Kilot veks, taas

Täällä palaillaan pikkuhiljaa kaikenmaailman vaivoista! Mulla on olkapäässä ihan hirveä jumi ja selkä on taas sökönä, mutta tänään aamulla kävin Elixialla tekemässä personal trainerin kanssa uuden ohjelman, jolla voin alkaa pudottaa painoa mahdollisimman tehokkaasti rasittamatta kuitenkaan tätä selkää. En oikein tiennyt mitä tarvitsen ja mitä nyt oikein voisi tehdä, joten olen tosi tyytyväinen, että hain apua pt:ltä! Haluan kuitenkin treenata kaikkia osia mun kropasta, mutta en itse tiennyt, miten sen sitten toteuttaisi ilman raskaita painoja, koska niitä mun selkä ei nyt kestä.

Sain nyt todella hyvältä vaikuttavan ohjelman, jossa käytetään apuna mm. vastuskuminauhaa, joka oli mulle ihan uusi juttu, ainakin tällä tyylillä. En osannut arvatakaan, kuinka paljon se auttaa aktivoimaan oikeita lihaksia ja tehostaa yksinkertaisiakin liikkeitä! Ajattelin, että en saa ilman kunnon painoja enää treenistä mitään irti, mutta tästä kuminauhasta tuli kyllä mun uusi paras kaveri. Lisäksi, koska tavoitteena on nyt painonpudotus, alan tekemään enemmän aerobista ja ensimmäistä kertaa ikinä HIIT -treeniä. Testasin jo vähän tänään ja tuli aika hyvä hiki päälle! Mulla on nyt suuret toivot tämän painonpudotuksen suhteen, enkä malta odottaa, että pääsen taas näkemään tuloksia. Tässä uudessa ohjelmassa hyödynnettiin myös vähän crossfit -vaikutteita, mutta ilman painoja ja uskon, että tästä vammasta huolimatta onnistun nyt jatkamaan liikuntaa, kun tiedän vihdoin, mitä voin tehdä. On ollut tosi masentavaa katsoa peiliin, kun on saanut niin paljon takaisin siitä pudotetusta 20 kilosta, mutta toivottavasti pian pääsen taas miinuksen puolelle.

Personal trainer tekee mulle seuraavaksi myös ruokavalion ja siitä tuleekin ensimmäinen noudattamani ruokavalio ikinä! Viimeksi laihdutin sen 20 kiloa ihan täysin omin voimin, mutta tällä kertaa se on paljon vaikeampaa, kun on niin paljon rajoittavia tekijöitä. Nyt kuitenkin tunsin tarvitsevani enemmän ohjausta ja tulee olemaan helpompaa noudattaa ennalta laadittua ruokavaliota, jolloin ei tarvitsee turhaan laittaa energiaa syömisten miettimiseen. Ekaa kertaa aikoihin mulla on nyt sellainen fiilis, että onnistun kyllä taas pudottamaan nämä kilot! Onhan ne jo kerran pudotettu niin ehkä olen vain kaivannut juuri sitä oikeanlaista apua, että saan laihdutuksen kunnolla käyntiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löytyykö mun lukijoista kenties muita selkävammaisia? Kiinnostaisiko teitä postaus tästä mun uudesta ohjelmasta ja painonpudotustavoitteista loukkaantumisen kanssa?

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

Mulla ollu pahoja selkävaivoja 12-vuotiaasta asti ja vasta nyt, 20-vuotiaana minut otettiin lääkärissä ensimmäistä kertaa ikinä vakavasti selkävaivojeni kanssa koska ”eihän noin nuorella selässä mitään vaivaa voi olla, keksit kaiken”. Kuitenkin tutkimuksissa löytyi alimmasta nikamasta molemminpuolinen välilevynpullistuma ja myös yksi nikamista on neliönmallinen. Minulla välilevynpullistuma ei johdu ylipainosta vaan omasta urheilu-urasta jonka se pullistuma sitten myös päätti ja nyt odottelen 20-vuotiaana itselleni leikkausaikaa kun neurokirurgi totesi että sitä ei muulla voi hoitaa. Kumpa vain ensimmäinen lääkäri olisi ottanut minut tosissaan, mutta joo selkäpostausta olis kiva lukea!! 🙂 Ois myös ihana lukea lisää noita ruokaohjeita ku sulla on niin ihania kaikkia 🙂

Avatar

Tahtoisin todella kuulla sinun uudesta ohjelmasta koska olen kans selkä rampa.

Avatar

Moikka! Täällä toinen selkävammanen joka rakastaa treenaamista mutta on joutunut sitä rajoittamaa juuri koska selkä ei kestä.

Näytät muuten upealta, tsemppiä projektiin!

Avatar

todellakin kiinnostaa!!!!!!
T. Yks ”selkävammanen” jo viis vuotta :/

Avatar

Heissan! Täällä myös yksi selkäongelmainen ja ihan tosi tosi paljon kiinnostais kyseinen postaus. 🙂 Kannatan!

Avatar

Minua kiinnostaa ruoka sekä treeni ohjelma postaus siitä miten selkä vamman kanssa voi treenata.

Avatar

Mulla ei itselläni ole ikinä ollut selässä tai muuallakaan mitään todella rajoittavaa kipua, mutta jotenkin olen aina silti pelännyt sitä hirveästi. Siis että jonain päivänä jokin paikka kropasta sanoo ”poks” ja siinä sitä sitten ollaan. Sehän vaikuttaa tietysti koko elämään myös kuntosalin ulkopuolella.

Avatar

Selkävammainen ilmottautuu. Olisi kiva kuulla lisää aiheesta 🙂

Avatar

Kiinnostaa! Voitko kertoa tarkemmin myös uudesta ruokavaliosta? 🙂

Avatar

Olisi hienoa kuulla saliohjelmastasi koska itse olen viimeisen vuoden aikana saanut 25 kiloa pois ja sitten meni selkä aka välilevyn pullistuma ja kaikki urheilujuomat menny aikalailla uusiksi kun pitää vähän varoen lähteä testaamaan mitä voi tehdä 🙂

Avatar

Siis urheiluhommat 😀

Avatar

Mulla kans ”selkävamma” ollut jo vuoden. Vihdoin sain lääkäriltä luvan aloittaa kuntoilu ja kävin 2vk sit tekemässä sopimuksen länsikeskuksen elixiaan (työpaikan kautta tarjous, ja työpaikka 200m päässä kuntosalista), mutta tietysti iski tämä kamala influenssa joten en ole kertaakaan päässyt salille 🙁 myös yksin treenaaminen vähän jännittää näin alussa… sopimukseenhan kuuluu 2pt käyntiä, joten toivon et sieltä saan jonkunlaista apua treenaamiseen, mutta sun ”selkäpostaus” olis kyllä ennenkaikkea tervetullut 🙂 !

Avatar

Mulla on kans välilevyn pullistuma, ja paaljon painoa pudotettavana! Eli olisi tosi kiva kuulla tarkemmin tästä sun ohjelmasta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä