihmiset jotka haukkuvat bloggaajia anonyymisti netissä ovat joka katkeria tai sitten vain itse henkisesti niin sairaita, että pitää pyöhittää omaa egoa toisten haukkumisella. Jatka samaan malliin,älä välitä turhista ja aiheettomista haukkumisesta vaan kulje pää pystyssä ylpeänä omista saavutuksistasi! =)

Avatar

Ihan totta :/ jatkan kyllä! 🙂

Avatar

Loistava kirjoitus Emilia, totta joka sana! En ole tainnut aiemmin kommentoida tänne blogiisi mitään, vaikka lähes päivittäin käynkin katsomassa olisiko uusia postauksia ilmestynyt. Nyt on kuitenkin niin tärkeä ja ajankohtainen aihe, että on pakko jotain raapustaa. Yleensä ihmiset vetävät tällaisessa keskustelussa sen kateus-kortin esille, niin kuin tässäkin tapauksessa, mutta itse olen sitä mieltä, että ei pelkkä kateus saa ihmisiä haukkumaan toista. Tietysti saa esittää omia erilaisia mielipiteitä, antaa negatiivistakin palautetta, mutta kenenkään haukkuminen ja arvostelu ei ole koskaan oikein! Se on nykyään kuitenkin valitettavan helppoa anonyymisti nettimaailmassa, mutta kyllä se silti jonkunlaisesta kirjoittajan ”mielen köyhyydestä” kertoo. Itsekin voin myöntää olevani joskus hyvin kateellinen monillekin ihmisille, mutta ei se minua saa heistä puhumaan pahaa. Kateus kuuluu elämään, eikä siltä voi kukaan välttyä. Itse jokainen voi kuitenkin tehdä valintoja omassa elämässään ja saavuttaa samanlaisia asioita kuin ihmiset, joita välillä kadehtivat. Kiitos ihanasta blogista, ole ylpeä itsestäsi ja ennen kaikkea upeasta perheestäsi! 🙂

Avatar

Ihan totta, kyllähän mäkin olen monesta asiasta kateellinen mutta en kulje ympäriinsä haukkumassa ihmisiä 🙁

Avatar

Todella hyvä postaus! Paskoja & kateellisia ihmisiä löytyy valitettavasti liiankin paljon, mutta kunhan itse muistaa, ketka oikeasti ovat niitä tärkeitä ihmisiä, niin heidän mielipiteillähän on vain se merkitys!

Tsemppiä uuden tulokkaan kanssa, toivottavasti koliikki helpottaa niin pääsette koko perhe nauttimaan normaalista arjesta! 🙂 Niin ja uudet kuvat ovat tosi tyylikkäitä & kauniita!

Avatar

Voi kiitos paljon 🙂

Avatar

Blogihaukkuja ilmoittautuu! Aiempia kommentteja lukeneena en kuitenkaan tunnista itseäni; olen rautaisella itsetunnolla varustettu, 24-vuotias pian-diplomi-insinööri, jolla omasta mielestään on mahtava koti, poikaystävä, perhe, koirat jne.

Yksi suurimpia seuraamisen kohteitani ovat juuri teiniäiti- ja vauvablogit. Usein tyydyn vaan seuraamaan niitä ja huokailemaan kotona ”onneksi minun elämäni ei ole tuollaista!”, mutta silloin tällöin en voi itselleni mitään (pahimpia ovat varsinkin ne postaukset, joissa kerrotaan kuinka saadaan sitä ja tätä ja tota tukea ja vaahdotaan esim. kodinhoidontuen uudistusten vääryydestä ja vedotaan yhteiskunnan tuleviin ongelmiin, kun lapset täytyy laittaa liian aikaisin hoitoon) ja saatan suoltaa näppäimistöltä aika armotontakin tekstiä. En kuitenkaan koskaan arvostele ihmisten ulkonäköä vaan enemminkin ajatusmaailmaa ja tapoja elää.

Miksi teen sen? En oikein itsekään tiedä. Suuri osa siinä on varmasti sillä, että itselleni on pienestä pitäen opetettu työnteon ja oman pärjäämisen tärkeys ja suorastaan inhoankin yhteiskunann tuilla eläjiä. En niitä työttämäksi jääneitä aikuisia, jotka ovat opiskelleet ja tehneet töitä, vaan juuri niitä (en voi sanoa teitä, sillä en tunne tilannettasi) teiniäitejä, jotka ovat juurijajuuri suorittaneet peruskoulun ja sen jälkeen heittäytyvät äitiystuen (mikä sen oikea nimi ees on.. :D) ja kodinhoidontuen varaan vailla mitään tulevaisuuden näkymiä ja työllistymistä. Osa haukkumisestani siis kumpuaa ainakin vihasta ja epäreiluuden tunteesta. Miksi minun täytyisi opiskella ja tehdä siinä ohella töitä, kun voisin vain saada rahaa olemalla kotona?

Entä mihin pyrin sillä? Tuskin mihinkään. Totta on sekin, että kaikille täytyy oikeus lapsiin suoda ja vaikka kuinka vaahtoaisin eivät peeaa-äidit lopeta lisääntymistä ja heidän lastensa elatus jää muille. Lastenteko ei voi olla meriitti, jolla ansaita rahaa, koska kaikki eivät voi tehdä niin! Jonku on aina maksettava ne verot, joista tuet saadaan! Ehkä siis juuri vain puran kommentteihin omaa turhautumista ja pahaamieltäni.

Ja pliis, älkää nyt tässä tarratko mielipiteisiini näistä tuista, niistä on keskusteltu niin paljon, emmekä varmasit löydä yhteisymmärrystä. Vaikka siltä ei ehkä vaikuta, kommenttini tarkoitus oli olla vastaus kysymykseen ”miksi sinä haukut netissä anonyymisti” 😀

Avatar

Kiitos kommentista, mielenkiintoista luettavaa! 🙂 Ja pakko myöntää, että ymmärrän kyllä tollaisessa tapauksessa, eikä toi ole mielestäni ihan verrattavissakaan noihin joihinkin esimerkkitapauksiin, mitkä on oikeasti tosi törkeitä :/ kyllä mullakin menee hermo sillaisiin ihmisiin, jotka kehuskelee sillä että sossu maksaa kaiken, koska meiltä veronmaksajilta ne rahat tulee…

Avatar

Mun silmääni nyt hieman pisti toi ”ansaita rahaa lapsenteolla” – siis, eihän KUKAAN voi oikeasti väittää ansaitsevansa rahaa lapsenteolla? Kyllä ne rahat, äitiyspäiväraha/vanhempainpäiväraha/kotihoidontuki/lapsilisä ja jos joku vaikkapa elatustukea saa, kuluvat lapsen hankintoihin.

Omalla kohdallani näen kotiäitiyden väliaikaisena vaihtoehtona, en pysyvänä olotilana.

Mutta siis toki on niitäkin, jotka välttelee töihin menoa viimeiseen asti, keinolla millä hyvällä, eikä se ole kovin kunnioitettavaa. Että ymmärrän kyllä pointin sanojesi takana 🙂

Avatar

Pilkunviilaaja – Tässä maassa on niitäkin, joiden perhe oikeasti elää sossun toimeentulotuella. Siinä yhden lapsen tekeminen tuo perheelle lapsilisän lisäksi noin 200e lisää toimeentulotukea. Myös asumistuki saattaa nousta. Kyllähän siinä jo muutaman satasen nettoaa, ja pienen lapsen kohdalla tuskin kovin moni saa kulumaan 300+ euroa kuukaudessa.

Kotihoidontuet sun muut erikseen, niillä nyt ei kukaan maksa edes asumiskuluja.

Avatar

Moi Emilia!! en aiemmin oo sun teksteihin kommentoinut, mutta nyt päätin kommentoida ja hieman kehua sua ja sun tapaa kirjottaa tänne blogiin! Sä oot ensinnäkin aivan älyttömän kaunis, sun hiukset on niin ihanat ja sun silmät on suloset! Oot kyllä Avalle ja Nmparellille (ää mikä sen lempinimi olikaan? :D) maailman paras äiti! kun oon kattonu noita sun aiempia videoita siitä, miten päivä menny Avan kanssa, niin ihailtavaa on se, että oot oikeesti omistaunut siihen lapsenhoitoon ja mun mielestä se niin kuuluukin olla. Kyllä mä ymmärrän ite ainakin sen, että kun teillä taloudessa nyt on pieni vauva ja uhmaikänen lapsi, niin siinä vaiheessa ei varmaan kovin mitään blogiin kirjottelua tule mietittyä, saati sitten ehdittyä kotitöiden ja lepäämisen välillä. Sun ei kannata ollenkaan miettiä noita muiden sanomisia siitä, että sun blogin taso olis laskenu, koska mä en ite sitä sillä tavalla näe. Mut tietysti jokaisella on ja saakin olla omat mielipiteensä! mutta älä stressaa jos et joka päivä ehdi tänne mitään kirjotella. Me lukijat, jotka oikeesti luetaan sun blogia, ei todellakaan kadota sen takia, että teillä on lapsia ja ne menee aina etusijalle!

Mutta siis mun pointti oli se, että sä olet tosi hyvä kirjottaja ja sun tekstejä kun aina lukee niin niistä välittyy aina se tunne jotenkin.. mä ite tykkään sun blogista tosi paljon! Itellä ei vielä oo lapsia ja oon 22 vuotias tyttö, mutta sun blogia lukeneena, kyllä välillä iskee ölytön vauvakuume päälle!! 😀 Oot ihana ja jatka samaan tahtiin, me lukijat rakastetaan sua! <3 voimia teille ja hyvää talven alkua!! 🙂

Avatar

Voi kiitos ihan hirveästi, aivan ihanasti kommentoitu!! :)) <3

Avatar

Määkään en ole muistaakseni koskaan sun blogia kommentoinu, mutta about vuoden verran lukenu erittäin ahkerasti 🙂 Olen sua muutaman vuoden nuorempi, täysikänen kuitenkin ja täytyy sanoa että sä olet ihan älyttömän rohkea nainen! Ainakin tän blogin perusteella elät ihanaa perhearkea kahden pienen ihanuuden kanssa, omassa kodissa rakastavan miehen kanssa. Mitä muuta ihminen voisikaan toivoa. Mä oon älyttömän lapsirakas ihminen ja toivoisin että mahdollisimman pian joku jakais tän tunteen mun kanssa 😀 Kunhan opiskelut saa hoidettua että rahat riittää 🙂

Lisäksi sä olet todella kaunis, oon aina ihaillu sun hiuksia ja ulkomuotoa!

Sitten joskus kun saan omia pieniä niin aion myös ehdottomasti kirjottaa blogia, näitä on mahtavaa lukea!

Tsemppiä ♥

Avatar

Voi kiitos sulle! <3 Olet ihana! 🙂

Avatar

Tuntuu varmasti pahalta saada kommentteja, jotka tuntuva negatiivisilta, tai ovat sitä.

Lapsia ovat ne, jotka toista haukkuvat ulkonäön perusteella.

Itse olen muutamaa blogia kommentoinut, kysynyt miten raaskivat ostaa niin kallista vaatetta, sekin oli asiaton ilmeisesti – työkaverini ei sellaisesta suutu ”kasvollisena”, kun kysyn.

Ja ei, en ole katkera, minulla on 1 lapsi, minulla on mies, jolla hyväpalkkainen työ, itselläni ammattitutkinto, työpaikka ja mahdollisesti ammattikorkeatutkinto tulevaisuudessa. Voisin itse tuhlata ennakkoperintörahat 200 euron talvihaalareihin, mutta jokainen käyttää rahansa miten haluaa – joku voisi ihmetellä ”mikset shoppaa kun on rahaa”, me ollaan kaikki erilaisia ja jokainen saa kai esittää kysymyksiä 😉

Avatar

Mun mielestä tommosissa kysymyksissä ei oo mitään mistä pitäisi suuttua, jos ei halua vastata niin sanoo sitten vaan että ei nyt halua siihen asiaan kommentoida mitään 🙂

Avatar

Voi oot niin kaunis joka kuvassa,sekä ilman meikkiä,että myös meikillä! Jaksamisia ja tsemppiä teidän arkeen! <3

Avatar

Ää voi kiitos! 🙂

Avatar

Ei todellakaan tarvi kirjottaa että menee hyvin jos ei mene! Mun mielestä on hyvä että kirjotat suoraan koliikista, väsymyksestä yms. Se antaa mullekin voimaa kun välillä vauvan&taaperon kans väsyttää! 🙂 Tietää että en oo ainut! 🙂

Avatar

Kiitos, ihanaa kuulla! 🙂

Avatar

Mun täytyy tunnustaa, että löysin sun blogisi juuri tuollaisten kateellisten kirjottelijoiden ansiosta!! 😀 Luin jotain keskustelupalstaa, olisko ollut vau.fi ja siellä oltiin kommentoitu mm. että ”keksi itselleen syömishäiriön saadakseen huomiota” ym. Oli sitten pakko käydä lukeen sun blogia ja jäin aivan koukkuun 🙂 Olet ihan mahtava ja rohkea, omaitsesi ja aivan varmasti ihan loistava äiti lapsillesi. Olen suositellut blogiasi useille kavereilleni ja tutuilleni, jotka ovat myös alkaneet seurata blogia tiiviisti. Kiitos noiden paskanjauhajien olet saanut kymmenkunta lukijaa lisää 😀 Kaikkea hyvää sinulle ja ihanalle perheellesi!! Jatka samaan malliin! 🙂 <3

Avatar

Haha niinhän se on et kaikesta ”julkisuudesta” tulee varmasti edes jotain hyvää! 😀

Avatar

Luin jutun sinusta kaksplus-lehdestä. Kommentoin osaksi siihen ja osaksi tähän kirjoitukseen (jota en kylläkään edes kokonaan jaksanut lukea).

Juttu oli oikein kiva. Kansikuva huippu!!

Miksi jotkut haukkuvat bloggaajia? Itse olen yrittänyt aina antaa rakentavaa kritiikkiä. Valitettavasti bloggaajat eivät 90% kykene sellaista vastaanottamaan. Mistä kritiikkiä annan? Piilomainonnasta tai jos blogi on kääntynyt puhtaaksi mainostusblogiksi. Jos asiasta huomauttaa, saa kateellisen leiman. Mielestäni bloggaajalla on tietynlainen moraalinen vastuu (lainsäädäntö myös) kertoa saaneensa esittelemänsä tuotteen ilmaiseksi. Tuo em. toteutuu usein kosmetiikkablogeissa. Sinun blogia en niinkään lue… en ole kohderyhmää ikäni takia 😉

Sinulla on oikeus valita julkaistavat kommenttisi. Mitäpä siitä valittamaan. Kannattaa kuitenkin miettiä onko kritiikki ehkä kuitenkin joskus aiheellista.

Avatar

Surullisen moni bloggaaja on tosiaan joko tietämätön mainonnan lainsäädännöistä, tai sitten vain laiminlyö niitä törkeästi :/ onneksi meillä täällä Kaksplussalla on tarkasti aina merkittävä, jos jokin tuote on saatu ilmaiseksi tai jokin postaus on sponsoroitu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä