Helppoa ja nopeaa laihdutusruokaa

Kesän aikana täällä ei olekaan näkynyt ruokajuttuja, joten tässä on syksyn alkajaisiksi taas yksi superhelppo resepti, jota olen tämän laihdutuksen aikana syönyt paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Broilerin fileepihvejä
Ruokakermaa
Punasipuli
Babyporkkanoita tai tavallisia porkkanoita
Voita
Siirappia
Soijakastiketta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita fileet uunivuokaan ja pilko niiden päälle punasipuli. Kaada vuokaan ruokakerma. Laita toiseen uunivuokaan porkkanat ja kaada niiden päälle juoksevaa voita, sekä vähän soijaa ja siirappia. Laita kummatkin vuoat uuniin ja anna kypsyä noin 45-50 minuuttia. Sekoita välillä porkkanoita, jotta ne maustuvat kunnolla.

Superhelppoa ja nopeaa, eikö!

Kommentit

38 kommenttia
Avatar

Mun on pitänyt kokeilla tätä tosi pitkän aikaa jo, mutta nyt vasta sain tehtyä. Ja NAM!! Super hyvää ja sairaan helppoa. Porkkanoiden sijaan mulla tosin oli ruusukaaleja, eikä siirappia ei ollut, niin se jäi laittamatta. Tälläsiä reseptejä lisää, kiitos :))

Ja nyt kun kerran kommentoin (harvoin sitä teen), niin mainitsenpa samalla, että sulla on kyllä ihan huippu blogi 🙂 keep going girl!!

Avatar

Helppoa, nopeaa ja varmasti maistuvaa 🙂 mutta kermaa…? :0

Emilia Huttunen

Niin? 😀 ruokakermaa?

Avatar

Tuo ei todellakaan ole terveellistä!

Avatar

Ei mitään älyttömän terveellistä laihdutusruokaa, mutta ymmärrän pointin 🙂

Avatar

Erikoista että laihdutusruoassa on voita, kermaa ja siirappia, mutta varmasti maukasta :p

Avatar

Ohhoh vahingossa kaksi kommenttia :DD en oikein ymmärrä miksi tässä näin kävi 😀

Avatar

Oisko mahollista että tekisit postauksen sun suhtautumisesta kaikkiin proteiinipirtelöihin ja-patukoihin ja sen sellasiin? Tai että onko ylipäätään tullut käytettyä niitä ja oletko kokenut hyödyllisiksi? 🙂

Avatar

Ainoat terveelliset tossa taitaa olla porkkana ja sipuli..

Avatar

Kana on kyllä terveellistä. Ja miks laihduttamisen aikana pitäis syödä minimikaloreilla? Tää on tavallista kotiruokaa. Jos alat laihduttaa pupun ruualla niin saat myös syödä sitä lopun elämääs, ellet halua niitä kiloja takasin.

Avatar

Näin juuri.

Avatar

Onks aina pakko hakee aina kaikesta Se Negatiivinen!?? Voi kyllä lihottaa liikaa käytettynä, mutta sopivissa määrin se on hyväksi keholle, ja mitä vikaa ruokakermassa? Esim, 7% rasvaa, onko liikaa? Laskekaa kalorit ja itkekää, kun syötte itse enemmän!

Avatar

Näyttää ja kuulostaa niin hyvälle! Pakko kokeilla 🙂

Avatar

Tai sitten pointti on just se, että kun syö tällasta maistuvaa kunnon ruokaa niin ei tee myöhemmin enää mieli vetää epäterveellistä (niiku irtsareita, suklaata, sipsejä yms).

Avatar

Millä perusteella tämä on laihdutusruokaa? Ruokakermahan voi olla vähärasvaista, mutta jos syöt tätä PALJON, niin voita ja siirappia? Tulee kai sitä sokeria muutenkin paljon, esim. piilosokerit.

Avatar

Oi tätä pitää kokeilla!

^VHH-ruokaa se on, ei niitä rasvoja tarvi poistaa vaikka aikomuksena onkin laihdutus. siirappiakaan tuskin tulee mitään desejä ja toisaalta voihan sen jättää pois jos tuntuu siltä 🙂

Avatar

Mun mielestä täällä on ollut aika pitkälle ihan rakentavaa kritiikkiä tuosta laihdutusruoka termistä, jota en ehkä itsekään olisi tässä yhteydessä käyttänyt. Ja sitten puolustajat hyökkäävät kimppuun kuin yleiset syyttäjät. Relatkaa nyt tekin vähän! Ja Vhh ruokavalioon ei kyllä oikeasti kuulu porkkana, koska porkkana on runsaasti hiilihydraatteja sisältävä kasvis. Tämä voi olla tosiaan toimiva ratkaisu Emilialle ja parempi porkkana kuin pasta tai peruna. Rauhaa!

Avatar

Ja jep! Huomasinkin jo että joissakin vhh dieeteissä porkkana on sallittu, joten anteeksi. Älkää hyökätkö kimppuun 😉 Ystäväni noudatti sellaista jossa edes porkkanaa ei saanut syödä. Ja uudempaan postaukseesi liittyen haluan vielä sanoa että vaikka mä nyt kritisoinkin laihdutusruokatermiä en silti itse laihduta ja mun suhtautuminen ruokaan on Nam! Enkä minä tai varmaan kaikki muutkaan kritisoi sun ruokaa vaan tuota otsikkoa. Syö ja laihdu ihan rauhassa niinkuin hyvältä tuntuu, mutta älä ota kaikkea kritiikkiä niin kovin kärkkäästi vastaan. Oon pitkäaikainen lukijasi ja tykkään sun blogista. Joskus kuitenkin häiritsee miten täällä kommenttikentässä välillä lytätään ne jotka kritisoivat vaikka se tehtäisiin ilman sarvia ja hampaita.. :/

Avatar

Siis voi herranenaika taas! Mun mielestä toi kuulostaa hyvälle, tasapainoselle ja terveelliselle aterialle. Onko terveellisyydestä tullut nykyään mautonta, rasvatonta, sokeritonta ja hiilihydraatitonta. Aika kauan saa sellasta etsiä mikä täyttää noi vaatimukset muttei ole vettä. Kaikki jotka laihduttavat/kuntoilevat/haluavat syödä hyvin eivät katso kermapurkkia ja mieti kuinka monta kilometriä pitää juosta jos tuota haluaa syödä, koska se ei ole TERVETTÄ. Tämä ruoka on Emilian ja varmasti monen muunkin mielestä terveellistä ja varmasti maukasta.

Avatar

Huokaus. Ateria, joka pitää sisällään proteiinia ja riittävästi rasvaa, pitää nälkää loitolla ihan huomattavasti paremmin kuin rasvaton vaihtoehto. Puhumattakaan tyhjistä hiilihydraateista. Laihduttaessa idea on syödä kunnollista ruokaa niin, ettei ruoka-aikojen välissä tule syötyä turhia välipaloja. Juuri tämäntyyppisillä aterioilla laihtuminen on huomattavasti helpompaa (ja todennäköisempää) kuin liian kevyillä.

Avatar

Omg mun bodycampin ohjelmassa sai käyttää 100g kermaa/annos!! Kauhee ku mua on huijattu että se ois laihis ruokaa! Ja siis kerma sai olla vaikka esim valio crea(?) Maustettu kerma :)))

Avatar

Mitä ihmettä…vieläkö ihmiset elää jossain tyydyttyneet rasvat on epäterveellisiä -uskossa. Mutta tämä ruokahan vaikuttaa hyvältä! Vähän mietin vaan tota soijakastiketta, kun siitä on kanssa puhuttu, ettei se ois terveellistä.

Avatar

Me käytetään siirapin sijasta hunajaa vastaavaan, suosittelen 🙂

Avatar

No huh huh. Varmaan se kerma kenenkään elämää kaataa 😀 Ja voita pitää syödä! Niinku mummo on aina sanonu että ”näkö lähtöö jos ei voita syö” 😀

Avatar

Vanha kansa on oikeassa (kuten useimmiten :-)), voissa on A-vitamiinia, jonka puute voi aiheuttaa ongelmia näkökyvyssä.

Avatar

Nam ja terveellistä, itse lisäisin vielä esim tummaa riisiä ja se olisi Terveellistä 🙂 rasvat ja proteiini on tärkeimmät.

Avatar

Olisit suosiolla jättäny tuon ”laihdutusruokaa” termin pois. Faktahan on se, että kermalla, siirapilla ja voilla tehty ruoka on hyvin kaukana laihdutusruuasta. Tuo on normaalia, perus arkiruokaa.. Termit haltuun. Jos tuo on laohdutusruokaa, ni mitä on sun normiruoka? Läskisoosia friteeratuilla voipalleroilla? 😀

Avatar

Varmaan pointti oli että se laihdutusruoka täytyy olla ihan normaalia ruokaa? Olen pahoillani jos sun käsityksen mukaan pitäis syödä vain mautonta ja rasvatonta pupunruokaa jatkuvasti jos haluaa laihtua. Kyllä taitaa tää emilian ruokavalio silti toimia kun jokainen on varmaan nähnyt ne tulokset eli voi kyllä hyvillä mielin sanoa laihariruuaksi 🙂

Avatar

Kokeileppa joskus porkkanoiden kanssa myös currya, ite teen niin että kuullotan ne voissa, currya päälle ja hunajaa tai siirappia sekaan. Täydellistä <3

Avatar

Huh huh, ihmiset kyllä jaksaa kiihtyä nollasta sataan oli siihen syytä eli ei. Ketä kiinnostaa laihdutusruoka-pellet teidän mielipiteenne kermoista ja voista, puputtakaa mauttomia pöperöitänne ja muuttukaa sitruunaberbereiksi, jos se tekee teidät onnellisiksi, mutta pysykää hiljaa julkisilla paikoilla, sillä TE viette kaiken ilon muiden elämästä.

Avatar

Oikein herkullisen kuuloinen ruoka, juuri tällaisia terveellisiä reseptejä kaipaankin, kiitos tästä! Laitatko fileet raakana uuniin vai ruskistatko ensin? Itse esim. broilerkiusausta tehdessä ruskistan broiskut ensin. Itse en ole punasipulin ystävä, mutta sen voinee korvata tavallisella sipulilla? Mitä soija tuohon ruokaan tekee, voiskohan senkin korvata jollain? En ole oikein päässyt soijan makuun…

Kiitos, jos ehdit vastata! 🙂

Avatar

Vedetään nyt Emilia esimerkiksi, hän käy salilla jo siihen tarvitaan kunnon ruokaa että tuloksia näkyy? Ei se lihas kasva pelkällä sellerillä ja pähkinöillä. Toiseksi Se on (suurinpiirtein) ihan sama mitä kotiruokaa syöt kunhan vaan sitten
kuluttaa syötyjä kaloreita.. jotkut täällä on näköjään tehnyt sen virheen että syö kotiruokaa ja jää sohvalle makaamaan
eikä liiku ollenkaan niin nyt he täällä purkavat kiukkuaan heidän epäonnistuneesta laihdutus yrityksistään ruuan suhteen.. surullista jotten sanois 🙁 onneksi Emilia olet fiksu ja tiedät faktoja toisinkun jotkut täällä..

Avatar

Apua näitä kommentteja! 😀 Tuskimpa sitä voita paketti kaupalla sinne ruokaan laitetaan jos sitä sinne sipaistaan, sama siirapin kans. 😀 Kanassa on protskua vaikka kuinka paljon ja kermojakin on vähärasvaisia!!! 😉 Jokseenkin nauratti myös toi kun joku sai porkkanatkin kuulostamaan epäterveellisiltä, eriasia jos emilia ois jollain fitnesstappo dietillä, siihen ei varmaan porkkanat sovi eikä paljon mikää muukaan!! 😀

Hyvältä kuulstaa täytyypi kokeilla, ja tota sun kuvaa ei voi kun ihailla!!! Ihan huikeeta!!!! 🙂 Ite oon koko elämäni urheillut, yli puolet elämästä kilpaillut kovalla tasolla. Nyt aika ei riitä enää kilpailuun töiden takia mutta urheilen silti päivittäin ja paljon.
Painoa tuli parikiloa lisää sen jälkeen kun kilpailu loppui ja kaikki menee aina suoraan mahaan. Vaikka liikun todella paljon niin silti tuntuu että en saa keskivartaloani hyvään kuntoon ja niitä kiloja pois. Oon niin kyllääntynyt tähän ongelmaan. :/

Avatar

Täytyy itsekin kommentoida tätä, olen treenannut 1,5 vuotta pt:n ja fitness-valmentajan kanssa, joten väitän tietäväni jotain ruoista. Olet oikeassa, että terveellä järjellä pääsee pitkälle, ja tämä ruokasi vaikuttaa normaalille kotisafkalle. Kuitenkin totuus on, että oikea voi ei ole sitä hyvää rasvaa. Öljyt sen sijaan ovat. Myöskään siirappi ei ole parhaimmasta päästä dieettiruoassa. Myöskään kermaa en itse ainakaan ole saanut käyttää saamissani ruokavalioissa. Aterialla täytyy olla hyvässä suhteessa proteiinia, hyviä hiilareita, kasviksia ja hyvää rasvaa.

Avatar

Kaikki rasva on hyvää rasvaa. Elimistö tarvitsee myös tyydyttynyttä rasvaa, joten äläpä vähättele voita.

Avatar

Ei se vaan niin ole, toki se voi sinulle olla myös hyvää, totuus on, että kovat rasvat ovat huonoja, nostattavat kolesterolia ja voi altistaa sydän – ja verisuonitaudeille. Tämä on fakta. Pehmeässä rasvassa ei ole tätä riskiä.

Avatar

voi apua näitä nipoja. jos toinen haluaa julkaista omia lemppariruokiaan niin onko ihan pakko olla heti neuvomassa kuinka huonoa ruokaa tämäkin taas kerran on. mun mielestä ihminen syö ihan juur niiku ite tykkää. tollaset kommentit kertoo teidän huonosta omastatunnosta ja siitä ettei taida olla järkevää tekemistä ku tarvii vaan valittaa toisen syömisestä. eiks se oo pääasia että ruoka on kotimaista ja maistuu hyvälle, tietty terveellistä mut tervettä ei tosiaan oo se että lasketaan aina kalorit ja kaikki.

Avatar

Nams ;), nams….tää on just sellanen ohje mitä kaipaan, helppoa ja nopeeta….ja kermaa, voita kaikkea hyväää…olin osaksi karppaaja reilu 3v sitten ja sain painoa alas hyvin vaikka käytin kermaa ja voita lurps…tänään kaupasta hakeen:D

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä