Ihana perhepäivä

Pitkästä aikaa ihanan arkisia kuulumisia! Lauantaina tosiaan oli Liedossa eräällä maatilalla avoimet ovet ja lähdettiin sinne viettämään iltapäivää. Päästiin rapsuttelemaan lehmiä, heppoja, possuja ja lampaita ja meillä oli aivan mahtavan hauska päivä. Lapset olivat todella innoissaan eläimistä ja koko maatilasta, Avan lemppari oli poniratsastus, jossa hän kävi kaksi kertaa, kun se kerran maksoi vain euron. Nomppu tykkäsi myös ratsastaa, mutta vielä enemmän hän innostui kaikista niistä traktoreista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä olen yleensä meidän perheessä se kaupunkilaistyttö ja Topias on mökillä viihtyvä ”maalainen”, joka pilkkaa kyvyttömyyttäni olla ilman teknologiaa ja käydä ulkohuussissa. Mutta lauantaina oli kyllä roolit toisinpäin kun Topias tepasteli järkyttyneenä pitkin tilaa ja ihmetteli, miten täällä voi haista näin hirveältä 😀 Navettaan astuminen oli erityisen kamalaa! Haha! Me ollaan pienenä vietetty siskojen kanssa kaikki kesät itä-Suomessa isotädin maatilalla ja mulle tuli niin kotoisa olo. Vaikka siitä on joku kymmenen vuotta kun viimeksi kävin itä-Suomessa niin en kyllä häiriintynyt mitenkään siitä hajusta, ei siinä ole mitään pahaa! Ja tosi outoa, että vaikka pelkään hirveästi ötököitä enkä suostu menemään mihinkään tiloihin, joista niitä voi löytyä, kuten kellarit ja varastot yms, niin maalla en jotenkin osaa pelätä kun navetan ja tallien keskellä tulee niin kotoisa olo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tosiaan tämän kaupunkilaistytön sydämessä palaa edelleen tuli maaseutua kohtaan! Ja voi vitsi, kuinka paljon alkoi tehdä taas mieli ratsastamaan. Voi kun olisin vielä sen ikäinen, että voisin lähteä kesällä viikoksi leirille! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi parhaista jutuista maatilalla oli ehdottomasti vasikat. Vasikoista nuorin oli ilmeisesti pari viikkoa ja useammalla vasikalla oli edelleen napatyngät(?) paikoillaan. Voi sitä nostalgiaa kun sai antaa oman käden mussutettavaksi niille pienille vasikoille ja ne karheilla kielillään nuoleskelivat sitä hyvän toivossa. Topias oli ihan kauhuissaan, mutta pienen suostuttelun jälkeen uskaltautui kokeilemaan ja irtosi siltä pieni hymykin. Lapset eivät uskaltaneet koskea mihinkään eläimiin ponien lisäksi ja niitäkin siliteltiin vain selässä istuessa. He ovat aika arkoja eläinten kanssa! Mikä on toisaalta ihan hyvä, ettei juoksennella esim vieraiden koirien luokse silittämään, mutta toisaalta sitten taas olisi ihanaa, jos he vähän rohkaistuisivat, äiti kun on niin eläinrakas. Onneksi he kuitenkin rakastavat hevosia, äitin murut! Topias pelkää hevosia kuollakseen ja meillä taistellaan jatkuvasti siitä, koska saan viedä lapset oikeasti ratsastamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maatilalla oli myös ihanat markkinat, joilla myytiin kaikenlaista lähituotettua luomua. Ostettiin kotiin tomaatteja, kurkkua ja chiliä. Kyllä muuten maistuu erilaiselta, etenkin tomaatit! Ostin myös Myssyfarmin luomurypsiöljyä, jonka mainostettiin maistuvan paljon normaaliöljyä paremmalta ja halusin kokeilla onko se totta. Oliiviöljyähän ei saa käyttää korkeissa lämpötiloissa, joten tästä saattaa tulla uusi suosikki. Vielä en ole ehtinyt testata!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pysähdyttiin lopuksi ostamaan vielä lapsille ja Topiakselle makkarat ja mulle muurikkalettu. Sen jälkeen jatkettiin matkaa meidän porukoille. Heillä oli pari sukulaista grillaamassa ja jäätiinkin sinne sitten iltaa asti viettämään laatuaikaa yhdessä ja oli ihan superkiva päivä! Illalla Ava alkoi kerjätä, että saisi jäätä mukkilaan yöksi, joten päätettiin, että hän voi jäädä nyt kerrankin viettämään yksin laatuaikaa mummin ja ukkin kanssa niin, ettei tarvitse aina jakaa kaikkea Nompun kanssa. Me puolestaan lähdettiin kotiin Nompun ja Topiaksen kanssa ja Nomppu sai kokeilla nukkua yksin isojen sängyssä. Meni niin hyvin, että pian pitää kyllä ostaa hänelle oma sänky ja luopua tuosta pinniksestä!

Meillä oli aivan huippuhauska viikonloppu ja uskallan sanoa sen johtuvan osittain siitä, että saatuani suuni avattua täällä blogissa, minulla on paljon parempi olo ja kaikki tuntuu sujuvan jo vähän helpommin. Ihanaa aurinkoista viikkoa kaikille! <3 

Ps. Tällainen ylläripylläri osui kohdalle, apuva!

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Oi miten ihana perhepäivä! 🙂

Avatar

Hei esim. Imatralla Einolan tallilla järjestetään kesäisin sennuleiri ja äiti-lapsileiri jos heppaleirille kaipailet 🙂

Avatar

Ootte niin ihana perhe! Olisi kiva kuulla Avasta ja Nompusta vähän kuulumisia ja eikö Nompulla oo kohta jo edessä 2-v syndet? Aika on kyllä kulunut tosi nopeesti! Videoitakin on mukava katsella!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä