London, baby, London

Nyt olisi luvassa taas juttua Lontoosta! Me lähdettiin tosiaan kahdeksi yöksi reissuun viettämään laatuaikaa mun synttäreiden kunniaksi ja oltiin matkassa ”ladataan akkuja ja ollaan vaan” -fiiliksellä. Sen mukaisesti en sitten halua postauksestakaan tehdä mitään erityisen tarkkaa esittelyä nähtävyyksistä ja must see -paikoista, koska se ei olisi meidän reissun luonteen mukaista. Halusin kuitenkin näyttää teille nyt satunnaisia kuvia ja kertoa, mikä meistä oli Lontoossa parasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oxford -streetillä shoppailu on kokemus ihan senkin puolesta, että se ihmisvilinä on koukuttavan kiehtovaa ja kaikenlaiset houkuttelevat liikkeet ovat jo melkein nähtävyys itsessään. Ei oikeastaan shoppailtu missään muualla kuin Oxford streetillä ja Kensington High Streetillä, vaikka olisi kyllä ensi kerralla kiva käydä muuallakin, nyt oli vain aikaa niin rajatusti.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuljettiin ne kaksi ja puoli päivää metrolla, koska se on vaan ehdottomasti kätevin. Metrolla kulkeminen on oikeasti aivan älyttömän helppoa, koska siitä kartasta näkee niin yksinkertaisesti kaikki asemat ja vaihtoreitit. Yleensä myös kaikkien nähtävyyksien kotisivuilla lukee, mikä asema on lähin. Kunhan muistatte vaan päästää ensin muut pois ja sitten vasta astua sisään niin homma hoituu. Kerran tai pari lähdettiin epähuomiossa väärään suuntaan, mutta sitten vaan jäädän pois seuraavalla sopivalla asemalla, josta pääsee oikealle linjalle. Topias oli ihan kauhuissaan metron käytöstä, mutta kun selitin, miten se toimii niin hänkin hokasi sen heti! Totuin onnekseni Munchenissa metron käyttöön, muuten saattaisi vähän jännittää ton ison reittikartan näkeminen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi mun lempparipaikoista istahtaa vaikka syömään eväitä tai vain levähtämään on ehdottomasti Trafalgar Square. Samalla voi piipahtaa National Galleryssa ihastelemassa upeita taideteoksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytettiin yksi ilta Dominion Theatressa We will rock you -musikaalia lumoutuneina katsoen. Tämä oli mun ehdoton suosikki jo 18 -vuotiaana kun kävin Lontoossa ja siitä asti olen haaveillut näkeväni tän shown uudestaan. Topias lähti musikaaliin mun mielikseni, mutta jo 20 sekunnin jälkeen herra suoristi selkänsä ja nauroi mukana ja taputti jopa kovemmin kuin minä. Nautittiin molemmat aivan äärettömästi ja tämä oli kummallekin matkan kohokohta. Ensi kerralla on pakko lähteä viikoksi ja ottaa vaikka pikkusisko mukaan lastenvahdiksi ja käydä katsomassa useampi esitys!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käveltiin paljon Thamesin vartta pitkin poikin nähtävyyksiä samalla kiertäen ja pysähdellen syömään ja juomaan. Pidettiin koko ajan rento tahti ja käytiin kaikkialla mihin ehdittiin, ottamatta stressiä siitä, että pitää nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Meidän kaksipäiväiseen reissuun mahtui paljon shoppailua, yksi taidemuseo, London Eye, monta nähtävyyttä, teatteri-ilta, yksi market, paljon hyvää ruokaa, vielä enemmän huonoa ruokaa ja järjettömästi paikalliseen kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja arkeen tutustumista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMitkä ovat teidän lempparijuttuja Lontoossa? Vinkkejä seuraavalle kerralle? Tai oletteko aina haaveilleet jostain Lontoon nähtävyydestä?

// Our trip to London was amazing. We did an awful lot of shopping and some sightseeing, but mostly we just wandered around spending time together and reloading our mental batteries. We absolutely loved the musical We will rock you at Dominion theatre and the whole vacation was just great. Although the food in London wasn’t really our cup of tea.

 

 

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Kiitos vastauksestasi 🙂 Selvisi tämäkin juttu!

Avatar

Lontoo on mun ISO rakkaus!! Olin siellä puoli vuotta vaihdossa ja edelleen käyn niin usein kun pääsen. Yksi maailman ihanimmista kaupungeista (Helsingin jälkeen! ;)) Mun vinkkejä on British Museum, Tate Modern, kävely Leicester Squarelta Covent Gardeniin ja Covent Gardenin Market place, Sunday Market Itä-Lontoossa sunnuntaisin, Hyde parkissa kävely, Harrods ja sen ympäristöön tutustuminen ja Hamstead Heath. Ah mikä kaupunki ja ihania ihmisiä! <3

Avatar

Moi!
Satunnaisena blogisi lukijana haluaisin antaa pienen kehitysehdotuksen. Olen kommentoinut useaan kertaan, kysyen jotain postaukseen liittyvää, enkä ole saanut vastausta. Joskus jopa usean uuden postauksen jälkeen olen käynyt katsomassa, mutta vastauksia ei kuulu. Se harmittaa. Ilkeästi kommentoiville näpäytät saman tien samalla mitalla takaisin (eli todistettavasti seuraat kommentteja), mutta kivoja kommentteja lähettelevät jäävät huomiotta. Harvoin tekee mieli kommentoida, kun ei siihen sitten vastata. Toivottavasti otit tämän rakentavana kritiikkinä etkä haukkuna 🙂
Ja kyllä, aion vielä katsoa, josko tähän kommenttiin tulisi vastaus.
Mukavaa alkavaa syksyä!

Emilia Huttunen

Heippa! 🙂 oon vastannut tähän kysymykseen useaan otteeseen, oon tosi pahoillani siitä, etten oo pystynyt Kaksplussalla vastaamaan kommentteihin, se johtui teknisistä ongelmista, vastaaminen oli tuhottoman vaikeaa ja hidasta, mutta onneksi täällä mamalifella homma toimii ja olen pystynyt vastaamaan taas vanhaan tapaan 🙂 tosin nyt turkissa pääsen nettiin niin harvoin, että vastaaminen joutuu odottamaan paluuseen, tässä nyt vastailen alkuruoan ja pääruoan välissä 😉 ja tosta ilkeistä kommenteista; oon yrittänyt vastata niihin aina nopeasti, koska oon saanut huomaamatta että vastaamatta jättäminen luo aika kommenttiboksiin kauhean sodan kun lukijat alkavat puolustaa minua, mutta jos vastaan heti itse niin kommenttiboksi pysyy rauhallisempaan ja kaikille mieluisena 🙂 olen todella pahoillani, että olt jäänyt ilman vastausta, onneksi nyt tosiaan vastaaminen taas onnistuu sujuvasti, eikä tätä ongelmaa pitäisi enää tulla 🙂

Avatar

Lontoo on ehdottomasti lempikaupunkini ja siellä ennen kaikkea Camden.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä