Älä tule paha rasva

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mulla on tosiaan ollut viime aikoina kropastani vähän ristiriitaiset fiilikset. Painonnousun myötä itsetunto mureni ja aloin tuntea oloni todella läskiksi. Kymmenen kiloa on kuitenkin aika iso ero ja omaan silmään ja käsituntumaan se vaikuttaa valtavalta. Tässä totutellessa olen kuitenkin jopa miettinyt, että pitäisikö vain luopua laihdutuksesta ja tyytyä kehittämään itsetuntoani. Mutta samalla kuitenkin haaveilen hoikemmasta kropasta ja painonpudotuksesta. Olen vähän pomputellut puolelta toiselle, mutta olen aika hyvin saanut jo rauhan näiden ajatusteni kanssa.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Voin vihdoin sanoa olevani sujut kurvikkaan vartaloni kanssa. Rakastan kurvejani, vaikka ne hankaloittavatkin muunmuassa vaatteiden ostamista aika paljon. Viihdyn kropassani suhteellisen hyvin ja olen siihen ihan tyytyväinen. Suhteellisen, ihan. Samalla kun olen oppinut olemaan sujut itseni kanssa, se ei tarkoita sitä, etten saisi pyrkiä parempaan. Haluan näyttää ja tuntea oloni terveellisemmäksi ja lihaksikkaammaksi. Haluan läskiä pois ja tilalle lihasta. Toisinsanoen en haaveile enää niinkään painonpudotuksesta ja laihuudesta, haluan vain kehittää tätä nykyistä olomuotoani ja olla paras mahdollinen minä. Kurvikas, lihaksikas, terve ja kaunis. Silti minä samalla olen onnellinen tässäkin kropassa ja tiedostan sen, että onni ei tule ulkomuodosta, eikä se ole maailmanloppu, jos en jaksa aina treenata enkä onnistu tavoitteissa.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Minulla on ne tietyt selkeät asiat, joita tahtoisin itsessäni kehittää. Eniten tällä hetkellä ärsyttää löysät allit, selkäläskit, vatsa, reidet ja nuo oudot kohdat tuossa reisien ja lantion välissä sivulla. Haluan taas kunnon haban ja kiinteämmät käsivarret. Tahdon kehittää vatsalihaksia ja hillitä tätä pömppöä. Tahdon kaiken ylimääräisen rasvan pois ja tilalle lihaksia, jolloin pääsen taas eroon selkäläskeistä ja löllyvistä reisistä. Peppua pitää taas myös keskittyä treenaamaan, sillä siitä on kadonnut todella paljon lihaksia. Tahdon myös alkaa treenata taas enemmän selkää, jotta en olisi niin herkkä selkävaivoille.

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

En ota enää stressiä kesäkunnosta ja mieti miltä näytän bikineissä kesäkuun lomamatkalla. Tiedän voivani kulkea ihan hyvällä fiiliksellä bikineissä, koska kroppani on juuri nytkin kaunis. Ihan yhtä hyvällä fiiliksellä voin kulkea bikineissä sitten kesällä 2016, jos silloin olen saavuttanut tavoitteeni. Miksi sitten ylipäätänsä tahdon muuttaa kehoani, vaikka olen siihen tyytyväinen? Koska minä voin. Jos mulla on mahdollisuus olla terveempi, niin tottakai tartun siihen. Olen jo ennenkin tämän tavoitteen saavuttanut, joten tottakai pystyn siihen uudestaan, kunhan vain löytäisin itsestäni sen motivaation. Ihan sama kuinka sujut kroppani kanssa olen, fakta on se, että rasvaprosenttini voisi olla paljon parempi, myös sisäelinrasvan puolesta. Kurveja saa olla, mutta terveys ennen kaikkea.

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Tämä oli mun mielestä yksi sun parhaimmista postauksistasi! Rehellistä tekstiä, rehellisiä kuvia – niistä minä pidän. Minun mielestäni sinulla on jo nyt kaunis kroppa, mutta jokainen saa tavoitella juuri niitä asioita joita tahtoo!
Hyvää kevättä!

Avatar

Kyllä todellakin olet kaunis nytkin, mutta onhan se ihan ymmärrettävää, että sitä toisinaan kaipaa niitä aiemmin saavutettuja tuloksia.
Sulla on todella ihanan naisellinen kroppa, joka taatusti muokkaantuu vielä hyväksi, sellaiseksi kun haluat 🙂

Helposti sitä ajattelee, että sitten kun saan pois nämä läskit ja kiristän tästä nämä sentit olen onnellinen, mutta miten upeaa olisikaan olla itsekin onnellinen jo siinä välillä, kun hiljakseen kulkee kohti sitä tavoitettaan, oli se sitten mikää hyvänsä 🙂

Itse en ole ihan niin sinut ja sujut itseni kanssa kuin sinä, mutta on ihanaa ja voimaannuttavaa lukea rehellisiä kirjoituksiasi näistä aroistakin aiheista ja saada vertaistukea oman kropan kanssa kärvistelyyn.
Kiitos kannustavista ja motivoivista kirjoituksista <3

Avatar

Ihanasti kirjoitit! <3 Mahtavaa kuulla että saat jotain irti mun höpötyksistä, sen takiahan tätä juuri tehdään! Paljon tsemppiä sulle, toivottavasti saat jatkossakin täältä voimaannuttavaa fiilistä <3

Avatar

Hienoa, että uskallat näyttää vartalostasi totuuden 🙂 kannattaa tavoitella terveellistä olomuotoa jos se tuntuu hyvältä mutta saa se elämä näkyykin vartalossa, esim raskaudet. Kanna itseäsi ylpeydellä, vartalosi on kaunis jo nyt!

Avatar

Kiitos! 🙂 Raskausarvista en tosiaan edes maininnut tässä mitään, koska ne ovat mulle niin olennainen osa itseäni! Niitä en ole osannut ikinä hävetä, ne ovat merkkejä kahdesta ihanasta lapsesta, jotka olen tehnyt alusta asti ja tuonut tähän maailmaan 🙂

Avatar

Hienoa, että uskallat näyttää vartalostasi totuuden 🙂 kannattaa tavoitella terveellistä olomuotoa jos se tuntuu hyvältä mutta saa se elämä näkyykin vartalossa, esim raskaudet. Kanna itseäsi ylpeydellä, vartalosi on kaunis jo nyt!

Avatar

Sulla on upea kroppa ja kurvit! 🙂 Nään ehkä vähän omaa kroppaani noissa kuvissa ja myös sitä, miten tavallaan on sinut itsensä kanssa ja sujut niiden kurvien kanssa, mutta silti kuitenkaan ei aina pysty hyväksymään sitä jos olo tuntuu isolta. Tai jotenkin tulee sellainen fiilis että pelkää vähän sitä lihomista ja että häiritsee joissain kohdissa se rasvan määrä sitten kuitenkin! Mun on pakko kysyä että ootko kuullut Unelma Itsestä -valmennuksesta (http://www.unelmaitsesta.fi)? En halua mitenkään ”mainostaa”, mutta itselleni siitä on ollut suuri apu tässä prosessissa, kun oon opetellut rakastamaan itseäni ja kehoani juuri tällaisena. 🙂 Tuli vaan jotenkin mieleen tästä tekstistä, kun oli niin tuttuja ajatuksia ja oli pakko vinkata! 😀

Avatar

Juuri tollainen fiilis! En olekaan kuullut, pitää tutustua 🙂

Avatar

Ihan mieletön teksti! Osu ja uppos 🙂 p.s sulla on tosi kaunis kroppa!

Avatar

Kiva kuulla! 🙂 Ja kiitos!!

Avatar

Mun mielestä sulla on upea vartalo, näytät hyvältä! 🙂

Mua kiinnostas tietää mitä liikkeitä teet selälle, nim. täällä kanssa yks selkävaivanen, hetken kun on väärässä asennossa, niin selkä ja hartiat ihan juntturassa.

Avatar

Kaunis NAISELLINEN vartalo 🙂 Itse olisin tuohon täysin tyytyväinen. Oma laihdutusprojekti vähän viivästyi kun raskaustestiin ilmestyi e-pillereistä huolimatta 2 viivaa (meillä ennestään noin nompun ikäinen lapsi). Onneksi kuitenkaan ylipaino ei ole ongelmana, enemmänkin kiinteytyksen tarvetta olis kropalla, mutta esikoisen huonojen unenlahjojen ja alkuraskauden väsymyksen vuoksi ei saa tarpeeksi usein aikaseksi lähtee lenkkipolulle :/ Ole ylpeä kurveistas! 🙂

Avatar

Mulla on itsellä samanlainen fiilis! Oon nytkin ihan suhteellisen sinut vartaloni kanssa ja olen luopunut ajatuksesta pudottaa painoa vaan juurikin kasvattaa lihasta laskin tilalle. Viimeisen puolen vuoden aikana onneks kropassa tapahtunut paljon hyviä muutoksia kuntosalilla käymisen ansiosta ja mikäs sen palkitsevampaa kun vertailla vanhoja ja tuoreita kuvia keskenään! Susta ja sun höpinöistä jaa todella paljon motivaatiota ja tsemppiä jatkamiseen!

Avatar

Tää postaus on just niinku mun päästä pari vuotta sitten. Kamppailin itsekin oman kehoni ja mielitekojeni kanssa. Minulla ongelmana oli juurikin se, että urheilin paljon, mutta myös tykkäsin herkutella usein liikaakin. Joten ensin kun sain karistettua haluamani kilot pois, olin taas tyytyväinen tulokseen ja päätin höllätä ruoan suhteen ja aloinkin syömään herkkuja ja taas oltiin lähtöpisteessä. Lopulta aloin miettiä ettei elämäni pitäisi olla tällaista. Stressasin aivan liikaa kokoajan ulkomuodostani joka varmasti myös vaikutti suuresti siihen miksi paino ei pudonnut. Jatkuva painomittarilla käyminen ja peilin edessä tutkiminen antoi minulle pinnallisesti voimaa treenata, mutta syvällä tunsin ahdistuneisuutta omasta vartalostani ja siitä mitä sinne mätin. Peilin edessä seisominen ja yhä isommat lukemat painomittarissa siis ahdistivat minua syvemmältä vaikka en sitä itse välillä tiedostanutkaan. Päätin pistää stopin omalle ololleni ja lopetin painomittarilla käymisen, sallin itselleni herkkupäiviä noin kerran viikossa ja aloitin urheilun täysin uusin tavoittein: minun tavoitteeni oli saada itseni stressaamiskierteestä pois ja hyvä olo sen tilalle. Vyötärön ja painon tarkkailun lopetin kokonaan vaikkei se tietysti mahdotonta ollut koska peilejähän nyt joka talosta löytyy : ) Ja päätin myös etten urheile ja syö terveellisesti vain pudottaakseni painoa. Myös silloin kun oli sellainen fiilis, että nyt en jaksa lähteä lenkille/salille niin jätin sen kerran välistä ja tein jotain muuta mielekkäämpää. En siis tehnyt urheilemisestakaan pakkopullaa. Huomasin myös sen, että minun on ihan turha tehdä mitään painotavoitetta, koska se meni yleensä niin, että treenasin kuin hullu saavuttaakseni tavoitteen jonka saavutettuani hölläsin ja ajattelin, että paino pysyy entisellään vaikka jatkankin urheilua ja alan syömään vapaammin mitä haluan. Toivottavasti sait tästä vähän pohdittavaa sekä samankaltaisia ajatuksia myös omaan tilanteeseesi 🙂 Haluan vielä sanoa, että sinun tilanteessasi ei sinulla ole mitään huolen häivää vartalosi suhteen. Olet kaunis ja kurvikas upea nainen! Turha stressaaminen siitä, mistä kohdasta läskiä pitää lähteä ja mihin lihasta tulla, voi lisätä vain entisestään ahdistumista omaan vartaloon. Pahimmassa tapauksessa ajatuskin urheilusta ja painonpudotuksestakin saattaa lamauttaa kehosi ja mielesi koska siihen liittyy niin ahdistavia ajatuksia ja ehkä myös jonkinlaista ”pakkoa” jolloin urheileminen ei enää ole sellaista hyvän olon hakemista niin kuin sen pitäisi olla. Anna itsellesi haastetta silloin kun fiilis on sellainen, mutta vapauta myös kehosi silloin kun se sitä haluaa. Kiitos jos jaksoit lukea tämän pitkän stoorin. Minun oli vain pakko kirjoittaa sinulle, kun olen nähnyt aikaisempia postauksiasi , jossa olet pohtinut vartaloasi jne. ja nyt luin tämän postauksen. Toivottavasti et ota pahaksesi tästä kommentista sillä haluan vain pelkästään, että saat vartaistukea ja ehkä vinkkejä/apua omaan tekemiseen 🙂 Mukavaa kevättä <3

Avatar

Ihania kuvia aidosta naisesta! Itse olen kamppaillut saman ajatuksen kanssa kun painoa tullut lisää. Laidutus ei anna motivaatiota tarpeeksi. Mutta kun tajusin että vartalo on hyvä näin ja suuntasin keskittymisen lihasten muodostumiseen, motivaatio palasi. tsemppiä treeneihin! 🙂

Avatar

Voi ei, niin samanlaisia ajatuksia! Siinä kun kamppailee kuukausitolkulla herkkuja vastaan ja aina vaan repsahtaa ja aloittaa aina ”uuden elämän” huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla ja sitten taas ensi viikolla, niin tulee sellainen olo; miksi en vaan voisi olla tyytyväinen siihen mitä oon? 🙂 Pitäis vaan kehittää omaa itsetuntoaan, niin vois sit ehkä saada sitä kautta kunnon motivaatiota. Se ei vaan oo, niin helppoa. Mitenkäköhän omaa itsetuntoaan vois reenata…

Avatar

Voi Emilia!

Tämä on ehdottomasti parhain postauksesi. Itselläni on todella huono itseluottamus jonka vuoksi oma elämä on todella sekaisin, tämä postaus auttoi edes pikkaisen hyväksymään omaa kehoansa. Sinulla on kaunis ja upea vartalo, olet rohkea kun uskallat laittaa kuvia vartalostasi, kerrot asiat niinkuin ne on, sun ei tarvitse hävetä mitään! Olet upea juuri tuollaisena kuin olet. Tuo ”kurvikas” vartalo sopii sinulle niin hyvin, minusta aivan normaalin näköinen eikä todellakaan mikään läski.
Onni ei tule ulkomuodosta. Kiitos todella paljon tästä realistisesta postauksesta, sain tästä niin paljon apua ja voimaa. 🙂

Avatar

Sulla on kyllä todella kaunis keho! Hiukan on kurvia ja lihaksiakin löytyy. Oon tässä talven aikaan lihoni 5kg peukalon loukkaantumisen takia (en pystynyt pelaamaan lentopalloa enkä käymään juurikaan salilla), jonka kyllä omaan silmään huomaan. Poikakaveri sanoo ettei hän sitä huomaa, uskoako tuota. Koko ajan on suunta kuitenkin siihen, että saa painon takaisin normaaliin ja vielä siitäkin alemmas. Kyllä se tästä, kunhan muistaa valita oikein ja pohtia hiukan mitä pistää suuhunsa.

Ja siitä itsetunnosta – mulla ainakin itsetunto laski todella roimasti kun lihoin tuon 5kg. Oli järkytys käydä vaa’alla pitkästä aikaa ja huomata että ei perhana, sehän on noussut noinkin paljon. Herkuton Huhtikuu ei tehnyt niin paljon kuin olisin halunnut, joten pidän lopun toukokuusta herkuttomana myös. Kyllä se vielä tästä, nyt pääsee jo pyörällä töihin ja illalla lenkille kelien suosiessa niin paino varmasti lähtee taas 🙂

Ja sulle sanoisin niin, että mikäli oma keho häiritsee niin asialle kannattaa jotakin pientä tehdä. Itselläni olen huomannut sen, että kun pistää pieniä tavoitteita joita kohden tekee töitä ja kun ne saavuttaa, on ihan voittajafiilis ja jaksaa taas jatkaa etiäppäin. Samaa tahtia ainakin mulla nousee itsetunto myös 🙂 Itelläni seuraava on jaksaa tulla pyörällä yksi iso mäki tässä Vaajakoskella, jonka vielä viime kesänä pystyin pyöräilemään ihan ylös asti – nyt jaksan vain puoleen väliin. Kyllä se vielä tästä! 😀

hanna
http://www.hannamariav.com

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä