Päiväkodin hoitajille kevätlahjat

Olen tässä viime päivinä taas miettinyt sitä joka vuotista ongelmaa; mitä antaa päiväkodin hoitajille kiitokseksi kuluneesta vuodesta? Olen sitä mieltä, että pakko ei ole missään nimessä antaa mitään. Eiväthän muutkaan ihmiset saa asiakkailta kiitoslahjoja joka vuosi. Mutta henkilökohtaisesti arvostan meidän Avan hoitajia niin paljon ja olen niin kiitollinen hyvästä hoidosta, että haluan heitä muistaa. Meillä on käynyt hyvä tuuri kun ollaan saatu Avan kummassakin ryhmässä nauttia niin mukavista hoitajista ja se kun ei ole itsestäänselvyys niin se on mielestäni pienen lahjomisen arvoinen juttu.

Viime keväänä vietiin ryhmän hoitajille yhteinen iso kassi täynnä keksejä, mehuja, teetä, kahvia, karkkia, välipalapatukoita ja gluteenittomia herkkuja, koska päiväkodeissa työskennelleenä tiedän, kuinka tarpeeseen se kahvitauko päivän aikana tulee ja kuinka paljon se ilahduttaa, kun on jotain hyvää tarjolla. Hoitajat tykkäsivätkin tästä paljon! Tänä vuonna kokosin sitten taas keittiöteemaisen setin jokaiselle hoitajalle. Settiin tuli ruukku, keittiöpyyhe, tiskirätti, servettejä ja ruohosipulin siemeniä. Mielestäni siitä tuli ihan kiva pieni lahja, jolle tulee oikeasti käyttöä.

Toinen ajattelemani lahja olisi ollut pieni kori, käsipyyhe ja käsirasva. Päiväkodissa kun kuluu sitä käsidesiä niin rasva tulee enemmän kuin tarpeeseen. Meidän äiti on ollut koko ikänsä päiväkodeissa töissä ja on saanut kyllä kuulla koko ajan meiltä valitusta kun on niin karheat kädet.

Näiden keittiösettien hinnaksi tuli yhteensä 51,26 euroa ja meillä on siis neljä hoitajaa, joten yhden setin hinta oli 12,81 euroa. Mielestäni ihan sopiva hinta! Ajattelin alunperin, että hintahaarukkani on noin 10-15 euroa per hoitaja, joten tämähän osui juuri siihen keskelle.

Millaisia lahjoja te annatta tänä vuonna hoitajille, vai annatteko ollenkaan? Mikä on teidän hintahaarukkanne?

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Me tehtiin pojan kanssa kortti, johon kirjoitin itse pienen kiitos runon. Lahjaksi koristellaan tyhjiä pestyjä pilttipurkkeja ja sisälle keräilen kahvitauoille erilaisia herkkuja, vähän terveellisempiä eli kuivatettua banaania, rusinoita, pähkinöitä, kuivatettuja hedelmiä sekä valkosuklaanappeja. Nämä on yhteisesti ohjaajille ja ehtivät pojan jäädessä lomalle nauttia näistä yhdessä kahvitauoilla vielä kolme viikkoa 🙂

Sitten, kun poika osaa puhua ja itsekin paremmin osallistua askarteluun (eli seuraavana vuonna) saavat kaikki ohjaajat omat lahjat ja poika saisi itse askarrella kaikille kortit ja niihin kysyisin&kirjoittaisin mikä aina kyseisessä hoitajassa on kivointa pojan mielestä 🙂 Lahja ideoitakin jo on mm. pojan tekemät magneetit, helmikorut.. tai yksi hauska idea on nättiin koristeltuun ruukkuun istutetut mansikat/tomaatit/herneet tms. 🙂

Avatar

Tosi hyviii ideoita molemmat

Avatar

Tosi hyviii ideoita molemmat

Avatar

Ihanan keväiset ja käytännölliset lahjat! 🙂 Mielestäni on todella niuhoa, ettei nykyään enää useimmissa päiväkodeissa ja kouluissa hoitajat/opettajat saa ottaa lahjoja vastaan, koska se on nykypäivänä lahjuksen ottamista.. Really?! Pienempänä itselleni oli koulussa kohokohta, kun sai viedä opettajalle kiitoslahjan kuluneesta lukukaudesta 🙂

Avatar

Itse opettajaksi opiskelevana koen, että juurikin tuollaiset kahvittelu/herkuttelu jutut ovat hyviä ja miellyttäviä valintoja, jos jollain tavalla haluaa muistaa ja kiittää vuodesta. Kaikki turhat askartelut ja krääsät kortteja lukuunottamatta ovat mielestäni ikäviä, koska kerholaisia/koululaisia on paljon ja joka vuosi tulee lisää, joten en ainakaan itse haluaisi täyttää kaappeja lasten väkertämillä koriste-esineillä ja purnukoilla vaikka suloisia ideoita ovatkin. Kortti kertoo paljon ja lapsi pääsee siinä osallistumaan omalla tavallaan sekä antamaan jotain yksilöllisempää.

Avatar

Tytöllä oli eilen viimeinen hoitopäivä nykyisellä pph:lla (syksyllä vaihtaa päiväkotiin), hänelle vietiin iso kesäkukka-amppeli. 🙂

Avatar

oi aivan ihanaa.. lahjat ilahduttavat kyllä kummasti koska silloin tietää että työtä on oikeasti arvostettu. itse ostin mansikka-amppelin, aleessa 12,99

Avatar

En todellakaan vie, kortti on hyvä ja kiitos perään. Hoitajat saavat palkkaa työstään, miksi meidän pitäisi vielä käyttää rahaa lahjoaksemme heitä? Hohhoijaa..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä