Viikonlopun kalajuttu

Olin viikonloppuna töissä, mutta ehdin myös viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa ja samalla nauttia ihanasta säästä. Lauantaina aloitettiin päivä Arlan #aamiaiskutsu -haasteen innoittamana ja kutsuttiin Anna ja Ville meille aamiaiselle. Sillon harvoin kun tehdään Topiaksen kanssa aamiaista niin tehdään yleensä englantilainen aamiainen, mutta tällä kertaa halusin jotain vähän terveellisempää kuin se ainainen pekoni 😀 päädyttiinkin ihan perinteiseen leipä, jogurtti, smoothie -yhdistelmään, mutta katettu pöytä, Rose Pommac skumppalaseista nautittuna ja hyvä seura teki aamiaisesta ihanan spesiaalin. Mä olen suositellut tota uutta Rose Pommacia kaikille tutuille sen jälkeen kun maistoin sitä Milttonin showromilla käydessäni, se on ihan älyttömän ihanaa! Mä en tykkää Pommacista ollenkaan, mutta tämä Rose -version on sikahyvää. Kannattaa nyt ylppäreiden ja valmistujaisten lähestyessä ehdottomasti ostaa sitä alkoholittomiin alkumaljoihin, se on musta paljon parempaa ja juhlavampaa kuin tavallinen Pommac, jota yleensä käytetään 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toi Valion Raikas Vadelmajogurtti on ihanaa! Tosi, noh, raikasta 😀 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiaisen jälkeen lähdettiin Annan ja Avan kanssa Hoploppiin riehumaan kun pojat jäi kolmestaan kotiin. Meillä oli ihan älyttömään hauskaa Hoplopissa! Ihan kun olisi lähtenyt tekemään aamuaerobisen, niin paljon me siellä juostiin ja hypittiin. Lopulta mun housut oli niin hiestä märät, etten enää voinut liukua liukumäessä kun jäin jumiin ja jouduin työntämään itseni väkisin alas 😀 Hoplop on niin huikea paikka kun siellä saa aikuiset mennä mukana, Turussahan on myös toi Mehukattimaa, mutta Hoplopissa on paljon enemmän juttuja missä aikuiset pääsee mukaan. Kiljuttiin pomppulinnassa, naurettiin hulluna seikkailulabyrintissa ja tehtiin temppuja trampoliinilla. Niin paljon, että Ava tuli työntämään mua ”äiti nyt pois, minun vuoro”. Vähän vaan pisti silmään se, että Hoplopin hinnat tuntuu olevan jatkuvassa nousussa, pääsymaksu oli nyt jo 9 euroa…

Hoplopin jälkeen tavattiin pojat Skanssissa ja koska meille tuli tosta liikuntasuorituksesta niin kova nälkä niin mentiin Skanssin Martinaan syömään. Martinasta saa _maailman parasta_ valkosipuli-parmesani-focacciaa. Se on taivaallista, en ikinä lakkaa himoitsemasta sitä. Kokeilin tällä kertaa focaccian lisäksi herkkusienikeittoa ja siihen sen sijaan olin pettynyt, musta se maistui ihan vaan säilykeherkkusieniltä ja suolalta… Harmi, koska yleensä tuolta saa tosi hyvää ruokaa! Ruoan jälkeen mentiin vielä jätskeille Spice Iceen ja Ava sai ekaa kertaa sillaisen lasten jätskihahmon.

Meillä oli niin hauskaa yhdessä ja tunnettiin kaikki olomme hirveän energisiksi kun aloitettiin aamu niin hyvällä aamiaisella, että päätettiin lähteä vielä yhdessä Naantaliin kalastamaan. Mentiin telakan rantaan eväiden ja onkien kanssa ja pojat saivat 5 kalaa Avalle katseltavaksi. Avalla oli oma lasten onki ja hän veti itse yhden kalan ylös! Ava antoi jopa kaikille kaloille nimet. Oli Pieni kala, Väinö, Nike, Iso kala ja Ämpäri. Ava nautti niin paljon kun vietettiin koko päivä Annan ja Villen kanssa. Meillä on niin harvassa niitä ystäviä, jotka nauttivat myös meidän lasten seurasta, meidän ystäväpiirissä kun ei paljon ole muita vanhempia, joten aina kun joku oikeasti haluaa viettää aikaa meidän lastenkin kanssa, se tuntuu hirveän kivalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ava oli toiminnan täyteisen päivän jälkeen ihan poikki ja me sitten taas kaivattiin jotain erilaista lopettamaan täydellinen päivä, joten vietiin lapset Nompun kummisedälle hoitoon. Ava meni kuulemma nukkumaan puoli yhdeksältä ja seuraavana aamuna hänet piti herättää puoli yhdeltätoista kun hän olisi vaan vetänyt hirsiä 😀 Mutta tosiaan lapset lähtivät yökylään ja me vietettiin Topiaksen kanssa sitten treffi-iltaa kahdestaan Turussa! Mentiin elokuviin katsomaan Se toinen nainen ja tykättiin älyttömästi. Oli tosi hauska leffa ja naurettiin molemmat ääneen jatkuvasti! Suosittelen ehdottomasti, jos ette ole vielä nähneet, oli pitkästä aikaa sellainen leffa, josta molemmat sukupuolet varmasti nauttivat. Miehet saattavat joissain kohdin nauttia vähän liikaakin, haha 😀

Leffan jälkeen ajateltiin mennä johonkin vielä istumaan ja lähdettiin kävelemään kohti jokirantaa. Ohitettiin miljoona paikkaa, käveltiin jokirantaa pitkin kaikkien jokilaivojen ohi ja Aussie Barin kohdalla päätettiin, että ollaan niin väsyneitä että lähdetään vain kotiin nukkumaan 😀 Oli kuitenkin tosi kivaa kävellä ihan vaan kahdestaan ja rauhassa läpi öisen Turun, Turku on niin kaunis kaupunki, etenkin kesällä. Ei ole parempaa kuin Turun jokiranta!

Uusi kansio2

 

Tästä tulikin mieleen, että joskus kirjoittelin, että Avan syntymän jälkeen meillä oli tosi vaikeaa aikaa, koska ei osattu käsitellä sitä väsymystä ja meidän tunteita, mutta että aiottiin Nompun jälkeen panostaa erityisesti siihen, että muistetaan viettää aikaa kahdestaan ja pitää huolta parisuhteesta. Ja nyt voin sanoa, että se on kyllä onnistunut! Nomppu on pian 9 kuukautta ja vauvavuosi on yllättävän pian ohi ja ollaan täysin vältytty kriiseiltä ja isoilta riidoilta. Meidän isoimmat riidat johtuvat mun hormoniheilahteluista, eilen suutuin kun Topias söi viimeiset hedelmäkarkit meidän irtsaripussista ja se oli meidän riitaskaalan vakavimmasta päästä 😀 Oon kyllä niin onnellinen siitä, kuinka paljon mekin ollaan parina kehitytty. Avan jälkeen purettiin kaikki se väsymys tappeluun, mutta nyt Nompun kohdalla väsymyksen ollessa vielä miljoonaviisisataatuhatta kertaa kamalampaa, ollaan osattu käsitellä sitä väsymystä ja sen aiheuttamaa stressiä ja puhuttu kun olo on kurja, sen sijaan että sen vain purkaisi toiseen. Toisaalta oon ilonen, että Avan aikana koettiin toi pahimman kautta, koska sen ansiosta osattiin tällä kertaa odottaa pahinta ja vältyttiin siltä kokonaan.

Oli kyllä hassua huomata, kuinka paljon paremmin päivä sujui kun sen aloitti kutsumalla aamiaisvieraita. Päätettiin ottaa tästä tapa ja seuraavaksi me mennään Annalle ja Villelle aamiaiselle! Kannattaa kokeilla, en ole ennen tajunnutkaan kuinka paljon yksi aamiainen vaikuttaa 🙂 lisäksi jos kutsutte ystävän aamiaiselle ja tägäätte Instagramissa aamiaiskuvanne tagilla #aamiaiskutsu niin osallistutte yllätyspalkintojen arvontaan, voitte lukea lisää Arlan Aamiaiskutsun kampanjasivuilta.

Nauttikaa kaikki tästä lämmöstä, vaikka tosin täällä nyt sataakin. Ihanaa alkavaa viikkoa! 🙂

Ps. Pahoittelen viime postauksen hämäävää otsikkoa, oli pakko vähän näpäyttää palstamammoja kun kuulin illalla, että ollaan kuulemma Topiaksen kanssa erottu 😀

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Jep, olis kyllä kiva idea, kun aina tulee käytyä niissä samoissa paikoissa vaan! T. Raisiolainen

Avatar

Voi että, kuulostaa mahtavalta viikonlopulta! Hyvä te! <3

Avatar

Tosi ihana sun blogi. Aloin nyt vasta lukemaan, kun tumtuu että pomppaat jokapaikasta! 😀 No mut kuitenkin Avan nimi on ihan supersöpö niinkuin on tyttökin, mutta mikä on Nompun oikea nimi, tuskin Nomppu sentään? 😀

Ja pakko kommentoida, tosi hölmöä lukea välillä näitä sun kirjoituksia kun puhut Topiaksesta, koska munkin poikaystävä on Topias, eikä meilläpäin ole muita Tooiaksia 😉 sivu seikka, eikä aun syy, mut tosi ihana kun löysin tän blogin! <3

Emilia Huttunen

Haha mustakin tuntuu välillä hassulta lukea jos muiden blogeissa on samannimisiä 🙂 Joo Nomppu ei ole Nomppu vaan Noah-Michel, Nomppu on vaan jäänyt kun joskus satuin sanomaan häntä Nompuksi 😀 tosi kiva että löysit tänne ja tykkäät, toivottavasti tykkäät jatkossakin! 🙂

Avatar

Varmasti seuraan sun blogia jatkossakin 🙂 Kauanko muuten oot pitäny blogia ja miten pääsit tänne kaksplussaan? :))

Emilia Huttunen

Kiva kuulla! 🙂 Oon kirjoittanut tätä joku 2,5 vuotta ja pääsin Kaksplussalle blogikilpailun kautta 🙂

Avatar

Ahahaha Emilia just paras näpäytys kaikille tolloille jotka oikeesti lähti pohtimaan ihan tosissaan et mitänyt ku joku ääliö heitti taas aivo-oksennuksensa vauva.fi:hin!

Ps. Haluun huvittaa kaikkia kertomalla että luulin joskus että sun sukunimi on Itsallaboutava :”’D. En nähkääs ollu lukenu aiempaa blogia ja kuvittelin sun meiliosoitteen olevan etunimi.sukunimi ….. Tunnen itseni maailmanhistorian suurimmaksi älykääpiöksi kun mietin tätä. :”D What was I thinking! Mut ehkä joku saa tästä hyvät naurut.

Emilia Huttunen

ET OO ENSIMMÄINEN!! 😀 tosi moni on sanonut samaa ja joka kerta mä ulvon naurusta, musta toi on niin hauska! 😀

Avatar

Vähäks hauskaa :’D Luulin et oon ainoo urpo :’D Mua aina sillai hiljaisesti naurattaa ääneen ku ajattelenkin asiaa 😀

Emilia Huttunen

Me nauretaan kans tota usein Topiaksen kanssa, et oo ainut todellakaan :’D en voinut ekalla kerralla käsittää, miten joku voi luulla niin, mutta nyt oon niin tottunut että naurattaa aina vaan XD

Avatar

Ikävää, että noin pieni lapsi joutuu olemaan noin usein öitä erossa vanhemmistaan.

Emilia Huttunen

Joo tosi ikävää, oi voi voi…

Avatar

Vamaan sun lapset ei oo ikinä pois vanhempiensa tyköä ja heille ei kehity minkäänlaisia sosiaalisia taitoja? Kiva että kasvattelet siellä jotakin peräkamarin poikija ja tyttöjä… Sääliksi käy heitä!

Avatar

Voi luoja!! XD

Avatar

Ihana postaus, nyt tekee mieli herätä huomenna aikaisin ja tehdä kunnon aamupala! Tekisitkö joskus postauksen sun lempipaikoista Turussa, ravintoloista/kaupoista ja erityisesti kivoista paikoista viettää aikaa ulkona. Ei tarviis olla ees mikään ”oikea paikka”, kuten joku nimetty ulkoilualue vaan ihan vaan vaikka joku nurtsi huoltsikan vieressä jossa on rauhallista tms. Meitä on muuttamassa aikamoinen lössi kavereita Turkuun, eikä kukaan tunne kaupunkia yhtään… Se olis varmaan Turun seudulla asuvillekin mielenkiintoinen postaus, kun tuollainen ”kotojulkkis” kertoo mistä pitää 😉

Avatar

Hyvä ajatus! Itsekin näin turkulaisena sitä tallaa vaan tuttuja polkuja, kiva saada vinkkejä toisen lempparipaikoista 🙂

Avatar

Huh kävin lueskelemassa niitä keskusteluja ja kyllä täytyy hattua nostaa sulle kun joudut kaikenlaista kuraa sietämään ihan vaan siks että pidät blogia. Sulla on kyllä asenne kohdillaan ja on kiva että postaat usein ja monipuolisesti vaikka itellä ei ymmärrys riitä mistä ihmeestä revit aikaa kahden lapsen ja remontin keskellä 😀 blogin perusteella vaikutatte tosi tasapainoselta ja onnelliselta perheeltä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi