Arvaa mitä…….?

20150521_154942

 

Tähän viikkoon on mahtunut hammaslääkäriä, töitä, sairastelua, synttäreitä ja miljoona menoa. Teen nyt tällaisen ärsyttävän postauksen ja lupaan tulla kertomaan kaiken viikonlopun aikana ja ensi viikolla, kun saan taas vihdoin istahtaa koneen ääreen. Luvassa on juttua lasten kävelystä ja jaloista, lastenvaatteista, aikuisten vaatteista, yhdestä kuvaussessiosta ja vaikka mistä. Tahti on näkynyt taas blogissa ja onneksi pian saa huoahtaa. Tai no ainakin melkein, sillä………..

Ette ikinä usko, minäkään en usko, mutta pääsin kuin pääsinkin kummankin alan pääsykokeisiin!! Tosin en ihan täysin ymmärrä tätä kutsua ja pitää soittaa tuonne AMKiin ja kysyä, sillä sain kaksi identtistä kutsua, toisessa vain on otsikkona journalismi ja toisessa mainonnan suunnittelu, mutta kummassakin lukee, että voi osallistua samanaikaisesti vain yhteen kokeeseen. Pääsykokeet ovat siis kolmepäiväiset ja ensimmäisen päivän jälkeen valitaan jatkoon pääsevät (ei toivoa…..), joten en tiedä, onko ensimmäisenä päivänä vain joku yhteinäinen pääsykoe, johon voin joka tapauksessa osallistua vai pitäisikö minun osallistua vain toiseen, ja jos näin niin kumpaan? Saanko itse päättää vai määräkö hakujärjestys? Jos jollain on kokemusta niin kiitollisena kuulen jo ennen kun lähden soittelemaan ja mahdollisesti nolaamaan itseni, jos tämän pitäisi olla itsestään selvää 😀

Olin jo henkisesti ihan valmistautunut yrittämään ensi vuonna paremmalla onnella, enkä ole yhtään varannut aikaa pääsykokeisiin lukemiseen, joten saa nähdä miten käy, mutta veikkaisin että tragikoomisen surkeasti. En myöskään tiedä yhtään, mitä journalismin ja mainonnan suunnittelun pääsykokeissa tehdään/kysytään. Onko siellä vain alaan liittyviä juttuja vai esimerkiksi myös kieliä tai vaikka matikkaa? Ovatko kokeet kirjallisia vai suullisia? Stressaan niin paljon tätä tietämättömyyttäni, että pelkään etten uskalla edes mennä paikan päälle. Tosiaan ottaisin erittän kiitollisena kaikki vinkit ja avun vastaan! Sekä tietenkin sen vertaistuen; tuntuu vähän hassulta lähteä pääsykokeisiin oltuani yli 4 vuotta kotona, kun kaikki muut tulevat sinne päät täynnä tietoa. Pelkään olevani niin tyhmä, että minut nauretaan ulos sieltä….

Kuulostavatko fiilikseni tutulta kellekään? Miten pääsit niistä yli? Tuntuu aika hölmöltä ajatella, että kutsutta jääminen olisi tainnut oikeastaan olla helpotus, kun se koetilanne pelottaa niin paljon.

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

Ja vinkkinä vielä että kannattaa tosiaan soittaa jollekkin joka asiasta tietää, opo tai ne jotka järjestävät pääsykokeet. Mutta ehottomasti yrittämään 🙂

Avatar

Itellä on ihan tyhmä olo yhden vuoden jälkeen kotona. Onneksi ei ole pääsykoetta tai mitään semmoisia, ihan peruskoulun päättärillä hain amikseen. Pelottaa osittain, että KUN (oon niin itsevarma tästä) pääsen syksyllä kouluun, en osaa yhtään mitään ja sotken kaikki alkuaineet keskenään, en tiiä mikä on minkäkii kemiallinen merkki ja semmoista. Sentään alle kuukausi pitää odottaa tuomiota… Jännittää kuitenkin ihan yhtä paljon, kuin aikaisemminkin!

Tsemppiä! Anna jännittää, se menee kyllä ohitte! Voihan sitä käydä niin, että kun pääsykoe alkaa, oot ihan tyyni! Miulla kirjotuksissa jännitin vasta sitten, kun pääsin pukkariin kokeen jälkeen 😀

Avatar

Miksi kuvittelet että kaikilla muilla on päät täynnä tietoa? 😀 siellähän voi olla tosi eri-ikäisiä ja erilaisista lähtökohdista tulevia ihmisiä! 🙂 usko itsees, hyvin se menee! 🙂

Avatar

Kannattaa lukea sieltä amk:n sivuilta, mä ainakin löysin omia pääsykokeitani ennen tosi hyvin tietoa (siitä on jo 4 vuotta, mihin tää aika meneekään! :D). Siellä kerrotaan myös minkätyyppinen koe on. Mä stressasin mun pääsykokeita aika kovin myös aikanaan, mutta tuli niin huojentunut fiilis kun ne olivat ohi. Ja menivät paremmin kuin arvasinkaan, pääsin opiskelemaan sitä, mikä mulla olikin ekana hakutoiveena.

Eli kyllä sä uskallat mennä, hyvin se menee varmasti! Ja jos käykin niin ikävästi ettei tänä vuonna onnistu, niin seuraavana vuonna on vaan helpompaa, kun tietää paremmin mitä odottaa. Tsemppiä! 🙂 <3

Avatar

Ne on päällekkäin ne kokeet, ja voit osallistua vaan toiseen. -.- Siitä en tiedä et voitko valita noista kumman tahansa vai pitääkö mennä siihen ekaan.

Tsemppiä ja täältä saat vertaistukea ihan paikan päälle. 😉

Avatar

Voi mikä ihana hymy!
Googlailemalla varmasti löytyy vanhoja kokeita millä voi harjoitella.

Avatar

C’moooon Emilia.. Nyt vähän itsevarmuutta kehiin! Et tietenkään pääse kouluun jos et ite usko ittees..

Avatar

Ihan ekana kun muistat, että olet oma itsesi. Sillä pääsee jo pitkälle. Itse jännitin omia pääsykokeitani aivan mielettömästi ja tuntui, että ois ollu parempi vaan jäädä kotiin. Joka tapauksessa selvisin ja pääsin haluamaani kouluun!:D Netistä löytää varmasti tietoa oman alasi pääsykokeista ja vinkkejä kuinka sinne valmistua. Itsekkin valmensi itseäni googlailun avulla, josta oli jopa hyötyäkin. Haha 😀 Tsemppiä pääsykokeisiin! 🙂

Avatar

Kyllä amk:iin tulevat ovat kaikki tulleet aivan eri lähtökohdista. Toiset on käyny amiksen; toiset lukion. Toiset on ollu kotona tai töissä vuoden; toiset kaksikymmentä vuotta. Toiset on asustellu ulkomailla useampia vuosia ja saattaa Suomen kieli olla vähän hukassa. Siellä on niin laidasta laitaan ihmisiä. Toki suurin osa varmasti tulee suoraan lukiosta. Etköhän sä ihan hyvin sulaudu joukkoon. 🙂 Tsemppiä!

Avatar

Jos ei sieltä AMK sivuilta löydy niin soittamaan vaan, että tulee selvyys 🙂 Turhaan myös vastakkainasettelet, sulla on ihan yhtä hyvät mahikset kuin kellä tahansa! <3

Itse ajattelin hakea AMK:n syksyn haussa ja vaikka ajattelen että omat mahdollisuudet on heikot, niin silti pitää yrittää täysillä ja parhaansa 🙂

Avatar

Upeeta, että pääsit pääsykokeisiin!

Avatar

Onneksi olkoon pääsykoekutsuista 🙂 Ilman muuta menet, aina kannattaa yrittää! En tuon alan pääsykokeista tiedä, mutta joihinkin AMKin pääsykokeisiin ei tarvitse kuin lähinnä ilmestyä paikalle, olla oma itsensä ja näyttää parhaat puolensa (: Todennäköisesti pääsykokeisiin kuuluu jonkinlainen kirjallinen osio sekä yksilöhaastattelu ja ryhmätilanne. Odottelua varmaan on, joten hyvin kerkeää tutustumaan uusiin opiskelukavereihinkin kokeiden aikana!

Avatar

Ainakin journalismin pääsykoe koostui vuonna 2012 ennakkotehtävästä, jonka mukaan karsittiin porukka varsinaiseen kokeeseen. Piti kirjoittaa artikkeli sankarista – mitään sen tarkemmin ei ollut valmiiksi määriteltynä 😀 itse kirjoitin haastattelun nuoresta äidistä.
Eka pääsykoevaihe oli luentomainen tilaisuus journalistin töistä, jonka pohjalta piti kirjoittaa essee tärkeistä asioista. Oli mulle kyllä niin itsestäänselvyyksiä ja helppoa, etten kokenut vaikeena, kirjotinkin ihan hyvän esseen.
Toinen vaihe olikin sitten nippu monivalintakysymyksiä viimeisen 6-12kk uutisista. Kysyttiin Niinistön vaimoa, Etelä-Korean ulkoasiainministeriä, yleisurheilusta, kulttuurista, taiteesta… Tässä pärjäsin hävettävän huonosti – tuntui että uutiset olis pitäny lukea ainoastaan Iltasanomista eikä mistään muualta 😀 Toki tää on mun mielipide ja varmaan alitajunnassa paikkailen huonoo menestystä tällä.
Kolmas vaihe oli haastattelu, siellä oli 2 tai 3 haastattelijaa. Yksi kyseli mukavia ja oli kiva, toinen takertu sun jokaseen ämpyilyyn ja yritti ajaa stressaamalla sut umpikujaan. Mahdollinen kolmas haastattelija vaan oli taustalla ja katseli sua – mahdollisesti tän hoisi myös tuo ”ilkeä” haastattelija.

En päässyt kouluun tuon monivalintatehtävän takia, mutta pääsin muualle 🙂 toivottavasti tästä oli jotain apua sulle, tai kenelle tahansa.

Avatar

Hienoa! 🙂 Toivottavasti pääset opiskelemaan, journalismi kuuloistais kyllä hyvältä kun osaat kirjoittaa hyvin, ja sitä työtä voi tehä kotoa käsin 🙂 Tsemiä sulle päätökseen! On ollut mukava lukea sun blogia ja ihana kun olet jaksanut kirjoittaa näinkin monta vuotta. Mun oma tyttö on nyt 3,5 vuotta, sen ajan lukenut sun blogia 🙂 Ja Raquelle barbi on vielä ahkerassa käytössä, kun voitimme sen silloin kerran arvonnassa, kiitoksia vielä! 🙂 Ja muutama barbi tullut lisää 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä