Vihdoin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä ollaan podettu nyt kolmisen viikkoa milloin minkälaista tautia. Kuumeetonta flunssaa, kuumetta, hirveää yskää ja kaikenlaisia variaatioita näiltä väleiltä. Lisäksi Topias on edelleen saikulla sormensa takia, kun ei sillä pystynytkään tekemään töissä mitään. Juuri kun pääsin iloitsemasta, että ehkä tämä kolmen viikon tauti vihdoin helpottaa kun mun ei enää tarvitse niistää koko ajan ja yskäkin alkaa kadota, niin tottakai Topias vajosi taas vuorostaan flunssan syvyyksiin. Lapset ovat selvinneet ilman mitään kuumeita, mutta nuhaa ja yskää on senkin edestä. Kipein olen onneksi ollut minä, eikä lapset. Koko perhe alkaa mennä seiniä pitkin kun ei viitsi kauheasti mennä mihinkään kun joka kerta kun luullaan, että helpottaa, taudit iskee takaisin. Ava on nyt palannut pitkästä aikaa päiväkotiin, koska hänellä on enää tämä jälkiyskä ja vähän vuotava nenä. Tämä on niin raivostuttavaa! Kaikki osanottoni teille, jotka useamminkin kärsitte näistä monen viikon flunssakierteistä.

Sen lisäksi, että tämä jatkuva flunssa on vienyt voimat, ollaan oltu todella kiireisiä viime aikoina, tai ainakin mä olen ollut. Viime viikonloppu meni Avan bestiksen synttäreille leipoessa ja edellisviikonloppu Avan synttäreiden järjestelyissä. Ensi viikonloppuna onkin se Indiedaysin gaala. Jotenkin musta tuntuu, että elän vain tapahtumasta tapahtumaan, enkä saa siinä välissä tehtyä mitään. Työt junnaa paikoillaan ja to do -lista on loputon. Vaikka on kivaa, että Topias on ollut kotona ja lapset nauttii kun saa viettää enemmän aikaa isänkin kanssa niin mun rytmit tämä on sotkenut ihan kokonaan. En saa yhtään mitään aikaiseksi, kun Topias on koko ajan vieressä ja kaikki rutiinit ovat kadonneet! Ehkä vähän kamalasti sanottu 😀 Mutta oon niin tottunut niihin omiin aikatauluihin, että tämä on kyllä sotkenut kaiken. Kohta se on ollut jo kuukauden kotona ja poden huonoa omatuntoa siitä, että samalla kun käy toista sääliksi niin toivon, että se pian olisi jo töissä taas.

Tällaista siis tänne. On kyllä hassua olla kotona koko perheen voimin. Onko kellään muulla käynyt niin, että isityyppi on joutunut pidemmälle saikulle tms? Kuulostaako nämä tunteet tutuilta?

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

Äinahan se on mahtavaa, kun myös mies on kotona, MUTTA kyllä sitä normaalia ”yksinäistä” arkea kaipaa silti ja on toisen kotona olon jälkeen siihen on kuitenkin ihana palata! Nimimerkillä kohta 3 viikkoa isäkuukautta takana..

Avatar

Meillä menee rytmi sekaisin jo vkonloppuisin kun mies on kotona. Se on sellaista löhöilyä ja mies vaan sohvalla makoilee niin ei siinä ite jaksa olla energinen. Monesti oon sanonut miehelle että en jaksais jos se olis työtön ja aina kotona 😀

Avatar

Mä taas kuulun niihin tyyppeihin jotka ei saa yksin kotona mitään aikaseksi. 🙂 Kotimutsina pitkin päivää laahustin pitkin taloa ja tein juttuja sieltä täältä ettei olisi kaaosta. Tai tein 3h ihan täysiä KAIKKI työt ja loput ajasta tein mitä sattuu tai en mitään. Mutta kun olemme yhdessä kotona niin voi vaaramo sitä touhun määrää, ehkäpä siinä molemmat haluaa ”näyttää” reippaalta toiselle 😉 Mutta yhdessä sitten laiskotellaankin. Niin tosiaan me levähdetäänki yhdessä. Meidän suhde onkin varmasti monesta niin outo – me ollaan töissäkin yhdessä 😀 On pelottavaakin kun on niin osa toista. Meille tämä sopii. Tosin iltaisin meillä on omia menoja ja otetaan näin sitten sitä ”ei yhteistä aikaa” . Että jotain rajaa kuitenkin. Noo meni vähä asian laidasta, mutta paranemisia teille – meille taudit saapuu lähes poikkeusetta tammikuussa joulun jälkeen.

Avatar

Joo on käynyt useammankin kerran tää 4v kotona olon aikana vauva 1kk vanha ja isi mursi jalkansa ”varpajais kaljalla” 😀 noh 3kk oltiin kotona kaikki ennen kuin sai lukuisten kipsien vaihtojen ja jalan leikkauksen ja pilttien laiton jälkeen jalkansa kuntoon et pääs töihin kuntouttamaan sitä!! Sit tuli lomautusta yms. Eli kotona ollaan oltu pitkiäkin aikoja ja välilä kyl kun alkaa nyppimään ni kyl silloin käyny mieles et kun vain pääsis mies takas töihin 😀 vaik yleensä viihdytään hyvin yhdessä ja sovussa keskenämme pitkätkin ajat 😀

Avatar

Toi on niin tota kun on tottunu tekee omat rutiinit niin kun se yhtäkkiä menee sekasin niin ärsyttää. Meillä ei oo lapsia poikaystävän kanssa.. mutta kyllä muakin ärsyttää kun mun rutiinit aamulla menee pieleen jos esim. Poikaystävä on kipeenä tai menee myöhemmin töihin kun minä. Oon tottunu että työvuorot menee niin että molemmat viettää omat aamunsa..mut auta armias jos poikaystävä nousee samaan aikaan. Saatan murahtaa huomenta ja mennä eri huoneeseen meikkaamaan ja valmistautumaan. Haha 😀 tekee mieli vaan sanoo toiselle että mee pois 😀

Avatar

Kuullostaa niin tutulta! Luulen myös, että johtuu tottumuksesta omiin rutiineihin. Meillä oli niin, että mies oli pidemmän aikaa työttömänä (esikoisen syntymästä 8,5kk siis isi kotona), ja täytyy myöntää etten voisi olla iloisempi, kun mies viimein pääsi töihin 😀
Toisaalta sillon osaa arvostaa yhteistä aikaa erilailla kun näkee toista harvemmin! 🙂

Ps, toivottavasti flunssa kierre katkeaa!

Avatar

Kiva kuulla että ”mies rikkoo hyvät rutiinit” ei ookkaa nii epänormaalia 🙂 Meilläkin jo viikonloput menee sekaisin, niinkuin edelläkin sanottiin. Paljon paremmin saan aikaiseksi yksin taaperon kanssa, lapsen silti jäämättä huomiotta. Tuo tykkää kun saa osallistua askareisiin. Mies sen sijaan keskittyy leikkimiseen, päinvastoin hän ei voi edes ruokaa laittaa kuin yksin. No saapa lapsi omanlaisensa huomiot kummaltakin: vain leikkiä tai yhdessä tekemistä (pyykit,imurointi,leipominen..).

Kivaa muuteen tuollainen erilainen kuva, mihin viimeaikoina on totuttu 🙂 Mukavaa halailua kotisoffalla 🙂

Avatar

Toi kuva on ehkä maailman suloisin 🙂 asiasta kukkaruukkuun, onko sulla nyt muuten oma väri hiuksissa? Näyttää nimittäin tosi hyvältä 🙂

Avatar

Lapsettomana mun on vaikea ottaa kantaa kysymykseen, mutta mun oli ihan pakko tulla kommentoimaan miten ihana, siis niin hellyyttävä kuva! Vaikutatte niin levollisilta, onnellisilta ❤

Avatar

Mun puoliso oli saikulla vuoden kun joutui isoon onnettomuuteen. Arki meillä kyllä rullasi ja hommat hoitui, mutta siinä kyllä parisuhdetta koeteltiin kun samaan syssyyn iskettiin vauvavuosi ja toisen vammautuminen. 🙂

Avatar

Meil onneks ei niin paljon flunssa riehu mut jos tulee ni muksut ensiks vuorotellen sit se iskee kovemmin mieheeni ja lopuks ite saan jos saan..onneks oon harvoin kipee,eihä täs muuten tulis mitään ku 5lasta 😀 nii ja tost onnettomuudest (Heh) voimia sulle..meil oli neljä vuotta sit kans ”paskin” juttu ku sinä vuonna tehtii muuttoa,ekaks oli mieheni tyrä leikkaus kaks pahasti menny tyrät,sit viel siint puolvuotta ku mieheni sai mahahaavan ja ei kertonu siintä mulle enneku kuulin hänen avunhuuto vessast,veret persuuksist ulos ja mieheni pyörty ku menetti nii paljo verta,sit muutto ja onneks veljeni tuli auttamaa mua ku mieheni sairaalas..no yli puolvuotta meni miehellänikin pyöries sairaalas tyrien ja mahahaavan takia..mieheni oli kuoleman lähellä mut jaksoin lasten takia..mieheni sai mahahaavan ku pönttö söi tyräkipujen takia mun mikreeni lääkkeitä mitkä on vahvempii ku burana800..no onneks kaik hyvin ja nyt on mun lääkkeet omas lukkojen takana 😉 😀

Avatar

Kyllä vain, samat tuntemukset täälläkin! 😀 Mies lähti heinäkuussa armeijaan ja alku kankeuksien jälkeen kaikki sujuu niin hyvin yksinkin lapsen kanssa että viikonlopun jälkeen on ihan kiva kun se yksinäinen arki taas alkaa. Pelottaa ihan kun se joulukuussa kotiutuu että miten lähtee taas koko perheen kesken arki luistaan. 😀

Avatar

Ja munkin piti laittaa kommentoinnin loppuun että todella suloinen kuva ♡ ihana tollanen mistä välittyy rakkaus pieneen ja pienen rauhallinen olo 🙂

Avatar

Tuttua 😀 Ainaku mies on pidemmällä saikulla niin musta tulee saamaton vätys. En saa yhtään sitä puhtia päiviin… Jotenkin ”häiritsee”, kun päivissä on jotain ylimääräistä mukana sotkemassa kuvioita. Haha.

Avatar

Mieheni nilkka murtui muutama kuukausi sitten ja sairaslomaa tuli yhteensä 6 viikkoa. Tuntui kyllä siltä etten saa kotona mitään tehtyä ja me kyllä molemmat odotettiin innolla hänen töihinpaluutaan. Elämä on taas raiteillaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä