Mitä maitorahkan kaveriksi?

Oon kokenut maitorahkan aina mulle tosi sopivana aamupalana, koska se on täyttävä ja terveellinen, mutta hitto se maistuu kuralta. Sellaisenaan se ei uppoa mulle yhtään! Eikä todellakaan tolla Topiaksen ja monen muun suosimalla tyylillä eli maitorahkapurkkiin vähän Fun lightia, hyh. Aina kausittain etsiskelen uusia tapoja saada maitorahkan maistumaan vähemmän karsealta. Vehnäleseet eivät todellakaan auttaneet asiaa, eikä hunaja uppoa. Pelkät marjat eivät peitä maitorahkan makua tarpeeksi. Viimeisen viikon aikana olen syönyt maitorahaa sokeroimattoman mansikkamehukeiton ja pakastenvadelmien kanssa ja se on ollut ihan jees. Eilen kuitenkin keksin vielä paljon paremman tavan, kun sekoitin hotelliaamiaisella maitorahkaa, luonnonjogurttia, mysliä ja päärynäsosetta. Koostumuksesta tuli paljon miellyttävämpi jogurttiin sekoitettuna ja maku ei oikeasti ollut hassumpi! Tuoretta päärynäsosetta nyt on turha kuvitella rupeavansa tässä kotona vääntämään, mutta eiköhän vauvojen päärynäsose aja saman asian, sokeroimaton kun on.

 

20150624_132020

 

Mitä te syötte maitorahkan kanssa? 

Kommentit

30 kommenttia
Avatar

Lisään maitorahkaan hampunsiemeniä, mysliä, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita tai muuta kivaa sälää (aika usein kaikkia yhtä aikaa) ja paljon marjoja 🙂 ihan ku jätskiä!

Avatar

Maitorahkan sekaan erilaiset soseet ja piltit 🙂 myös banaani muussattuna + mehukeitto menee. Parastahan on heittää rahka, mehukeittoo ja haluamansa marjat/hedelmät blenderiin ja surrrr, kyllä sillon se rahkan karvainen maku katoaa melkein kokonaan. Myös rahka + purkillinen ananasmurskaa on hyvä!!! Rahkoista omasta mielestä parhaita ja vähiten karvaita on pirkka maitorahka sekä lidlissä myytävä puolen kilon rahkapurkki 🙂

Avatar

Maitorahkan sekaan purkki ananasta ja päälle kanelia. Tulee niin herkkua että!

Avatar

Ite laitan sekaan banaania ja arlan sokeroimatonta vaniljajugurttia. Nam 😛 jugurtin siaan käytän joskus bonne hedelmäsosetta (100% hedelmää)

Avatar

Suosittelen kokeilemaan bonnen soseita, suht edullisia ja täyttä tavaraa! Mango on mun lemppari 🙂

Avatar

Meinasin just tulla ehdottaa samaa 🙂

Sitä fun lightia ei kannata laittaa, oli lehdessä juttu et se käy muurahaismyrkystä.

Avatar

Mä olen todennut, että ananas on maitorahkan paras kaveri! Sen makeus peittää hyvin rahkan happamuuden. Suosittelen!

Avatar

ananasta! 🙂

Avatar

Jos ei ole mahdollisuutta käyttää blenderiä, niin sekoitan mangopilttiin. Jos taas on mahdollista tehdä rahkasta smoothie niin ehdottomasti! Suursuosikki on purkki rahkaa, banaani ja valion ananas-kookos mehumaito. Hyviä on myös banaani-vesimeloni ja banaani-viinirypäle. Ja jos tarve vaatii niin tilkka maitoa notkistamaan. Ja jos haluaa vielä kuohkeamman koostumuksen, niin kannattaa laittaa banaani pakastettuna 🙂 toivottavasti maistuu!

Avatar

Meillä mies voi syödä rahkan suoraan purkista paljaaltaan, mutta mun on vaikea saada uppoamaan edes heittämällä marjoja ja mehukeittoa niskaan. Rahka on koostumukseltaan varmaan liian tiivistä makuuni? Noh olen ratkaissut ongelman siten, että pyöräytän rahkan ja marjat tehosekoittimessa sekaisin. Tuoreiden marjojen kaveriksi loraus nehukeittoa, jotta koostumus on vähän löysempää, pakastemarjat eivät tarvitse edes sitä. Hyvin maistuu 🙂 leseetkään ei siinä niin häiritse.

Avatar

Mä olin just niitä jotka syö maitorahkaa Fun lightin kanssa, jotenkin niin helppoa etten edes ajatellut asiaa 😀 Siirryin mehukeittoihin kun kerran maistoin, ne on oikeasti hyviä varsinkin just marjojen kera.

Avatar

Itse syön maitorahkat pähkinöillä 🙂 sekoitetaan vaan ja ääntä kohti, nomnom!

Avatar

Rahkaa 250g, tuoreita mansikoita reilusti, paljon jäitä ja maitoa. Blenderiin! Ai että 🙂

Avatar

Mun mielestä se on kanssa pelkilteen ihan hirveetä, mut skyr-rahkoihin sekoitettuna toimii ihan törkeen hyvin! Skyrreissä on sekin kiva kun voi vaihdella makuja ja jo yksi lusikallinen taittaa kitkerän maun pois. Yleensä laitan lisäksi omenaa ja pähkinöitä. Tänäisessä rahkassa lisänä skyr ”vihreä omena”, omena pienenä kuutiona ja Annieveliina blogin ohjeen mukaista mysliä, tätä settiä vois syödä vaikka kilon!

Avatar

kokeilkaapas ehrlmanin maitorahkaa, maku mielestäni hyvin pehmeä ja jogurttimainen 🙂

Avatar

Mä laitan kanssa rahkaa+jugurttia! Paranee heti, sitten sekaan kelpaa ananas, marjat, pakaste mango, banaani, mysli….. lista on aika mahdollisuuksia antava 😀

Avatar

Itse sekoitan rahkan sekaan aina himpun steviaa, peittää mukavasti rahkan maun 😀 Jos on yhtään viherpiipertäjä, niin itsekasvatettu stevia on paaljon parempaa kuin purkista 🙂 sitten voikin mukaan sekoitella mitä vain: hedelmiä, marjoja, soseita…

Avatar

Jos syön rahkaa esim töissä niin yleensä mangopiltin kanssa, yks purkki riittää yhteen rahkaan ja jos ei halua että maku puskee yhtään läpi, niin sit kaks:D Mutta ite syön rahkan yleensä juoman muodossa. Laittaa sheikkeriin purkin rahkaa ja sit perään mehukeittoo ja vettä niin menee hyvin alas eikä oo semmonen ällö rahkan koostumus kun on hyvin sekottanu. Jos et oo kokeillu niin suosittelen sitä valion rahkajuomaa – paljon miedompi maku ja miellyttävämpi koostumus. Vähän kalliimpaa kun purkissa mutta toimii!

Avatar

Oma lemppari tällä hetkellä on rahka kookosmaidolla ja marjoilla ♡ kookosmaitoo ei tarvii laittaa kun lusikallinen, niin rahkasta tulee ihanan pehmeetä ja kermasta. Myös turkkilainen jugurtti käy hyvin 🙂

Avatar

itse tykkään Lindlin rahkoista, jotka ei oo rasvattomia. Niiden maku on täyteläinen, eikä ne ole niin käsiteltyjä kuin rasvattomaksi käsitellyt rahkat. Elimistö suhtautuu rasvattomiin tuotteisiin väärällä tavalla, ja erittää liikaa insuliinia kun luulee niitä sokereiksi.. En myöskään käytä rasvatonta maitoa koskaan. Diabeteksesta on tullut kansantauti rasvattomien maitotuotteiden myötä. Lidlin rahka on lisäksi notkeaa joten se on helppo sekoittaa soppaan yms. Marjat on hyvä vaihtoehto, etenkin mustikka terveellinen, laihduttajalle hedelmissä on liikaa hiilareita hedelmäsokerin kautta.. Bonnen marjasoseita kannattaa koittta. Eivät ole makeita joten soppaa tarvitaan lisäksi. Terveellistähän ei taida olla makeutetut (ainakaan asesulfaamilla) sopat mut laihduttajan pakko käyttää.. Tsemppiä projektiin, samassa kamppailussa itsekin. Vertaile rahkojen arvoja.

Avatar

Ei liity tähän postaukseen, mutta itse olen kanssa aloittemassa laihduttamista ja kiinnostaisi tietää kuinka usein sallit itsellesi herkkupäivän? Itse olen päättänyt olla ilman sokeria, mutta ehkä teen sitten muita herkkuja, kunhan pääsen sokerikoukusta eroon.
Toinen asia oli

Avatar

Niin toinen asia oli, että miltä kuulostaisi jos perustaisit fb ryhmän, jossa saisi vertaistukea laihdutukseen?

Avatar

Ehrmannilla on purkissa rahkajugurttia, joka on paljon paremmanmakuista&koostumukseltaan miellyttävämpää kuin maitorahka ja hyvin proteiinipitoista.

Avatar

Suosittelen myös ehrmannin tai lidlin jogurttirahkaa, jonka koostumus on tosi ihana. Oma lemppari on näin kesällä jogurttirahka+nektariini+muutama cashewpähkinä. Niiiiin hyvää! Talvella laitan persimonia. 🙂

Avatar

Mä yleensä surautan blenderissä marjojen ka hedelmien kanssa, tulee blendattuna jotenkin pehmeämpää.

Ite en tosin enää juurikaan käytä maitorahkaa, vaan vaihdoin sen kananmunan valkuaisiin. Niitä raakana benderiin, rehut sekaan ja ääntä kohti. Kokeile!

Tässä yks esimerkki mun blogista
http://hikinenmutsi.blogspot.fi/2015/04/raikas-smoothie.html?m=1

Avatar

Pirkan rahka on paljon pehmeämmän makuista kuin Valio. Itse sekoitan rahkaan ananasta, hunajaa tai mehukeittoa.

Avatar

Soijalesitiinirae tekee ihmeitä rahkalle! Se tekee siitä paljon pehmeämmän ja kermaisemman. Mun ehdoton lemppari on seuraava yhdistelmä: 250 g rahkaa + kukkurallinen rkl soijalesitiiniraetta + runsaasti sulatettuja pakastemarjoja + ripaukset steviaa, vaniljajauhetta ja kanelia.

Avatar

Makeutusainetta ja marjoja, nam!!!

Avatar

Mun mielestä myös nestemäinen makeutusaine on hyvä tuomaan makeutta rahkaan jos siitä pitää. Ja on myös kaloriton. Uppoo ainakin mulla tosi hyvin makeutusaineen ja marjojen tai myslin ja hunajan kanssa 🙂

Avatar

Mulla maitorahka menee parhaiten alas juotuna, eli vähän mehukeittoa mukaan ja blenderillä sekaisin. 🙂 Perus maitorahkojen sijaan suosin Skyrriä ja ihanaisia makuvaihtoehtoja, niissäkin on eroja, mutta osassa sama väärä tai vähemmän hiilareita kuin perus rahkoisssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä