Nymfi

Kyselin viime viikolla Facebookissa, jos joku ystävistäni tahtoisi lähteä mulle malliksi, koska olin saanut kunnollisen päähänpinttymän parista kuvauspaikasta ja tästä kuvissa näkyvästä Sheinsiden mekosta. Mekko ei sovi mun vartalomallilleni ja on maannut kaapin pohjalla, mutta tähän ajattelin sen sopivan täydellisesti ja Oona innostui lähtemään mun ohjailtavaksi. Oona on tommonen huippumallihoikka, jolle sopii varmaan kaikki mahdolliset vaatteet ja onnekseni myös tämä mekko! Mulle on nyt muutaman vaatteen kanssa käynyt noin tuolla Sheinsidella, enkä ole enää jaksanut sieltä ottaa vaatteita vastaan. Ehkä mä vielä innostun kokeilemaan syksymmällä. Tämä mekko on siis tosiaan saatu Sheinsidelta blogin kautta, mutta mun lyhkäsen ja pyöreämmän varren ympärillä näytti vain typerältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä rakastan valokuvausta ja eniten rakastan kuvata ihmisiä. Mä olen elementissäni kameran takana ohjailemassa mihin asettua ja missä asennossa, mihin katsoa ja millaisella ilmeellä. Rakastan testailla valaistuksia ja tahtoisin oppia käyttämään valoa paremmin. Nyt olen innostunut kovasti myös tuomaan mun kuviin erilaisia kontrasteja ja yksityiskohtia. Tämän Olympukselta testikäyttöön saamani OM-D E-M10 kameran myötä mun intohimo valokuvaukseen on syttynyt taas entistä palavampaan liekkiin, koska kuvaamisesta on tullut taas vähän miellyttävämpää. Opettelen edelleen tämän kameran käyttöä, mutta tunnen saavani siitä koko ajan enemmän irti! Seuraavaksi ajattelin kokeilla käyttää puhelintani laukaisimena ja kuvata itseäni, saa nähdä miten se onnistuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oonan kanssa oli niin kiva kuvata! Ensinnäkin me tullaan tosi hyvin juttuun ja mulle on tärkeää, että behind the scenes -meininki on myös rentoa ja miellyttävää. Oona ymmärsi aina mun ohjeista, mitä haen ja se oli pelastus, koska noissa seteissä oli tosi hankala liikkua ja jos malli ei ymmärrä mitään selittämällä ja joutuu käsipelillä asettelemaan hänet jokaiseen asentoon joka kuvan välissä niin ei siitä kyllä tule mitään hyvää.  Kiitos Oonalle kärsivällisyydestä, tunnelma kuvatessa ei ollut yhtään niin rauhaisa kuin mitä kuvista voisi olettaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvaajana mä olen täysi aloittelija ja kuvaan tosiaan harrastajakameralla, mutta kyllä tämä M10 on harrastajakameroista paras kokeilemani. Tykkäsin myös Nikon D3200:sta, mutta se hävisi kyllä mielestäni vanhalle D90:lle, vaikka luulisi asian menevän toistepäin. Olympuksen kamerat ovat vain nyt päässeet suosiooni niiden pienen koon ja kehitetymmän käyttömukavuuden ansiosta! Pieneen pakettiin mahtuu enemmän ominaisuuksia ja hyvää kuin moneen isompaan.

Olen aina iloinen kun joku tahtoo lähteä mulle malliksi, koska harjoitus tekee mestarin. Kuvaan lähiaikoina ystävistäni kihlakuvat ja ensi kuussa menen kuvaamaan häät. Ne ovat kolmannet häät, jotka olen kuvaamassa ja toivon saavani upeita kuvia hääparille! Häissä on aina vähän haastavaa saada onnistuineita kuvia välillä aika pimeissä olosuhteissa ja liikkuvista ja touhuavista ihmisistä, kun samalla haluaa olla mahdollisimman huomaamaton ja poissa tieltä. Odotan osittain innolla, mutta samalla jännittää kovasti, koska en halua tuottaa pettymystä. Kehityn kuvaajana jatkuvasti ja sitten joskus kun on aikaa lähteä mahdollisesti opiskelemaan enemmän valokuvauksesta niin toivon voivani tehdä tätä ihan kunnolla. Media-ala kiinnostaa luonnollisesti paljon ja olisi kivaa kirjoittaa ja kuvata muuallekin kuin blogiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onnekseni mulla on muutama ystävä, joka on vielä halukas tulemaan mun harjoitusmalliksi, mutta kun mallit alkavat loppua kesken niin olisiko ihan hölmö ajatus etsiä niitä teistä lukijoista? Ajattelin, että voisin tehdä vaikka oman ”ilmoituksen” mahdollisuudesta kertoa teidän erilaisista kuvausideoista ja valita sieltä niitä omiin aikatauluihin ja inspiksiin sopivia kuvattavaksi. Olisiko tämä teidän mielestänne kiva idea vai ihan floppi? Mä saisin harjoitusta ja te kaipaamianne kuvia.

Näihin valokuvausfiiliksiin päätän tämän iltapäivän ja siirryn jatkamaan remontointia. Ehkä tämä joskus tästä valmistuu! Hauskaa loppuviikkoa!

Kommentit

35 kommenttia
Avatar

Upeita kuvia!! ♥

Avatar

Oi, ihana idea! =) Minulla on miljoona ja yksi ideaa, mutta ei lähipiirissäni ketään joka tykkäisi kuvailla! (:

Avatar

Tosi hienoja kuvia! Hyvä malli ja hyvä kuvaaja 🙂 mä ainakin oisin kiinnostunu toimimaan mallina,jos kelpaan 😀

Avatar

Aivan upeita kuvia !

Avatar

Tosi hyviä, etenkin viimeinen ja kolmanneks viimeinen ja mielettömän hieno tuo mekkokin ja kaunis on kyllä mallikin. 🙂 voin kuvitella että olis lukijoissa halukkaita kuvattavaksi, vaikka itse en olekaan, mutta että varmasti hyvä idea!

Avatar

Siis vau mitä kuvia! Minä en valokuvauksesta mitään tiedä, mutta tuollaisia kuvia näkee lehdissä ja mainoksissa. Olet taitava valokuvaaja!

Avatar

Mä haluisin musta raskauskuvia

Avatar

Mä haluisin musta raskauskuvia

Avatar

Ihania kuvia oikeesti! Ja tosi hyvä idea:)

Avatar

Nuo rannalla otetut kuvat ovat upeita, varsinkin tuo missä Oona pyörähtää 🙂

Avatar

Ihan mielettömän hienoja kuvia!

Avatar

Kauniita kuvia, Emilia! 🙂

Yksi pikku vinkki kuitenkin – kiinnitä huomiota kuvien rajaamiseen. Ensimmäisestä viidestä kuvasta jokainen on rajattu niin, että mallin päälaelta/hiuksista on viipale kuvan ulkopuolella. Noinkin pienestä voivat kauniit kuvat mennä pilalle, ahtaasti rajattua kuvaa ei tee mieli jäädä katselemaan.

Samoin horisontti kannattaa suoristaa, tuli noista järvikuvista mieleen.

Nämä ovat asioita, joita ei amatööri huomaa ja pahoittelen, ei todellakaan ollut tarkoitus loukata. Kuvat ovat muuten kauniita ja herkkiä, kuten mallikin.

<3

Avatar

Ei musta ainakaan ollu mitenkään ilkeästi sanottu. Mun mielestä neuvojen antaminen on sallittua etenkin silloin, kun kuvaaja julkisesti mainitsee olevansa aloittelija (eli kuten Emilia juurikin teki 😉 ).

Muttaa – ihan mahtavaa valon ja varjon leikittelyä kuvissa! Äkkiseltään ei uskoisi kuvaajan mainostavan itseään aloittelijaksi! Tosi nättejä kuvia. Postauksessa itsessään oli myös kiva, erilainen meininki.

Avatar

Tosi hienoja kuvia minunkin mielestäni!

Valokuvaajan ammattiin ei välttämättä tarvita varsinaista koulutusta, vaan käsittääkseni ihan näyttökokeellakin selviää. Oppisopimus on tietysti myös ylsi vaihtoehto. Silloin pääsisi tutustumaan myös studiovehkeisiin.

Teknisesti rajauksen lisäksi olisi hyvä kiinnittää huomiota myös horisontin suoruuteen. Eteenkin noissa herkissä ja ”pysähtyneissä” kuvissa huomaa.

Avatar

Ihania kuvia! Itse kans rakastan valokuvausta, mut kukaan ei oikeestaan osaa ottaa musta sellasia kuvia mitä itse mielessäni olen ajatellut 😀 Hyvä idea siis!

Avatar

Niin kauniita kuvia! 🙂

Avatar

Hei, haluisitko mahdollisesti kuvata pariskunnasta yhteiskuvia, joihin ei tosin vielä ole ideoita? Ollaan molemmat suht ujoja kameran edessä eli ehkä vähän hankalia kuvattavia 😀

Mennään naimisiin 2015 kesällä ja haluttais meistä kauniita, herkkiä yhteiskuvia, jotka mahd. on häissä esillä jossain.

Avatar

Uskomattomia kuvia, voisin mieluusti ilmottautua mallikanditaatiksi, jos vain raskauden muokkaama roppa kelpaa.. Tai kuvaamaan meidan haat ensi kuussa.. 😉

Avatar

Vinkkinä koskien media-alan opiskelua (tietämättä kuinka tuttua se sinulle on); hakeuduin itse journalismilinjalle Turussa, koska pidän kuvaamisesta ja kirjoittamisesta, mutta en saanut opiskelusta mitään irti, kirjoituskurssia lukuun ottamatta. Suosittelen mieluummin hakemaan töitä kuvilla ja teksteillä. Tai sitten etsimään jonkin hyvän koulun, joka ehkä on yksityisellä puolella.

Kannattaa varmasti tarjota kuvauspalvelua jotain kautta laajemminkin, koska kaikilla ei ole varaa ammattikuvaajaan ja itsekin haen juhliin ensi vuonna tod.näk. hyvää amatööriä.

Hienoja kuvia, varsinkin nuo lähikuvat. Rajauksesta olen zzz:n kanssa samaa mieltä – joko koko pää mukaan tai reilumpi rajaus (3. kuva paras). 🙂

Avatar

Toi on mahtava idea:)! Täällä olisi yksi innostunut malli kokehas. Kannattaa kokeilla ja aivan varmasti sun lukiat olisi innoissaa päästä tapaamaan sut ja viellä niin että pääsee kameran eteen. Kannatan:)!

Avatar

Voi kun ihania kuvia! Nyt kun kysyit, niin mua voisi ainakin kiinnostaa tulla sulle malliksi, täällä Turussa kun asustelen myös. 🙂 Tuli mieleen, että kun kerran raskaana olen (laskettu aika helmikuussa), niin jonkinlaiset vauvamahakuvat vaikka vähän syksymmällä voisivat olla kivoja. 🙂

Avatar

Heippa! Laadullisesti kyllä loistavia kuvia, samoin paikat, olosuhteet yms. Natsaa mahtavasti yhteen! Vielä kun sommittelua vähän opiskelet, niin avot! 🙂

Avatar

Aivan ihania kuvia! Wau!

Avatar

ihania kuvia! Mä kiinnitin kuitenkin huomiota tohon mallin juurikasvuun 😀 tuli sellanen VÄRJÄÄÄÄÄ SEEEE olo 😀

Avatar

Juurikasvuni on tahallinen xDDDDD

Avatar

Juurikasvu on niin magee kuin vaan voi olla! Perfect 🙂

Avatar

Mun mielestä toi juurikasvu on just hyvä, kun hiuksissa muutenkin näkyy väri liukuvan vaaleammaksi-

Avatar

Mahtava idea tarjota lukijalle ”kuvaus” voisit järjeatää skaban ja voittaja pääsisi kuvaukseesi 😉

itsellä haaveissa syksllä 1-v kuvaus, muttei studiokuvaukseen rahkeita

Avatar

Wau, hienoja kuvia 🙂

Avatar

Tosi nättejä kuvia ja niin kaunis naapurin Oona. 🙂

Avatar

Ihania kuvia!

Avatar

Tosi kivoja kuvia, mutta noista vikoista kuvista pisti sellanen juttu silmään, että jos haluat saada vielö tasokkaamman näköisiä otoksia niin horisontin tulisi aina olla suorassa 🙂

Avatar

vau emilia, tosi upeita kuvia! 🙂 jakyllä on mallikin upea! 🙂

Avatar

Hyviä kuvia, mutta osansa on myös tässä tapauksessa mallissa joka on loistava! Niitä valokuvaajan ”ohjeiden noudattajia” on joka lähtöön.. Ja valitettavasti kaikki ei näin hyviä ole ja ennen kaikkea persoonallinen! Jos pituutesi riittää kokeile ihmeessä mallin töitä.

Avatar

Jos haluat palautetta kuvista, sanoisin että muuten kauniita kuvia, mutta tulee tönkkö vaikutelma, jos kuva alkaa jaloista ja loppuu päähän. Jättäisin enemmän siis taivastilaa yläpuolelle. Se myös pidentää kuvassa olijaa ja saa tämän näyttämään sirommalta 🙂

Eli ei samanverran ympäristöä ylä ja alapuolelle vaan enemmän taivasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä