Raakapask-, siis puuroa

DSC_0047

Päätin sitten vihdoin kokeilla sitä paljon hehkutettua raakapuuroa, jota jokainen tunnollinen fitnesstyyppi vetää aamupalaksi. Odotukset oli suuret ja tein ison satsin Fazer Alku -kaurahiutaleista, maitorahkasta, vadelmista, maidosta ja chia-siemenistä jääkaappiin tekeytymään yön yli. Aamulla sitten ensin hienot kuvat ja innolla maistamaan – hyi hiiiiiiiiiiiiiiiiiiitto mitä tavaraa. Ihan karseeta, mausteista huolimatta maistui jotenkin vaan limaselta ja ällöltä. Ei oo sitten tippaakaan meidän perheen juttu, edes kaikkiruokainen yksvee ei suostunut syömään. Tähän taisi jäädä meikäläisen raakapuurokokeilut. Ellei siellä satu joltain löytymään jotain superherkullista reseptiä, jonka nimeen vannoo aivan täysin? Jos löytyy niin ottaisin innolla vinkit vastaan!

Mutta anyways, meikätyyppi on sitten taas kipeänä, viisi kuukautta tässä on oltu jo sairaana putkeen, on muuten tosi helppo pitää treeniblogia, kun ei pääse ikinä treenaamaan. Huomenna mulla ois ollut pt -aikakin, mutta jouduin sitten perumaan. Päätinkin pyhittää tämän sairastelun parhaani mukaan blogille ja hoidan sohvan nurkassa blogihommia niin paljon kuin jaksan. Onneksi sentään viime viikolla paluun tehnyt välilevyn pullistuma on sentään alkanut parantua ihan kivasti. Elämä on ja niin edespäin, aion silti nauttia tästä tulevasta viikonlopusta! Toivottavasti te saatte kaikki nauttia siitä terveempinä. Ihanaa torstai-iltaa kaikille! 🙂

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Nyt on pakko jakaa kanssa mun oma lemppari tuorepuurosetti, jota otan usein lounaaksikin mukaan matkaan, on kiva kun saa terveellistä evästä joka ei mene miksikään huoneenlämmössä!
2 pientä tai 1 iso vauvan sosepurkki (lemppareita hipp punaiset marjat ja piltti punaposki)
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl auringonkukansiemeniä.
Maistuu käytännössä tolta soseelta ja kauralta, mut jos suutuntuma ei ole omaan makuun niin sit tuskin on tääkään. Chia-siemenistä en kyllä itsekään tykkää, ne tekee kaikesta tosi limaista.

Avatar

Koita eri tavalla 🙂
250 rahkaa
50 g hiutaleita
Mehukeittoa oman maun mukaan
– Tekeytyy n 20 min pikapuurolla ja vajaa tunnin alkupuurolla
Tällä tavalla oon tykännyt, chiasiemenien kanssa tuli limaista 😀

Avatar

Niin ja pakko lisätä, että täähän toimii silloin, jos tykkää yhtään sellaisesta tönkömmästä puurosta, eikä vetisestä. Maistuu enimmäkseen mehukeitto rahkalle. Ja mun makuhermot on aika suvaitsemattomat, eikä siedä suurinta osaa ”fitnes ruuasta” (parsa, tonnikala, kermaton kana myös tiukkaa, protskujuomat nykyään yöks vaikka vaihdellut jos johonkin, vaan pari patukkaa kelpaa) 😀 joten mun mielestä jos se puuro ”likoaa” rahkan seassa liian kauan, niin siihen tulee imelä / pilaantunut maku, joskus vaan käynyt niin, että ei oo töissä maistunut ja seuraavana aamuna syönyt, hyi :s

Avatar

Itse olen jo jonkun aikaa tehnyt tällaisella ohjeella:

3rkl Chia siemeniä
1dl vettä/kauramaitoa/kookosmaitoa yms
1 banaani
1dl marjasosetta/ marjoja

Toivottavasti maistuu 🙂

Avatar

Hei joo se on aika olennaista että mitä sinne puuroon tuuppaa! Oma lemppari syntyy rahkasta, palastellusta banaanista, maidosta, kaakaonibseistä (nää ei oo pakollisii, mut mukava lisä), kaurahiutaleista, hunajasta, vaniljajauheesta, kuorituista auringonkukan siemenistä ja toisinaan laitan vielä vähän turkkilaista jugurttia tai jotain muuta maustamatonta. Jätän tarkoituksella vähän lötkömmäksi sen, kun hiutaleet turpoaa jonkin verran. SUOSITTELEN!

Avatar

Mun mielestä noi tollaset raakapuurot mihin on tungettu vaikka mitä (niinku toi sun kokeilema) kuulostaakin jo aika ei-hyvältä 😀
Elikkä siis ite oon jo pari kk satunnaisesti syönyt aamuisin näinkin yksinkertaista – mutta nii hyvää:
1 dl kauraleseitä/juuri noita alkupuuroleseitä
1 dl maitoa/kauramaitoa
Puolikas banaani pilkottuna

Kannelliseen lasipurkkiin yöksi ja aamulla sekoita – yksinkertaista mutta hyvää!

Avatar

Ja tarkoitin siis kaurahiutaleita enkä leseitä hups 😀

Avatar

Itse olen muutaman kerran myös kokeillut tuorepuuroja, mutta ei vain toimi! Pitkästä aikaa eilen taas kokeilin ja laitoin sekaan sekä päälle kaikkea mistä todella pidän, mutta siltikin maku ei vaan miellytä 😀 Puurot puurona!

Avatar

Onko sulla katottu ettei vaan ois mykoplasma? Jos siitä johtuis toi pitkä sairastelu. Raakapuuro kuulostaa vähän epäilyttävältä, ihanaa et sanoit suoraan ettei se nyt niin hyvää ollut 😀

Avatar

Pakko kommentoida, koska tuorepuuro on parasta! Just laitoin jääkaappiin tulemaan mun vakkarin (1 hlölle):
100g rahkaa
loraus maitoa+kookosmaitoa
30g kaurahiutaleita
50g mustikoita.
Rahka+maitoseoksesta kannattaa tehdä suht lörö, niin hiutaleet imeytyy hyvin, kuten joku jo sanoikin. Makeutukseksi voi halutessaan laittaa esim. hunajaa ja hyvänä lisänä toimii kaneli, kookoshiutaleet, pähkinärouhe tms. Itse olen tehnyt kuitenkin tolla mun yksinkertaisen täydellisellä perusohjeella jo yli vuoden, enkä pääse enää eroon! Nam. Myös omenaraaste toimii marjojen sijaan. Chia-siemenet ynnä muut härpäkkeet on omasta mielestä vähän yliarvostettuja tuorepuurossa 😀

Avatar

Itse olen tuorepuuroa tehnyt liottamalla kaurahiutaleita soijamaidossa yön yli (2dl maitoa ja vajaa desi hiutaleita, jääkaapissa). Aamulla mikroon lämpiämään hetkeksi ja jotain mausteeksi päälle :). Hyvin on toiminut vaikka kylmänähän tuorepuuro kuuluisi syödä :D. Mutta kyllä suurin osa näistä fitness ruoka hömpötyksistä maistuu aika kamalalta. En ole ikinä ymmärtänyt mm. kaurapuuro + raejuusto yhdistelmää! Ja lukiolaisten suosiossa olevat Skyr rahkat maistuvat mielestäni todella teollisilta. Eikö kukaan enää luota kotimaiseen ja luomuun tavalliseen ruokaan?

Avatar

Eihän kaikki voi tykätä kaikesta. Mä en koskaan tajunnut sitä banaanilettuhuumaa, kun ei ne edes maistu letulta vaan… paistetulta banaanilta. Ja paistettu banaani maistuu aina ällöltä. 😀

Tuorepuurot on vielä jonotuslistalla kokeiluun.

Avatar

Pakko kommentoida, ite oon nyt varmaan parin kkn ajan vetäny lähes joka aamu tuorepuuroo joka on mun mielestä aivan taivaallista! Ennen kaikki kokeilut meni aivan penkin alle, enkä usko että vieläkään mikään muu tuorepuuro maistuis… Alkuun tää resepti voi kuulostaa vähän liian suuritöiseltä tai hankalalta mutta kun kokeilet niin varmasti (tai toivottavasti) rakastut 🙂 määrät on semmosia noin suunnilleen ehkä mahdollisesti sinnepäin, kenties.

1-2dl kaurahiutaleita
1 rkl chiansiemeniä
1 rkl kookossokeria (käy varmaan joku muukin sokeri, mutta siinä tapauksessa ehkä vähempi määrä riittää)
(1/2rkl kookosjauhoa, voi jättää pois jos ei ole)
hyppysellinen vaniljajauhetta
ripaus suolaa
pikkuisen kanelia
loraus hunajaa
1/2-1 rkl maapähkinävoita
vanilja-soijamaitoa niin että muut ainekset peittyy

Sekoita suunnilleen tuossa järjestyksessä ja laita jääkaappiin (kelmun alle) tekeytymään. Jos tykkäät, niin aamulla viipaloi vähän banaania mukaan. Maistuu ihan jollekin keksitaikinalle tms. Superhyvää! Tykkään myös siitä, että on tosi nopee tehdä ja aamulla säästää paljon aikaa kun se on valmiina jo jääkaapissa odottamassa 🙂

Avatar

Kaikki eivät voi tykätä kaikesta, eikä onneksi tarvitsekaan :). Itse kyllä pidän tuorepuurosta ja se kuuluu vakioaamupaloihini. Tämänhetkiseen versioon tulee:

20 kg kaurahiutaleita
5 g ruisleseitä
10 g chia-sieminiä
20 g pähkinä-siemensekoitusta
50 g mustikoita
50 g mustaherukoita
200 g maustamatonta jogurttia

Yön yli jääkaapissa ja aamulla herkuttelemaan :).

Avatar

Mul on ehkä maailman huonoin huumorintaju mutta kiitos nauruista! Mahtaa pysyä nälkä loitolla ku ton 20kg laittaa kaurahiutaleita :DD

Avatar

Mä olen tehnyt puuroni näin:
1dl alku hiutaleita
1dl luonnonjugurttia
1dl mantelimaitoa
Mä en voi kuvitella laittavani puuron sekaan marjoja tai hedelmiä. Usein blendaan marjoja ja kippaan puuron päälle. Peittää kivasti puuron maun. 😉

Avatar

Koitappa näin:
1dl kaurahiutaleita
1dl mantelimaitoa
1dl jogurttia, itse käytän lähes aina alpron vaniljanmakuista soijajugurttia
1rkl chia-siemeniä
Marjoja, itse laitan mustikoita tai punaisia viinimarjoja, jälkimmäisten kanssa parempaa.
Halutessa hunajaa makeuttamaan, mutta toi vaniljajugu itsessään antaa jo hyvin makeutta

AIVAN TAIVAALLISEN HYVÄÄ, voisin elää pelkästään tällä. Toivottavasti löydät itsellesi maistuvan setin. Ite syön nykyään aina tuorepuuron aamulla, säästää aamusta melkein 30min aikaa kun ei tarvii keitellä puuroa 🙂

Avatar

Mä ehdotan edelleen sitä ylikuntoa! Liikaa treeniä, liian niukka ruokavalio. Kirjoitin tästä postauksen blogiini! Ootko huomannut leposykkeessä muutoksia? 🙂

Avatar

What!! Siis tuorepuurohan on ihanaa!! Crazy!! 😉
No mutsiis, tässä mun yks versioista! Mut luultavasti tykkäät vielä vähemmän tän jälkeen 😀
Chia, luonnonjugurtti, tyrnijauhe,spiruliina, raakakaakao,kuorittu hampunsiemen, maca & mct-öly

Avatar

Itse oon tehny raakapuuron aina maustamattomaan jogurttiin, tuo rahkaversio ei kuulosta hyvältä 😀 ei siitä pahaa pitäisi tulla. Esimerkiksi marja, cashewpähkinä, kaurahiutale + jogurtti toimii pohjana loistavasti. Pähkinöistä ja marjoista oon osan pistäny sileäksi. Siihen voi sitten lisäillä mitä tykkää. Maustanut oon hunajalla ja stevialla. Ja uppoaa muuten myös lapsille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä