Taisteluarpia

Raskaus mullistaa naisen elämän kaikki aspekstit ja saa näkemään asiat täysin uudella tavalla. Raskauden alkaessa joitain muutoksia osaakin odottaa, mutta kaikkia ei osaa edes ajatella. Henkisten muutosten ollessa suuria ja kaikki ajatukset vieviä, myös fyysiset muutokset aiheuttavat paljon pohdintaa, huolta ja jopa surua.

Olen kokenut raskauden kahdesta täysin erilaisesta näkökulmasta. Ensimmäinen raskauteni oli täysi yllätys ja siihen liittyvät tunteet olivat lähinnä pelkoa, huolta ja surua. Luonnollisesti siinä tilanteessa olin niin täynnä huolta henkisestä puolesta, etten oikeastaan edes ajatellut raskauden fyysisiä vaikutuksia. Jossain kohtaa aloin huolestua kehon muuttumisesta ja öljysin mahaani muutaman kerran. Siihen muutamaan kertaan se sitten jäikin. Öljyä oli ärsyttävä levittää, enkä jaksanut odottaa sen imeytymistä, sillä se vei tunteja. Loppujenlopuksi öljy aina tarttui vaatteisiin ja iho oli täynnä pientä vaatenukkaa. Raskauden päätyttyä, olin saanut kylkiini muutaman lilan raskausarven, jotka haalenivat ajan myötä, eivätkä häirinneet minua. Alavatsaan tuli synnyttäessä muutama pienenpieni vaalea raskausarpi.

Bepancare

Toisen raskauden alkaessa olotila oli täysin erilainen. Tällä kertaa surun ja pelon tilalla oli jännitystä, silkkaa iloa ja puhdasta onnea. Uskoin pärjääväni hyvin kahden lapsen kanssa ja siksipä nyt keskitin kaikki huoleni fyysisiin muutoksiin. Paino alkoi nousta kovaa vauhtia, mutta lohduttauduin sillä tiedolla, että siitä pääsee eroon laihduttamalla. Pian kuitenkin aloin huomata, että vanhat kylkien raskausarvet olivat levinneet ja tummentuneet. Ne levisivät leviämistään ja arpia alkoi tulla lisää. Seuraavaksi niitä alkoi tulla myös alavatsaan, sekä navan ympäristöön. Sain huomata, että painon noustessa raskausarvet eivät enää olleet vain mahan ongelma, vaan niitä tuli myös käsiin ja jalkoihin. Mahani oli niin iso, että raskauden päätyttyä sain nähdä sen olevan kokonaan arpien peitossa. Osa tummempia, osa vaaleampia. En jaksanut taaskaan raskauden aikana hoitaa ihoani, koska en löytänyt mitään minulle sopivaa täsmätuotetta. Olen hirveän laiska rasvailija ja kaipaan helppoa ja huoletonta ihonhoitoa!

Osasin odottaa raskaudenaikaista painonnousua, mutta koska pääsin ensimmäisen raskauden kanssa niin helpolla ihon suhteen, en osannut odottaa tällaista tilannetta. Peilistä takaisin katsoo tiikeri. Facebookissakin paljon kiertänyt kuva äideistä tekstillä ”You’re a god damn tiger and you’ve earned your stripes” on oikeassa, mutta varmasti kuka tahansa kaipaisi sitä kaunista ja pehmeää ihoa tämän uutuuttaan kiiltävän arpilöllön tilalle. En kuvitellut, että ensimmäisessä raskaudessa niin hyvin pärjännyt iho voi pettää näin pahasti toisen raskauden kohdalla. Näiden kuvien laittaminen on mulle aika kova pala, mutta tässä totuudenmukainen kuva meikäläisen roikkuvasta arpikasasta.

Bepancare1

Olen niin pahoillani, ettei Bayerin Bepancare -voidetta ollut vielä olemassa, kun tulin raskaaksi. Ehkä sen kanssa en olisi saanut näin paljon arpia. Bepancare on nimittäin juuri sitä, mitä olen etsinytkin: laiskurin unelma. Jopa minä jaksan  rasvata ihoni sillä! Ensinnäkin, Bepancare on emulsiovoide, eikä öljy kuten useimmat arpituotteet. Lisäksi sen tuoksu on ihanan mieto ja neutraali, ei lainkaan lääkemäinen. Paras osuus kuitenkin minun kohdallani on sen helppokäyttöisyys, juurikin aiemmin mainituista syistä. Bepancare on nopea levittää ja se imeytyy nopeammin kuin yksikään kokeilemani tuote. Tähän tosin käyttökokemukseni rajoittuvatkin. Pidän Bepancaren ideasta, koostumuksesta ja käyttämisestä, mutta koska olen käyttänyt sitä vasta vähän aikaa, en voi vielä sanoa, saako sillä tuloksia. Odotukseni ovat korkealla, koska vihdoin löysin tuotteen, jota jaksan käyttää. Tai no oikeastaan Bepancare löysi minut, kun pääsin mukaan tähän kampanjaan.

Bepancare on raskausarpien ehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettu voide, joka ravitsee ja kosteuttaa ihoa, tehden siitä pehmeän, joustavan ja kimmoisan. Bepancare vaikuttaa kolmella eri tavalla:

1. Centella Asiatica -uute stimuloi kollageenin tuotantoa ja vahvistaa venynyttä ihoa – auttaa ehkäisemään raskausarpien muodostumista ja vähentämään jo muodostuneita arpijuovia.

2. Dekspantenoli ja glyseroli ravitsevat ja kosteuttavat ihoa, sekä edistävät ihon toipumista -ihosta tulee pehmeä, joustava ja kimmoisa.

3. Oliiviöljy ja ihon omat lipidit vahvistavat ihon suojakerrosta.

Bepancare (2)

bepa 013

Bepancare sopii koko vartalolle ja on hyvä keino myös synnytyksen jälkeen auttamaan ihoa palautumaan. Se on hypoallerginen ja dermatologisesti testattu, eikä se sisällä säilöntäaineita, parabeeneja tai väriaineita. Bepancare on täysin uusi tuote ja blogini on mukana sen lanseerauskampanjassa, pääset kampanjasivuille tästä. Minä jatkan Bepancaren käyttöä ja kevään ajan raportoin teille, miten se vaikuttaa raskausarpiini ja ihooni, sekä jaan teille paljon hyödyllistä tietoa raskausarvista, sekä niiden ehkäisystä ja hoitamisesta.

Vatsasi pitää huolta vauvastasi – Bepancare pitää huolta vatsastasi.

Tämä postaus on osa Bayerin kanssa yhteistyössä toteutettua postaussarjaa.

Kommentit

23 kommenttia
Avatar

enpä usko että arpien tulo riippuu rasvailuista. itselläni on nyt menossa ensimmäinen raskaus ja pojan pitäisi syntyä ihan näinä päivinä, enkä ole kertaakaan rasvannut ihoani.

vain muutama puolen sentin arpi löytyy toisesta kyljestä.

Avatar

Suhteellisen arveton masu sinulla kuitenkin on! :)Tämä on monelle naisista arka aihe, näytit taas rohkeutta ja esimerkkiä Emilia! Oma vatsani repesi kyllä aivan totaalisesti, se oli punaista viirua häpykummusta napaan, kyljet ja reidet lisäksi. Nyt synnytyksestä on 1,5v eikä arvista ole enää tietoakaan. Silloin häpesin ja olo oli ruma, mutta lopulta päätin asian antaa vain olla. Arvet vaalenivat ja ovat enää todella haalea muisto vain. En olisi silloin uskonut.

Älä häpeä arpiasi, kannat niitä muistona kahdesta ihanasta lapsesta! 🙂

Avatar

Vau Emilia!! Oot tosi rohkea <3 itse en samaan pystyisi. Minun masu näyttää melkeinpä samalta nyt ensimmäisen lapsen jälkeen paitsi vaan paaljon isommalta, heh.

Avatar

Olen lukenut blogiasi jo pitkään, mutta en koskaan kommentoinut. Tämä postaus ylitti kuitenkin mun ”kommentointikynnyksen”. Olet ihana ja äärimmäisen rohkea nainen!! Arvostan suuresti. Itselläni myös kaksi lasta eikä maha todellakaan sen näköinen kuin ennen. Ymmärrän, että arvet saattavat häiritä, mutta itse yritän ajatella, että onneksi yleensä ne saa vaatteilla piilotettua, ajan kanssa ne vaalenee ja toisaalta, onhan maailmassa pahempiakin asioita kuin yhdet raskausarvet! Olet ihana, vahva ja kaunis nainen!

Avatar

Oot kyllä rohkea nainen! Kanna arpesi ylpeydellä, olethan saanut kaksi ihanaa lasta.<3 Äitiyden ja raskauden jäljet saavat näkyä, vaikka aivan varmasti nuo sinukin arpesi vaalenevat huomaamattomiin ja ovat pian vain haalea muisto. P.s. Tuo uusi banneri on kyllä tyylikäs ja sinun näköisesi.

Avatar

Itse odotan tällä hetkellä esikoista, rasvailin mahaani aamuin illoin muutamalla ”suositulla” raskausarpia ehkäisevällä voiteella, joista olin lukenut ja joita olivat ihmiset suositelleet. Rasvasin mahaa myöskin perusrasvoilla aina silloin tällöin. Olen aika tarkka ihostani ja rasvailen sitä melkein ympäri vuoden muutenkin 🙂 valitettavasti siltikin vatsaani korvistavat tällä hetkellä raskausarvet, joita tulee viikko viikolta enemmän :/ menetin uskoni kaikkiin tämän tapaisiin tuotteisiin.

Avatar

Paljonko tuo rasva maksaa? Jospa vaikka mäkin pääsisin eroon arvista. Itsekkin nut alkanut kiinteyttämään niin olisiko sulla jotain hyviä neuvoja millä pääsee kotona hyvin alkuun? 🙂 ps. Oot todella rohkea! 🙂

Avatar

tuolla nettisivulla arvonnan säännöistä bongasin että voiteen arvo apteekissa on n. 22,9€ 🙂

Avatar

Kuulin tästä uutuudesta ystävältäni joka on apteekissa töissä. Minä myös inhoan mm. Bio oilia. Haisee kamalalle ja hankala levittää. Olisipa tämä ollut jo vuosi sitten markkinoilla niin olisi saattanut säästyä näiltä tiikerireisiltä, -pepulta ja -kyljiltä. Täytyykin hankkia tätä jos auttais jo olemassa oleviin arpiin. (:

Avatar

Kiitos tästä postauksesta, sinun esimerkin avulla saan ehkä itse hieman lisää itsetuntoa ja apua itseinhooni. Synnytin juuri esikoiseni ja kamppailen arpien ja niiden tuomien itsetunto ongelmien kanssa. En ole kehdannut edes miehelleni näyttää mahaani, vaikka hän sen raskauden aikana toki näkikin. Vauvani on ihana ja tekisin hänen vuokseen kaikki uudelleenkin, mutta valitettavasti en vain ole tyytyväinen kehooni ja arpiseen mahaani 🙁 Minulla oli raskauden aikana käytössä bio oil, josta ei tosiaan ollut apua, mutta jatkan käyttöä edelleen, tuskin siitä haittaakaan ole. Ajattelin ottaa bebancaren lisäksi, jos ne edes hieman haalentaisivat näitä taisteluarpia….

Avatar

Rohkeaa. Mä säästyin arvilta kaikkialta muualta paitsi rinnoista. Häpeän niitä ja imetys teki vielä tehtävänsä. Ja arvet peittävät tissit kauttaaltaan. Vähänkin avonaisempi paita niin sinipunaiset paksut arvet näkyy. Mutta ne on nyt osa mua 🙂

Avatar

Voi Emilia pieni♥ nuo arvet eivät ole mitään isoja arpia ja tuo roikkuva nahka ei ole yhtään pahan näköistä eikä se minun silmääni ainakaan roiku! 🙂 sen näköinen maha että se ajan kanssa paranee ihan normaaliksi sinulla 🙂 olet niin rohkea ja uskallat näyttää hyvää esimerkkiä äiti-ihmisestä! ♥ mahaseutusi kun näyttää noinkin hyvältä kahden synnytyksen jälkeen niin ole ylpeä! 🙂

Avatar

Kookosrasva toimii myös arpien ehkäisemiseen! 🙂

Avatar

Älä huoli! Raskausarvet eivät ole merkki huonosti raskauden aikana rasvatusta tai hoidetusta ihosta, vaan kudostyypistä. Toisille tulee herkemmin kuin toisille, teet mitä tahansa. Myös lapsen koko ja asento vaikuttavat. Ensimmäinen vauvani oli ”oppikirjanmukaisesti” vatsassani pää alaspäin jo hyvissä ajoin. Arpia tuli lähinnä muutamia alavatsalle. Toinen vauva majailikin vallan toisinpäin, pää tukevasti kylkiluideni alla ihan loppuun asti: raskausarpia tuli ylävatsalle. Kolmas lapsi viihtyikin sitten poikittain… En sure roikkuva vatsaani, olen liian kiireinen siihen 😉 Ja joskus sen kiinteän vatsaihon menettää myös se lapseton ja ”kaikkensa tehnyt”, katsokaa vaan salaa ensi kerralla, kun käytte vanhainkodissa!

Avatar

moi olet todella rohkea minullakin on arpia ja maha on kuin tiikerillä harmikseni kamppailen painon kanssa… herkut on vaa pahin vastus mulle. sinun maha näyttää minun mielestä hyvälle onhan ne arvet kumminkin muisto todella rakkaasta ♡

Avatar

Ohi aiheen, mutta esittelyssä on kaikkien muiden syntymävuodet paitsi pikku-nompun 🙂

Avatar

Oot kyllä niin rohkea! Ite en uskaltais julkaista omastani noin kunnollisia kuvia.. Mulle tuli ihan vikoina viikkoina vasta arpia mahaan, sitä ennen oli tullut kylkiin muutama ja SELKÄÄN! Ensimmäiset raskausarvet mitkä mulle tuli tuli nimenomaan selkään ja poikittain 😮 en tiiä mistä johtuu mutta niin ne vain tuli! Onneksi nekin on enää vaaleat 🙂 ja masunki kirkkaan lilat on vaalentuneet 🙂

Avatar

Mistä tuota edellä mainittua voidetta saa ostettua? 🙂

Avatar

Ihana masu <3 ihanku peiliin katsois. Mie ainaki rakastan omaa mahaani arpineen kaikkineen ja toivon, että muutkin rakastaisi omiaan. Minun mielestä jokainen on täydellinen sellaisenaan kuin on eikä muiden mielipiteistä kannata välittää. Ei elämää kannata ottaa liian vakavasti. Kerran sitä vaan eletään, niin miksi murehtia niin mitättömiä asioita kuin arpia 🙂 sitä paitsi arvet kertoo elämästä! Eikä sitä arpista mahaa tarvitse peitellä, se on ihana juuri tuollaisena.

Avatar

Bio oil ainakin toimii olemassa oleviin arpiin. Toimiiko tämäkin vai onko se ennalta ehkäisyyn?

Avatar

Rasvat on kivoja, jos tykkää rasvaamisesta. Raskausarpien estamiseen tai poistamiseen niillä kuitenkaan ei ole vaikutusta. Arpien syntyminen tai syntymättömyys on kiinni kudostyypistä ja siihen ei rasvaamalla muutosta tule.

Avatar

Neljä raskautta(7:n vuoden sisällä), joka kerralla 30 kg painoa lisää…ja raskauksien välillä painonpudotusta eli melkoista jojoilua. Mahareppu roikkuu, arpia(isoimmat n. 1:n cm:n leveitä) koko maha täynnä.

Ei haittaa, lapset jo isoja ja terveitä onneksi.

Mahani on ylpeyden aihe, olen kantanut kaikki neljä(3620g – 5155g kokoiset lapset)ihan itse ja se on mielestäni suuri saavutus!

Avatar

Kiitos näistä kuvista. Lohdutti jotenkin nähdä että muillakin äitillä on yhtä roikkuva vatsa kuin itselläni. Minusta kun nykyään tuntuu että muut palautuvat sekunnissa pyykkilautavatsoiksi. 🙂 Olet kaunis ja ihana äiti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä