Lemppareita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hehkutan taas kerran mun lempparilounasta; munakkaita! Niistä saa vielä kivasti monipuolisempia kun laittaa sivuun mukaan vaikka salaatin. Mun perusmunakkaaseen kuuluu kaksi munaa, kirsikkatomaatteja, tuoreita herkkusieniä, punasipulia ja päälle mustapippuria ja paprikajauhetta. Jos kaapista löytyy niin pistän mukaan myös aurajuustoa, koska voisin tunkea sitä joka paikkaan. Nyt kun laihduttaminen lähtee taas kunnolla käyntiin niin aurajuusto saa kyllä hetkeksi jäädä kaupan hyllyille! Tai ainakin täytyy vähentää sitä määrää, sillä laitan auraa välillä niin paljon, että munakkaan kalorimäärä lähes tuplaantuu 😀 Hei jos teillä olisi jotain vähän terveellisimpiä vinkkejä, miten saisi lisää makua munakkaisiin niin otan mieluusti vastaan! Kiinnostaa myös kuulla, mitä te laitatte munakkaaseen?

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Heips! En tiijä ootko jo kokeillut munalla varustettua pizzaa.. eli pohjaan esim 3 valkuaista jotka vatkataan ja sit keltuaiset sekaan.. levitä tuo pohja uunipellille ja uuniin 10min.. sitten täytteet päälle.. esim tonnikala ananas tomaatti pinaatti herkkusieni. (Raejuustoakin voi testata) ja itse laitan myös oreganoa päälle nam. Ja salaattia kylkeen. Paljon parempaa kun pizza 🙂 ja nopeeta! Kannattaa jakaa vinkki muillekin lukijoille 🙂

Avatar

Mä syön munakasta paprikan ja raejuuston kanssa! Paljon protskua! 😀

Avatar

Mä ripottelen joskus tabascoa pinnalle, tuo makua ja elän siinä toivossa jos se vaikka kiihdyttäis aineenvaihduntaa 😀 ja yks on tietysti kun laittaa ruohosipulia 🙂

Avatar

Mä syön itse munakkaan yleensä iltapalaksi. Tai teen sen kokkeliksi, rikkomalla munien rakenteen pannulla. Mun lempparit seassa on kesäkurpitsa, tomaatti, pinaatti ja paprika. Päälle ripaus ruususuolaa ja cayennepippuria tai chilirouhetta, tuo mukavasti ytyä makuun 🙂

Avatar

Mä laitan munakkaaseen vähän millon mitäkin. Ostelen kaupoista jonkun verran säilykejuttuja, kuten maissia, vihreitä papuja, herkkusieniä ja oliiveja sekä pakastealtaasta helposti pannulle lisättäviä (ja pakkasen ansiosta pilaantumattomia) Kukka- ja parsakaaleja, babyporkkanoita, vihreitä papuja, pinaattia ja mitä ikinä löytyykin. Tietty tuoreita juttuja ensisijaisesti, jos sellaisia jääkaapista löytyy, kuten kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa ja munakoisoa.

Musta mikä vaan vihannes melkeen käy sinne, ja ne maistuu munakkaan seassa paremmalta kuin esim. ihan vaan keitettynä kattilassa. ”Keitän” kovemmat vihannekset pannulla lisäämällä siihen sopivasti vettä ja kun vedet on haihtunu, lisään munaseoksen. Mikä tahansa juusto tekee munakkaasta tietty herkullisempaa, tykkään laittaa fetaa koska sitä meillä aina sattuu olemaan salaatin tekoa varten. 🙂

Joskus menen villiksi ja lisäilen munakkaaseen jopa tonnikalaa tai pestoa (siihen päälle). Ihan tuoreet yrtitkin, kuten basilika ja rukola on hyviä! 🙂

Avatar

Paistanut ensin pannulla parsakaalia hetken Sweet-chili kastikkeen kanssa (ihan yks teelusikallinen riittää kastiketta) ja sit munat. Vitsi että tulee hyvää! Välillä fetaa vielä lisäks. En tosin tiedä mitenkä epäterveellistä se sweet-chili kastike on 😀

Avatar

Ihan parasta on kun laittaa tomaattikuutioita ja ihan muutaman fetajuustokuution tai murusen ja paljon yrttejä! Basilikaa käytän ite paljon tai sitte iha valmiita yrttiseoksia 🙂 muita mausteita ei tarviikkaan 🙂

Avatar

Tää ei liity nyt aiheeseen, mutta eikös teillä tehdä smoothieita? Jos tehdään niin saisiko niistä joskus postausta ja ohjeita? 🙂 ps. Tykkään hirveesti sun molemmista blogeista!

Avatar

Herkkusieniä ja pinaattia!

Vastaa käyttäjälle Emilia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä