Kun et olekaan hullu

Minun on kauan pitänyt varata itselleni lääkäriaika. Olen aina laittanut muistutuksen, okei, huomenna sen varaan. Mutta en ole kuitenkaan uskaltanut. Olen saanut lapsesta asti kuulla olevani luulosairas. Kuvittelet vaan. Ei kukaan voi loukkaantua noin paljon. Ei kuulosta todelliselta kivulta. Ne on vaan kasvukipuja. Ota buranaa. Liioittelet vaan kaikkea. Joten voitte kuvitella, etten lähde lääkäriin kevyesti. Pelkään aina, että minua ei kuunnella ja minut aliarvioidaan. Onnekseni minulla on Turkuun muuttamisen jälkeen ollut aivan upea lääkäri paikallisella terveysasemalla. Hän on kuunnellut ja tutkinut, eikä ole vähätellyt, joten nyt kyllä harmittaa, etten uskaltanut vaan varata aikaa jo aiemmin.

Olen kirjoittanut näistä ongelmistani useampaan otteeseen toisessa blogissani, mutta täällä en ole tainnut mainita. Olen lapsesta asti kärsinyt kovista nivelkivuista, joiden takia minun on vaikea pysyä paikoillani, keskittyä ja nukkua. Alkuun ne laitettiin kasvukipujen piikkiin, sitten selitykset alkoivat aina muuttua. Kukaan ei koskaan ottanut minua tosissaan. Olen tämän vuoden aikana alkanut epäillä reumaa tai fibromyalgiaa, mutta lääkärissä selvisi, ettei kyse ole kummastakaan, vaan jostain aivan muusta. Minulla on aina selvästi ollut löysät nivelet, mutta nyt sain kuulla kärsiväni erittäin vaikeasta nivelten yliliikkuvuudesta. Tämä yliliikkuvuus aiheuttaa kipuni, sillä niveleni lähtevät jatkuvasti pois paikoiltaan ja särkevät niin, että kipu säteilee pitkin kyseistä ruumiinosaa ja oloni on sietämätön. Tämän takia minun on pakko jatkuvasti naksutella niveliäni, minun on pakko saada ne takaisin paikoilleen, jotta kipu helpottaisi taas hetkeksi. Valitettavasti sitten taas tämä nivelteen takaisin paikoilleen laittaminen aiheuttaa nivelrikkoa, joka aiheuttaa lisää kipua. Eli tähän ei ole mitään ratkaisua, vaan kumpikin tuottaa vain kipua.

Moni nivel on mennyt jo lopullisesti ”rikki”, eikä niille enää voi mitään. Molemmat polvet, nilkat, selkä, olkapäät, lonkat, leuka ja ranteet. Nämä ovat ne pahimmat ja jos näistä vielä erittelee niin kaikkein pahimmat ovat oikea olkapää, selkä, oikea polvi ja leuan oikea puoli. Myös pienemmät nivelet särkevät jatkuvasti, mutta näillä em. nivelillä on ollut pahin rasitus. Korkeita korkoja en ole voinut käyttää kahteen vuoteen, koska nilkkani meni futiksessa. Syy siihen, että niveleni ovat näin surkeassa kunnossa on se, että sain diagnoosin vasta nyt. Olen harrastanut koko elämäni jalkapalloa, jossa olen loukkaantunut jatkuvasti. Olen aina vain naureskellut, että olen kyllä järkyttävän tapaturma-altis, mutta nyt kuulin siihen oikean syyn. En saa enää ikinä harrastaa mitään urheilua, jossa on riski loukkaantua, sillä niveleni eivät kestä sitä enää ollenkaan. Vuosien jalkapallon seurauksena polveni eivät parane ikinä ja nilkat ovat näköjään samassa jamassa. Tämän tuomion kuullessani on pakko myöntää, että lääkäristä ulos astuessani purskahdin itkuun Topiaksen sylissä, koska futis on mulle niin rakas laji. On todella vaikeaa kuulla näin yllättäen joutuvansa sanomaan sille lopulliset hyvästit 16 vuoden jälkeen.

Tämän hetken akuutein kipuni on oikeassa olkapäässä ja se on jatkunut yli vuoden. Viime kesänä jouduin ystäväni aviomiehen hyökkäyksen kohteeksi, kun olin auttamassa likaisessa avioerossa ja hän väänsi olkapään nivelen osittain pois paikoiltaan. Jos kyseessä olisi ollut joku muu kuin minä, ei tapahtuneesta varmasti olisi jäänyt tällaista ongelmaa, mutta minun niveleni kun valitettavasti loukkaantuvat erittäin herkästi, eivätkä parane. Nyt olkapäätäni kuvataan ja tutkitaan, pystytäänkö leikkauksella auttamaan yhtään. Myös muiden nivelten leikkaustarvetta tarkkaillaan jatkuvasti ja voi olla, että vietän suuren osan elämästäni leikkauspöydällä.

Nivelten vaikeaan yliliikkuvuuteen ei ole mitään parannusta. Kivut usein helpottavat vanhuksena, kun nivelet jäykistyvät huomattavasti. Minulle kokeillaan nyt erilaisia lääkkeitä, jos joku sattuisi auttamaan edes vähän. Lihasrelaksantteja tulen syömään jatkuvasti, jotta pystyn nukkumaan öisin. Lisäksi tosiaan leikkaukset pidetään koko ajan vaihtoehtona ja minun tulee palata lääkäriin joka kerta, kun joku nivel kipeytyy lisää.

Ainoa apu vaivaan on lähtöisin itsestäni. Minulla ei saa enää olla kiloakaan ylipainoa ja minun pitää olla mahdollisimman hyvässä kunnossa. Minun tulisi treenata vähintään 5 kertaa viikossa, mutta treeni ei saa sisältää mitään nivelille huonoa lajia. Huomenna minulla alkaa myös fysioterapia, josta saan apua tulevaisuuteen. Onnekseni treenaan myös nyt pt:n kanssa ja hän tietää diagnoosistani ja on auttanut hyvin treenaamaan sen puitteissa.

Tämän reilun viikon aikana olen ehtinyt jo jonkin verran totutella tähän ajatukseen, mutta en vieläkään oikein tiedä, miltä minusta tuntuu. Olen surullinen, järkyttynyt ja vähän lannistunut, mutta samaa aikaa onnellinen ja motivoitunut. Motivoitunut, koska laihdutus on jotain, millä voin konkreettisesti auttaa itseäni. Onnellinen, koska 23 elinvuoden jälkeen minulla on vihdoin kirjallinen diagnoosi siitä, että en ole luulosairas, liioittelija, valehtelija ja tapaturma-altis, vaan kärsin oikeasta sairaudesta. On helpottavaa saada vihdoin kuulla, mikä minua vaivaa. Vuosien pohdinnan jälkeen sain edes kivulle syyn. Elämäni muuttuu tästä täysin, mutta onneksi myös hyvällä tavalla. Minun ei tarvitse enää selitellä ja häpeillä jatkuvaa kipua. Ei tarvitse kertoilla, että minun on nyt pakko pitää tauko, kun en vain jaksa istua paikoillani. Ei tarvitse selitellä, että en pysty kirjoittamaan postausta kertaheitolla, koska niveleni puutuvat ja särkevät samaa aikaa. Ei tarvitse sanattomana katsella kauhistuneita ilmeitä, kun ihmiset kuulevan olkapääni tai polvieni naksahtavan pois paikoiltaan. Ei tarvitse hävetä, kun joudun pysähtymään kesken pressitilaisuuden vääntämään polveni takaisin paikoilleen.

Tämä diagnoosi olisi suurempi järkytys, jos tämä olisi aivan tuoretta. Mutta olen lapsesta asti tiennyt, että minussa on jotain vikaa, eikä minua ole kuunneltu, joten suurimmaksi osaksi olen vain helpottunut. Vihdoin.

Tämä tila on erittäin perinnöllinen, joten nyt osaamme ottaa kaikki lastemme valittamat kivut todesta. En aio kertaakaan laittaa heidän kipujaan kasvukipujen piikkiin vaan autan mahdollisuuksien mukaan. Parannusta ei ole, mutta voimme yrittää lääkitä ja viedä heitä lääkäriin. Toivon, ettei kumpikaan lapsista ole perinyt tätä sairautta, mutta kauhulla kuuntelen jokaista nivelen naksahdusta ja pelkään heidän alkavan valittaa kipua.

En halua teiltä sääliä, en tarvitse sitä! Minä olen nyt elämässäni hyvässä paikassa kun vihdoin tiedän, mikä minua vaivaa. Halusin vain kertoa tästä avoimesti, koska tämä tulee vaikuttamaan suuresti myös tähän blogiin. Treenaamiselle on nyt löytynyt aivan uudenlainen syy ja sen tyylikin varmasti muuttuu. Moni laji on poissuljettu ja painonhallinta on entistä tärkeämpää. Enää en voi jojoilla. Lisäksi minun on helpompi täällä kertoa, että nyt taas loukkasin tämän nivelen ja olen pelistä pois, eikä tarvitse aina selitellä, että en tiedä, miten tämä taas tapahtui. Todellakaan en kaipaa sääliä, olen nyt onnellinen! Kipeä, mutta onnellinen.

Toivottavasti teillä on ollut ihana viikonloppu <3 Jos joku lukijoista sattuu kärsimään samasta sairaudesta, kuulisin siitä mielelläni! Etenkin siitä, onko mistään lääkkeestä tai leikkauksesta ollut apua?

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Moi! Törmäsin blogikirjoitukseesi, ja haluaisinkin tietää, miten sinulla nykyään menee niveliesi kanssa? Oletko saanut jostain apua, luontaistuotteista, lääkkeistä tms? Itselläni on myös todella yliliikkuvat nivelet, ei toki noin pahat mitä itselläsi kuvailet, mutta polvet ja olkapäät ovat usein menneet sijoiltaan. Oikea olkapääni meni viime keväänä sen verran pahasti sijoiltaan, että siihen jäi kipua, vaikka yleensä niveliini ei ole koskenut vaikka ovatkin yliliikkuvat. Olkapääni kuvattiin ja huomattiin, että se on hyvin löysä ja kulunut, ja labrum revennyt useiden sijoiltaanmenojen seurauksena. Niinpä jouduin latarjet-nimiseen olkapääleikkaukseen, jossa korppilisäke katkaistiin ja ruuvattiin kiinni uuteen paikkaan, jotta olkapää ei menisi niin usein sijoiltaan. Toipuminen on vielä kesken, ja olkapääni on alkanut naksumaan, muttei kivuliaasti. Olisi mukava, jos viitsisit vastata, oletko saanut esim jostain tuotteesta avun itsellesi naksahteleviin ja yliliikkuviin niveliin? 🙂

Avatar

Kuulostaa kurjalta… 🙁 Onneksi nyt diagnoosi selvillä ja saat apua vaivoihisi 🙂

Avatar

Mulla on yliliikkuvat nilkat.Toinen jäykistyi kun olin ulosajossa nilkka jäi auton ja maan väliin.Mulla yläasteella ohjeistettiin jumppaamaan nilkkoja ja niillä saanut jalkoja hyvin jäykistymään.

Avatar

Ohoh :/ no nyt on ainakin todella hyvä syy liikkua sitten jos sillä olo helpottaa 🙂

Avatar

Onko kyseessä eds? En löytänyt tekstistäsi kohtaa missä olisit maininnut diagnoosisi.

Minulla on todella monia ystäviä ketkä kärsivät sairaudesta. Itse kärsin monista muista kroonisista invadilisoivista kipusairauksista. Enkä koskaan itse sairaanhoitajana aio vähätellä kenenkään kipuja jos joskus vielä töihin pääsen- nyt istun hoitovirheen seurauksena halvaantuneena pyörätuolissa. Mutta periksi ei anneta!

Voimia paljon Emilia! ❤️

Avatar

Mulla on yliliikkuvat nivelet. Nilkat, polvet ja leuka on pahimmat. En oo voinut käyttää korkkareita ties koska viimeksi.. Leuka naksuu ja nivelet tuntuvat löysiltä ja pelkään usein että se putoaa pois paikoiltaan. Pidän joogasta, mutta se rasittaa niveliä todella paljon eli ei voi jalat suorana tehdä liikkeitä ja kuntosalilla monet liikkeet täytyy muokata nivelille sopivaksi. Takareisien treenaus auttaa kuulemma polvinivelten jäykistymiseen joten niitä olen yrittänyt treenata. Venyttelystä on tullut erittäin ristiriitaiset ohjeet, saa ja ei saa venytellä? Mitä sulle on siitä sanottu?

Oon 21v ja mulla ei oo vielä mikään paikka rikki niin pahasti että pitäis leikata, mutta sairaus rajoittaa liikkumista tosi paljon. Saatan yhtäkkiä lenkillä kaatua rähmälleni kun nilkat muljahtaa sijoiltaan. Onko sulle suositeltu jotain ranne-/nilkka-/polvi- ym tukia liikunnan ajaksi? Vinkkaa mullekin jos on.

Käytän sellaista tuotetta kuin msm, eli orgaanista rikkiä. Se on luontaistuotekaupoista saatava jauhe. Auttaa nivelkipuihin ja samalla ihon ja hiusten kuntoon. Voi kuulostaa höpönlöpöltä, mutta siitä on moni saanut avun, itsekään en uskonut ennen kuin kokeilin. Olen käyttänyt sitä jo muutaman vuoden ja huomaan heti jos unohtuu käyttää, kun polvet alkaa särkeä. Oon tällä hetkellä luontaistuotekaupassa töissä, mutta käytin ko. tuotetta jo paljon ennen kun pääsin alalle töihin eli tämä ei ole mikään maksettu mainos. Jos kiinnostaa, niin voin olla suhun vaikka sähköpostitse tai fb:n kautta yhteydessä jos haluat kuulla lisää tai kokeilla kyseistä tuotetta vähän edullisemmin. Tämä ei ole yhteistyötarjous, en pyydä mitään mainontaa blogiin tms vaan hyvää hyvyyttäni tarjoan apua, tiedän että teillä on taloudellinen tilanne tiukka kun on asuntolainaa yms. Ja tiedän miltä tuntuu kun ne nivelet särkee. Kaikki samat jutut ei välttämättä auta kaikille, mutta mulle ja monelle muulle on auttanut eli kokeilemalla ei paljon häviä. Kyse ei ole mistään kovin kalliistakaan tuotteesta.

Avatar

Ihan vaan tähän huikkaan että mullakin on tuo msm jauhe auttanut polvikipuihin! Kipuni siis tulivat urheilun seurauksena.

Ja toinen mistä oon kuullut olevan apua kipuihin on inkivääri. En ole itse vielä kokeillut, pari sukulaista on ja sanoivat että auttaa. Kuulostaa hassulta, mutta jos kerran msm jauhe toimii niin miksei tuokin. Eli ei muuta kuin kokeilemaan.

Avatar

oon onnellinen puolestasi että vihdoin sait diagnoosin kauan vaivanneisiin ongelmiisi! itse kärsin pitkään iho-ongelmista, ja reilu vuosi sitten diagnosoitiin allergia gluteenia kohtaan. kun aloitin gluteenittoman ruokavalion, olo helpotti hirveästi! joten tiedän tunteesi

Avatar

Tsemppiä todella paljon sinulle! 🙂 Säälimään en ala! 😀 Tiedän itsekin, että se on melkein pahinta mitä voi toiselle tehdä. Hienoa, että sait diagnoosin ja nyt on suunta toivon mukaan vain ylöspäin! 🙂 Treenaat pt:n kanssa kivasti ja varmasti pääset kuntoon. Kumpa vain kivutkin häviäisivät tai vähenisivät. 🙂 Ja varmasti niin tapahtuu joskus!

Avatar

Sen enempää pelottelematta, minulla on aivan sama juttu, joka kuitenkin äityi uusiin sfääreihin viisi vuotta sitten. Tämä nivelten pieni sijoiltaan meno muuttui isoksi ongelmaksi olkapäiden ja sittemmin lapojen kanssa. Tämä tekee todella suurta kipua minulle! Mikään leikkaus ei ole auttanut ja kipulääkkeiden vaste on huono. Toivottavasti saat kuitenkin pidettyä itsesi kunnossa niin, ettei tuo pahenisi!

Avatar

Onpa hyvä, että oikea diagnoosi vihdoin löytyi. Voimia elämään sairauden kanssa!

Jäin miettimään, oletko tehnyt rikosilmoituksen tuosta ystäväsi ex-miehestä? Kyseessähän on pahoinpitely ja vammantuottamus – luulisi, että hän on velvollinen maksamaan sinulle korvauksia aiheuttamastaan kivusta ja haitasta.

Avatar

Joo samaa mieltä, vahingonkorvausta vaan hakemaan. Ja siis sillähän ei ole mitään väliä että sinuun sattui sairautesi takia pahemmin kuin terveeseen ihmiseen olisi sattunut, olet silti oikeutettu saamaan korvausta.

Avatar

Olisiko kyseessä Ehlers-Danlosin syndrooma? Tuttavani sairastaa kyseistä tautia ja on kyllä rajua..

Avatar

tsemppiä <3

Avatar

Heij! Haluisin varmistaan, onko tuo nivelten yliliikkuvuus luokiteltu sairaudeksi? Olen ennen kuullut puhuttavan siitä vain poikkeavuutena.

Avatar

Muakin kiinnostaa kumman diagnoosin sait, ehlersin vai eds:n?
Molempiin liittyy myös meinaan väsymys oireisiin.
Mua on muutaman kerran leikelty kyseisen vaivan vuoksi. En viitsi julkisesti kertoa koko leikkaus stooreja, mut jos haluat kuulla, voin pistää viestillä 🙂
P.s.turussa on myös lääkäreitä, joiden mielestä tää ei oo sairaus, ja se parantuu vanhana. Sen kanssa pitää oppia vaan elämään.

Avatar

Hyvä että olet saanut diagnoosin! Ja hieno juttu että sinulla on hyvä pt joka tietää diagnoosin, olen varma että saat kroppasi kuntoon. Olet vahva ihminen! Kaikkea hyvää koko teidän perheelle, ja ihanaa syksyä! ❤️

Avatar

Mulla kans kaikki nivelet yliliikkuvia ja olkapäät on opiskeluaikoina kuvattu ja sano sillon ortopedi et nivelet on löysät ja samalla sano et kaikki nivelet näyttäisi olevan. Polvia oon joutunu laittamaan paikoilleen, samoin olkapäitä ja lonkat naksuu jne jne. Ei oo tehty asialle mitään, pelkästään tarvittaessa särkykääkettä ja lihaksisto kuntoon niin ei vaivaa isommin. Nyt raskauden ja synnytyksen jälkeen kroppa prakaa vähän sieltä täältä, selkä pahimpana ja nyt pitäs saada lihaksisto taas kuntoon reenillä. Toivottavasti apu löytyy sulle!

Avatar

Itse kärsin n. viikon verran nivelkivuista ja koin itse saman kun niveliä pitää paukutella ja miten kipeää se tekee ja minkälaista nivelkipu on. En tiedä oliko nivelkipuni yhteydessä imetykseen yhdistettynä yhtääkkiseen fyysiseen rasitukseen. Haluan tsempata kipujesi kanssa, ei todellakaan ollut helppo viikko ja hävettää oikeastaan edes kommentoida kun kipuni kestivät vain hetken. Onneksi olet nyt saanut diagnoosin ja sinun ei tarvitse vähätelle toisille kipujasi. Toivottavasti löydät keinon millä helpottaisit oloasi.

Avatar

En voi kuin ihmetellä mitä lääkäreiden yms. terveydenhoidon ammattilaisten päässä liikkuu, kun kuulen jatkuvasti ihan lähipiiristä, ja omiakin kokemuksia on, ettei vaivoihin suhtauduta vakavasti. Yhdellä kaverilla esim. oli ollut nivelkipuja useita vuosia, eikä asiaa otettu vakavasti. Sitten kun meni reuma-asiantuntijalle niin todettiin että on nivelreuma, ja kuulemma aikaisempi diagnoosi olisi hidastanut sairauden kulkua merkittävästi.

Sama juttu toisella kaverilla: valitti lähes koko nuoruutensa vatsakipuja, ja sai vain kipulääkkeitä, jotka eivät auttaneet. Lopulta ultrattiin ja löytyi sappikivet. Kukaan lääkäri ei vain suostunut uskomaan että niin nuorella ne voisi olla, niin ei edes tutkittu vaikka kivut eivät hellittäneet.

Jos itse olisin terveydenhuollossa töissä, niin tuntisin aika suurta vastuuta potilaistani ja haluaisin jatkaa tutkimuksia nii pitkälle kuin mahdollista. Hoitovirheillä kun voi olla aika kauaskantoiset seuraukset.

Avatar

Itsellä todettu yliliikkuvat nivelet ja HMS jo vuosia sitten, mutta vasta nyt, erinäisten vaivojen myötä on tullut lääkäreiltä ja fyssareilta kokonaisvaltaisempaa infoa treenaamisesta ja kropan huoltamisesta. Olisipa väännetty rautalangasta silloin, kun ensimmäisen kerran kuulin ”yliliikkuvat nivelet” lääkärin suusta.
Beightonin kriteerit täyttyy 9/9, mutta eds tms. ei ole käynyt mielessä, koska yksikään lääkäri tai fyssari ei ole moisesta kertonut.

Itseäni turhauttaa se, että ei voi tehdä enää kaikkea, mitä joskus nuorempana, todella urheilupainotteisina vuosina teki ja harrasti. Nyt pitää varoa, ja päivittäiset nivelsäryt kuuluvat elämään. Treenaaminen maltillista ja pitkällä tähtäimellä tapahtuvaa. Niveltulehdukset- ja rasitusvammat yleisiä.

HMS-”diagnoosi” sinänsä oli helpotus, auttoi ymmärtämään kropan kiputiloja ja ongelmia..ei tarvinnut enää ihmetellä, että miten kroppa ei voi kestää, ja mitä teen väärin?
(Treeni)kaverit tosin eivät oikein aina ymmärrä, ja usein saan silmien pyöräytyksiä, kun kerron, että en voi, tai että mun täytyy tässä kohtaa vähän soveltaa.

Kiva lukea muiden kommentteja arjesta samojen ongelmien kanssa. Enpähän näköjään ole ainut ja yksin näiden pienten poikkeamieni kanssa!

Avatar

Tuo yliliikkuvat nivelet ovat tuttu vaiva ja mulla on tosiaan myös ihan diagnoosina tuo. Mulla on tuon lisäksi myös selkärankareuma. Viimeiset viisi vuotta olen ollut näiden vaivojen vuoksi kotona, poissa työelämästä.

Paras apu yliliikkuviin niveliin on liikunta ja hyvä lihaskunto. Pitää vain keskittyä tarkasti siihen, että tekee liikkeet oikein. Myös se, että normaalisti pitäisi vaikka käsi suoristaa, niin mun pitää tehdä liike, niin että käsi jää hieman koukkuun, koska nivel taipuu suorana niin pahasti yli. Sama seisoessa, pitää keskittyä ettei polvet naksahda yli. Mutta se pt varmasti ohjaa sua. Fyssarista on itselle ainakin ollut paljon apua. Mä olin myös kuntoutuksessa ja se auttoi paljon. Siihen ei vaan varmasti ihan noin nopeasti pääse, kun vasta nyt sait diagnoosin.

Mä saan suht säännöllisesti yksittäisiin niveliin kortisonipiikkejä. Auttavat suht hyvin ja ovat parempia kuin jatkuva kortisonitablettien syöminen.

Mä otan myös tytön nivelkivut vakavasti ja annan lääkettä, jos selkeästi särkee. Vien toki lääkäriin, jos kivut eivät helpota parissa päivässä. Tuo selkärankareuma on ikävä kyllä periytyvä sairaus, joten pitää katsoa, miten tytön käy.

Tsemppiä paljon! Toivottavasti saat lääkkeistä apua!

Avatar

En usko, että minulla on sama sairaus, kuin sinulla. Koska mua ei särje mun niveliä yms. Mutta mulla on tosi liikkuvaiset nivelet jaloissa.

Polvilumpio heiluu tuulessa oikeassa jalassa ja vasemmassa silloin tällöin mennyt pois paikoiltaan. Nilkat menevat koko ajan. Oikea nilkka onkin jo leikattu, katkenneiden nivelsiteitten takia.

Itse myös harrastin jalkapalloa, mutta se tyssäsi sitten siihen, kun en enää uskalla juosta kunnolla, koska kävellessäkin sattuu tapaturmia minulle.

Tsemppiä jatkoon! 🙂

Avatar

Oisko mennyt ihan pikkaisen yli? ”Voi olla että vietän suuren osan elämästäni leikkauspöydällä, oikeeesti? ” sä et ole kuolemassa ja sulla on tilastollisesti elinikää jäljellä sellainen 60 vuotta. Meinaatko, että vietät siitä esim 30 vuotta leikkauspöydällä vai paljon tuo suuri osa mahtaa olla?

Emilia Huttunen

Mun mielestä vaikka viisikin leikkausta on suuri osa. Mieti nyt vähän niitä toipumisaikoja ja vertaa normaaliin. Mun käy sääliksi jokaista, joka joutuu yhteenkään leikkaukseen elämänsä aikana. Tähän päivään mennessä olen ollut jo seitsemässä leikkauksessa ja kyllä, mun mielestä se on paljon ja oon niiden takia missannut paljon.

Avatar

No sä et kuole tuohon! Leikkaus voi tuoda apuakin. Semmoinen suhteellisuudentaju olisi ihan kiva juttu!

Avatar

Onko sua Eila leikattu monta kertaa?
Mua on leikattu 16 kertaa ja kyllä koen minäkin että suuri osa elämää on vietetty leikkauspöydällä. Tietyissä leikkauksissa toipuminen voi kestää tyyliin vuodenkin että palaa entiselleen.

Ja leikkaus usein auttaa, mutta jos usein joudutaan leikkaamaan niin leikkauksista alkaa tulla myös lisäongelmia. Mm. hermovaurioita.

Vähän ymmärrystä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä