Missä vauva?

Noah täyttää ihan pian jo 6 kuukautta. Siis puoli vuotta. Aivan älyttömän outoa. Voisin tuskailla kappalekaupalla sitä, miten nopeasti aika menee, mutta antaa olla, ettei mene turhan yksitoikkoiseksi. Meidän 5 kuukautinen pallero ei ole vielä käynyt neuvolassa, joten mittoja en tiedä, voin kertoa ne sitten kun päästään sinne. Tämä muutto vähän sekoitti meidän neuvolakäyntejä, eikä olla käyty vielä 4 kuukautisneuvolassakaan, hupsista….

Nomppu 5,5kk osaa kääntyä molempiin suuntiin. Ja sitä pitää harrastaa ihan koko ajan, siis koko ajan. Eli ei pysytä enää sekuntiakaan paikoillaan. Kääntyminen on tuonut vähän mielenkiintoa maassa makoiluun ja hän saattaa parhaimmillaan viihtyä jopa 5 minuuttia leikkimatolla! Ja se on siis oikeesti todella pitkä aika meille, luksusta! Aikamoinen sylivauva se kyllä on edelleen.

kengätt 054

Nomppu juttelee ihan hirveästi, hän naureskelee kaikelle ja sanoaa aina ääblähäbläbäbää. Ja nauttii siitä kun vastaan hänelle samalla kielellä. Nomppu on oikea päivänpaiste ja naureskelee ja hymyilee koko ajan. Hän vierastaa ihan aavistuksen, hän kyllä viihtyy muiden sylissä, mutta hymyt varataan vaan äitille ja isille, äiti saa tosin aina parhaat naurut.

Nomppu rakastaa pussailua, lentokoneleikkiä, pää alaspäin roikkumista (kuka teki jo lastensuojeluilmotuksen omg), kaikenlaista hyppimistä ja heilumista, itsensä tuijottamista peilistä, sormien pureskelua ja ei siis vaan omien vaan muitten sormien, omaa robottileluaan, tutin kädessä pitämistä, mutta ei syömistä ja päristelyä ja naaman vääntelyä.

kengätt 055

Nomppu syö kerran päivässä lihaa tai kasvisruokaa, 3-4 kertaa päivässä hedelmäsosetta tai puuroa. Nompun lemppari on persikka ja tällä hetkell syödäänkin melkein pelkästään sitä. Nomppu ei yhtään tykkää kasvis- ja liharuoista, enkä oikein tiedä, miten ne saisi uppoamaan. Nomppu juo yöllä aika paljon velliä, mutta päivällä sitä menee vähemmän ja painonnousu on selkeästi tasoittunut soseitten ansiosta. Pituuttakin on tullut sen verran, että se paino ”hukkuu” joukkoon. Nomppu tahtoo itse pitää tuttipullosta kiinni ja välillä se täytyy ottaa pois ja jutella ja naureskella, ennen kuin voi taas jatkaa syömistä. Nomppu saa nyt Gaviscon-lääkettä ja kokeillaan olisiko siitä jotain apua.

kengätt 062

Nomppu on löytänyt varpaansa ja niitä täytyy tutkia ja maistella koko ajan. Ne on niin jännät! Nomppu tulee kaikessa paljon aikaisemmin kuin Ava aikoinaan, vaikka on biologiselta iältään nuorempi (syntyi 37+0). Hän yrittää kauheasti päästä eteenpäin, mutta kädet ei vielä ole yhteisymmärryksessä. Vähän kyllä jännittää, että joko se oikeasti pian lähtee liikkeelle. Ava kääntyi ensimmäisen kerran vasta puolivuotiaana, ja lähti liikkeelle 10 kuukautisena, mutta oppikin samontein kävelemään, eikä ryöminyt ollenkaan.

kengätt 066

Nomppu punnertaa koko ajan istumaan ja ollaan annettu hänen istua. Tietenkään hän ei istu koko painolla, koska ei pysy pystyssä vaan pidämme häntä paikoillaan, mutta istuvassa asennossa kuitenkin. Joskus Avan ollessa vauva neuvolassa sanottiin, että sitten kun lapsi itse nousee istumaan niin hän yleensä on siihen valmis. Tietenkään pitkiä aikoja ei kannata istuskella. Pian haetaan syöttötuoli säilytyksestä ja ruvetaan opettelemaan siinä syömistä. En kyllä halua pitää sen kanssa turhaa kiirettä, koska haluan pitää vauvani vauvana!

kengätt 073

Nompun syntyessä niin tumma ja paksu tukka on harventunut ja vaalentunut paljon, ihan kun mulla vauvana. Nomppu on kyllä kaikissa suhteissa ihan kuin minä! Mulla oli syntyessä paksu ja pitkä musta tukka, joka alkoi harveta ja muuttui vaaleaksi. Nompulla on myös mun ruskeat suklaasilmät ja vähän tummempi pigmentti. Mun ja meidän iskän kulmakarvat, mun ilmeet ja luonne. Kun käytiin lääkärissä Nompun kanssa niin lääkäri sanoi heti ovella ensimmäisenä, että siinä on kyllä ihan äitin näköinen vauva! 😀

kengätt 076

Nomppu on oikea supermammanpoika. Siis vaan äiti kelpaa! Muiden sylissä hän etsii koko ajan äitiä. Äiti on ainut joka saa ne kunnolliset naurut. Äiti on ainut joka voi lohduttaa vain silittämällä poskea. Äiti saa parhaiten nukutettua. Äidin syliin nukahdetaan ja äiti on vaan yksinkertaisesti paras!

Nomppu on edelleen todella sylinkipeä ja itkee aina syliin. Lisäksi siinä sylissä pitää koko ajan liikkua, kunhan pysyy liikkeessä niin hän on tyytyväinen ja iloinen, mutta jos on vain paikoillaan niin all hell breaks loose. Päivisin sitä jaksaakin kävellä nyt kun on niin tottunut siihen, mutta yöllä tahtoisi vaan nukkua 😀 mutta kyllä tää on tästä koko ajan pikkuhiljaa helpottanut ja nyt Nomppu on joinain öinä mennyt nukkumaan jo ennen yhtätoista ja herännyt sitten vasta kahdelta. Odotellaan edelleen sitä ensimmäistä neljän tunnin unipätkää 😀

kengätt 077

Kaikenkaikkiaan Nomppu on sosiaalinen, pirteä ja oikea ilopilleri. Ollaan onnekkaita kun ollaan saatu näin ihana pikkutyyppi meidän perheeseen! Kaikki kiukku ja valvominen unohtuu kun saa viettää päivät tämän naureskelevan tehopakkauksen kanssa.

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Sormet ja varpaat ristissä että Gavisconista olisi Nompulle apua :-). Meillä ei kummallakaan auttanut se. Toisella oli lopulta soijamaito ja Prepulsid (jota ei enää tehdä), jotka auttoivat. Kuopuksella nyt Losec ja soijamaito ja toivotaan että ne vihdoin ja viimein auttaisivat. En halua maalata piruja seinille antamalla ymmärtää että teillekään Gaviscon ei toimisi vaan ainoastaan auttaa varautumaan jos niin kävisi. Ihan vain siksi koska itsellä oli aina niin valtaisa pettymys kun toivottua apua ei maito- ja lääkekokeilujen jälkeen tullutkaan. Kauhee kun mä yritän monimutkaisesti kertoa että toivokaa parasta, varautukaa huonompaan :-). Ja vaikka se huonompi sitten sattuisikin, niin se ei ole maailmanloppu. Sitten vain kokeillaan toista lääkettä tai toista maitoa tai molempia :-).

Avatar

Sulla on ihanan kauniit lapset! <3

Avatar

Hurmuri on kyllä! Mulla 5kk poika, ens kuus 6kk ja kääntyilee kans hienosti mahalleen ja pian on lähös liikkeelle kuhan täälläkin ne kädet toimis myös 😀 ekat hampaatkin pilkistää jo alarivistössä vierekkäin. Meilläkin äiti on best mut niinhä me ollaan, ei meille mahda kukaan mitää! 😉 ♡ meillä oli ukkeli nyt 5kk neuvolassa 72cm pitkä ja 9,120kg löyty painoo, eli ikäistään pidempi ja muutenki isompi on kyllä 😀

Avatar

Oon nyt vajaa vuoden verran seurannu sun blogia välillä nauraen, itkien, ”awww” -fiilistellen ja välillä hieman kummastuneena jostaki käytöksestä, mutta kaikesta ei voi tykätä. No jokatapauksessa, suurimmaksi osaksi oon tykänny lukea sun blogia, ja se mikä sai mut nyt kirjottamaan on seuraavanlainen. Hattu nousee, ja korkealle!! Mulla toukokuussa 4 vuotta täyttävä poika. Eka vuosi oli kamala. Muistan edelleen ne 24/7 kävelyt ja hyssytykset oli vuorokauden aika mikä tahansa. Poika puklaili litra kaupalla, joskus sai käydä suihkussa koko perhe, jos puklut lensi oikeaan suuntaan. Ei viihtyny muualla ku sylissä jatkuvassa liikkumisessa. Meilläkään ei nukuttu ekana vuonna ku parhaimmillaan 2 tuntia yhtä jaksoisesti. Mä en hakenu apua, kun oletin, että vauvojen kuuluu olla tällasia.. jälkiviisaana uskon poikani kärsineen pahasta refluksiasta. Oli paljon muitaki oireita, esim hikottelua ja lukuisia korvatulehduksia.. ja se miksi nostan sulle hattua, on se, että annat ainakin ymmärtää, että jaksat! Sulla on ilmeisen hyvät hermot. Minä taas itkeä vollotin pojan kanssa kilpaa, ja vannoin huutaen, etten enää IKINÄ hommaa lapsia jos tästä selviän hengissä. Kiintymys suhde poikaan oli hakusessa kauan, mutta ei enää. Ja nykyäänhän meillä myös kohta 1 vuotta täyttävä ihana tytär, itse enkeli! Nukkuu, syö, nauraa, viihtyy ja tekee kiusaa 🙂 toivotan sulle ja Topiaksella suunnattoman paljon voimia!! Tiedän mistä puhun, kun sanon, että sitä kumppania harvitaan enemmän ku unta, sillon ku tuntuu, että romahtaa. Ihanaa kevään odotusta teidän koko perheelle! 🙂

Avatar

Hei!

Yhdyn täysin edelliseen kommenttiin. Olet kyllä todella iloisen ja pirteän oloinen lapsesi refluksista huolimatta. Meillä neiti 10kk ja vielä odotellaan ensimmäistä viiden tunnin unipätkää. Meillä ollut Gaviscon käytössä siitä asti kun neiti oli 6vko:a. Ensimmäiset 6 vkoa hän huusi 24h/vrk… mutta vauvojenhan kuuluu huutaa, kunnes yksityisellä meitä kuunneltiin ja mentiin suoraan tyksiin josta saatiin sitten Gaviscon ja sen myötä uusi vauva :)Hiljainen refluksi on meidän oletettu dg. koska pulauttelu oli ja on hyvin vähäistä. Mutta siis sekavan kommentin pointti on että voimia ja jaksamista arkeen, muistakaa halia toisianne, siitä saa voimaa yön synkkinäkin tunteina <3

Avatar

Ihan kuin lukisin postausta omasta vauvastani! Tämä ihana pieni jopa näyttää vähän samalta kuin meidän Leon 5kk! 😀 Meillä myös esikoistyttö 2v! Muuten hurjan paljon samoja piirteitä vauvoissa, mutta meillä ollaan säästytty luojankiitos valvomisilta. Itse en varmasti jaksaisi. Voimia siis tuleviin öihin ja toivottavasti ne nyt helpottaa! 🙂 Ps. Wow, sinulle todellakin sopii nahkatakki! 🙂

Avatar

Huhhuh! Hyvin samanlaista kun meillä, poika täytti eilen 4kk 🙂 meillä ollut nyt gaviscon käytössä kaksi viikkoa.. Pientä rauhottumista on tapahtunu :)päiväunien kanssa on yhtä taistelua! 🙁 Poika nukkuu jos nukkuu n.30min kerrallaan ja sitten taas väsyttää 🙁 nukkuuko nomppu päivisin? Meillä siis nykyään yöt suht kivasti menee, en ymmärrä miten jaksat! Voimia <3

Avatar

On teillä kyllä niin suloiset ja kauniit lapset 🙂 muistatko milloin Noahilla vaihtui silmien väri ruskeaksi? Minulla esikoispoika on nyt 8vk ja on niin isänsä näköinen, että jos edes äidin ruskeat silmät sais 😀

Niin ja ennen kaikkea kiitos mahtavasta blogista, asia tekstiä! Ja täytyy vielä lisätä, että olet kyllä persoonnallisen kaunis nuori nainen!

Avatar

Ensimmäistä kertaa kommentoin, jonkun aikaa olen jo lueskellut enkä voi muuta kuin ihmetellä jaksamistasi!

Mulla 6 vkon ikäinen tyttö, joka on alusta asti nukkunut ainnakin yhden 4 tunnin pätkän ja lisäksi vielä pari kolmen tunnin pätkää, vaikka nuori olen niin kyllä välillä väsyttää vaikka häntä ei tarvitse edes nukuttaa

Oot uskomaton! 🙂

Avatar

Mä olen täällä ennenkin kommentoinu tästä mahdollisesta refluksivaivasta.. Mä niin todella toivon, että siitä on kyse! Siihen kun auttaa lääke 🙂 Mutta jos jätkä vaan on muuten tämän luonteinen(öiseen aikaan), niin voi pojat!

Jos tuntuu, että Gaviscon auttaa-muttei tuo autuutta- kannattaa kysellä Losecin perään lääkäriltä. Jos ruokatorvi on kovinkin ärhäköitynyt pitkällisen vaivan takia, niin Losec- kuuri vois olla parempi. Mutta kyllä lääkärit tietää 🙂 Toi Nompun sylittelyhalu (pystyasentoon haluaminen) kyllä vähän kanssa kielisi tosta vaivasta. Mutta mene ja tiedä, toivotaan vaan, että vaiva menisi PIAN ohi!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä