Salaatista löytyy…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ruokalinjalla jatketaan ja maitorahkakyselyn jälkeen halusinkin seuraavaksi jatkaa samasta aiheesta salaatin kanssa! Kiitos muuten suuresti kaikille maitorahkapostaukseen kommentoineille, sain siitä taas monta loistavaa ideaa kokeiltavaksi! 🙂

Salaatit on tosiaan aina kuulunut lempiruokiini ja etenkin kesällä ne uppoavat taas superhyvin. Laitan yleensä salaatin pohjaan tammenlehväsalaattia ja/tai lehtisalaattia, koska ne ovat lemppareitani, mutta tykkään myös rikastaa pohjaa esim. rucolalla, basilikalla, punasalaatilla ja vuonankaalilla. Täytteinä käytän aina erilaisia comboja seuraavista aineista: tomaatti, kurkku, kevätsipuli, punasipuli, mansikka, vesimeloni, pähkinät, siemenet, feta, mozzarella, halloum, kana, lohi, katkaravut, kermaviilipohjaiset kastikkeet, lime, päärynä, aura ja lämpimät juurekset. Tässä pitäisi olla aikalailla kaikki, mitä olen keksinyt salaatteihin laittaa, mutta kaipaisin taas vaihtelua! Joten löytyisikö teiltä jotain mielenkiintoisia salaattitäytteitä? 

Kommentit

11 kommenttia

Pestomarinoidut mozzarellapallot! Saatoin jäädä koukkuun, kun joskus otin niitä salaattiini Kupittaan Cittarissa…. 😀

Mä oon laittanu joskus sieniä salaattii 🙂

Hei, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, pestoa, artisokansydäntä

kananmuna, raejuusto, kesäkurpitsa 🙂

Jos haluaa tosta salaatinkastiikkeesta kevyempää, nii kannattaa kokeilla maustamatonta jugurttia. Ja joskus oon laittanut siihen sekaan myös rahkaa. Mutta ihan maustamattomalla jugurtilla saa omasta mielestä ainakin ihan saman makuista kun kermaviililla 🙂

Täällä menee myös viinirypäleet sekaan. Ja toki just kaikki erilaiset siemenet, jyvät ja muu linnunruoka. 🙂

Raejuusto on kans aika vakio.

hunajameloni ja cantaloupemeloni (jos se edes kirjotetaan noin:D) ananas, viinirypäleet, omena…

Lähes kaikki hedelmät sopii salatteihin 🙂 Lisäks raaka porkkana ja -kukkakaali on kans erilaisia täytteitä salaatteihin ja ihanan rapsakoita! Pinaattikin on hyvä, sitä et näemä tossa listassa maininnut 🙂

Laita pastaa pestoa rucolaa kirsikkatomaatteja ja feta

Ehdottomasti viinirypäleet ja avokado! Teen myös usein ns kreikkalaista salaattia johon pilkon pelkkää tomaattia, kurkkua ja punasipulia, maustan pippurilla ja murennan joskus vähän fetaa. Toimii!

Kokeile paahdettua vuohenjuustoa ja hunajaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä