Kaunis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oltiin viime viikolla Even, Avan, Nompun ja Aden kanssa Helsingissä Stokken pr-tilaisuudessa ja käytiin sen jälkeen Accessorizessa ostoksilla. Ostin viime reissullani sieltä Avalle maailman söpöimmän hepparepun ja tällä kertaa meidän piti kokeilla Avalle kenkiä. Turustakin toki löytyy ko liike, parikin, mutta täällä ei ole lapsille kuin pari hassua juttua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suunnattiin siis suoraan kenkähyllylle ja saatiin taas maistiainen tämän pienen kenkäfriikin itsepäisyydestä. Aiemmin kengistä tappeleminen on suuntautunut ulos lähtemiseen, mutta nyt Ava ensimmäisen kerran oli kenkäostoksilla erittäin varma siitä, mitä hän halusi. Yritin ehdottaa kaikkia ihania kukkakoristeisia kevät-/kesäkenkiä, mutta Ava sanoi kaikkeen vain ”eiei, minä kokeilen näitä prinsessakenkiä”. Prinsessakengät olivat tietenkin ne hyllyn päädystä löytyvät muoviset varvastossut… Olihan niissä pinkkiä ja glitteriä niin ne olivat ainoat jotka kelpasivat. Sovitettiin siis vaikka minkälaisia pinkkejä prinsessakenkiä, mutta Ava ei tykännyt siitä, kun varvastossuissa sattumoisin tulee se tönö varpaiden väliin. Koska mitkään muut kengät eivät neidille kelvanneet, jouduin hylkäämään unelman ihanista kevätkengistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siirryttiin seuraavaksi katsomaan hiuskoristeita ja koska Ava oli aamulla niin innoissaan halunnut hiuksiin kukkakoristeita kun äidilläkin oli, yritin ehdottaa Avalle ihania kukkapantoja ja pinnejä, mutta neiti itsepäinen ilmoitti, ettei hän enää pidäkkään kukista vaan nyt hän haluaa rusetteja. No mikäs siinä, rusetitkin on ihania ja valikoitiin Avalle muutama ihana rusettikoriste! Oltiin menossa näyttämään hienoja pantoja Eve-tädille ja serkulle, kun Ava näki jotain, minkä takia rusetit lensivät takaisin hyllyyn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se oli pinkki. Se oli kimaltava. Siinä oli kukkasia. Siinä oli prinsessahame. Siinä oli perhossiivet. Ava otti paketin käsiinsä, katsoi vuorotellen sitä ja äitiä suurin silmin ja sanoi hitaasti: ”Äiti…. Tämä on.. Tämä on… KAUNIS”. Se tuli niin suurella tunteella, että meinasin pillahtaa itkuun, äitin iso tyttö! Avalla on maailman ihanin prinsessavaihe menossa ja nyt hän leikkii päivät pitkät perhosprinsessaa (yritin opettaa keijuprinsessa, mutta neiti on itsepäinen) ja esittelee pukuaan kaikille. Tosin, vaikka tämä vaihe on kuinka söpö, otan vähän osumaa siitä faktasta, etten voi enää päättää kaikkia Avan asuja, koska hän on niin tarkka sen suhteen, mitä hän päälleen laittaa. Sen jälkeen kun Ava katsoi Netflixistä Pikku prinsessaa, hänelle on kelvannut ainoastaan prinsessavaatteet. Aiemmin on mennyt läpi kun olen vain sanonut, että tämähän on prinsessatakki, mutta nyt kaiken pitää oikeasti olla pinkkiä ja röyhelöistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, niin kauan kun Avan vaatemaku ei koostu My little ponysta ja Hello Kittystä, en valita! Löytyykö teiltä lapsia, jotka ovat itsepäisiä pukeutujia? Kuinka kauan teidän prinsessavaiheenne ovat kestäneet?

Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Hei te valittajat; onko se teiltä pois vaikka Avalla olis kuinka monta paria ”turhia” kenkiä? Tuskinpa. Jos Emilia haluaa ostaa Avalle monet kengät niin hän saa varmasti sen tehdä. Tuskinpa on kenenkään ulkopuolisen asia puuttua siihen mihin Emilia ja Topias rahansa laittaa. 🙂

Avatar

23 vuotta 😀

Avatar

Mulla ei koskaan mitään prinsessavaihetta liene ollutkaan, oon pienestä pitäen vältellyt kaikkea vaaleanpunaista jne. Sekös mummia harmitti, kun hän olisi niin mielellään ostanut mulle kaikkea sellaista ”ihanaa söpöä”, ja ainut minkä lopulta kelpuutin käyttöönkin oli sellainen (jälkeenpäin ajateltuna kyllä ihan überhieno) vaaleanpunainen sadetakki. En edelleenkään tykkää että vaaleanpunainen tai pinkki sopis mulle, ja jotenkin toivon ettei mun mahdolliset tulevaisuudessa tulevat lapsetkaan jumittuis mihinkään prinsessavaiheeseen. 😀 Mutta jestas miten suloinen Ava on<3

Avatar

Mieheni sisko Essi 3v 5kk on ollut aikamoinen prinsessa jo pienestä asti 😀 collegehousut ei käy edes kotona ollessa. Aina täytyy olla mekko/tunika/hame ja sukkikset/leggingsit. Prinsessamekko joulupukilta on ollut yks suosikki.

Avatar

Siis siskon lapsi Essi 😀

Avatar

No mun pojalla on semmoinen vaihe että paidoissa täytyy olla joku kuva. Turha on yrittää laittaa mitään normi paitaa päälle kun herra on itsepäinen 😀

Avatar

Voi apua miten ihana Ava! 😀 Ava näyttää ihan Topiakselta tuossa toisessa kuvassa. 😀 Mutta muistan itelläki olleen semmosen prinsessa vaiheen! Olin käymässä lapsuuskodissa ja pengoin vanhoja tavaroita ja löysin sieltä järkyttävän vaaleanpunasen röyhelöpilvihässäkän ja menin sitte kysymään äitiltä, että mikä ihme tämä on… 😀 No paljastu, että äiti oli ommellu vanhoista verhoista mulle semmosen hameen, koska en ollu suostunu menemään kerhoon, jos en saa samalaista mekkoa kuin Prinsessa Ruususella.. 😀 Että itsepäinen prinsessalapsi täälläki hep!

Avatar

en kestä, ava on niiiiiin topiaksen näköne!! ihanku topias kutistettuna prinsessa-asuun 😀

Avatar

”Koska mitkään muut kengät eivät neidille kelvanneet, jouduin hylkäämään unelman ihanista kevätkengistä.”

Kysymys kuuluu kummalla on päätösvalta äidillä vai lapsella? Mikäli annat lapsen jo 2,5v iässä tehdä päätökset millaiset kengät hänelle tulee niin on selvää että olet antanut lapselle vallan. Omakin muksu olis tahtonut halppis lenkkarit, koska niissä on prinsessan kuva. En kuitenkaan ostanut, koska kengissä pääasia on laatu. Kotiin lähtivät vikingin lenkkarit, koska näin ne paljon parempana vaihtoehtona.

Avatar

Jep, vähän kyllä pisti silmään tuo. Ja ylipäätään, että ostellaan jotain täysin turhaa. Olisin itse säästänyt nekin rahat lenkkareihin. Aikuisen vastuulla on valvoa, että lapsella on kunnolliset ulkovetimet, eikä tule esim. jalkavikoja glitterin kengissä, joita ei varmaan kukaan ortopedi suosittelisi. Meillä 2 v. saa päättää, mitä iltasatua luetaan, mutta ei vaatekaapin sisältöä.

Avatar

Pakko myös kommetoida, että nyt varmasti lapsen käytös on ”ihanaa” ja ”hassua”, mutta kymmenen vuoden kuluttua on hyvä omata hyväpalkkainen työ kun prinsessareleet vaihtuvat merkkivaatteisiin. Eihän silloinkaan voi sanoa lapselle ei, vaan kiltisti ostaa kaikki, myös muille lapsille, ei suinkaan yhdelle. 🙂

Avatar

Kuten varmaan huomasittekin Emilian kenkäpostauksessa, jossa esiteltiin lasten kenkiä oli vaikka kuinka paljon talvi/kevätkenkiä Avalle. Varmaan jokainen äiti on joskus ostanut lapselleen kengät tai paidan mitkä laspi on halunnut, joten miksi kaikesta mitä Emilia tekee pitää tehdä iso numero? Tarkoittaako se sitä että valta on lapsella jos äiti ostaa lapselle kengät mitkä lapsi tahtoo? Voiko kukaan teistä Emilian ostosta moittivaa sanoa ettei ole koskaan ostanut lapselleen kenkiä/vaatteita lapsen maun mukaan? Nykyään jos ostat lapsellesi joululahjaksi lelun jota hän toivoi niin valtasi on mennyt!

Avatar

Tarkoitat vissiin näitä:

”Avalla on ollut nyt talveksi kuudet kengät. Kahdet ulkoilukengät ja neljät ”kauppakengät”.”

Eli nähdäkseni neljät turhat. Onhan tossa hieman tuhlauksen makua. Miten pienituloisella äidillä voi olla varaa noihin kaikkiin? Itse ei tulisi mieleen äitiyslomalla ostella miehen rahoilla turhakkeita.

Avatar

Sanooko Emilia missään vaiheessa postausta, että hä on ostanut kaikki kengät uusina tai että hän on edes ostanut ne itse omilla/Topiaksen tienaamilla rahoilla? Tiesitkö, että on olemassa semmoinen pakka, jota kutsutaan kirpputoriksi? Sehän olisi aivan kamalaa jos Emilia olisi äityslomalla käynyt vähän tuhlaamassa rahaa ja ostanut avalle kirpputorirta kengät muutamalla eurolla! Siis aivan käsittämätön vääryys!!! Luuletko myös, ettei Emilia tunne yhtäkään ihmistä jolla on tyttölapsi jonka pieneksi jääneitä vaatteita Ava saisi? Minusta se olisi ollu enemmän ”järkyttävän kamala teko jonka takia Emilia ansaitsee elinkautisen koska hänen tyttärensä sai kengät mitkä hän halusi” jos Emilia olisi ”tuhlannut perheensä rahoja” ostamalla lisää teidän mielestä ”turhia” kenkiä lapselleen. Turha valittaa Emilian taitoa olla hyvä äiti, koska oma äitinnekään ei tainnut olla kummoinen kun ette oli oppineet sitä, että jos ei ole hyvää sanottavaa niin sitten ollaan hiljaa! Pliis ihmiset antakaa toisten äitien tehdä parhaansa älkääkä koko ajan arvostelko toisianne!

Avatar

TV:stä uusintana tullut erilaiset äidit-jakso ja Facebookissa kuva sun raskauden jälkeen karistamista kiloista houkutteli mut lukemaan tätä blogia. Nyt onkin monta päivää mennyt lukemiseen. Kaikki blogin sisältämät tekstit on luettu ja oon aivan koukussa 😀 Blogi on täynnä ihania kuvia ihanasta perheestä. Nyt sitten vaan odottelemaan uusia päivityksiä 🙂

Avatar

Ihana Ava!! 🙂 Itselläni ei ole koskaan ollu oikein mitään prinsessavaijetta. 😀 Enn edelleenkään tykkää vaaleanpunaisesta ainakaan vaatteissa. Ja tämä tarkkoittaa, että mun mielestä mulle ei sovi. Vaikka muille henkilöille sopisikin mun mielestä… ;D

Avatar

Haluaisitko tehä joskus myös Nompusta jtn ”vaatepostausta” tai vaikka enemmän muutenkin jtn Nompusta? 🙂 Mielestäni Nompusta on aika vähän kirjoitettu tänne verrattuna Avaan… 🙁

Avatar

Meillä taitaa välillä olla prinsessa- ja prinssivaihe! 😀 Poika haluaa yleensä itse valita sukkansa ja Myyrä-paidan. Tyttö taas tykkäisi Hello Kittystä aina ja ikuisesti. Me saatiin kerran kierrosta kasa vaatteita. Siellä kasassa oli sitten Hannah Montana-toppi, johon tyttö ihastui heti. Olin ilkeä äiti ja heitin salaa paidan pois! Vaikka likka ei ymmärrä kuka se oli tai mikä tyyppi sen takana oikeasti on, niin roskiin lähti. 😀

Avatar

Lapsista postaaminen tai kuvien julkaisu on tavallaan kyseenalaista, koskapa lapselta ei kysytä yksityisyydensuojasta mitään.

Emilia Huttunen

Huoltaja tekee päätökset alaikäisen puolesta.

Avatar

Kolmisen vuotta. Eskarivuoden alusta alkaen pinkki ja prinsessaryöhelöt eivät ole enää yhtään pop. Nyt mieluinen vaateväri on sininen, vihreä ja turkoosi.

Avatar

Ihana postaus!! Niin suloinen Ava!

Täällä on kans tytöllä(2,5) prinsessa vaihe. Tosin minä en valita, sillä rakastan itsekin mekkoja. Tyttö on käyttänyt koko elämänsä ajan lähes pelkästään mekkoja. Housuja omistaa ehkä yhdet… :)(asutaan ulkomailla, niin talvellakin mekkojen pukeminen onnistuu, kun ei tarvitse haalaria olla) Hello Kittystä sun muista printeistä en kans tykkää. Mekkoja on kertnyt monia kymmeniä.. 🙂

Avatar

Oivoi, kun ihmiset näkee taas vaivaa toisten ostamisista. Kuitenkin meillä on tyttö 3.v ja ”pinsessa-” vaihe on kestänyt jo ainakin vuoden. Meillä saattaa tyttö vaihtaa 7 kertaa päivässä parhaimillaan vaatteensa itsekseen omassa huoneessa. Kaikki pitää olla vaaleanpunaista ja röyhelöä, kukkasia ja kimalletta. Keijut, perhoset ja kaikki on ykkösjuttu. Paras taitaa olla Tuhkimo. Hän on myös päivähoidossa yrittänyt saada poikapuolisesta kaveristaan prinssiä tai ritatria. Minusta on hauskaa seurata vierestä ”pinsessaa” kun olen itse ollut yläasteeseen asti poikatyttö ja laittanut varmaan ensimmäiset sukkahousut lukiossa. Välillä kyllä huokaisee, kun hän on tyhjentäny koko vaatekaappinsa ja sovittanut kaikki vaatteet läpi.

p.s Tyttärelläni oli varmaan (HYI!) viidet talvikengät ja yksiäkään en ostanut itse, vaan mummut ja muut sukulaiset ostivat tai ystävät lahjoittivat.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä