Pelastus

Mä olen kärsinyt noin 3 vuotta atooppisesta ihottumasta, joka pahenee talvi talvelta. Kesäisin ihottuma näyttää aina paljon paremmalta, mutta talven tullen se räjähtää käsiin. Tämä talvi oli kuitenkin ensimmäinen, kun todella kärsin siitä. Ihottuma kutisi, kirveli ja häiritsi jatkuvasti. Mikään rasva tai kuuri ei ole auttanut, ainoastaan solarium helpotti oloa hiukan. Sain sitten joulukuun alussa Enniltä testattavaksi SeSDerman atooppiselle iholle tarkoitetun rasvan ja noh, kuvat puhuvat puolestaan. Heh, kaikenmaailman ennen-jälkeen kuvista on näköjään tullut oikeen mun blogin the juttu.

Bepancare1

Bepancare

Ihottuma ei ole parantunut, mutta se on helpottanut paljon. Kaulani on ollut se pahin kohta, mutta nyt se vain punoittaa, eikä ole enää selkeän ihottuman näköinen. Kutina ja kirvely on vähentynyt huomattavasti, enkä ole koko ajan raapimassa ihottumaa. Vanhan ihottuman parantuminen on hitaampaa, mutta kun ihottuma lähti leviämään kasvoihini, tällä voiteella sain sen stoppaamaan heti alkuunsa. Ensimmäisillä kerroilla voiteen levitys kirveli todella paljon ja pelästyin sitä hiukan. Ihoni oli tietenkin raapimisen jäljiltä ihan rikki ja kesti hetken tottua voiteeseen. Jo viikon jälkeen kuitenkin voide sai aikaan vain viilentävän helpotuksen. SesDerma Atopises -voide muodostaa iholle eräänlaisen ”kalvon”, joten iho ei jää tahmeaksi, mutta voide vaikuttaa kuitenkin monta tuntia kalvon alla rauhassa. Jatkan edelleen testailua ja toivon, että ajan myötä ihottuma katoaa kokonaan! Suosittelen kokeilemaan, jos kärsit atooppisesta ihosta 🙂 Voidetta voi käyttää ihan koko vartalolle ja sitä voi ostaa Kauneushoitola Melonista.

Kommentit

17 kommenttia
Emilia Huttunen

No huh 😮

Avatar

Hei! Mulla on ollut oikeastaan koko elämäni atooppinen iho ja varsinkin juuri talvella tilanne pahenee huomattavasti! Toissa talvena aloin syödä D3 vitamiinia 25mikrogramman purnukan kävin ostamassa apteekista. Suosittelen lämpimästi itselläni ei ole nykyään ihottumaa lähestulkoon ollenkaan 🙂 D3 vitamiinia aloitan yleensä syömään päivittäin kun aurinkoa ei oikeastaan enään kamalasti näe. Toivottavasti tässö viestissä on jotain tolkkua, koska….maanantai 🙂

Emilia Huttunen

Mä syön kans Dvitamiinia ja huomasin kyllä myös sillon kun sen aloitin, että se vähän autto! 🙂

Avatar

Kannattaa kokeilla shea-voita!

Emilia Huttunen

En ookkaan ikinä kuullut 🙂

Avatar

Must tuntuu että tää koko aika kesästä lähtien on ollu ihan kamala. Ja mulla se onkin, kaula on tuhat kertaa pahempi kun sun, mut toikin näyttää tosi kutiavalta. Taipeet, kainalot, deodoranttia en oo käyttäny ku viimeks kesäkuussa, sisäreidet. Siis aivan kamala tauti. Solariumiin pitäis mennä, joku sano että se helpottaa. Tsemppiä, tää on kamala tauti! Onko lapsillesi periytynyt?

Emilia Huttunen

Voi ei :(( paljon tsemppiä sulle, toivottavasti helpottaa! Avalla ainakin on vähän atooppinen, saa nähdä miten kehittyy..

Avatar

Moikka Emilia! 🙂 Hyvä että oot löytäny helpotuksen ihottumaan! Mulla on ollu pienestä asti myös atooppinen iho, kesällä sitä ei tarvitse miettiä ja talvellakin selviän pelkällä perusvoiteella. Viime talvi oli kuitenkin ihan kamala; iho kutisi ja raavin sitä kokoajan, iho alkoi olemaan rikki koko kropasta. Ravasin lääkäreillä koko talven, niin kunnallisessa kuin yksityisilläkin, ja aina sain vain uuden rasvapurkin käteen. Mikään ei tosin auttanut, joten eräänä sunnuntaina sain hermoromahduksen ja poikaystäväni raahasi minut pulssiin, hänen valitsemalleen lääkärille :D, ja siellä alettiin sitten tosissaan tutkimaan tätä. Lääkäri kehotti minua ensin jättämään kaikki lisä-ja säilöntäaineet pois. Sain myös ohjeet miten toimia siitepölyn ristiallergian kanssa. Ja sitähän se oli, heti kun aloin vältellä näitä ruokia niin ihottuma lähti paranemaan. Aloin ottaa enemmän selvää allergioista, ja nyt olen todennut olevani allerginen myös parabeeneille, säilöntäaineelle mitä käytetään kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa. Tämä talvi on menty taas rasvaamalla kerran päivässä perusvoiteella. 🙂 Halusin kirjoittaa sulle, jos kävisi niin että ihottumasi palaa uudelleen, niin tämä voisi ehkä olla yksi syy siihen. Toivotaan tietenkin että näin ei tule käymään!! 🙂 Ihanaa talvea, nauttikaa auringosta! 🙂

Emilia Huttunen

Mä olen myös tosi allerginen niin kuulostaa hyvinkin mahdolliselta munkin kohdalle! Kiitos! :))

Avatar

Mulla on aika sama tilanne kun edellisellä kommentoineella. Mulla on tosin ollu viimeset neljä vuotta kasvojen iho kaikista pahin. Nyt ongelma on siirtyny kroppaan pahemmin. Mulla on kyynärpäät, taipeet, selkä, lantio ja reidet ollu ihan hirveessä kunnossa. Esimerkiks normaalien rintsikoiden ja farkkujen käyttö on ollu tosi kivuliasta, uimista tai saunomista en oo ees harkinnukkaa. Huomenna ois taas aika ihotautilääkärille, saa nähdä aletaanko mullakin karsimaan ruoka-aineita rankemmalla kädellä pois, aiemmin en oo vältelly mitään. Ihottumat on iha syvältää 🙁

Täytyy kattoo jos kävisin hakemassa tommosen putelin ittellenikin kun Tampereellakin oli näköjää jälleenmyyjä. Kuinka paljon toi mahtaa maksaa?

Emilia Huttunen

Voi kauhea, onneksi mulla ei ole noin pahaa 🙁 hinta on ainakin Melonissa 44 euroa 🙂

Avatar

Heippa! Mä oon koko ikäni kärsiny atooppisesta ihottumasta ja kaiken maailman allergioista. Oon käynyt monilla ihotautilääkäreillä, mutta niiden määräämät rasvat eivät helpottaneet! Pari vuotta sitten, löysin todella pätevän lääkärin, joka määräsi todella hyvää kortisonia, Locoidia. Mainitsen tämän siksi, koska Locoidilla sain ihottumat pois, suosittelen kysymään sitä lääkäriltäsi. 🙂 Mulla on ollut myös kaulan alueella ihottumaa. Siihenkin olen eri rasvoja kokeillut, mutta mikään ei ole auttanut. Äitini kuitenkin ehdotti, että laittaisin talkkia siihen ja kun kerran sitä laitoin niin koko ihottuma oli kadonnut yön aikana, suosittelen siis kokeilemaan sitäkin! Vielä loppuun haluan kiittää siitä, kun pari viikkoa sitten mainostit facebookissa Carmex-huulirasvaa. En ollut koskaan ennen käyttänyt sitä, mutta oli pakko käydä heti seuraavana päivänä ostamassa se itselleni ja olen niin rakastunut siihen, en muista koska viimeks mulla olis ollu näin pehmeet huulet! 😀

ps. Oon lukenut sun blogia ihan alkuajoista asti ja oon koko ajan vaan enemmän sitä mieltä että sun blogi on aivan mahtava! Vaikka mulla ei ole lapsia, niin jaksan tätä silti lukea päivästä toiseen 🙂

Emilia Huttunen

Voi kiitos neuvoista ja kehuista!! 🙂 Ja ihanaa että tykkäsit carmexista, se on mahtavaa tavaraa! Pitää kokeilla tota talkkia!

Avatar

Mulla sama homma, kärsinyt atooppisesta ihottumasta a-i-n-a. Lapsena pahempi, hetkeksi rauhoittui ja nyt taas sietämätön! Ostin jo sun kehuman Carmex- huulivoiteen ja pakko sanoa että se on ihan paras! Koska näköjään luotan sun arvostelukykyyn (:D) niin kysyisin saako tota esim apteekista vai onko Meloni ainoa paikka mistä saa? 🙂 Ainiin ja missä hinnoissa pyöritään?

Emilia Huttunen

Mahtavaa että se toimi sullakin! 🙂 Tosta alempaa löytyy Ennin kommentti, jossa on infoa! 🙂

Avatar

Kannattaa lukee tarkkaan mitkä on vaikuttavat aineet missäkin rasvassa.. Mulle yksityinen antoi ”kortisonittoman rasvan” joka apteekkarin mukaan olikin tehokkainta kortisonia.. Nykyään perusrasvalla aamuin illoin vaikkei ihottumaa oliskaan..

Avatar

Moikka! Sesderman voiteita saa ostaa ainoastaan jälleenmyyjiltä, jotka löytyvät http://triinukipper.wix.com/sesderma-finland#!hoitolat täältä 🙂 Atopises voiteen hinta on 44 euroa. Voide sisältää mm. lakritsi- boswellia- ja viinirypäleensiemenuutetta, joilla on antibakteerinen ja tulehdusta rauhoittava vaikutus. Terkuin Enni

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä