Tahdon

10805658_714636958618785_2242700259518398272_n

En varmasti ole ainoa, joka jännittää? Moni tahtoo, mutta tahtooko tarpeeksi moni? Toivottavasti pian olisi suomalaisilla aihetta juhlaan. Netti on aiheesta loistavia kirjoituksia pullollaan, eikä oma kantani ole varmasti jäänyt epäselväksi, joten tyydyn nyt vain tähän hauskaan kuvaan ja toivottavasti pääsen pian kirjoittamaan onnellisena postausta tasa-arvoisemmasta Suomesta. Hauskaa torstaita kaikille!

Kommentit

25 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos kaikille mielipiteistä, onneksi ehdotus on nyt hyväksytty! 🙂

Avatar

Tärkeä aihe ja käsittämätöntä että asiasta täytyy tänä päivänä enää edes puhua. Hienoa kuitenkin että niin moni on nyt äänekkäästi puhunut asian puolesta 🙂

Emilia Huttunen

Niinpä, onneksi se nyt on hyväksytty! 🙂

Avatar

Tosiaankin jännittää, olisi niin hienoa kun eduskunnassa enemmistö äänestäisi puolesta!

Avatar

Ärsyttää niin paljon tuo yhden ihmisen leimaaminen ja nettikiusaaminen. Tuskin Päivi on ainoa, joka asiaa vastustaa.

Avatar

Kyllä avioliitto on aikojen alussa jo säädetty miehen ja naisen väliseksi liitoksi ja näin tulee maailman loppuun asti oleman. Jos toisin suomen lakiin kirjataan, niin se on väärin taivaista vastaan!

Avatar

Kuule luojan luomia ne homotkin on.
Se on jännä että kukaan ei osaa perustella miksi se muka olisi vain miehen ja naisen välinen liitto, MIKSI muka, perustelkaa!!
Ja turha yrittää sekoittaa lapsia tähän.

Avatar

Ella, vankin peruste on raamattu. Sitä on turha alkaa avaamaan sen enempää, kun vaan kuitenkin kuulee vastauksen ”se on satukirja”, joka loukkaa monia meitä Jeesukseen uskovia. kukin lukekoon sieltä asian jos tahtoo.

Avatar

Mieti paljonko tommone asenne loukkaa niitä, jotka ei usko ”jeesuksee”..

Avatar

Mäkin uskon Jumalaan, mutta oon silti ehdottomasti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Eikös Jumala rakasta kaikkia tasavertaisesti? Eli eikö meillä silloin pitäis kaikilla olla samat oikeudet?

Ja hei oikeesti se RAAMATTU. Se on kirjotettu tuhansia vuosia sitten. Lähes kaikki muut säännökset sun muut on hyväksytty muunnettavaksi nykypäivään, mutta tätä ei. Miksi??

Avatar

Minusta on ihan järjetöntä ajatella/toivoa, että sivistyneessä valtiossa virallisia lakeja säädettäisi uskonnon mukaan. Eri asia jossain ihan alkukantaisissa pienissä yhteisöissä, jossa kaikki uskoo samaan asiaan ja homma toimii. Suomessa ei kuitenkaan ole pakko uskoa, kuulua kirkkoon jne., joten miksi järkeen perustuvat, koko kansaa (myös ateisteja) koskevat lait pitäisi säätää raamatun mukaan? Ja miksei voi uskoa sekä jumalaan, että homoavioliittoihin?

Minusta pappi tai vaikka kokonainen kirkko saa olla vihkimättä homoja jos niin parhaaksi näkee, mutta naimisiin on silti jokaisella niin haluavalla pariskunnalla oikeus päästä.

Avatar

Onko lapsen oikeudelle hyvä asia, että homoparit voisivat adoptoida? Mielestäni lapsella kuuluu olla oikeus äitiin ja isään.

Avatar

No huh huh!
Mun mielestä lapsella kuuluu olla oikeus rakastaviin vanhempiin! Eikä se tarkoita vain isää ja äiti, vaan myös isää ja isää tai äitiä ja äiti.
Mitenkäs yksinhuoltajat sitten, jos kerta oot tota mieltä?
Ei ne heteroparitkaan aina mitään mallivanhempia ole, homoparit on aivan yhtä hyviä. Ja kyllä se lapsi saa naisen/miehen mallia sitten muualtakin, jossei kotoa, mummit, kummit jne.. Harvaa lasta kasvatetaan vain vanhempien toimesta.

Avatar

Mites orvot, yksinhuoltajajien lapset, leskien lapset…
Mä oon sitä mieltä, että jokaisella lapsella on oikeus rakastavaan vanhempaan/vanhempiin!

Avatar

lukija: Entä jos yksinäinen heteromies adoptoi lapsen, ja myöhemmin tämä mies ”kääntyykin” homoksi? Toisinsanottuna muuttaa mielensä tai tulee kaapista? Jos hän onkin ollut biseksuaali? Pitäisikö mielestäsi silloin ottaa lapsi pois ainoan rakastavan vanhemman luota ja sijoittaa taas uudelleen? Kuka tätä valvoisi? Sinä?

Avatar

Raamatussa on ”säädetty” aikan paljon kaikkea muutakin, mutta jengi tuntuu aika laput silmillä valitsevan sen mitä Raamatun kohtia haluavat noudattaa. Kuten Oras Tynkkynen eilen totesi, on jokaisella oikeus elää uskonsa mukaan, mutta kenelläkään ei ole oikeutta vaatia myös muita elämään sen mukaan. Älä siis mene samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa naimisiin jos se ei ole uskosi mukaista.
Jumalan olemassa olosta ei meillä kenelläkään ole mitään todellista tietoa, mutta homoja taas on olemassa, katsoit sitten asiaa mistä lähtökohdasta tahansa. On se aika sääli että tiettyjä ihmisryhmiä täytyy väkisin sortaa sillä mahdollisuudella että MITÄ JOS se Jumala on olemassa.

Avatar

Taitaa tässä lakimuutoksessa kuitenkin olla kyse enemmän ihmisoikeuksista ja yhdenvertaisuudesta. Turha tässä on mihinkään raamattuun vedota… Voihan homoparitkin kuitenkin maistraatissa mennä naimisiin ilman sen kummempia raamatullisia vivahteita. Ja kyllä sitä kaipaisi julkisesti lakiehdotusta vastustavilta jotain konkreettisimpia perusteita kuin ”näin on raamatussa sanottu”. Vai loppuuko vastustajilta perustelut, kun pitää sanasotaa käydä ehdotuksen puoltajien kanssa…

Avatar

Hei! Täytyy sanoa että en jaksa ymmärtää tätä Päivi Räsäsen jatkuvaa leimaamista. Ei ole kypsää hommaa minusta sellainen!

Avatar

Mua hermostuttaa se että ”lapsi tarvitsee äidin ja isän”. Miksei saman sukupuolen edustajat voisi olla hyviä kasvattajia? Nyt on ikävän paljon viime vuosina noussut lehtiin uutisia persesurmista, mutta ei yhtäkään sateenkaariperhesurmaa. Miksi näin? Sitä en tiedä, mutta jokaisella on oikeus rakastaa! Itse kuulun kirkkoon, ja ymmärrän että raamatun kirjoittamisaikaan ei olisi tullut mieleenkään että homopariskunnat menevät naimisiin, mutta nyt elämme vuotta 2014. Minä tahdon jokaiselle luvan rakastaa ja julistaa rakkauttaan esimerkiksi menemällä naimisiin! Tahdon!

Avatar

Nauran edelleen tolle persesurmalle

Avatar

Avioliitto on todellakin naisen ja miehen välinen liitto! En ymmärrä miten joku voi olla sitä mieltä, että homot saavat avioitua kirkossa sillä kirkonhan pitäisi opettaa ihmisiä Jeesuksen sanan mukaan.

Avatar

Kukaan ei ole vaatimassa kirkkohäitä homoille.

Viime päivinä on jotenkin alkanut tuntua, että iso osa vastustajista ei ole edes perehtynyt koko lakialoitteeseen ja mitä sillä halutaan.

Kirkolla ei ole mitään, ei mitään tekemistä tämän asian kanssa. Huoh.

Avatar

Lukija: Homoilla on ollut adoptio-oikeus jo vuodesta 2009 🙂
Ja ei tässä oo kyse kirkosta. Meneehän kirkkoon kuulumattomatkin naimisiin!! Ihan heterot siis.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä