Reipas reipas päiväkotilainen

messuu 104

Ja niin on ohi ensimmäinen päiväkotipäivä. Ava kiljui koko aamun ”jeeejeeee päiäkotiin!” ja bussipysäkillä selitti kaikille, miten hän on menossa päiväkotiin leikkimään. Päiväkodissa mentiin ensin vessaan ja Ava jutteli vaan koko ajan ”nyt Ava pissaa ja Ava menee leikkimään”. Sain sentään laittaa neidille tarhatossut jalkaan ennen kuin hän juoksi leikkimään. Sinne se jäi iloisena leikkimään ja sai heti kavereita. Äidille ei voitu edes vilkuttaa kun oli liian kiire lämmittää banaania mikrossa. Ei tullut mullekkaan itkua kun Ava oli niin reipas!

Bepancare4

Päivän päätteeksi mentiin yhdessä hakemaan Ava ja saatiin kuulla, kuinka hienosti hänellä oli mennyt. Ei itkettänyt kertaakaan, eikä hän kysellyt yhtään äidin perään. Ava oli leikkinyt ja touhunnut koko päivän innoissaan. Ei tullut yhtään vahinkoa, eikä vaihtovaatteita tai vaippaa tarvittu, uni tuli heti kun pääsi sänkyyn ja unilta herättiin iloisena syömään kaksi isoa lautasellista puuroa. Kun äiti ja isi tuli hakemaan niin Ava riensi esittelemään leluja, eikä olisi yhtään halunnut lähteä.

messuu 066

Oltiin ihan varmoja, että Ava viihtyy loistavasti ja oikeassa oltiin. Saa nähdä tuleeko hänelle sitten myöhemmin sitä itkuvaihetta, josta osa teistä kommenteissa vihjaili! Toivottavasti ei. Avalla oli ensimmäisenä päiväkotipäivänä ensimmäistä kertaa saparot ja oli muuten megasöpöt! Ava on nyt vihdoin alkanut antaa laittaa hiuksia kiinni, joten jeeee ei tarvitse enää leikata vaan voidaan alkaa kasvattaa. Avalla on prinsessavaihe, hän haluaa koko ajan käyttää mekkoja ja pyöriä ympäriinsä niin, että helmat liehuu. Ja prinsessa tarvitsee tietenkin prinsessalaukun, prinsessakengät, prinsessatakin ja prinsessakampauksen.

messuu 046

Avalle oli ruoka maistunut todella huonosti, mutta se ei liity mitenkään päiväkotiin, sillä Ava ei syö kotonakaan ruokaa. Ainut mikä uppoaa on lihaperunasose ja nakit. Puuroa hän vetää sitten senkin edestä. Toivomme, että Ava innostuisi päiväkodissa muiden mallista ja alkaisi syödä rohkeammin erilaisia ruokia.

Bepancare2

Avan ryhmässä on pari samanikäistä lasta, joiden kanssa Avan on kiva leikkiä, vaikka hän tulee hyvin toimeen nuorempien ja vanhempienkin kanssa. Ava odottaa jo innoissaan huomista, että pääsisi takaisin päiväkotiin. Olen kyllä erittäin tyytyväinen tähän päätökseen! En tosin saanut tänään mitään tehtyä, koska jännitin koko ajan niin paljon, miten Avalla menee, mutta varmasti huominen on jo vähän helpompi. Mulle tuli yllätyksenä, että päiväkotiin pitää viedä resepti mukaan, että tädit saa antaa Avalle astmalääkettä. Sitä ei tietenkään ollut tänään mukana, mutta onneksi Ava pärjää ilmankin, huomenna sitten saa reseptin kanssa lääkettä päiväkodissakin niin on kivempi leikkiä kun ei yskitä. Kaikenkaikkiaan oli kuitenkin todella onnistunut päivä! Kiitos vielä teille kaikille päiväkotikokemuksien jakamisesta! Me muuten saatiin viimeinkin se netti toimimaan ja nyt isken kommentteihin taas kiinni!

Bepancare3

Kuvat Matkamessuilta 19.1.2014

Kommentit

28 kommenttia
Avatar

Hienoa, että Ava on sopetutuvainen lapsi. Jos noin pieni lapsi ei mitenkään reagoi siihen, että hänen elämässään tapahtuu noin perustavanlaatuinen muuton niin olisin ehkä jopa hiukan huolissani. Nyt varmaan aivan turhaan. En tarkoita sitä, että Avan pitäisi itkeä ja ikävöidä, mutta jos hän on kuin elämässä ei mikään muuttuisi niin mistäköhän se johtuu? Näyttääkö Ava yleensä tunteitaan helposti? Onko hän tottunut olemaan paljon vierailla ihmisillä hoidossa? Varmasti Ava on keskimääräistä paljon sopeutuvaisempi lapsi, mutta ei se, että ikävöi vanhempiaan tai kokee stressiä vanhemmista eroon joutumisesta pitäisi olla mikään ”ei_reippaan_lapsen” merkki.

Avatar

Ihanaa että kaikki meni hyvin! mietinkin aikasemmin että mitenköhän Avan ensimmäinen päivä meni. Reipas tyttö 🙂

Emilia Huttunen

Hän on kyllä niin reipas! 🙂

Avatar

Hoitoon vieminen kuten myös viemättömyyskin (kotihoito siis), herättää ympäristössä yleensä paljon keskustelua. Tuntuu, että kaikilla on oikeus (tai jopa velvollisuus) kommentoida päätöstä. Miten teillä esimerkiksi isovanhemmat ovat suhtautuneet päätökseenne viedä esikoinen päiväkotiin?

Emilia Huttunen

Erittäin totta! Isovanhemmat olivat mielissään, että Ava saa ikäistään seuraa ja aktiviteetteja 🙂

Avatar

Kiva kuulla että päivä on mennyt hyvin! Tästä on hyvä jatkaa! 🙂 tällei päiväkotitätinä sen verran voisin sanoo tohon itkemiseen että meillä on nyt 5kk ollu hoidossa saman ikäinen tyttö kun av ja ei oo tullu neidiltä itkunitkua! Lapset ovat niin yksilöllisiä asioissa 🙂 luulen että ava on reipas jatkossakin! Ikinä ei voi siis tietää mutta en ainakaa usko!!

Emilia Huttunen

Vautsi, toivottavasti meillä sujuu yhtä hyvin! 🙂

Avatar

Ootko viel väleissä Iinan ja Karon kanssa? 🙂

Emilia Huttunen

Tottakai olen 🙂

Avatar

Voi miten söpö Ava ♥

Emilia Huttunen

Hän on <3 🙂

Avatar

Voi ei Ava on nii söpö!!! 🙂

Nii ja btw, näin sut tänää länsikeskuksen cittaris mut näytit nii kiireiseltä ku kävelit postille päin nii en viittiny pysäyttää ja alkaa höpöttää! 😀

Emilia Huttunen

Haha voi harmi että sit just nyt kun olin kiireessä! 😀 Ryntäsin tosiaan kauheella kiireellä postiin kun Topias ja Ava odotti nälkäisinä autossa 😀

Avatar

Hah 😀 ehkä joku toinen kerta 😀

Avatar

Hienoa, että ensimmäinen päivä meni noin hyvin 🙂

Minun tyttö meni päiväkotiin viikkoa vajaa 2-vuotiaana viime syksynä ja alusta asti meni oikein hyvin. Ei itkuja, eikä ikävöintejä ja aina on jäänyt reippaana hoitoon. Ensimmäiset kolme kuukautta tyttö kävi päiväkodissa viitenä päivänä viikossa, mutta sitten minun työt muuttui osa-aikaisiksi, niin tämän vuoden puolella on hoitopäiviä ollut vain kolme viikossa. Ei ole näyttänyt hämmentävän tyttöäkään, vaikka vain maanantai, keskiviikko ja torstai on hoitopäiviä ja muut päivät vapaata.

Toivottavasti Avalla menee jatkossakin hoidossa yhtä hyvin 🙂

Emilia Huttunen

Hienoa että teilläkin lähti noin hyvin käyntiin! 🙂

Avatar

Ava on kyllä niin söpö, pieni prinsessa<3 Mukavaa, että päiväkodin aloitus sujui kivuttomasti 🙂

Emilia Huttunen

Hän on :)) <3

Avatar

Astmalapsen äitinä varoitan että astma saattaa pahentua päiväkodissa, näin ainakin meidän lääkäri varoitti ja niinhän siinä kävi 🙁 viime elokuussa aloitettiin PK kun palasin töihin, joulukuussa jouduin pitämään kaikki lomani kun tyttö kokoajan kipeänä ja ravattiin lääkärillä avaamassa :/ oltiin 1kk pois PK:sta. Tammikuussa palattiin ja viikko ehdittiin PK:ssa olla ja jo sama rumba alkaa. En tiedä enää mitä tehdä, pakkohan sitä on töissä käydä. Teemme miehen kanssa vuorotyötä joten pph ei sovi meille vaikka se yleisesti ottaen on astmalapselle parempi kuin Pk. Toivottavasti teille ei käy samoin kuin meille

Emilia Huttunen

Toivotaan ettei pahentuisi :/ jotenkin en usko kun tämä Avan astma on sitä sorttia, joka yleensä helpottaa ja katoaa iän myötä

Avatar

Voi miten sulosen näkönen ja ennenkaikkea reipas Ava on ollut! 🙂

Emilia Huttunen

Äitin reipas rinsessa :))

Avatar

Voi miten söpö Ava on! Ja ihanaa että prinsessan eka päivä meni noin hienosti ^^

Emilia Huttunen

Hän on <3 ja niinpä! 🙂

Avatar

Ihana Ava! Mulla on itsellä ollut vähän huono päivä mutta tätä postausta lukiessa tuli hymy huulille väkisinkin, joten kiitos siitä 🙂

Avatar

Mikä toi avainnauhan näkönen Avan kaulassa on? :O Ei kai nykypäivänäkään sentään päiväkotilaiset kotiavaimia tartte?:)

Avatar

Eiku jaa oottekin vissiin ollu jossain messuilla tms? Luulin et se meni päiväkotiin se kaulassa…

Avatar

Kuinka monta päivää viikosta Ava on hoidossa? Miten päädyitte päivähoitoon? Itse oon miettinyt esikoiselle osapäiväisen päivähoitopaikan hakemista, kun toinen lapsi syntyy. Esikoiseni on todella vilkas tapaus ja sosiaalinen, joten uskoisin viihtyvän hoidossa. Hoitoon lapsi laitettaisiin oman jaksamiseni takia ja päiväkodin virikkeellisen ja sosiaalisen kasvuympäristön vuoksi, jos siis päädytään päiväkotiin (vielä mietitään). Toivottavasti Ava viihtyy jatkossakin päiväkodissa ja kaikki sujuu hyvin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä