Kun pelkäät hammaslääkäriä liikaa

Snapshot_20140319_10

Huomasin, että web-kamerassa ei  näy mun hampaiden todellinen väri ja pinnan kunto, joten päätin vilauttaa teille, kuinka paljon onnellisemmaksi mun hymy muuttuu, kun vihdoin saan sitten nämä hampaat kuntoon. Kaunis hymy tuo niin paljon itsevarmuutta ja tämä tänhetkinen ruma hymy vie kyllä multa itsevarmuuden kokonaan. Ehkä mä uskallan näyttää teille myös ennen kuvan näistä oksentelun pilaamista hampaista sitten kun saan ne kuntoon. Nämä kuvat tosin on enemmän vaan hassuttelua kun mitään nättejä hymykuvia, mutta tässäpä mä olen aidoimmillani!

Snapshot_20140319_11

22. syntymäpäiväni kunniaksi kävin siis eilen hammaslääkärissä. Itkua tihrustaen, Topiaksen kämmenen puristuksellani melkein murtaen ja viisi litraa tuskahikeä hikoillen. Mutta kävinpä kuitenkin! Nyt on selvillä hampaiden tarkka tilanne. Tai no röntgenien lausunto tulee vielä pian, mutta ulkoisesti saatiin homma selväksi. Reikiä ja lohkeamia mulla on 13 hampaassa ja ne pitää lähteä korjaamaan. Hommaa on paljon ja operoitaessa saattaa löytyä vielä lisää, mutta vielä isomman asian tästä tekee mun järkyttävä hammaslääkäripelko. Hampaat pitää korjata nukutuksessa tai sedaatiossa. Hammaslääkäri epäili, että sedaatio ei välttämättä auta näin vakavasta fobiasta kärsivän potilaan kohdalla, mutta nukutus lähestulkoon tuplaa hinnan ja mulla ei ole siihen varaa. Hemmetti kun ei mulla ole varaa sedaatioonkaan.

Snapshot_20140319_12

Sedaatio on siis lääkerentoutus ja siinä potilas on hereillä. En tiedä pystyykö mua millään lääkkeellä saamaan niin rennoksi, että pystyn olemaan siinä tuolissa porattavana. Ainiin, kaksi hammasta pitää myös poistaa. Ja en tiedä miten ihmeessä mun pitäisi saada itseni paikanpäälle. Suurin ongelma on nyt kuitenkin se raha. Koska mun hampaiden korjaus tulisi Hammas Neo:ssa maksamaan halvimmillaan (sedaation kanssa) noin 2600 euroa. Mutta helposti kohoaa kolme tonnin yli jos/kun löytyy lisää hommaa tai jokin reikä osoittautuu vaikeammaksi. Koska koko hoito pitää maksaa heti, pitäisi mun varautua varmaan noin neljällä tonnilla. Jopa neljä tonnia hampaisiin. Ja tässä ei vielä edes ole sitä hampaidenvalkaisua, jonka haluan kun kaikki on korjattu. Vähän iskee oikeasti epätoivo, koska TYKSiin en pääse ja mulla ei todellakaan ole tollaisia rahoja. Kipu on kuitenkin 24/7 niin kova, että pakko nämä on hoitaa. Mun hampaat särkee ihan koko ajan, vaikka en syö tai juo mitään. Hampaiden harjaaminenkin sattuu.

Snapshot_20140319_13

Kellään ideoita, mistä ihmeestä tollaisen rahan keksii? Tietääkö joku saako siitä nukutuksesta kelakorvauksen? Mahtaisiko jossain muualla saada halvemmalla? En malta odottaa, että tämä kipu olisi poissa ja kirsikkana kakun päällä saisin taas kauniit hampaat, mutta alkaa tuntua, että se ei tule ikinä onnistumaan.

Ps. Aiheeseen liittyen kannattaa lukea aiempi hammas -aiheinen postaukseni Ruma hymy, rumat hampaat.

Kommentit

94 kommenttia
Avatar

Oletko kysynyt Sosiaalitoimistosta saisitko maksu apua? 🙂

Avatar

Mun tietääkseni kelan pitäisi antaa joku summa kun sinne menee kertoon että hampaat haittaa niin paljon sun normaalia elämää et sun on pakko tehdä niille jotai. Varmaks en sano, mut kaveri meni sanoon hörökorvistaan kelaan ja ne maksoi jonkun summan ku korvat leikattiin ja tehtiin ”normaaleiksi”. Kertoi että sanoi että haittaa elämää..

Avatar

Jos ne hampaat haittaa omaa elämää sen takia että on reikiä ni tuskin kela sellasta korvaa? :O Eri asia jos ois joku itsestään riippumaton vaiva tai synnynnäinen vika.

Ootko Emilia harkinnut kunnan hammaslääkäriä? Varmasti saisit akuuttiajan eli pääsisit heti tarkastukseen, ja paljon halvemmalla pääsee. Itelläni on ainakin vaan hyviä kokemuksia kunnan hammaslääkäripalveluista, ainoa miinus järkyttävät jonot varsinki Turussa!

Avatar

Mulla ainakin kela korvas yksityisen hammaslääkärin maksusta osan, vaikka kävin ihan paikkauttamassa ja tarkastuksessa.

Avatar

Selviät varmasti tästä pelkällä puudutuksella!!! Siis koko suun puudutuksella. Se vaikuttaakin kovin kauan ja on edullista. Tietysti pelkoa se ei poista, mutta se varmasti vähenee kun huomaat että se ei satu 🙂 löytyyköhän tällä alalla opiskelijoita opparia kaipaillen? Tietysti voi olla parempi että ammattilaiselle menee 😀 toki omasta kokemuksesta voin sanoa että mitä nuorempi ollut sitä parempi ja varovaisempi.

Avatar

hah.. voin kertoo että puudutus ei todellakaan tehoa fobiapotilaalla. Minä kans samanlainen joka itkien menee hammaslääkäriin poikaystävän pakottamana, ja joka raahaa sinne kädestä pitäen ja pitää kädestä kiinni koko toimenpiteen ajan. Itselläni ei myöskään ollut varaa nukutukseen, joten vetäsin vähän rauhottavia ja pari särkylääkettä niin aika hihittelyfiiliksellä menin hammaslääkäriin ja nauratti kamalasti paikkauksen jälkeenkin 😀

Avatar

Moi! mä kävin kaupungilla hammaslääkärillä vuosien, ja taas vuosien pakoilun jälkeen. mulle ne anto rauhottavia pelkälle tarkistus käynnille ja totes että nukutetaan,kun huomasi miten paljon pelkään, mulla laitettiin koko kalusto kuntoon ja oli oikeasti tosi rajussa kunnossa! hampaita poistoleikattiin 2 ja revittiin muutama lisää. ja kaupungin kautta kun menet ei ole yhtä kallista kuin yksityiselle meneminen. kerrot vaan lääkärille järjettömästä pelostasi. hintaa tuli alle 500. Onhan sekin järkyttävä hinta, mutta mitä yksityisten hintoihin vertaa niin ei juuri mitään. ja leegot tulee kerralla kuntoon. Tsemiä!

Avatar

No huhhuh.. 4000 euroa hampaisiin? Siis onhan hampaiden terveys tosi tärkeetä, mut kuullostaa vaan todella kohtuuttomalta hinnalta.. Saisko pankista neuvoteltua jotain lainan tyyppistä, et saisit ne maksettua? Nehän menee vaan nyt koko ajan huonompaan kuntoon mitä kauemmin oot niitä hoitamatta.. :/

Avatar

Ootko kyselly muilta yksityisiltä?

Täällä meidän käpy-citys on pari yksityistä ja mun kaveri (hänelle tehtiin nukutuksessa mm kymmenen hampaan paikkaus, kahden poisto ja useamman lohkeaman täyttö) kävi samalla klinikalla missä mäkin käyn, hinta oli just kolmisen tonnia.. Mä kauhistelin et on menny joku 400 € (kaks viisuria leikattiin, suuhygienisti ja paikkauksia) kolmen kuukauden aikana mut aika pieni toi summa todellisuudessa on. Ihme toimintaa, ettei noin pahalla kammolla oikeesti saa apua kunnalliselta 🙁 kurjaa kun joudut elämään kivuissa. Mun kaverilla oli semmonen tuuri, kun hänen äitinsä ja veljensä maksoivat tuon hoidon.. Leukaluukin raukalla tulehtunut jo ja oli vaikeaa olla, sen huomasi. Onhan se iso raha, mut pystyiskö joku/jotkut sulle lainaamaan? Kyllähän keräämiseen menee aikaa ja jos tilanne on noin kamala niin pitäis sun saada äkkiä apua.

Avatar

Kaverillani oli sama oongelma ja mielestäni hän sai kelalta tukea,mutta hänellä oli kyllä ihan tutkittu paniikkihäiriö (en tiedä onko sinulla). Mutta hänellä kyllä korvattiin osa hinnasta ja kävi sen hoitamassa lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää, en tiedä miksi koska ei asu lähellä, mutta sinne hänet oli käsketty. Toivottavasti yhtään auttaa, kannattaa soittaa kelaan tai lääkäriin 🙂 tsemppi!!

Avatar

Mites Viron hammaslääkärit?

Paljon siellä käy ainakin silmien laserissa ym.leikkauksissa.

Hammaslääkis opiskelijoiden hyödyntäminen?

Avatar

Mikset mee kunnalliselle? Hyvä ystäväni on hammashoitaja ja mainitsi kerran, että kunnallinen on mm. hygieenisempi kuin yksityiset. Hän kuulemma suosittelee 😮 meinasin vaan että ei raha takaa laatua ja jos pitää säästää niin kunnallisella olis halvempi. Tosin jonot on hirveän pitkät.

Avatar

Miksi et mene ihan yleiseen… Minä ainakin käyn ihan kaupungin hammaslääkärissä.. Jonot on pitkät mutta ei oo noin kallista

Avatar

Minulla (hirveä piikkikammo ja hampilääkäripelko) sedaatio eli humautus riitti vallan mainiosti viisaudenhampaan poistoon. Olin ollut ihan myöntyväinen toimenpiteeseen ja rauhallinen koko ajan. Lähes koko operaation nukuin, enkä jälkeenpäin muista mitään noin 5 tunnin ajalta. Suosittelen siis :). Yksityisellä tuo on kallista touhua, mutta kunnallisellakin ilmeisesti tehdään pelon vuoksi toimenpiteitä humautuksessa. Tsemppiä hirveästi!

Avatar

Mulla on sama ongelma ku sulla, pelko. Kun olin pieni multa poistettiin rautahampaita, ei yks tai kaks vaan seitsemän (hampaat kasvo liian monessa rivissä).. Joka kerta kun hampaita poistettiin niin kysymykseen tuli sedaatio, ja kyllä se auttoi!! Ja pelkoni ei ole mikään pieni vaan kamala ahdistus joka johti hammaslääkäri päivänä välillä pyörtymiseen. Mieti loppu tulosta!! Tsemppiä, ole vahva !!!

Avatar

miksi et mene viroon? itse kävin klinikka 32, todella hyvää palvelua ja lisäksi lääkärit puhuivat sujuvasti suomea !

Avatar

Mun tietääkseni jos kärsii noin pahasta hammaslääkäripelosta niin olisi mahdollista saada lähete sairaalaan missä hampaat hoidettaisiin nukutuksessa, eikä maksaisi ainakaan tuhansia euroja 🙂 kannattaa ainakin kysellä joltain lääkäriltä tai tk:sta.

Avatar

miksi ihmeessä et tyksiin pääse jos noin paljon on korjattavaa? kauheeta :/ tsemppiä sinne

Avatar

Mulle on tehty aika iso operaatio hampaiden osalta ja käytin Turun Oralia, jota voin suositella sulle lämpimästi! 🙂 (On siinä Wikkellä.) Tosta rahapuolesta en oikeen tiedä, mun hammasremppaan meni n. 10 000€, jota en onneksi tapaturman vuoksi joutunut itse maksamaan. Näköjään niillä kuitenkin on joku osamaksu systeemi? Ja hammashoidoista saa s-bonusta, eli rahaa vielä takaisinkin. Palvelu Oralilla on kuitenkin ihan huippua, ja mulle on tehty hammasleikkauksia niin nukutuksessa (onnistuu siis myös oralilla) kuin sedaatiossa, ja voin noista kertoa sulle lisää kokemuksia jos tykkäät. 🙂

Avatar

Siis etkö sä pääse kunnalliseen hoitoon? Miksi? Kyllähän hammaslääkäripelkoisia hoidetaan kunnankin puolesta. Ei varmaan auta mutta kun puudutetaan niin et kyllä tunne yhtään mitään eli ei satu tai tunnu yhtään vaik porattaisi koko leuka. Sää oot synnyttänytkin. Hammassärky on kamalaa, en ymmärrä miten kestät!!! Kaikesta huolimatta tsemppiä ja hoida hampaat kuntoon, säästäkää vaikka rempassa!

Avatar

Heippa. Kysy Terveystalo/Pulssista(Turun keskustassa). Vuosi sitten selvisin itse alle kahdella tonnilla. Nukutuksen osuus oli muistaakseni noin 600-800 euroa. Nukutuksessa poistettiin kaksi hammasta ja paikattiin 8 reikää. Tuon Hammas Neon hinta kuulostaa järkyttävältä…

Avatar

Kannataa käydä sosssusta kysymässä! Olen kuullut että he maksavat (ehkä?) Kannattaa tosiaan käydä siellä sossussa ja kelalla kysymässä.. mut kyl uskoisin että sossuun kun vie laskun niin jotain maksaisivat 😮 juopoille maksavat viinat niin miksi ei sinulle hampaita? 😀 en tiedä.. kannataa ainakin yrittää!! Hirveä summa.. oispa alaikäinen niin olisi halvempi/ilmainen 😉

Avatar

Ikävä kyllä sossu ei ole mikään raha-automaatti; toimeentulotuki on viimesijainen toimeentulomuoto ihmisille, joille pitää turvata perustoimeentulo. Sillä ei ole mitään merkitystä onko ihminen alkoholisti, huumeriippuvainen, perheenäiti, tai eläkeläinen – jos hän ei pysty MITÄÄN muuta kautta turvaamaan perustoimeentuloaan, niin silloin hän on oikeutettu toimeentulotukeen. Sitä ei siis myönnetä kenelle tahansa. Sossu ei myöskään maksa ihmisten velkoja, eivätkä esimerkiksi yksityiset hammaslääkärikulut kuulu toimeentulotuen piiriin.

Eli älä hyvä ihminen kailottele mitä tahansa, vaan ota selvää asioista.

Avatar

Olen hyvä ihminen ja kerroin vaan mitä tulee mieleen koska eräs tuttavani oli vienyt hammaslääkäri laskunsa sossuun ja ne maksoivat sen. Ja niinkuin kerroin en ole asiasta varma 🙂 en uskonutkaan että emilia juoksee sinne sossuun että ”hei lukiani kertoi että maksattw mun laskun”

Avatar

No siinä tapauksessa tuttusi on ollut oikeutettu toimeentulotukeen ja vienyt sossuun julkisen puolen hammaslääkärilaskun.

Avatar

Siinä tapauksessa tuttusi on ollut oikeutettu toimeentulotukeen ja todennäköisesti vienyt sossuun julkisen puolen hammaslääkärilaskun.

Avatar

Multa poistettiin joskus pienenä poskihammas ja ilmeisesti käytettiin tuota sedaatiota. En pystynyt liikkumaan itse (esim. kädet tuntui tosi raskailta) enkä oikein muutenkaan tajunnut mistään mitään. Pyörätuolissa mut kärrättiin leikkaussaliin (se ei siis ollut mikään ihan ”perinteinen” hampaan irti vetäminen) ja muistan vaan että kattelin että onpas vihreät seinät. 😀 Kipua en siis tuntenut ja muutenkin oli tosi chilli olo. Joten ainakin mulla se oli tosi jees! Ainoa juttu, mikä ärsytti, oli se kun mulle ei kerrottu että mitä se lääke tekee (se oli siis nestemäinen, juotava liuos) joten rupesi vähän ahistaa kun yhtäkkiä ei pysty edes puhumaan kunnolla.

Avatar

jos kovat kivut niin yleensä kunnalliselle pääsee heti ja HUOMATTAVASTI halvempaa. Sielä on myös ihan pätevät ammattitaitoiset työntekijät… TSEMPPIÄ

Avatar

Minäkin kärsin tosi kauhiasta hammaslääkäripelosta ja pelkkä sinne meneminen aiheuttaa paniikin ja aina ennen itkin silmät päästäni pelkän puudutuspiikin nähdessäni. Onneksi tk:sta ne lähettivät minut ”pelkopolille” missä hoitajat on erikoistuneet pelkääviin potilaisiin ja ovat todella asiantuntevia ja osaavat asiansa. Minä saan aina ennen hoitoa ilokaasua mikä rauhoittaa minua niin paljon etten pelkää puudutusta ja muita toimenpiteitä. Tuo on ollut minulle todellinen pelastus sillä nyt saan surkeaan kuntoon menneet hampaani kuntoon. Maksut ovat kerralta 50-70e välillä mutta hoito on todellakin tuon rahan arvoista. Ei enää hammassärkyä ja vihlontaa. Toivottavasti saat hampaasi kuntoon, tiedän kokemuksesta mitä on ko ei vaan uskalla mennä sinne tuoliin istumaan! Tsemppiä sinulle Emilia <3

Avatar

Kunnalliselle! Sieltä saa hyvää hoitoa. Yksityisellä hinnat ovat naurettavia. Kannattaa soittaa tk:sta aikaa.

Avatar

Mä tuosta rahasummasta en osaa sanoo.. siis nruvoa.. mä epäilen että sossusta saa apua. Sillä lahdessa ne ei osallistu ollenkaa yksityisten hammaslääkärikulujen kustannukseen.. ihan sama vaik ei olis enää niitä..

Ja toisekseen. Jos topiaksella firma ja sinä kirjoitat tätä blogia. Eli joku työ, vaikka saiskin ees 100e. Yli sen ns.”sossu”.rajan. ne ei osallistu. Tai ns. Et ole oikeutettu sosiaalitukeen..

Toki eri kunnissa eri menetelmät.

Musta hampaat on tosi tärkeet pitää tai hoitaa kuntoon. Ja oikeesti se 4000e ei tänä päivänä oo mikään (nyt siis kommentoijille sanon) iso summa ees. Kun kokoajan typistetään hammashoitoa yms.

Ja parempihan se 4000e laittaa ku sit helvetin kalliit tekarit. Ku muuta ei oo tehtävissä.

Kannattaisko kilpailuttaa niitä yksityisiä hammaslääkäreitä?

Ja olisko isovanhemmill, vahemmilla varaa auttaa ja lainaa?

Jos mulle tulis tuolainnen remppa. Täytyis maksaa luotolla. Tosin kortin raja on 2000e.(loput lainaisin joltain ukilta ä, isältä, äidiltä, appiukolta ymmm) . ja sit hiljalleen makaaa takaisin.

Ja entäpä pystyisitkö käymään juuri virossa. Veikkaisin et siellä hinya olisi ainaki puolet halvempi.. ja sitte ettis oikeasti suositellun klinikan ym..

Avatar

Sossu ei maksanut ainakaan minulle mitään hammashoidosta, sillä eka olisi pitänyt saada kunnallisesta lausunto ettei ole mahdollisuutta päästä kunnallisen kautta anestesiaan ennenkun ne edes sanoo mitään asiaan. Kelalta ei saa nukutuksesta muistaakseni kovinkaan suuria korvauksia. Kannattaa ottaa selvää onko kunnilla mahdollisuutta anestesiaan, ainakin PK-seudulla onnistuu. Minulle on kokeiltu ilokaasua, nukutusta, huumaamista, diapamia jne .. Kolme vuotta sitten nukutus oli ainut vaihtoehto, nyt olen pärjännyt isolla kasalla puudutuspiikkejä ja 10mg diapam ennen hoitoa ja tietty kuulokkeet joista soi täysillä musiikkia ettei kuule poraamisen ääntä 🙂 Vihdoin hampaat kunnossa!

Avatar

Hyvät kommaajat, Tyksiin ei niin vaan pääse eikä sinne oteta ketä vaan. Jos haluaa nukutus hammashoidon pelkän pelon takia harvemmin Tyksiin otetaan. Eli suurin osa kääntyy yksityisen puoleen.

Sun tapauksess ehdottaisin hammaspulssia tai Oralia Turussa.

Hammaspulssissa nukutuksen kanssa 2h voisi sanoa hinta-arvioksi 2600e.. Voi olla toki alakanttiin kun en tiedä suun kuntoasi. Tossa on nyt nukutus, paikkoja ja kuvat laskettu.

oralissa on yksi tosi hyvä ja kiltti hml jos pelkää. Itse käännyin sinne pelossani osasivat ottaa hyvin huomioon. En vain viitsi tässä välttämättä nimeä sanoa.

Avatar

Täällä kans yks hammaslääköripelkonen! En oo nyt päälle kahteen vuoteen käyny hammaslääkärissä sen jälkee kun 18 täytin. Nyt on ruvennu hampaita harjatessa ja syödessä tuntuun parissa paikassa kipua.. En vaan uskalla varata aikaa ja mennä. Eniten pelkään sitä iänikusta moittimista hampaitten huonosta kunnosta ja plääplää muuta shittiä. Toiseks eniten pelottaa oikeesti hampaitten huono kunto ja sit vielä se lasku mitä näitten palikoitten korjaaminen tulee maksaan. Opiskelija kun oon nii ei sitä rahaa oo niin vaan maksella.. 🙁

Sen verran oon saanu aikaseks, et oon tallentanu kännykkään ton varausnumeron. 😀 haha.

Pienempänä mulla oli kaikki mahdolliset oikomisjutut suussa.. oli raudat ylhäällä ja alhaalla ja niskaveto öisin ja hnng. Siitä se pelko kai tullu… sitä kipua ja tuskaa en haluis enää tuntee. Pakko kai vaan kohdata todellisuus ja varata se aika!

Avatar

Itse pääsin hammaslääkäri pelosta pois,mutta nykyään minulla on vesipelko. Koulun kanssa sain paniikkikohtauksen uimahallissa, itkin,itkin,ja lopuksi melkein pyörryin kun en saanut hengitystä tasaantumaan:) kyllä nolottaa jälkeenpäin:)

Avatar

Voi toivottavast saa apua pian. Onko kipu millaista..onko se siis koko ajan päällä vai aaltoilevaa? Joudutko syömään päivittäin särkylääkkeitä. Mulla oireili yks hammas niin pahasti että kipu oli sietämätöntä ja säteili korvaan ja koko leukaan ,mikään särkylääkeai auttanut ,kipu oli aivan kamalaa parin viikon ajan,hammasta hiottiin yms koska epäiltiin purenaa koska leukakin oli iha jumissa mutta ei se auttanut,sitten aloitettiin juurihoito ja 1 juurihoito kerran jälkeen kipu oli poissa. Juurihoito ei sattunut yhtään kun oli puudutus,en siis tuntenut mitään. vieä 2juurihoito kertaa jäljellä ko.hampaaseen.

Avatar

hups tulipa mulla paljon kirjotusvirheitä,mutta kaipa tosta selvää saa 🙂

Avatar

Multa on poistettu kaikki viisaudenhampaat kerralla. 5 puudutuspiikkiä per puoli eli yht 4x5piikkiä. eikä kyllä tunne YHTÄÄN mitään. Että ihan oikeesti. Niitä puudutuspiikkejä ne saa laittaa kyllä niin paljon, että sä et takuulla tunne kipua. Ainoa ongelma on se henkinen puoli. Otat sinne jonkun sun kaveriksi puhumaan sulle koko ajan! Yritä edes 🙂 Jos ei se luonnistu, niin sitte nukutuksille 🙂

Avatar

Multa poistettiin kaikki neljä viisaudenhammasta kerralla sedaatiossa, ja sitä suosittelen todellakin! Itsellänikin on ihan mieletön hammaslääkäripelko, ja punnitsin kauan sedaation ja nukutuksen välillä. Päädyin kuitenkin sedaatioon, enkä voisi olla tyytyväisempi!En muista koko toimenpiteestä yhtään mitään, eli vaikka olin jollain asteella hereillä mitään muistikuvia ei ole jäänyt. Muistan vain istuneeni hammaslääkärin tuoliin, jolloin anestasialääkäri pisti suoneen jotain rauhoittavaa ainetta. Seuraavaksi muistakin heränneeni heräämihuoneesta hampaat täydellisesti hoidettuna. Eli siis sedaatio ainakin itselläni oli todellakin riittävä (: Jälkikäteen sain kuulla, että olin heräillyt kesken toimenpiteidenkin jolloin ainetta oli pitänyt lisätä, enkä muista tästäkään mitään. Eli kannataa harkita sedaatiota nukutuksen sijaan 😀

Avatar

Asun lappeenrannassa ja miulta leikattiin päiväkirurgisella osastolla viisaudenhampaat. Sain nukutuksen ja esilääkityksen.(esilääkitys oli ihan loistsva,ei pelottanut nukutuskasn yhtään sen jälkeen) ja sain viellä heräämössä kunnon särkylääkkeet suoneen 😀 hintaa oli n.100e. Jos siellä on noin kallista niib pystytkö lainaamaan rahat perheeltä/ystäviltä? Ja maksaisit heille osissa takaisin? Hampaat ovat tosi tärkeät. Hampaiden bakteerit voi päästä verenkiertoon ja aiheuttaa muualle kehoon vakavia tulehduksia. Ne kannattaa hoitaa. Tsemppii siulle :)))))

Avatar

Miten Nompun unikoulu sujuu? Oletteko käyneet vyöhyketerapiassa

Avatar

Mun on pakko kannustaa sua tässä! Mulla on itellä jäätävä hammaslääkärikammo, mutta kun hampaat särki 24/7 vahvasta kipulääkitykestä huolimatta, niin luovutin ja menin hammaslääkäriin. Suuri rahamäärä se on mitä tuohon lystiin mullakin meni, mutta hetkeäkään en ole katunut, että menin korjauttamaan hampaani ja maksoin itseni kipeäksi.

Avatar

Eikö turun hammaslääkiksessä ole ns. Opetusklinikkaa? Sellaisessa yksi paikkaus maksaa muutaman euron, yliopistosta riippuen toki. Kestääkin kyllä sit useamman tunnin jos on ihan opintonsa juuri aloittanut kandi. Kaikki vaiheet kyllä tarkastetaan opettajien toimesta et turvallista se on. Sanoisin sulle kyllä että hammaslääkäriin pääsy tällaisessa hyvinvointivaltiossa on suuri etuoikeus, monissa maissa tilanne on toinen. En siis ihan käsitä hammaslääkäripelkoa, vaikka se sulle varmasti todellisuutta onkin! Tsemppiä.

Avatar

Oho, viime kommentti lähti nopeesti. 🙂 missä Nomppu on ollut nyt hoidossa? Teetkö aiheesta vielä oman postauksen 🙂

Avatar

Hei!

Mahdollinen harkittava vaihtoehto voisi olla joustoluotto. Voisitte ottaa sen vaikka Topiaksen kanssa yhteiseksi, tai Topias omille nimilleen (sikäli jos sinua ei työttömänä kelpuuteta lainanhakijaksi). Joustoluottoa lyhentelee huomattavasti pienemmän summan kuussa, vaikka toki korkoja joutuukin maksamaan, mutta koko summan saisi kuitenkin kerralla käyttöön. 🙂

Avatar

Minäkin komppaan joustoluottoa. Pankista siis.

Avatar

Täällä kans yksi, joka pelkää hammaslääkäreitä ihan hulluna! Pitäis käydä korjauttamassa muutama aika suurehko reikä, ja tarkistuttamassa noi viisurit, mutta ei vaan pysty! Oon kans miettinyt että nukutus vois olla oikeesti hyvä vaihtoehto, kun mulla tosiaan alkaa se tuskanhiki valua jo siinä vaiheessa, kun ajattelenkin hammaslekuria.

Mulle on hammaslääkärit itsekin sanoneet että mulla on hammasluu itessään sellasta että se reikiintyy helposti, pitipä kuinka hyvin huolta. Oon nyt havahtunut ite kans, että ehkä olis vaan aika marssia sinne hammaslääkärille, koska huonoista hampaista tosiaan voi koitua muitakin terveysongelmia :/ Tsemppiä sulle!! Kyllä me kestetään, vaikka pyörrytään ja itketään, mutta kestetään! 🙂

Avatar

Itsellä on kanssa ihan hirvittävä fobia ja tänään taas kävin siellä hampilääkärissä murjottavana enää 1 reikä sitten en varmasti enää mene!!

Avatar

Moi,

suosittelen sinulle tk:n hammaslääkärikäyntiä. Voit pyytää yksityisellä puolella tehdyn tarkistuksen ja kuvat mukaan (jos ei yli viittäkymppiä maksa, sillä hinnalla n. saa uuden tutkimuksen ja kuvat). Olen itse hammaslääkäri ja meillä ainakin tk:ssa pelkopotilaat otetaan hyvin huomioon. Ensin voidaan kokeilla pelkän esilääkkeen voimin, jos se ei auta, seuraavana on ilokaasuhoito ja sen jälkeen pelkopoli ja nukutushoito. Hintaa ei tule sitä 3000e, mutta helposti tonnin luokkaa voi olla tk:ssakin. Särkyajoille pääsee samanapäivänä, kunhan soittaa heti aamusta. Vaikka et pystyisikään siihen, että mitään tehdään, voisi asia lähteä rullaamaan eteenpäin.

Avatar

Moikka! Käyn itse Turun keskustassa Kristiinankadulla sijaitsevassa hammaslääkärikeskus Elegantissa. Paikan omistaa kaksi turkulaista hammaslääkäriä, joista ainakin toinen on muistaakseni erikoistunut mm. leikkauksellisiin hampaanpoistoihin ja kosmeettiseen korjaushoitoon. Mulla on todella matala kipukynnys ja tämä kyseinen hammaslääkäri on onnistunut paikkaamaan mun hampaat useaan otteeseen jopa ilman puudutusta enkä ole tuntenut kipua! Paikka ei myöskään näytä heti ovesta sisään astuttaessa hammaslääkäriltä, jonka mä ainakin oon kokenut tosi helpottavaksi ettei jännitä niin paljoa. Kannattaa mennä paikan päälle tutustumaan henkilökuntaan ja juttelemaan sun tilanteesta, niin mä tein aikoinani kun päädyin kyseisen paikan asiakkaaksi! 🙂

Avatar

Hei! Itse todella suuri hammaslääkäri pelko ja itsellä oli sama juttu 12 reikää ja kaks poistettavaa hammasta +viisauden hampaat ! Kun kivut paheni otin itseeni niskasta kii ja menin hammaslääkärille,kyseinen hammaslääkäri ei osannut käsitellä pelkopotilaita ja siitä seurasi hoitovirhe…Nyt olen ilokaasuhammashoitajalla vanhvan esilääkityksen saattelemana ja hammaslääkäri pelko jo osittain poissa ja ollaan saatu suun remontti aluilleen !

Avatar

Mä en nyt ymmärrä. Eikö sun hampaita voi hoitaa kunnallisella puolella vai miksi et mene sinne??? Tottakai yksityiselle pääsee melkein heti ja hinta on aivan tähtitieteellisissä summissa!!! Minä en ole ikinä raaskinut käydä yksityisellä…ennemmin jonotan.

Avatar

Hitsi sun pitää löytää joku yhteistyökumppani tähän liittyen !! 🙂 Ei vaan oikeesti, ei minään piruiluna ! Koska kerran näin moni lukijoistakin samoista ongelmista kärsii niin olisihan se loistava tapa kertoa sun oma kokemus jos pääsisit johonkin testaamaan esim sedaatiota !

Avatar

Kylläpä muutut koko tyttö paljon noin iloisella hymyllä! 🙂 Mulla maksoi 3200€, mutta tuohon hintaan tuli eteen neljän hampaan silta.

Ihan järjetön pelko mullakin oli ja häpesin hampaitani vuosikausia. Sitten vaan ajattelin sitä lopputulosta ja nappasin aina vastaanotolle mennessäni rauhottavan lääkkeen.

Rahallisesti tuon kyllä mahdollisti perintö, jonka sain.

Avatar

Vaihtoehdot ovat varmaankin tässä: pankista joku laina, sukulaisilta kerättynä joku laina tai löytää osamaksuhammaslääkäri. Mielestäni järkevintä rahansäästöä on kuitenkin mennä kunnalliselle. Ainakin täällä Helsingissä saa pika-ajan, jos on tuskia. Siellä sitten hammaslääkäri huomaisi ongelman laajuuden ja vakavuuden ja hoito alkaisi varmaan nopeasti. Ei kannata osta mitään sedaatioota ym, koska ne tuovat kovan lisähinnan. Pyydä normilääkäriltä rauhoittavia ja ota niitä ennen hammaslääkärille menoa. Menen aina Topiaksen kanssa, jotta olisi helpompaa. Toivottavasti olet hoitanut lasten hampaita alusta alkaen, koska ethän toivo tätä samaa heille.

Voimia ja järkeviä pikapäätöksiä. Hienoa, että hampaitasi voidaan vielä korjata, koska joiltakin joudutaan vetämään miltei kaikki hampaat pois, koska eivät ole hoitaneet kalustoaan, eikä korjauksia voida enää tehdä. Eikös kauneuden vuoksi aina kärsitä, vai miten se menikään 🙂

Avatar

Mullakin oli hammaslääkäripelkoa enkä käynyt 8 vuoteen hammaslääkärissä.. Mut sitten oli vaan pakko ottaa itseensä niskasta kii ja varattava se ensimmäinen aika.. No, nyt mulla on 6 reikää paikattu, aina 1-2 reikää kerrallaan n. kuukauden välein, ja yks viisuri poistettu. Vielä olis kaks reikää paikattavana ja sit se on ohi! 😀 Ainakin hetkeks taas.. Mut halusin vaan tsempata, että mee kunnalliselle, säästät pitkän pennin. Kyllä ne huomioi sielläkin pelkopotilaat ja kun soitat ja sanot että särkee niin perkeleesti ja sanot noista sun todetuista rei’istä ym. niin saat varmasti kiireellisen ajan. Kyllä muakin edelleen jännittää hirveesti se hammaslääkäriin meno, mutta kun tiedän että se ei satu yhtään koska ne puuduttaa eikä sen jälkeen tunne juuri mitään, niin sillä oon rohkaissu itseeni. Pahempaa se hammassärky on!! Ja hampaan poiston jälkeinen särky on myös hirveempää kun se itse poisto..

Avatar

Eiks tekohampaat ois jo parhaat?

Avatar

Oikeesti aika surkuhupaisaa lukea näitä kommentteja täältä… Suurin osa kommenteista olivat tietysti hyviä, mutta sitten on näitä kommentteja, jotka saavat pohtimaan, että onko postausta edes luettu 😀 Mä en valitettavasti osaa antaa vinkkejä, mutta silmiini sattui kommentti yhteistyöstä tähän liittyen. Ei mun mielestä ollenkaan huonompi vaihtoehto, jos vaan itse tunnet olosi mukavaksi 🙂

Avatar

Heippa!

Ensinnäkin onnittelut rohkeasta päätöksestäsi hoitaa hampaat kuntoon pelosta huolimatta 🙂

Mitä jos rohkaisisit itsesi paikkauttamaan sen pienimmän lohkeaman vaikka puuudutuksen kanssa (pyydä vaikka pintapuudutus ennen varsinaista puudutusta), näin pääsisit helpolla ja edullisesti alkuun, jos hammaslääkäri on hyvä ja ymmärtää sun pelkoa, saat varmasti hyvän kokemuksen paikkaamisesta. Uskon sun selviytyvän ihan varmasti! 🙂

Avatar

tutustu meidänklinikka.fi kotisivuihin :)) valitettavasti pistettä ei ole turussa, mutta tampereella,helsingissä ja poriss on! suosittelen lämmöllä! edulliset hinnat ja nukutus onnistuu edullisemmin kuin tuo 4000€ varmasti.

Avatar

Mä soitin Hyksiin ja sanoin, että mulla ei ole varaa. Että sitten ne jää hoitamatta. Sitten niiden oli vain otettava mut. KOKEILE. Muilöa toiminut sama.

Avatar

Tässä itseä koskettava aihe. Multa ei pysty hoitaan kuin nukutuksessa ja se on taas edessä. Edellisestä hammashoidosta on jo 8 vuotta! Silloinki nukutuksessa. Maanantaina mulla on lääkäriaika jolloin tehdään arvio mitä hoito tulee kustantaan. Olen jo nyt anonut valmiiksi 3000 euron lainan tätä varten. Joo on ehkä tyhmää lainarahalla maksaa mutta ei mulla ole ylimääräistä niin paljoa. Otin sen varalta tosi pienillä kuukausilyhennyksillä Sit jos pystyn niin maksan nopeammin.

Mulle viimeksi nukutushoito oli tosi miellyttävä. Ei tuntenut ja tietänyt koko hommasta mitään.

Avatar

Jatkan vielä omaa viestiä. Oliko tuossa sun hinnassa jo kelan korvaus. Kela korvaa nukutuksesta 15-20 %. Sitten hammashoidosta tulee oma korvauksensa. Tuolla mihin itse olen menossa ensimmäinen tunti nukutusta on 380 ja sitä seuraavat tunnit 280. Sanoi että kahdessa tunnissa tekee jo paljon kun ei mene aikaa puudutuksiin yms.

Avatar

Mä kärsin myös hammas lääkäripelosta! Ensin yritettiin rauhottavia lääkeitä. (suomen kieli on vaikea välillä:D) no eihän siitä tullu mitää. Menin sekaisin ku seinä kello ja purin hammaslääkäriä ja sen jälkee itkin ja nauroin varmaa semmosen viistisen tuntia. Sitten menin nukutukseen. 8 hammasta revittiin ja paikattiin hampaat. No tuolloin olin kylläkin 13 vuotias. Suosittelen nukutusta oikeesti jos pelottaa hampilääkärit:)! Tsemppii et oo tän asiankaa yksin!:)

Avatar

Itse kärsin myös kovasta hammaslääkäripeloista, liittyen lapsuudessa sattuneeseen onnettomuuteen, jonka jälkeen hampaita korjailtiin paljon!!! Jouduin kuitenkin noin kuukausi sitten menemään viisaudenhampaan poistoon, koska ien tulehtui niin pahasti! Päädyin menemään yksityiselle, koska halusin hyvän hammaslääkärin! Kaikki sujui kuitenkin yllättävän hyvin! =) Puudutus oli vahva, enkä tuntenut mitään! Lisäksi lääkäri kertoi koko ajan mitä tekee tai varoitti, ennen poraamista. Itseäni se helpotti kummasti! Hintaa yhden hampaan poistolle mukaan lukien kuvaukset ja tikkien poistot, noin 300 €, siitä tietysti automaattisesti vähennettiin jo kela-korvaus! Mielestäni sinun kannattaa silti kysyä tuota korvausta. Yksi keino, mihin myös itse uskon, on hypnotisointi. Eräs ystäväni kertoi, että hän oli pystynyt sen avulla menemään hammaslääkäriin ja kaikki sujui hyvin! =) Kaikkihan on loppujen lopuksi kiinni tuosta omasta pääkopasta! Tsemppiä, tärkeintä on, että saat hampaat kuntoon! Vaikka hinta olisi iso, niin hyöty on varmasti myös sitä vastaava! Epäterveet hampaat aiheuttavat kuitenkin paljon erilaisia sairauksia, jopa kuolemia, koska ovat vahvasti yhteydessä esimerkiksi sydämeen…

Avatar

Moikka !

Viimeisen kolmen päivän aikana tullut lueskeltua melkein kokonaan blogisi läpi, ihanan rehellistä ja sujuvasti kirjoitettua tekstiä! Täältä sait heti yhden vakkarilukijan. 23-vuotias, 6-vuotiaan tytön äiti. 🙂

Ps. Tähän postaukseen, täällä myös melkonen hl-pelkopotilas, kunnes vihdoin vajaa pari vuotta sitten löysin aivan ihanan hammaslääkärin itselleni. Alussa esilääkityksen kanssa jotenkuten selvittiin, mutta nykyään täysin ilman mitään! Tsemppiä hammasremppaan.

Avatar

Olin samassa jamassa kakkosen synnyttyä, 11 reikää ja viisurit poistettiin, aloitettiin hoidot aika pian synnytyksen jälkeen niin tuntui pienemmältä pahalta. Puudutteet auttoi hyvin. Edelleen pelkään. 4 reikää taas jotka pitäs hoitaa, 3 x olen jo perunut ajan (olen 31v) mutta nyt on PAKKO mennä, särkee ja jomottaa. Ja olen raskaana. Se ajaa hoitamaan ne 😉 t.kolmen tytön äiti

Avatar

Mene nyt hyvä ihminen kunnalliselle. Soitat hammaslääkärin ajanvaraukseen ja sanot että särkee ni saat samalle päivälle ajan… Miten voitkin aina tehdä asiat niin vaikeeks??

Emilia Huttunen

Hei haloo kannattaisko lukea ennen ku kommentoi tohon sävyyn. Kunnallinen _ei ottanut_. Et yhyyyyy nyyh vähänkö oon tyhmä ja teen asiat vaikeeksi.

Avatar

Mutta et oo ollenkaan kertonu, mikseivät ota. Kunnilla on velvollisuus hoitaa, myös pahoja pelkopotilaita. Tuon sävyn käyttäminen on ihan totaalisen turhaa, kun halutaan vaan auttaa tai saada tarkempaa selkoa asiaan.

Emilia Huttunen

No olenhan kertonut. Ne eivät vain ota, kuten aiemmin jo kerroin niin sinne on tosi vaikea päästä ja kieltävä päätös tuli.

Avatar

Eivät vain ota? :DDD joopa joo. Että ku meet kunnalliselle niin ne sanoo että ”taas tuolta tulee toi, tota me ei sit oteta”

Avatar

Mä käyn aina yksityisellä hammaslääkärillä… ja sieltä saa ainakin joka kerta kelaan suoraan täytettynä paperit, lisää vaa tilinumeron ja laittaa postiin. Kannattaa kysyy saako noista hoidoista kelakorvausta? Eli eka maksat summsn ja saat jälkikäteen kelasta jonkun osuuden. Mä kannatan yksityistä, palvelun ja ammattitaidon vuoksi, hampaat on kuitenkin tärkeet. 🙂 ja tuskin tota operaatiota tehdään kerralla, joten maksutkin jakaantuisi useampaan osaan? 🙂

Avatar

Ensimmäisenä tuli sellainen mieleen, kun luin kommentteja, että hammaslääkärikammoisia on todella aika paljon. Eli jostainhan tuokin johtuu. Kouluhammaslääkäristä? Hampaiden kunnon moralisoinnin pelosta hammaslääkärissä?

No, itsekin olen hammaslääkärikammoinen, ja osittain syynä nuo edellämainitut. Ymmärtävä ja empaattinen hammaslääkäri auttoi itselläni jo paljon, kunhan itsensä sai sinne vastaanotolle raahatuksi. Osa korjauksista tehtiin yliopistollisessa sairaalassa juuri pelon vuoksi.

Sinulla lienee kiille vaurioitunut oksentelun takia? Sellainen aiheuttaa vihlontaa ja särkyä, ja reikiä syntyy helpommin. Olisiko mitenkään mahdollista, että kävisit korjauttamassa yhden kerrallaan, rauhoittavan lääkityksen kanssa? Varmaan tuossa jo pikkuhiljaa tottuisi siihen, että käy hammaslääkärissä, eikä siihen lopulta kovin paljon aikaa menisi. Puudutus on tosi tehokasta, ei se poraaminen tunnu. Valitettavasti hammashoito katsotaan edelleenkin jotenkin ”ylellisyydeksi”, ja korvaukset sairausvakuutuksesta ovat olemattomat verrattuna muiden sairauksien hoitoihin. Silti ehjät hampaat ovat tärkeät yleiskunnon vuoksi.Ja tottakai esteettisyyden vuoksi, ne valkaisuthan voi sitten tehdä pisteenä iin päälle. Sitä ennen kannattaa tuleva valkaisu ottaa huomioon paikkojen värisävyssä. Mutta ilmaistahan eivät hoidot ole kenellekään, joten kannattaisi ainakin yrittää sopia maksaminen osissaa tmv.

Avatar

Ihan yleisesti. Miksi ihmiset pelkääähammaslääkäriä? Mistä johtuu pelko yhtä ammattikuntaa kohtaan?

Avatar

Pelkäsin kuollakseni hammaslääkäriä ollessani lapsi. Sitten kasvoin aikuiseksi ja lopetin turhan vehtaamisen. 😉

Avatar

Mä käyn yksityilsellä hammaslääkärillä hammaslääkäripelon takia ja se on tietysti kalliimpi kun julkinen.. mutta itellä oli reikiä joku viis ja pari oli paikan alla kun toinen hammaslääkäri ei ollut kokonaan niitä poistanut niin tuli sitten kallis reissu :/ mutta sain aina jonkun 20-60e kelakorvasuta automaattisesti hinnasta pois 🙂

Avatar

Kunnallisessa ei tarvitse maksaa heti vaan lasku tulee mukaan. Siihen voi varmaan sitten sopia joustoa ja maksueriä.

Avatar

Suosittelen ehdottomasti kunnallista. Huippuhyvää palvelua olen sieltä aina saanut ja silloin kun on akuutti ongelma, niin ajankin saa pian. Ihan turha maksaa yksityiselle!

Avatar

Jättäkää vaikka loma reissu väliin ja jättäkää hankkimatta turhia juttuja. Tiedän että lomaa tarviaa aina sillon tällön mutta tärkeys järjestys asioissa 😉

Avatar

Kyllä Turussa pääsee kunnalliseen hammashoitoon aivan varmasti. Ensin täytyy kyllä käydä suuhygienistillä, joka tekee arvion tarvitaanko hammaslääkäriä. Jos kieltäytyy menemästä suuhygienistille, sitten eivät ota. Jonot on kyllä muutaman kuukauden luokkaa jo suuhygienistille. Äkillisissä särkytapauksissa pääsee nopeastikin hoitoon, mutta silloin hoidetaan vain akuutti vaiva ja muuten normisti jonotetaan.

Emilia Huttunen

Ei pääse, olen jo yrittänyt, kuten sanoin. Kyllä tarkastukseen pääsee, mutta Turku ei suostu hoitamaan mua.

Avatar

Siis onko niin että Turussa ei kunnallinen puoli suostu tekemään sitä hoitoa nukutuksessa, ja sun siks pitää mennä yksityiselle? Että jos haluaisit ihan normisti paikkauttaa ne reiät ym, niin sitten saisit mennä Turkuun kunnalliselle hammaslääkärille? Koska kunnallisen hammaslääkärin on pakko ottaa kaikki jos ne on kirjoilla sillä paikkakunnalla. Mut tollasesta nukutushommasta en tiedä.

Avatar

Pakko tähän kommentoida. Tuntuu että jotkut ei vaan millään ymmärrä että ei ole ollenkaan varmaa että pelon takia pääsisi kunnalliseen nukutushoitoon. Olen itse taistellut tämän asian kanssa yli kymmenen vuotta. Kolme hammaslääkäriä on sanonut että multa ei voi hoitaa hampaita kun ainoastaan nukutuksessa. Pelko on niin kova. Se on vähän niinku voi voi niiden kannalta katsottuna. Et mene yksityiselle nukutukseen tai jätä hoitamatta.

Vuosia sitten menin yksityiselle nukutushoitoon ja se raha oli vaan itse revittävä omasta pussista.

Nyt on taas hammashoito edessä ja sekin tulee olemaan yksityisellä nukutuksessa. Jouduin siis nyt ottamaan lainan hammashoitoa varten. Maanantaina on tarkastus mitä pitää hoidossa tehdä. Mieluummin nyt hoidan asian vaikka laina rahalla ja tingin sitten jostain ylimääräisistä jutuista sen aikaa että laina on maksettu. Tää on niin pirullista muuten olla pelossa koko ajan koska joku hammas tulee niin kipeäkssi ettei pärjää.

Tämä on oikeasti myös terveydelle vaarallista. Mulla on koko ajan valkkarit hieman koholla ja se johtuu siitä että koko ajan on pieni tulehdus olemassa. Olen myös työni puolesta ihan vähän aikaa sitten nähnyt tilanteen että hoitamattoman hampaan vuoksi ihminen sai aivoihin sellaisen pöpön että joutui teho hoitoon. Tän tapauksen jälkeen aloin hakemaan lainaa hammashoitoa varten.

Nyt olen päättänyt että kun hampaat hoidetaan lähiaikoina niin käyn jatkossa todella säännöllisesti suuhygienistin ja lääkärin vastaanotolla jotta saadaan estettyä reikiintyminen. Ja hoidettua todella varhaisessa vaiheessa.

Ymmärrän täysin Emilian tilanteen.

Eli vuosia sitten

Avatar

En tiedä mistä tuo viiminen lause ”eli vuosia sitten” mulla tuohon tuli 😀 No asia varmaan tuli selväksi. Se kai se pääasia on ;D

Avatar

Mitäpä jos jättäisit sen Lontoon reissun väliin ja siirtäisit asunnon remonttia vähän pidemmälle ja käyttäisit ne rahat hammashoitoon?

Avatar

Eikö ne kunnallisella selittänyt syytä etteivät hoida?

Olisiko syynä se, että hampaat on ns. itse pilattu? Jos on siis oksentamisesta kuluneet. Ja itsekin aikanaan kärsin syömishäiriöstä joten en vähättele sitä. Mutta ajattelin vain että suhtaudutaanko kunnallisella noin.

Avatar

Mulla on edessä osa proteesit,8 hammasta vielä poistetaan ja loput paikataan. Mulla on myös tosi paha paniikkihäiriö ja se ajatus että joku koskee mun suuhun on kammottavaa. Kunnallisella käyn aina kun on varaa,pikku hiljaa edetään ja ainut mihin en ole tyytyväinen niin se että täällä on espanjalaisia lääkäreitä ja ne ei osaa ikävä kyllä suomea kunnolla ja hiukan on kommunikointi ongelmia 🙁 mulla hampaat on kylläki vienyt kortisoni lääkitykset ja nyt ne on siinä jamassa ollu jo tovin että lohkeaa ja särkee ja haluan vain nää pois suusta ja nopeasti, en ole kunnon ruokaa pystynyt syömää yli vuotee,pureskelu yms on hirveää ja tää tilanne on kamala. Jos mäkin pystyn käymään niin kyllä sinäkin, me tehdään aina yks hammas kerrallaan ja poistot tekee onneksi suomalainen tosi hyvä ja mukava kirurgi lähikunnan kunnallisella 🙂

Avatar

Soita hammaslääkikseen ja kysy miten siellä hoidetaan pelkopotilaita. Halpaa! Ja minusta sun hampaat näyttää vaan söpöiltä. 🙂

Avatar

I feel you, muuta en osaa sanoa. Mulle kehittyi ala-asteella jumalaton hammaslääkäripelko juurikin näiden kunnallisten palveluista ja se ei oo sitten sen jälkeen enään edes ollut mulla vaihtoehto. Katsoppa Turusta semmoinen vaihtoehto kun http://www.khlp.fi/ (Keskustan Hammaslääkäripalvelu. Heillä mahdollisuus nukutushoitoon, mutta käyttävät hoidoissa laseria (lukee lisää heidän sivuillaan). Tuttu käyttää heidän palveluja Helsingin päässä ja potee pahaa pelkoa, mutta pikku hiljaa päässyt siitä eroon 🙂

Avatar

Ymmärrän sinua ihan täysin! Turussa ei todellakaan saa nukutushoitoa. eikä myöskään ilokaasuhoitoa.. Itse aloitin salossa asuessani ilokaasuhoidon. Muutin turkuun ja tylysti kunnalliselta puolelta ilmoitettiin että siellä ei ilokaasua saa. No hoito jäi moneksi vuodeksi sitten kesken.. Nyt taas salossa asuessani kävin päivystyksessä hammassäryn takia, sain paniikkikohtauksen ja siellä päivystyksessä sanottiin ”nukutusta et saa, kun et ole lapsi, sairas tai kehitysvammainen” ja myöskään ilokaasua ei heillä enää ollut.. No nyt sitten mensossa Hammassykkeeseen salooon hoidattamaan nukutuksella 2.4. Onneksi vain yksi juurihoito, kaikkien viisauden hampaiden leikkaus ja yksi reikä. Hinta-arvio 1300€ yhteensä nukutuksineen.. Mutta turkulainen kun olet, niin suosittelen keskustan hammaslääkäripalvelua 🙂 Sieltä saat osamaksu mahdollisuuden! Maksat ensin pienissä erissä ja sitten loput pois kerralla kun on hieman enemmän rahaa. Siellä on todella hyvää palvelua! 🙂

Avatar

Käyn itse Oral-hammaslääkärillä, se on Turussakin. Siellä saa nukutuksen ja tukea pelkoon. Niillä on tilisysteemi, jolla hoidot voi maksaa kuukausierissä. Kannattaa katsoa!

Avatar

Meillä on yksityisellä pelkopotilas hammaslääkäreitä, kävin ite just tollasessa remontissa tän hymyn kanssa ja oon niin onnellinen. Puudutuksessa silmät kiinni, eikä sattunut yhtään ! Kannattaa kysyä tätäkin vaihtoehtoa (:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä