Täydellinen huivi – panosta vai pihistä?

Tunnetusti en ole mikään suuren budjetin shoppailija vaan pyrin aina hankkimaan ostokseni edullisesti. Nyt siis talveksi ihania huiveja etsiessi jäin miettimään, että jatkanko edelleen samalla edullisella linjalla, vai kannattaako oikeasti jostain merkistä maksaa enemmän? Esimerkiksi viime talvena Kappahlilta ostamani huivi on mielestäni edelleen oikein hyvässä kunnossa ja pidän siitä suuresti. Tahdon kaulaani lämmittämään ihania, ryhdikkäitä, yksinkertaisia huiveja, jotka pysyvät kauniina ja uudenveroisena ja tuntuvat laadukkaalta. Nyt kysynkin teiltä; jos huiviin tahtoo panostaa enemmän, mikä merkki olisi hyvä? Vai onko se ihan turhaa ja budjettivalinnat ovat yhtä laadukkaita? Jäänkö paitsi jostain kun en ole edes tarkistellut 20 euroa enempää maksavaa valikoimaa?

703082_F_02Kappahl, Gina Tricot, Cubus, Lindex

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Seppälästäkin löytyy tollasia huiveja, hintaa tais olla joku 13e! 🙂 Mä oon ainakin tykännyt siitä tosi paljon!

Avatar

Mulla on toi gina tricotin huivi, se on ainaki ollu mun mielest hyvä. Ihanan pehmeeki <3

Avatar

Joo multa löytyy kans toi gina tricotin huivi ja on aivan ihana ja pysynyt hyvässä kunnossa pitkänkin käytön jälkeen <3

Avatar

Kysymys on haluatko monen vuoden huivin vai tykkätkö uusia huivivarastoja vuosittain? Mulla on gantin villahuiveja, jotka ei nyppyyny, ei vanhene, ei rypisty tai painu kasaan. Huivit maksaa joo 50-100€ mutta kestää aikaa. Vanhin huivini on 8 vuotta ollut ahkerassa käytössä ja vielä kuin uusi. Toisaalta niitä huiveja ei sitten pois heitetä eikä joka vuosi osteta uutta. Se on niin kiinni siitä mitä haluaa. Ginasta saa kivoja, halpoja ja niitä voi uusia useemmin 😉

Avatar

Cubuksen huivit on mun mielestä parhaita! Ihanan isoja, lämmittäviä ja kaiken lisäks ne asettuu tosi helposti ja nätisti 🙂 Ostin ite just viimeviikolla sellasen, love it♡

Avatar

Kannattaa jatkaa vaan tota halppislinjaa! Itselläkin ollut nuita halppishuiveja talvesta toiseen eikä kyllä ole tarvinut pettyä 🙂 Ajaa asian kyllä vallan mainiosti! Itsekin tässä kalastelen taas tulevaksi talveksi jotai ihanaa viininpunaista paksua huivia!

Avatar

Kannattaa merkin sijasta kiinnittää huomiota materiaaleihin! Ne kertovat kuinka kauan kestää. Jos aidon villahuivin onnistut jostain löytämään ja huolehdit siitä hyvin, se palvelee ja lämmittää kaulalla monta vuotta. Myös merinovilla ja puuvilla ovat hyviä vaihtoehtoja. Kannattaa välttää ’muoveja’ eli akryylia sun muita 🙂 säästää pitkässä juoksussa paljon kun hankkii kerralla laadukkaan tuotteen!

Avatar

En sanoisi että mikään noista huiveista on NIIIN ”panosta”. Kaikki noi on hyviä varmasti, ja itselläkin löytyy varmasti jokaisesta kaupasta ainakin yksi huivi ja ne riittää mulle tosi hyvin. Mulla on kaksi isoa huivia, toinen H&M ja toinen Lindex ja ne on moonta vuotta vanhoja, mutta silti lemppareita, koska ovat niin lämpöisiä. Jos oikeasti haluaa panostaa, niin sitten pitää hommaa joku Kasmirvillainen huivi joka maksaa maltaita. En usko, että noissa noi muutaman eurot näkyy laadussa juur mitenkään 🙂

Emilia Huttunen

Siis nämä on nimenomaan niitä pihistä -huiveja 😀

Avatar

Mulla on tuo cubuksen huivi nyt kolmatta talvea suunnilleen jokapäiväisessä käytössä, ja se on edelleen pehmoinen ja ihan uuden näköinen. Tänä syksynä ostin bikbokista saman mallisen huivin, eri värisenä toki ja se on tuntunut myös laadukkaalta hintaisekseen. 🙂

Tuskin noissa missään on suurta eroa toisiinsa. Varmaan lähinnä kokoeroja on jos niitäkään.

Avatar

Jos haluat tosissasi panostaa, Marja Kurki -nimisen brändin takaa löytyy laadukkaita villahuiveja/shaaleja, suomalaista suunnittelua. Oon nähnyt jonkun verran tätä huivia blogeissa, niin muuntuu hyvin koko asun päälle heitettäväksi lisälämmikkeeksi ponchon/shaalin muodossa, mutta menee ihan kaulahuivinakin. Matsku 100 prosenttista villaa, että pitäisi kyllä pahimmankin vilukissan tareta tuon huivin kanssa. 🙂 Itse olen ko. huivia tilaamassa ja vaikka satasen hinta kauhistuttaa, mulla ainakin tulee käyttöä tuollaiselle muutakin kuin perus ulkotakin päälle heitettävänä kaulanlämmikkeenä, nimenomaan hartiahuivina yms. että maksanee itsensä takaisin. Enää pitäisi vaan väri osata päättää…

Avatar

Mulla on noita Ginan huiveja tällä hetkellä 3kpl ja lisää haluaisin! Ihan paras huivi mitä on ollu 🙂 Lämmin, muttei liian kuuma, ei kutita, asettuu kivasti ja kivan pituinen/paksuinen.

Avatar

Valitessasi huivi kannattaa hintalapun lisäksi kurkistaa pesulappuun. Hinta ja laatu eivät aina kulje käsi kädessä. Laadukkaampaa saa myös edullisemmin. Mikäli huivi on 100% villaa, puuvillaa tai muuta luonnonmateriaali on se todennäköisesti laadukas (ja lisäksi lämmittää). Keinokuidut kuten polyesteri eivät pysy hyvännäköisenä pitkään eikä lämmitä kuin ehkä mieltä.

Tätä kannattaa seurata erityisesti talvitakkien kohdalla!

Avatar

Itse olen alkanut viime vuosien aikana ostamaan hintavampia, mutta usein myös laadukaampia, vaatteita ja asusteita itselleni. Sen myötä olen huomannut, että nämä kalliimmat tuotteet säilyvät lähes uudenveroisina jatkuvasta käytöstä huolimatta. Silti edelleen saatan ostaa myös näitä edullisempia huiveja, mutta huomaan käyttäväni niitä kuitenkin vähemmän, minkä takia ne usein päätyvätkin ensimmäisten joukossa kavereiden käyttöön tai kirppikselle. Suosittelen siis, että ainakin kerran panostat huivin ostoon – luulen, että et tule katumaan! 😀 Itse suosin monia eri merkkejä, mutta hyväksi olen havainnut mm. Burberryn, Filippa K:n, Gantin sekä Tommy Hilfigerin huivit (toki materiaaleissa on eroja, niiden kanssa kannattaa olla tarkkana).

Avatar

Itse voisin mielelläni tänä talvena satsata mustaan laatuhuiviin. Kerroitkin jo monta hyvää merkkiä, mutta mitä materiaalia huivisi ovat ja onko jokin huiveista osoittautunut muita paremmaksi? Laatunsa, mallinsa tai muun puolesta siis. Oisi mukavaa, jos vastaisit tähän. ♡

Avatar

Molempi parempi! Itse olen panostanut pariin huiviin, sellaisiin ajattomiin mitä tiedän käyttäväni vuosia. Vaihtelua voin hakea hieman edullisemmilla. Eron kyllä huomaa, edullisempi nyplääntyy helpommin ja menettää muotoaan. Lopuksi täytyy kyllä kehua halppiversioista Cubuksen muhkeaa huivia, siinä laatu menee kyllä hintasuhteen edelle!

Avatar

Noi Cubuksen huivit on kehuttuja, bongasin tämän vuoden malleista ruudulliset ja meinaan sellaisen hommata 🙂

Panosta-puolelle suosittelisin Acnen huiveja!

Avatar

Mulla ei ikinä oo ollu yli 20e huiveja ja aivan tyytyväinen oon ollu… Koira, joka tykkää kuljetella mun huiveja ympäri taloa suussaan, teki päätöksen puolestani; pihistelen, jotta ei harmita jos joskus tulee reikä. Myös epäsäännöllisen säännöllinen tupakointi aiheuttaa inhottavaa hajua ja reikiä huiveihin, joten ei tee pahaa heittää 10 euron huivia pois.
Tykkään myös että jokatilanteeseen on huivi (olen huivifriikki) joten en raskisi maksaa niistä yhtään enempää. 🙂
Ps. Jännää, kommentoin ekaa kertaa blogiisi vaikka lukijana olen ollut jo vuosia, heh!

Avatar

Mä pähkäilin samaa asiaa vaikka kuinka kauan. En tahtonut ostaa 100% akryyliä olevaa kaulaliinaa. Kuitenkin mä sain niin paljon vakuutteluja ja luin muiden blogeista Cubuksen huiveista, että loppuenlopuksi päädyin kuitenkin edulliseen yksilöön. Saanhan mä sillä 100€ hinnalla, viisi eriväristä. Harmaan kotiutin Cubuksesta ja pari väriä sieltä on vielä saatava. Monilla on kuulemma huivit pysyneet hyvinä, vaikka ovat ostaneetkin jo viimevuonna. 🙂

Avatar

Tulipahan mieleen kysyä, että miksi nykyään lähes kaikilla on kaulassa (omasta mielestäni) tylsä valkoinen, harmaa, beige tai musta huivi? Onhan se siisti joo ja käytännöllinen, mutta piristystä muotiin toisivat värikkäät ja kuvioidut huivit! 🙂 en siis arvostele ketään, ihmetyttää vaan että miksi näin 😀

Avatar

Marimekon villahuivi kaulassa ja pipo päässä syksyn,talven ja kevään kuljen. Yksivärinen musta marimekon huivi; 100% villaa. Toinen vakkari huivi on marimekon tuubihuivi; merino villaa, viskoosia, polyamidia ja kashmir villaa. Ihania ,lämmittäviä ja pitkäikäisiä huiveja 🙂 Ostin syksyn uutuuksista lindexin huivin;100% akryyliä. Hyvän näköinen, mutta laatu eron huomaa kyllä käytössä.

Panosta materiaaleihin! 🙂

Avatar

Mä vannon villahuivien nimeen, eivätkä ne välttämättä edes maksa ihan maltaita. Oon stokkalta ostanut globalin villahuivin muistaakseni jollai 30 eurolla? Bennetonilta saa myös kohtuuhintaan ihan villatuotteita. Villa lämmittää paremmin, kestää pidempään hyvänä eikä hiosta. Mä vihaan heittää vaatteita pois kun se tuntuu niin luonnonvarojen tuhlaamiselta. Mun tyyli sit muotoutuukim kokoajan ”tylsemmäksi” kun ostan vähän, mutta helposti yhdisteltäviä ja laadukkaita vaatteita. Mutta toisaalta, vanhoja kuvia kun katson niin aika paljon tyylikkäämmältä nyt näytän 🙂

Avatar

Mun lempparihuivi on nyt kukkahuivi H&M:ltä, ei ollut kuin 7e ja on ihana, kestää varmasti piiiitkän aikaa, ku ei ole hapsuja tai muuta rispaantuvaa. Huiveja ei tarvi pestä usein, halvempikin huivi kestää pitkän aikaa, vuosia. Hyviä merkkejä mm. Lindex, H&M, Gina tricot, Pieces, Veromoda, Aleksi13..

Katoin just Zalando.fi, sieltä asusteista huivit, ja järjestin alin hinta eka, niin tuli aika monta kivaa merkkiä mitä ei oo näkyny ennen, ja hinnat lähtee 8€ ylöspäin 🙂 Ja siellä on ilmainen toimitus.
Toivottavasti löydät kivan huivin! 🙂

Avatar

Ainiin, Stockan hulluilla päivillä on monesti ollut halvalla kivoja huiveja, jos käyt siellä kannattaa katsoa löytyiskö 🙂

Avatar

nooh, oonkohan ihan ainoo ihminen tässä maailmassa sit joka ei millään raaski ees sitä kahtakymppii laittaa isoon huiviin? siis mun mielestä 20€ on iso raha pelkästä huivista! toki joo joo kyllä lämmittää ja on hieno ja ymsyms mut ei vaan opiskelijana irtoo sellasta summaa 😀

Avatar

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan BeckSöndergaardin villasilkkisekoitehuiveja. Ne ovat ihanan isoja, niistä saa itselle lämmittävän shaalin tarvittaessa ja joskus olen taitellut jopa lapselle hätävarapeiton ko. huivista. 🙂 Huivit toki ovat hinnakkaita (noin 70 eur), mutta materiaali on myös tosi hyvä: lämmittää kylmällä ja viilentää kesällä. Ja vinkkinä että näitä on nyt tulossa Hulluille Päiville tarjoukseen, hinta taisi olla 40 eur luokkaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä