Vihreää ja syntisen hyvää

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa vihersmoothieta! Halusin aloittaa mahdollisimman hedelmäisellä ja raikkaalla yhdistelmällä ja lisätä sitten pikkuhiljaa kasvisten määrää, koska vihersmoothie ei ole ikinä kuulostanut kovin houkuttelevalta. Niiden ravintoarvot ovat kuitenkin niin kohdallaan, että haluan oppia juomaan niitä! Tästä ensimmäisestä kokeilustani tuli erittäin onnistunut, siis aivan järjettömän herkullista! Pistin sekaan viipaleen ananasta, yhden kiivin, yhden päärynän, 1/2 banaania, noin 2 rkl tyrniä, kourallisen mangoa, kourallisen pinaattia, vettä ja chia-siemeniä. Kannattaa kokeilla! Meidän kuopus rakastui tähän myös.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pinaatti ainakin tuntui aika lempeältä aloitukselta, mutta kaikenmaailman kaalit sun muut smoothieissa vaan pelottaa. Olisiko teillä suosituksia muista vihreistä aineksista?

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Minäkin olen hurahtanut vihersmoothieen :). Tungen yhteen smoothieen noin 100 g pinaattia (tuore). Se ei maistu miltään, joten banaani tai muu hedelmä peittää hyvin maun. Noita kaaleja ja muita ’ei niin hyviä’ saa hyödynnettyä tehokkaasti mehuihin. Niiden makukin pehmenee kun heittää mukaan jonkun hyvän hedelmän. Tein itseasiassa just noista mehuista postauksen:

http://its-goodday.blogspot.fi/2015/03/mehulinko.html

Avatar

Kannattaa kokeilla Jungle Juice Barin vihersmoothieita, taivaallisen hyviä!

Avatar

Mustikka – Parsakaali smoothie toimi yllättävän hyvin.. Oon kans ollut vähän epäileväinen näitä vihersmoothieita kohtaan, ja aloitellut kans vähän pikku hiljaa 😀

Avatar

Mun vakiovihreet on just pinaatin lisäks lehtikaali ja avokado. Avokado tekee koostumuksesta ihanan pehmeän kermaisen ja lehtikaalin maku on niin mieto, etten itse ainakaa juuri erota sitä kaikkien hedelmien ja/tai marjojen alta. Ja jos ei satu olemaan vegaani tai kananmuna-allergikko, kannattaa testata kananmunia / pelkkiä valkuaisia smoothieissa: loistava proteiinilisä ja saa aikaan paksua, kermaista koostumusta, eikä maistu lopputuloksessa ellei kamalasti laita. Banaania pistän useimmiten myös koska satun vaan rakastamaa sitä paksua ja täyteläistä jäätelömäistä koostumusta. 😀

Avatar

Avokado pehmentää vihreiden (lehtikaali, pinaatti) makua jolloin voi lisätä niiden määrää. Pieni määrä mangoa tuo ihanasti makeutta. Kokeilemalla löytää omat suosikit!

Avatar

Rohkeasti vaan vihreää mukaan, kyllä ne hedelmien ja marjojen alle hukkuu. 🙂 täältäkin liputus avokadon puolesta! Ja kaikki ruukkusalaatit yms, mitä tummempaa sitä parempi. Mä en oikein jaksa talvella smoothieita, mutta kesällä just esim. pinaatti ja tammenlehväsalaatti on kovassa käytössä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä