Ylipainoinen(ko)?

Minä olen ylipainoinen. Niin siis ainakin painoindeksin mukaan. En kuitenkaan tunne oloani ylipainoiseksi, en todellakaan. Olen kurvikas ja rasvaprosenttini voisi olla parempikin, mutta ylipainoinen? En sanoisi kuitenkaan niin. Vaatekokonikin on S-M tai 36-38. Kaikki sen nyt tietävät, ettei painoindeksi voi mitenkään kertoa totuutta, koska se ei erota läskiä lihaksesta, joten peili ja kehonkoostumusmittaus ovat paljon parempia keinoja, jos tahtoo saada kokonaiskuvan omasta vartalosta. Tänään aamulla bongasin kuitenkin mielenkiintoisen uutisen oman kehonkoostumuksen määrittämisestä ja halusin testata sitä heti. Uuden tutkimuksen mukaan vyötärön mittaaminen narulla antaa paremman kuvan rasvaprosentista kuin painoindeksimittaus ja omalla kohdallani tämä ainakin toimi täysin! Painoindeksi sanoo minun olevan ylipainoinen, narumittaus kertoo että ainakin sisäelimiin kertyvän rasvan tilanne on kohdallani hyvässä kunnossa. Narumittaus toimii näin:

 

 

Mittaa narusta pätkä, joka on sinun pituisesi. Itse olen 168 cm pitkä.

 

 

Ota leikattu naru käteen ja taita se kahtia.

 

 

Kierrä sitten kahtia taitettu naru vyötärösi ympäri.

 

 

Jos naru jää todella tiukalle tai ei mahdu ollenkaan, sinulla on liikaa rasvaa kehossasi, etenkin sisäelimiin kertyvää keskivartalon rasvaa. Jos taas naru on todella löysä, olet liiankin hoikka. Minun naruni jäi löysälle ja tilaa on, joten ei tarvitse jatkossakaan huolehtia turhaan painostani.

Kiinnostaisi kovasti kuulla, mitä teille sanoo painoindeksi ja narutesti? Menevätkö ihan ristiin vai saako joku saman tuloksen?

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Ai kauhee, ton laskurin mukaa mun rasvaprosentti ois 32,4 😀

Avatar

Heippa!
Olen 170cm pitkä ja painoa 62.5kiloa, normaalipainoinen siis painoindeksin mukaan ja minulla jäi naru reilusti löysäksi. Helmikuussa kävin kehonkoostumusmittauksessa jossa minulle sanottiin että olen normaalipainoinenLÄSKI! Pahasti sanottu mutta en ottanut itseeni vaan päätin edes hieman parantaa liikuntaa ja ruokavaliota ajatellen ja nyt täytyisi lähiaikoina käydä uudelleen mittauksessa kuulemassa olenko edelleen normaalipainoinenLÄSKI!

Avatar

Painoindeksi 22.1 (170cm ja 64kg) ja kyllä jää tilaa vyötärön ja narun väliin

Avatar

mielenkiintoista viel ku löytäis sen narun jostain ni pääsen testaa =D ja siis jos sä oot muka läski paino indeksin mukaan ni sit se on väärässä siis musta sä oot normi sopivasti pyöreyttä ei liikaa ja ottaa huomioon sä oot synnyttäny pari muksuu myös se vaikuttaa lantioon ym melkosesti et ite 3 pukertanu ulos ja oon huomannu kyllä et on lantio leveentynyt ja mäkään en esim pelästy jos käyn vaa alla ku täytyy miettii sitä et mullakin on ainakin pakko olla myös sitä lihasta jonkun verran kropassa ku sen verran ahkeraan rravaan erityisesti power tunneilla et jopa 6 kertaa viikkos parhaimmillaan et tarvis käydä varmaa huvin vuox testaa seuraavan kerran ku elixias on näitä kehokoostumus juttui et mitäs näyttää mun kohdalla =)

Avatar

Olen BMI:n mukaan normaalipainoinen ja narutestissäkin jäi jonkin verran tilaa 🙂

Avatar

Painoindeksi ylipainon rajalla, narutestissä jäi reilusti tilaa. Pituutta siis 172cm ja painoa 72kg, mikä kuulostaa paljolta 😀 Mutta se ei kropasta näy, mikä on kumma

Avatar

Normaalipainoinen painoindeksin mukaan mutta rasvaprosenttini liian korkea kehonkoostumuittauksen perusteella ja sisäelintenympärille muodostunut rasva huolestuttavan korkea. Kaikkea ei ulkokuori kerro, ei edes ympärysmitta. On olemassa ”laihaläskejä” jotka näyttävät hoikilta ulospäin, (ja saavat syödä melkeen mitävain lihomatta) mutta sisäelintenympärille on kertynyt paljon rasvaa epäterveellisen ruoan myötä 🙁

Avatar

painoindeksi 21,43 (pituus 158, paino 53.5) naru hädintuskin ylsi vyötärön ympäri!!! olen keskivartalolihava hoikka!!!

Avatar

Sehän on jonkin verran kropan rakenteesta kiinni et paljonko paina. Esim minä ja mun ystävä ollaan lähes saman mittaiset mut 10kg painoeroa. Yhtä hoikkia ollaan kuitenkin. Mulla vaan lihaksistoa enemmän. Sama että joku joka painaa enemmän saattaa olla mitoilta pienempi jos on timmissä kunnossa. Itse lopetin vaa’an tuijotuksen kauan sitten ja keskityn vaan mittanauhaan. 🙂

Avatar

Eli toisin sanoen: vyötärönympäryksesi pitää olla alle puolet pituudestasi? Muuttokiireissä en löydä mitään narua, joten helpompi vaan laskea,

Avatar

Kokeilin tota narumittausta! Eksyin sit kans googlailee kaikkia mittareita ja päädyin tähän: http://www.laskurini.fi/terveys/rasvaprosenttilaskuri ootko kokeillu? Onkohan miten luotettava tai fiksu? 😀

Itse en koskaan tuijota vaakaa (enkä edes omista, vähän aikaa kävin vanhempien luona vaalla, koska piti mitata koira) tai mittoja. Tärkeintä on, että on hyvä olla omassa kehossaan. Haavailen kuitenkin kunnollisesta kehonkoostumis mittaukseta, koska olen utelias ja siitä saisi varmaan lisää motivaatio liikkumiseen ja syömiseen.

Sulla on upea kroppa ja ihana asenne. Ihana kun tsemppaat muita ja sulla on tervelliset motiivit hyviin elämän tapoihin (ei vaan laihdutus, koska kauneusihanteet yms.) Olisi ihana saada blogiin lisää kaikkia terveellisiä ruokajuttuja, sillä oma heikkous on tuo ah niin ihana ruoka…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä