Ei ihan tavallinen munakas

Munakkaat ovat taas yksi lemppareistani laihdutusruokien saralla. Ne ovat täyttäviä, terveellisiä ja herkullisia! Ihan tavallinen munakas ei mulle uppoa ja se perinteinen juustolla kuorrutettu versio ei oikein istu ruokavaliooni, joten minun on pitänyt keksiä korvaavia reseptejä.

 

2 kananmunaa tai 2-3 valkuaista (kokonaiset kananmunat maistuvat paremmalta, valkuaiset ovat terveellisempiä)

loraus oliiviöljyä

tomaatti

sipulia

valkosipulin kynsi

paprikaa/chiliä

kalkkunaa

mustapippuria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riko kananmunat kulhoon ja hajota niiden rakenne haarukalla. Laita öljyä pannulle ja lämmitä. Kaada munat pannulle ja anna paistua hetken aikaa, että munakas on tarpeeksi kiinteä käännettäväksi. Käännä munakas ja lisää päälle pilkottu tomaatti, sipuli, paprika/chili ja kalkkuna. Mausta valkosipulilla ja mustapippurilla. Valmis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tomaatti-sipuli-valkosipuli -combo tuo ainakin itselleni mieleen jonkun ihanan bruschetta-tyylisen ravintolannoksen ja onhan tämä munakas nyt terveellisempi vaihtoehto kuin se valkoinen leipä. Mitäs tykkäätte?

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Voisitko tehdä pitkän postauksen raskauskilojen hävittämisestä ? 🙂 Itse synnytän pian ja kiloja on kertynyt raskauden aikana nyt 20kg… 🙁 Olin kuitenkin normaalipainoinen ennen raskautta ja siihen haluan takaisin.

Mitä sä söit raskauden jälkeen? Entä liikuitko jotenkin ? Kuinka pysyit herkuista erossa vaikka olit ”24/7 kotona” ? Noihin ainakin olis kiva saada vastausta 🙂

Avatar

Itsekin syön tätä säännöllisesti ja musta tää on tosi hyvää, mutta on tää musta silti ihan tavallinen munakas 😀

Avatar

Heh, monelle tavalliseen munakkaaseen tulee tasan sitä juustoa ja kinkkua 🙂 riippuu mihin on tottunut! ;D joillekin monet reseptit on vanhoja tuttuja itsestään selvyyksiä, kun taas moni ei välttämättä ole tullut ajatelleeksikaan 🙂

Avatar

mitkä tämän kalorit?

Avatar

Halusin vaan sanoa kiitos tästä blogista <3

Avatar

Haa, tätä täytyykin kokeilla! Ite oon iät ja ajat syöny ihan pelkästään ja paljaaltaan munakasta, eikä se enään oikeen uppoo.. 😀 Välillä saattanu heittää sekaan kirsikkakatomaattia, mut tää ohje kuulosti tosi hyvältä!

Avatar

Oi, tässähän on ihanaa vaihtelua munakkaille mitä itse teen! Huomenna testiin, kiitos! 😛

Avatar

Tämä blogi on niin hyvä ja motivoi minuakin treenaamaan; ))

Avatar

voisitko tehä postauksen hyvästä pepputreenistä 🙂 tai treeniohjrlmista muutenkin?

Avatar

Keltuaiset epäterveellisiä? Millä muotoa? Valkuaisessa on proteiinia jopa 1g enemmän kuin keltuaisessa, sekä lähes kaikki munan hyvät vitamiinit ja rasvahapot ovat keltuaisessa. Kannattaa tinkiä niistä vähemmän ravintotiheistä ruuista ennemmin jos keltuaisen kaloreita pelkää, muna kokonaisuudessaan on tosi hyvä ravinnonlähde!

Avatar

Keltauaiset eivät sinänsä ole epäterveellisiä, ne sisältävät hyviä rasvoja ja proteiinia kuten valkuaisetkin. Monesti kuitenkin kananmunien käytön ollessa runsasta (mm. kehonrakentajilla), keltuainen jätetään pois sen sisältämän kolesterolin vuoksi. Kun lihaa ja kananmunaa tulee syötyä paljon, nousee helposti kolesteroliarvotkin. Näin kolesterolia pyritään pitämään normaalirajoissa runsaista kananmunamääristä huolimatta. Perusruokavaliossa kananmunat voi kyllä syödä hyvällä omallatunnolla keltuaisineen.

Avatar

Itseasiassa keltuainen on terveellisempää, sisältää todella laadukkaita rasvoja joita elimistö ja aivot tarvitsee! Valkuainen on ”vaan” protskua. 😉 Ja mä olen yrittänyt tuhat kertaa, mutta ei, mä en vaan syty tolle tomaatille munakkaassa. Jatkan siis juustoon upottamista. 😀

Avatar

Munakas on vakkariaamupala. Toimii surffareille! 🙂
Suosittelen tekemään vielä niin, että paistat miedolla lämmöllä, etkä käännä ollenkaan. Täytteet heti munan päälle, niin jähmettyvät munakkaan sisään mukavasti 🙂
t. http://www.lautadiaries.com

Avatar

Oisko mahdollista saada postausta missä on normi päivän ”ruokapäiväkirja”? 🙂 ja muutenki ois kiva tietää esim viikon liikunta kalenterisi 🙂

Avatar

Mä olen itseasiassa juuri kokoamassa ruokapäiväkirjaa! 😀 tä on vain ihan surkeaa kun en ikinä muista kuvata tai kirjottaa mitään ylös. Muistan joka päivä vain ja ainoastaan aamupalan….. 😀 yritän tsempata!

Avatar

Hahah ite joskus yritin samaa mut sit se unohtuu jos ei heti kirjaa ylös 😀 jään innolla odottamaan 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä