Kun lapset vaihtuvat aurinkoon

Minun on pitänyt jo kauan kirjoittaa tästä aiheesta, mutta jotenkin sitä on tullut vain lykättyä. Ehkä sen takia, että olen itsekin päätöksestä vähän epävarma, enkä ole ollut valmis mahdolliseen kritiikkiin. Ohimennen on tullut mainittua aiheesta, mutta nyt olen valmis hypettämään, jännittämään ja laskemaan päiviä.

Nimittäin 12.6. me lähdetään Kreikkaan, Kosin saarelle! Odotan niin innoissani lämpöä, rentoutumista, uutta ja jännittää kulttuuria, sekä ihanaa ruokaa. Mutta kokonaisuudessa on myös pari aika pelottavaa seikkaa, sillä me lähdemme Topiaksen kanssa reissuun ihan kahdestaan.

Meille tuli vuodenvaihteessa täyteen 5 vuotta seurustelua ja ostin Topiakselle vuosipäivälahjaksi matkan Kreikkaan, koska Topias on jo monta vuotta jutellut kaipaavansa sinne. Matkojen aikataulujen, lämpötilaennusteiden ja arvostelujen perusteella päätin, että meille sopivin kohde on Kos. Joten sinne suunnataan sitten viikoksi ja tullaan juhannuksena takaisin. Mietin kauan, että uskallanko ostaa meille matkan kahdestaan, mutta koko perheelle matka olisi tullut jo niin hirveän kalliiksi ja jotenkin halusin tehdä jotain ihan kahdestaan Topiaksen kanssa. Me kun ei olla ikinä ehditty matkustelemaan tai tekemään mitään, kun tulin jo 18 -vuotiaana raskaaksi ensimmäisen kerran. Matkan ostamista pähkäillessäni juttelin aiheesta omille vanhemmilleni ja he sanoivat heti, että lähdette nyt vaan kahdestaan, lapset viihtyy loistavasti heidän kanssaan. Ja niinhän se onkin, meidän lapset viihtyvät todella hyvin sukulaisilla ja kyselevät yökyläilyjen perään eivätkä ikinä kaipaa kotiin. Mutta viikko on kuitenkin todella pitkä aika.

Minähän olin viime vuonna viikon Turkissa, mutta silloin lapset olivat Topiaksen kanssa, joten ainoa huolenaihe oli MINUN ikäväni lapsia kohtaan. Tämä tuntuu aivan erilaiselta jättää lapset oikeasti hoitoon viikoksi. Olen epäröinyt ja miettinyt tätä päätöstä paljon, mutta tullut siihen tulokseen, että me tarvitsemme tätä kahdenkeskistä aikaa ja lapset varmasti nauttivat laatuajasta isovanhempien, tätien ja isoisovanhempien kanssa. Heille on paljon ihania suunnitelmia jo lomailun ajaksi, eikä varmasti ehdi tulla ikävä. Seuraava lomareissu sitten tehdäänkin koko perheen voimin, kun lapsetkin alkavat olla sen ikäisiä, ettei olla täysin riippuvaisia päiväuniajoista ja vaipanvaihtopaikoista. Sitä varten tosin pitää vähän kerätä rahaa, koska jos reissataan lasten kanssa, haluan yöpyä laadukkaassa hotellissa ja luultavasti all inclusivella.

Minä en ole ikinä ennen ollut Kreikassa ja ensi kuuta suunnitellessa saan lähinnä vain päähäni kuvia itsestäni valkoisissa vaatteissa rantakallioilla merelle katselemassa. Todellisuudessahan luultavasti makaan koko loman altaalla samoissa bikineissä. Jotain matkashoppailua on kuitenkin lähdettävä suorittamaan, koska olen enemmänkin sellainen ”shoppaile kotona matkaa varten” -tyyppi, kuin ”ostan kaiken sitten sieltä” -ihminen. Kokosinkin nyt pari kollaasia, joista näkee aika hyvin, millaisia vaatteita tahtoisin Kreikan matkaa ja tulevaa kesää varten hankkia.

kreikka

Aurinkolasit, mekko, kengät, paita, hame, laukku

 

kreikka1

Mekko, aurinkolasit, kengät, laukku

 

kreikka2

 

Mekko, aurinkolasit, paita, hame, laukku, kengät

Mulle ainakin tulee näitä vaatteita selatessa jo ihana kesäfiilis! Tässä jäljellä olevien 28 päivän aikana siis saatte luultavasti lukea jonkun verran matkasuunnittelua ja hypetystä, sekä varmasti myös jännitystä lasten puolesta. Onko jollekin Kos tuttu matkakohde? Löytyisikö vinkkejä reissuu lähtijöille?

Postaus sisältää affliate-linkkejä

Kommentit

26 kommenttia
Avatar

Oijoi Kreikka <3 <3 Niin ihanan kaunis paikka, nauttikaa! Se on ihanaa hoitaa parisuhdetta 🙂 Kreikka ja Etelä-Ranska on mun lemppari matkakohteet romanttisille reissuille, sinne on matka-suunnitelmia 🙂

Avatar

me oltiin viime elokuussa Rodoksella viikon verran ja voin sanoa, että vaikka kuinka itsekin suunnittelin että käytän siellä tollaista ja tällaista ja tollaista vaatetta, niin taisin koko matkan aikana käyttää kolmea eri maksimekkoa ja altaalla oli sitten bikinit + joku allasvaate (toppi+shortsit) 😀
Ja muistakaa aurinkorasva! Siellä se aurinko on niin petollinen! Itse käytin suojakerroin 50, mutta mulla sekään ei auttanut kun palan muutenkin niin helposti, joten loppumatkan käytin lasten aurinkorasvaa samalla suojakertoimella.
Vinkkejä Kosille ei oo, mutta nauttikaa siitä taivaallisesta ruuasta, lämmöstä ja niistä ihanista ihmisistä! Toivottavasti teille hyvä matka ja nauttikaa toistenne seurasta 🙂

Avatar

Mä niin näen noi vaatteet sun ylläsi siellä lempeän merituulen leyhytellessä ton upean maximekon helmaa.
Oi autuutta, minusta olette todellakin oman laatuaikanne ansainneet ja kuten itsekin sanoit, lienee mukavampaa kaikille lomailla ulkomailla lasten kanssa, kun he ovat hieman isompia 🙂
Älä siis turhaan pode syyllisyyttä, sinulla on ihan täysi oikeus intoilla ja suunnitella lomaanne.
Kyllä ne lapset siellä pärjäävät, tiedäthän sen itsekin ❤

Avatar

Oon kerran käynyt Rodoksella ja nyt olisi elokuulle varattu reissu Kosille 🙂 itsellä myöskin aina hirmuset suunnitelmat mitä vaatteita ottaa mukaan, mutta todellisuudessa siellä pärjää hyvin muutamalla mekolla ja bikineillä. Mitään vinkkejä ei ole, mutta jään odottelemaan sinun matkakertomuksia Kosilta 🙂
Ihanaa matkaa ja nauttikaa lämmöstä ja toisistanne!

Avatar

Viettäkäähän ihana loma, olette sen ansainneet <3

Avatar

Heippa!

Lähden ystäväni kassa myös 12.6 kossille apollomatkojen kautta 🙂 ehkä törmätään…

Avatar

Kahdesti käyty Kosilla ja pidän paikasta. Ihana monipuolinen pieni saari, löytyy yöelämää ja sitä perinteistä kreikkalaista kultuuria ja koska saari on niin pieni siellä on helppo kierrellä ja nähdä nähtävyyksiä! Mukavaa lomaa ja nauttikaa täysin siemauksin ajastanne. Lapset kyllä pärjäävät, toivottavasti tekin taitaa olla lähinnä siitä kiinni!:D

Avatar

Kreikka on kyllä ihana paikka! Mutta siellä on niin paljon niin upeita rantoja, että hylätkää suosiolla se hotellin allas 😉

Avatar

Hei turhaan murehdit! Sun lapsilla on varmasti hyvä olla mummolassa, niinkuin itsekin totesit 🙂 itse muistan omasta lapsuudestani niitä viikkoja jotka vietettiin mummolassa, tai mummo hoiti meitä lapsia kotona kun vanhemmat oli reissussa, eikä ne ole ollenkaan huonoja muistoja! Alussa itkettiin kun piti sania heippa, mutta eihän niitä vanhempia muuten edes muista 🙂 pitäkää hauskaa reissussa ja nauttikaa kahdenkeskisestä ajasta! Sitten jaksaa taas paremmin lastenkin kanssa 🙂

Avatar

Moikka! Mä olin äitini kanssa vuonna 2013 lokakuussa Kosin saarella. Sesonkiaika oli kutakuinkin lopuillaan, mutta ilmat olivat vielä huippuhyvät 🙂
Voi olla, että asiaan vaikutti melko paljonkin juuri loppusesongin aiheuttama vähäinen turistimäärä, mutta jokatapauksessa Kos on rauhallinen paikka. Kulkiessamme iltamyöhään vastaantulijoina olivat muutamat autot ja pyöräilijät; ei humaltuneita ihmisiä yhtään missään. Yritin etsiä yökerhon tyyppisiä paikkoja ja löysin yhden aivan Delfiiniaukion läheltä, mutta sekin paikka oli kiinni. Kos ei siis ole enää ennen tunnettu bilesaari, ei todellakaan. Baarikadulta voi etsiä mahdollisia baareja, jos kuitenkin haluaa!
Kos ei ole shoppailijalle hyvä paikka lomailla, jos kauppakeskuksia tai montaa vaateliikettä haluaa koluta. Niitä ei ole kuin muistaakseni parin kadun varressa Delfiiniaukiolta lähdettäessä rantaravintoloiden ohitse niin sanotusti keskemmälle Kosin kaupunkia.
Siinä asiat joita Kosilta ei niinkään kannata paljon odottaa. On kuitenkin uskomattomia kokemuksia tullut kyseiseltä matkalta napattua muistoihin; kolmen saaren retki, pyörävuokraus ja sillä Tikakiin pyöräily, kuumat lähteet ja pienet ja rauhalliset rannat. Delfiiniaukio on satamassa ja sieltä kannattaa ehdottomasti mennä aamu 9 aikoihin kysymään kolmen saaren retkeä. Se pysähtyy Pserimoksessa, Kalymnoksessa ja Platilla. Retki kestää noin kello 10-18 ja maisemat ovat huikeita. Plati on saarista asumaton ja muissa saarissakin on vain vähän toimintaa. Menimme retkelle paikallisten järjestämällä matkalla, emme matkanjärjestäjämme kautta (voi tulla meinaan teillekin paljon halvemmaksi).
Vuokratkaa ehdottomasti pyörät ja ottakaa kohteeksi vaikkapa juuri Tikaki tai joku muu sisäosan kylä. Bussimatkoja järjestetään kuumille lähteille, joten sinne kannattaa lähteä myös 🙂 ÄLÄ MENE LÄHTEESEEN BIKINEISSÄ/UIMASHORTSEISSA JOISSA ON VALKOISTA TAI VALKOISEN KALTAISTA VÄRIÄ! Rikkivesi pilaa ne kuparin väriseksi 🙂

Ps. Hyvää matkaa ja nauttikaa olostanne 🙂

Avatar

Komppaan Ninaa tuon aurinkovoiteen kanssa! Kannattaa oikeesti varata kunnon suojakertoimella varustettu rasva, ettei pala 🙂
Ottakaa rennosti ja nauttikaa!

Avatar

vauva.fi palstalla jo puhutaan tästä xD

Avatar

Aivan loistava päätös! Itsekin viikon lomaa miehen kanssa suunnittelin, mutta poika 1,6 vuotta on vaan niin kova ikävöimään että ei pysty 🙁 oon kateellinen! 😀 tehdään varmaan joku pidennetty vkl reissu jossakin 🙂 itsestä ja parisuhteesta saa ja kuuluu pitää huolta! 😀 ihanaa lomaa!

Avatar

Niin ja siellä vau.fi sivuilla kirjoittavat ne joilla ei ole elämää! Tai ovat vaan niin pirun kateellisia!

Avatar

Itse olen käynyt Kosilla ja oli aivan mieletön paikka! Ihanat rannat, mukavia ihmisiä, hyvää ruokaa ja aurinkoooo! Satamasta saa varattua päivän purjevenereissuja. Itse kävin semmoisella ja se oli jotain niin ihanaa <3 sai koko päivän löhötä auringossa, käydä uimassa ihanassa turkoosissa meressä, sit pysähdyttiin kolmelle eri saarelle missä sai syödä ja mennä rannalle yms. Mieletön reissu, suosittelen kyllä ehdottonasti jos vaan auringonotto kiinnostaa 😀 tarttu kyllä rusketus melkosen hyvin sillä reissulla 😀

Avatar

Nyt on pakko sanoa, että viettäkää ihana loma! Ottakaa kaikki siitä irti, aktiviteettien lisäksi olkaa vaan ja makoilkaa tekemättä mitään. Me käytiin turkissa puoltoista vuotta sitten mun miehen kanssa kun oltiin saatu rahaa säästöön. Esikko oli tuolloin vähän vajaa 2 v, mutta hyvin pärjäsi ja mukavaa oli ollut mummolassa! Tällä äidillä oli välillä vähän hankaluuksia ikävän kanssa, mutta lähtisin uudestaan jos rahatilanne sallisi, koska nyt kun on kaksi lasta ja kotona koko ajan niin kyllä se loma tekisi ihan hyvää 😀 Mutta tosiaan, nauttikaa toisistanne, lasten kansehtii touhuta reissunkin jälkeen 😉

Avatar

Kuulostaa tosi ihanalta. Miettiessä jo rantalomaa tulee rento olo:D Mä en silti pystyis jättään lapsia loman takia. Kun on perhe niin perheenä mennään. Mutta kun miettii pienten lasten äitinä niin ei ne lapset sitä muista että vanhemmat ovat olleet ilman heitä. Ja varmasti latautuu akut vanhemmilta.

Avatar

Viettäkää ihana loma! Niinkuin joku tuossa jo mainitsikin, kannattaa ehdottomasti skipata se iänikuinen hotellin uima-allas ja lähteä päivisin niille kaikille ihanille saarille, mitä Kos pitää sisällään! <3

Avatar

En kyse tätä vittuilumielessä vaan ihan vilpittömästi, tunnetko sä ikinä haikeutta siitä, et sulta on jäänyt välistä noi ”villit ja vapaat nuoruusvuodet”, matkustelut, opiskelijaelämä yms mitä monilla siihen kuuluu?

Avatar

Mä oon just ollu muutaman päivän lapsenvahtina kummipojalle kun vanhemmat lähti kaupunkilomalle. Nuorempi, vajaa 2v, ei oo ollu millänsäkään mutta vanhempi, reilu 3v, on kyselly missä äiti ja iskä. Etenkin illalla se ikävä meinaa iskeä! Mutta hyvin on mennyt, puhumalla niistä ikävätilanteista on selvitty 🙂
Joten ihanaa lomaa, nauttikaa!

Avatar

Ihan oikea päätös:) Jaksatte varmasti olla taas ”parempia” vanhempia, kun saatte hieman omaa aikaa keskenänne. En siis tarkoita ettette nyt ole, ymmärtänet mitä tarkoitan.Vaikka lapsia onkin, ei se tarkoita että omaa elämää täytyy heittää kokonaan pois. Olette isä ja äiti mutta myös parisuhteessa ja se saattaa välillä lapsiperheessä unohtua..:)

Avatar

En millään jaksa ymmärtää, miksi jotkut tästä vääntävät negatiivista asiaa. Olette lomanne ansainneet ja todella tekee hyvää teille saada sitä aikuisten omaa aikaa. Aivan varmasti lapset pärjäävät viikon Suomessa sukulaisten kanssa. Muistatte vain nauttia ja pitää hauskaa!

Avatar

Miten tästä ylipäätään voi saada negatiivista? Minä ja veljeni olimme niin pitkälle kuin muistan, ainakin viikon joka kesä mummolassa, siellä sai olla ”villi ja vapaa” ja meitä ehkä vähän hemmoteltiin, oltiinhan me mummin ja vaarin nassukoita. Ja nämä viikot isi ja äiti latasivat akkuja. En muistele näitä aikoja pahalla, päinvastoin! Sehän oli meille lapsillekin lomaa vanhemmista 😉 pitäkää hauskaa lomallanne ja nauttikaa toisistanne 🙂

Avatar

Ihan loistava päätös lähtä ihan kahestaan! Varmasti tekee hyvää teille. Ja kyllä ne lapset pärjää;) siitä en tosin tiiä miten te pärjäätte ilman lapsia;D kosilla en oo käyny mutta samoihin aikoihin joku vuosi rodoksella. Päällimmäisenä jääny mieleen että oli lämmmmmintä!! Aurinkorasvasta muistuttelen siis minäki:D

Avatar

Oi, Kos on aivan ihana! 🙂 Voin todella lämpimästi suositella paikkaa! Ihan mahtavaa ruokaa minne ikinä pysähtyykään syömään, suosittelen: kreikkalainen salaatti, club sandwich, gyros – nam! Ei missään nimessä kannata jäädä hotellin altaalle, vaan lähteä rannalle – mahtavia baarimikkoja, ohjelmaa, kylmiä juomia ja suolaisia snackseja. Retkiä on vaikka ja kuinka – päiväristeily Turkkiin ja takaisin esimerkiksi, ihan mahtava! Lisäksi kannattaa vuokrata pyörät ja pyöräillä kuumille lähteille vuorille tai esimerkiksi Tikaki Beachille (valkoista hiekkaa, turkoosia vettä). Baarikadulla on meininkiä iltaisin ja tunnelmallisia vesipiippubaarejakin löytyy (ihan turvallisia, ei mitään hämärätouhuja) 🙂 Shoppailtavaa ei juuri ole, mutta kaikkea muuta mahdollista kyllä 🙂 Toivottavasti teille tulee ihana reissu, nauttikaa!!

Avatar

Tuli hyvä mieli sun puolesta! 🙂 Oot kyllä pienen irtioton arjesta todellakin ansainnut ja sehän on ihan tosiasia, että vaikka rakastaakin lapsiaan yli kaiken, on parisuhteen (ja ehkä oman henkisen hyvinvoinninkin..) kannalta tärkeää saada joskus viettää ihan kahdenkeskistäkin aikaa rakkaan kanssa. Koita olla potematta syyllisyydentuntoa siitä, että lapset eivät tule mukaan, mieti asia siltä kannalta, että heillekin on tavallaan tulossa lomaviikko silloin. Onhan se jännää päästä sukuloimaan niinkin pitkäksi aikaa 🙂 Mä ainakin itse pienenä RAKASTIN yökyläilyjä isovanhempien luona!

Kos ei ole matkakohteena mulle tuttu, olen kanssa itse asiassa haaveillut sinne matkustamisesta 😀 Ootan innolla, että pääsen lukemaan sitten loman jälkeen sun kirjoituksia siitä, millaista siellä olikaan <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä