If the shoe fits

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kirjoitin aiemmin, että aion esitellä teille treenivaatteitani ja kertoa vähän, mistä tykkään ja päätin nyt aloittaa tämän homman osissa ja esitellä ensin kenkäni!

Mulla on tällä hetkellä salilla käytössä neljät eri kengät. Vaihtelen niitä vähän sen mukaan, mitä teen ja mitä mulla on päällä. Musta on ihan kiva, että kengät mätsää jopa salilla muihin vaatteisiin, mutta kyllä ne ominaisuudet ovat aina tärkeimmät.

Näistä kengistä jokaiset ovat eri merkiltä ja jokaisista tykkään hirveästi. Näiden lisäksi on sitten tietenkin vielä ne kaikki futis- ja ratsastuskengät, mutta ajattelin täällä blogissa esitellä ihan vain näitä perustreenikamoja.

Jos lähden vaikka aikajärjestyksessä esittelemään näitä niin vanhimmat kengät ovat nuo kuvien mustat Niken tanssikengät. Alkuun käytin näitä kenkiä myös salilla, mutta nykyään käytän niitä vain tanssillisessa ryhmäliikunnassa, kuten Zumbassa ja Sh’Bamissa. Niiden kanssa on kivempi ojennella nilkkoja ja varpaita, mutta niissä ei hirveästi ole tukea, joten salikengiksi niitä ei kyllä ole tarkoitettu. Ne on ollut mulla jo monta vuotta ja sitä ennen ostin ne käytettynä ystävältäni, joten ne ovat kyllä olleet tosi kestävät.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Korallin väriset Puman kengät ovat olleet myös ihan älyttömän hyvät, vaikka alunperin halusinkin ne vain ihanan värin takia, heh. Ne ovat todella kevyet ja niiden kanssa on hyvä treenata. Itse olen kokenut ne etenkin edukseen juoksumatolla ja juoksemiseen ne on ilmeisesti suunniteltukin. Ostin ne keväällä Stadiumin alesta muistaakseni 40 eurolla ja nyt näin niitä taas Myllyn joulualessa Stadiumissa ainakin yhden parin kolmellakympillä.

Pinkit New Balancen lenkkarit ovat näistä kengistä tukevimmat. Ne ovat käteen ottaessa aivan hirveän kevyet, joten niitä ei uskoisi näin tukeviksi. Niiden kanssa on tosi hyvä juosta ja treenata muutenkin, mutta tykkään käyttää näitä etenkin jalkapäivinä, koska mulla on todella löysät nilkat ja polvet ja näissä nilkka pysyy vähän paremmin tuettuna kyykätessä. Näitä en sitten taas laittaisi ryhmäliikuntatunnille, koska siellä kaipaan tuen sijaan vähän parempaa liikkuvuutta. Sain nämä kengät blogin kautta alkusyksystä ja ovat kyllä päässeet ihan vakikäyttöön. Näissä on myös näitä muita kenkiä vähän parempi pohja Suomen säätä ajatellen, ei liukastele niin helpolla, jos vaikka innostuisin lähtemään ulos juoksemaan.

Viimeisenä ja uusimpana Reebokin mustalilat kengät, joissa on todella hyvä liikkuvuus, ne hengittävät loistavasti ja ovat kaikista kengistäni kevyimmät. Sain nämä käydessäni testaamassa Reebokin kanssa crossfitia ja pian nämä kengät pääsevät taas crossfitin pariin, kun aloitan maanantaina on rampin. Näiden kanssa on todella hyvä treenata, mutta mulla on sisäänajaminen vielä kesken. Silti nämä kyllä tuntuvat jo jalassa todella hyvältä tekevät treenaamisesta vaivatonta. Siis sen suhteen, ettei ainakaan tarvitse treenatessa miettiä, ettei kengät istu.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Koska kaikki nämä kengät ovat vähän erilaisia keskenään, ei niitä ole niin helppo verrata. Pumat ovat paremmat hinta-laatu-suhteelta, koska niissä saa pienemmällä rahalla paljon hyviä ominaisuuksia. Reebokit ovat vähän kalliimmat, mutta toisaalta ne ovat myös mielestäni vähän laadukkaammat. New Balancet ovat sitten taas aivan erilaiset, kuten ovat myös nuo Niken kengät. Jos lompakko venyy niin suosittelen lämpimästi ostamaan jokaista eri tyyliä varten sopivat kengät. Juoksukengät juoksuun, salikengät salille ja tukevammat kengät vaativampiin olosuhteisiin. Mutta jos olet vaikkapa aloittelemassa treenaamista ja haluat ostaa yhdet kengät, jotka riittävät sitten kaikkeen, suosittelen joko näitä Puman Narita V2 -kenkiä, joita löytyy tällä hetkellä mm. Zalandolta noin 40-60 eurolla, tai sitten Reebokin XLUX TR -kenkiä, joiden hinta on noin 120 euroa, mutta nyt ne näköjään ovat alessa puoleen hintaan.

Mitä tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Toteutanko seuraavat osat samaan malliin, vai olisiko kehitysideoita? Tulossa myös esittelyä ja arvostelua treenitrikoista ja -shortseista, yläosista ja alusvaatteista.

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Ihania kenkiä <3 ja mahti postaus. Mul on kans noi korallit puman kengät. Ja ostin ne just sen värin takia 😀 mulle kyl sillon kaupassa sanottiin et ne on perus kävelykengät eikä juoksuun tarkotettu. Mut silti ihan älyhyvät kengät!

Avatar

Hei tää oli kiva postaus! Itellä ei ookkaan pumaa eikä reebokkia! Juoksuun asicset ihan huikeet ja muuten sitten niket! Vaatteista sama ois kiva 🙂 Ennenkun esittelet urheiluliiveja, niin asiantuntemuksella sanon, että niket ei oo tukevat olleskaan, kun taas shock ab sorberilla on tukevimmat urheiluliivit. Jos et oo vielä kokeillut, niin kannattaa hakea ja testate ne ennen vertailua 🙂 ero on HUIMA!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä