Ja kyllä muuten tahdotaan!

TAHDOTTIIN TARPEEKSI! <3

003 – Kopio

Ihana ihana päivä, otettiin iso askel eteenpäin kohti tasa-arvoista Suomea! Tätä pitää juhlia!

Kommentit

21 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos kaikille mielipiteistä! 🙂

Avatar

Ehdottomasti pitää juhlia, ihan mahtavaa! 🙂 Ja ihana lukea miten oot päässy eteenpäin! Odotan innolla jo lisä postauksia luonnollisin keinon yrityksestä voida paremmin henkisesti ja fyysisesti! Kuulostaa hyvältä! 🙂 Mun sähköpostilla laitettu ”tarjous” on edelleen voimassa, kivaa viikonloppua! -Elisa

Avatar

Entä jos joku olisi tehnyt blogiinsa postauksen, että ”ihanaa, tasa-arvoinen avioliittolaki ei mennyt läpi, tätä pitää juhlia”, niin millaisen vastaanoton se olisi saanut? Se, että joillakin ei ole antaa hyviä perusteluja vastaanolemiselle (nämä jotka selittää jotain noissa lehtiartikkeleissa), eikö silti voi kunnioittaa esimerkiksi niitä, joiden uskonto vastustaa tällaista ja jotka eivät vain halua kannattaa jotain, mikä on syntiä? Miksi juuri te saatte juhlia tällaista ja olla mitä mieltä olette, mutta me jotka uskonnon ja sydämemme vuoksi hyväksy homojen tekoja, meidät lytätätään ja haukutaan?

Avatar

Miksi olla jotakin vastaan, jos ei edes ole hyviä perusteluita? ”No kun ei vaan voi”, vai?
Ja kysymykseesi: teidän kantanne on rasistista ja syrjivää. Uskoisin, että sinun elämäsi ei muutu millään tavalla tämän uudistuneen lain myötä. Homojen elämän tämä mullisti

Avatar

Olen täysin samaa mieltä Rosannan kanssa. Ja tässä vastaus kysymykseesi Ida: peruste on se, että Jumala loi avioliiton naisen ja miehen välisekesi liitoksi ei miehen ja miehen.

Avatar

Tässäpä teille raamattua:

Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista. Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on. Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niin kuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.

Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.

…ja tämä rakkaus kuuluu kaikille <3

Avatar

Johanna, Raamatussa on myös seuraavanlainen kohta: ”Herra sanoo Moosekselle: Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko.” (3. Moos. kirja) Raamattua ei voi lukea sillä tavalla, että ottaa niitä poimintoja sieltä täältä, lukee vain niitä kohtia, jotka omaa mieltä tyydyttää. Raamattua täytyy lukea kokonaisuutena ja sieltä löytyy sellaisia kohtia (mm. mainitsemani), joka kieltää homoseksuaalisuuden harjoittamisen. Taipumukselle kukaan ei voi mitään, mutta homouden harjoittaminen on syntiä. Tämä on niin selvästi ilmaistu Raamatussa.
Minusta on surullista huomata, että useimmat lain kannattajat tyrmäävät lakia vastustavien perustelut, kuten Ida yläpuolella. Jos ihminen vastustaa lakia oman vakaumuksen vuoksi, Raamatun sanaan pohjautuen, se on IHAN YHTÄ HYVÄ (oikeasti vielä paljon parempi) peruste kuin se kulunut sössötys, että ”rakkaus kuuluu kaikille”. Mikäli tämä ei ole teidän mielestänne riittävä peruste, olisi teidän aikanne katsoa peiliin ja kysyä, että kuka syrjii ja ketä?????

Avatar

En ole kristitty enkä usko raamattuun. Minun uskonnossani, minä joudun helvettiin jos kannatan homoavioliittoja ja homoutta. Niitä tekoja. Olenko valmis kärsimään ikuisesti helvetissä vain sen takia, että jotkut saisi minulta yhden äänen ja mahdollisuuden avioliittoon? Minun sydämeni ei yksinkertaisesti pidä homojen kannattamista sen arvoisena että kärsisin siitä helvetissä ikuisesti. Miksi minun pitäisikään kannattaa sellaista mitä en vain pysty ja halua? Onko pakko? Mutta ei se silti minulta ole pois, vaikka he naimisiin saisivatkin mennä mutta en halua kannattaa sitä.

Avatar

Maikki: Raamattu kieltää myös mm. naispappeuden, avioeron, sekoitekankaat, esiaviollisen seksin ja itsetyydytyksen. Lisäksi se käskee kivittämään raiskatut ja sanoo, että nainen on miehensä omaisuutta. Oletko tosiaan sitä mieltä, että kaikki nämäkin kohdat pitäisi ottaa kirjaimellisesti ja että niitä tulisi tänäkin päivänä noudattaa?

Se on jännä, että raamattua tulkitaan siten kuten se itselle parhaiten sopii 😉 Ihmisoikeuksia koskevaa lakia ei voida perustaa kenenkään uskonnon varaan, koska Suomessa on myös oikeus olla uskomatta. Kirkkoa tämä laki ei koske mitenkään, kirkon ei edelleenkään ole pakko vihkiä homoja vaan sen hoitaa maistraatti.

Avatar

Jännä, että just tästä asiasta on pidetty kiinni raamatun ja jumalan verukkeella ja niin moni muu käsky ja syntinen asia on sitten unohdettu.

Avatar

Olen tästä asiasta samaa mieltä kristittyjen puolesta, koska kristinusko näkyy ”harvoin” kuitenkaan jokapäiväisessä elämässä. Nyt kun on tämä homoasia, moni tuntuu muistaneen sen kristinuskonsa. Itse olen muslimi ja me muslimit emme koskaan ole unohtanut mikä on väärin ja mikä oikein vaan Islam on uskonnon lisäksi myös elämäntapa.

Avatar

Jumala loi myös HOMOT. Avioliitto on rakkauden asia, ja rakkautta on monenlaista.

Avatar

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mutta ihminen lankesi syntiin. Jumala ei ole luonut syntiä ihmiseen, vaan se on kirous joka tuli syntiinlankeemuksen seurauksena. Tällöin ihmisellä ei voi omalta puoleltaan olla puhdasta rakkautta, sellaista mitä rakkaudella raamatussa tarkoitetaan, vaan siihen on aina sekoitettuna oma itsekkyys. Ja sen tietää jokainen joka itsensä tuntee ja jolle Jumala sanansa kautta on näyttänyt kuinka läpeensä paha jokainen ihminen on. Sen takia Jumala antoi ainoan poikansa pelastamaan meitä. Jumalan edessä jokainen ihminen on samalla viivalla ja Jumala rakastaa jokaista ihmistä. Silti Jumala ei voi hyväksyä vääryyttä. Ihmisen anatomiastakin sen näkee, että miten on tarkoitettu. Sekin on totta että ei se ole välttämättä minulta itseltäni pois jos joku tekee ihan mitä tahansa vääryyttä, mutta se ei tarkoita että minun pitäisi hyväksyä vääryys. Monet nykyajan ”suvaitsevaiset” ihmiset suvaitsevat kaiken muun, paitsi ne ihmiset, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä. Ja kyllä, itse pidän syntiä myös esiaviollisen seksin ja itsetyydytyksen, mutta enkä väitä että olisin itse päässyt kehuskelemaan omalla hyvällä elämälläni. Enkä pidä itseäni yhtään sen parempana kuin niitä, joilla on vahva taipumus sellaiseen syntiin kuin homous.

Avatar

Näimpä!

Avatar

Mutta siis, syy sille miksi tasa-arvon kannattajat ”saavat” juhlia on se, että aloite MENI LÄPI. Juhlimiseen tuskin raamattunne lupaa tarvitaan. Saatte tekin surkutella niin paljon kuin ikinä lystäätte, mutta me enemmistö riemuitsemme siitä, että yhdenvertaisuus ja nykyaikaisuus voittavat ikivanhan ihmisten kirjoittaman opuksen, tai siis ne tulkinnat mitä ihmiset ovat siitä tehneet.

Avatar

Täällä aina vedotaan kristittyihin, se on ärsyttävää koska kaikki vastustajat Suomessa eivät todellakaan edusta kristinuskoa.

Avatar

Todellakin oli oikea päätös! Tällä hetkellä oon todella ylpeä suomalaisuudestani! Mulla ei ole mitään homoja tai lesboja vastaan, biseksuaaleista puhumattakaan! Ihmettelen todella suuresti ihmisiä, jotka pitävät homoja, lesboja tai biseksuaaleja jotenkin ällöttävinä tai sairaina. Koskeeko sama myös kaikkia ihmisiä, jotka ovat jollain tavalla erilaisia. Omaa persettäni ei kutita, vaikka joku tykkää naisista, miehistä tai vaikka kissoista! Ihan sama! Tiedän kyllä, että Raamatussa sanotaan avioliiton olevan miehen ja naisen välinen, mutta onhan Suomessa naispappejakin, vaikka eikös Raamatussa naisten käsketä vaieta seurakunnassa. Mielestäni Raamattua ei siis lainsäädännössä kannata tulkita kirjaimellisesti. Ja eikös kaikki ihmiset ole Jumalan luomistyötä, myös homot ja lesbot! <3 "Lapselle kuuluu äiti ja isä." Niinhän sitä olettaa, mutta esimerkiksi oma äitini kuoli noin neljä ja puoli vuotta sitten. Joten olen periaatteessa äiditön. Entäs nämä lapset, jotka kasvattaa pelkkä äiti? Isästä ei ole joko tietoa, tai isä ei esimerkiksi kuulu lapsen elämään. Ovat hekin isättömiä. Lapselle on vain sopivassa iässä kerrottava, miten asia on.

PS. RAKKAUS KUULUU KAIKILLE, SUKUPUOLESTA JA SUUNTAUTUMISESTA HUOLIMATTA! <3

Avatar

Ja mites tämä, kun käsketään tehdä niinkuin tahtoisit itsellesi tehtävän. 🙂
Eiköhän raamatussa oo monta kohtaa, mitkä on selvästi kirjoitettu. Ja eri tavoin tulkittavissa. 🙂
Tasa-arvoinen Suomi! <3

Avatar

Raamatussa todella sanotaan selkeästi avioliiton olevan miehen ja naisen välinen liitto. Ei tässä kuuluisi olla oikeasti kyse edes mistään tasa-arvosta tai ihmisoikeuksista, sillä tämä on ainoastaan kirkon asia ja lähinnä sen mitä siellä raamatussa sanotaan. Oikea ratkaisu olisi ollut pitää homoliitoille parisuhteenrekisteröinti tai jokin muu vastaava mutta sisällyttää siihen samat etuudet ja oikeudet kuin avioliitossa. Tämä olisi ollut reilumpaa kaikille.

Avatar

Tämä on ainoastaan kirkona asia? Tasa-arvoinen avioliittolaki ei kosketa kirkkoa mitenkään! Mua niin ärsyttää ihmiset, jotka luulee, että avioliitto on pelkästään kirkon asia! Kirkkoon kuulumattomatkin ihmiset menevät naimisiin ja sitäkin kutsutaan avioliitoksi! Uskontoa ja lakia ei saa sekoittaa keskenään!

Avatar

ei rakkaus ole keneltäkään pois, avioliitto ei ole yhtä kuin rakkaus. Avioliitto on muutakin, muun muassa perheen perustamista ja oikeuksia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä