No hiding – Tips to dress your curves right

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jacket – Cubus / T-Shirt – Sweet SKTBS (loaned) / Sportsbra – Sweet SKTBS (gifted) / Tights – H&M (gifted) / Shoes – Dinsko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä kiloja kerryttäessäni olen oppinut pukeutumisesta paljon. Olen huomannut, että plussakoon mallistot ovat aivan turhia. Ainakin tällaiselle vartalolle. En mahdu normipuolen vaatteisiin, mutta plussakoot eivät todellakaan sovi minulle. Vyötäröni on kokoa 36, käsivarteni 40 ja takapuoleni 46. Käytänkin (kuten olette varmasti huomanneet) lähes aina hameita, koska en vain oikeasti löydä istuvia housuja mistään. Ainoat housut joita käytän ovat treenitrikoot! Ne ovat takuuvarmasti mukavat ja istuvat aina. Ja minusta on ihanaa yhdistellä katumuotia treenimuotiin. Siihen on sopivasti myös ihan täydellisiä merkkejäkin, kuten sweet sktbs. Mutta kyllä kieltämättä ärsyttää, kun kaupoista ei löydy vaatteita tiimalasivartalolle.

Olen huomannut, että kun näitä kurveja löytyy niin varmin tapa näyttää lihavalta on piilotella niitä. Sullo itsesi pussittavaan XL-säkkiin ja näytät tasan siltä, säkkiin sullotulta XL-kokoiselta naiselta. Eieieiei. Sen sijaan käytän istuvia vaatteita ja keskityn korostamaan kurvejani ja yritän sitten samalla viedä huomion pois niistä epämieluisimmista kohdista. En käytä ikinä vyötäröltä löysiä vaatteita, vaan korostan aina suhteessa aika pientä vyötäröäni. En myöskään piilottele peppuani, koska se on mahdotonta. Joten miksen sitten en samantien korostaisi sitä? Inhoan olkapäitäni ja käsivarsiani, joten tykkään eniten käyttää t-paitoja ja välttelen kapeita olkaimia. En myöskään erityisemmin pidä nykyisestä pömppiksestäni, joten tässäkin asussa vyötärölle sidotun farkkutakin roikkuvat hihat vievät kivasti huomion siitä pois.

Summasummarum kurvikkaalle naiselle:

Älä käytä löysiä vaatteita, kierrä XL -mallistot kaukaa
Pyri käyttämään vaatteita, jotka ovat istuvia vyötäröltä
Osta muutama vyötäröltä istuva kellohame vaatekaappiin niille päiville, kun ei huvita vetää mahaa sisään, eikä tiukat housut innosta
Käytä korkoja tuomaan ryhtiä ja lisäpituutta jalkoihin
Vie huomio epävarmuuksistasi asustamalla (Esim. maha -> takki vyötärölle, tai hartiat -> huivi kaulaan)
Muista hyvät alusvaatteet!! Itse käytän mekon alla aina hyvin istuvaa alusmekkoa, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin jenkkisten alle hilautuvat pikkuhousut tai kainaloläskejä puristavat rintsikat.

Onko teillä vinkkejä kurvikkaan vartalon pukemiselle? Entä kiinnostaisiko postaus imartelevista alusvaatteista?

Kommentit

36 kommenttia
Avatar

Siis et todellakaan ole mikään xl, vaan sulla on just sellainen vartalo, josta normaalit miehet (eli normaalit heteromiehet) pitävät. Hottis! 😉

Avatar

Emilia, mun on nyt pakko sanoa tää mitä oon jo pitkään ajatellut aina kun lukee sun blogia/näkee kuvan susta. Yritän sanoa tän nyt jotenkin järkevästi…mutta siis oot ainakin joku aika sitten kuvaillut ittees ylipainoiseksi,isokokoiseksi,muodokkaaksi ymsyms. En sit tiiä kai missä se raja menee mut mä vaan en saa susta mitään noista, tai sit ton muodokkaan mut sekin u know hyvällä tavalla (ei rinnastettuna lihavaan). En oo nähnyt sua livenä mut kuvista päätellen näytät aikalailla samankokoiselta kuin minä ja en kyllä pidä itteenikään lihavana.
Tääkin postaus ihana kun kerrot miten tietyn vartalotyypin pystyy pukemaan oikein, mutta en haluis lukee aina kuinka puhut sun vartalosta niin ”negatiiviseen” sävyyn. Haluisin tulla aina ravistaa sua kun luen sellasta 🙂 eli jos toi nyt oli sekava kuitenkin niin yritin sanoa että nainen, sä olet just hyvä 😀

Avatar

Laita ihmeessä lisää vinkkejä pukeutumiseen. Sen osaat 🙂
Vähän kyynisesti välillä luen postauksiasi, mutta on vaan pakko kehua: näytät upealta!

Avatar

Vau Emilia! Todella upeita kuvia 🙂

Avatar

Ihana postaus!! Ja oot UPEAN näköinen, antaisin mitä vaan että näyttäisin tuolta!!!

Avatar

Ihan vaan semmonen asia et joskus pluskoon mallisto on ainut vaihtoehto, ei välttämättä itellekkään se mieluisin mut jos reidet on isot ja housuja haluaa käyttää niin eipä paljo auta muualta ettiä 😐

Avatar

En tiedä miks mutta tuli kyyneleet silmiin tätä postausta lukiessa… Itse olen tismalleen saman mallinen reisillä ja takamuksella kokoa mutta vyötärö kapea. Rakastin monta vuotta mun kropaa ja sen muotoja, mutta sitten alko nää läski ruma haukkumiset muilta ja aloin niihin itsekkin uskoa. Housujen etsimisestä ei tule mitään kun ahdistaa vaan siellä kopissa, liian isot liian pienet, puristaa kirsitää ja lököttää samaan aikaan… Treenihousut parhaat ja mukavat ja työhousuja pidän suurimman osan viikosta.. Alan pikku hiljaa taas pitää kroppaani kauniina ja hyväksymään sen että lantiosta alaspäin olen mitä olen, ehkä taas opin rakastamaan itseäni. Sä olet Emilia todella upea ja kaunis ja tuot muotos todella kauniisti ja ihanasti esille!

Avatar

Ehdottomasti alusvaatteista postausta! Ja tuosta alusmekosta.

Avatar

Täytyy kyllä kompata ensimmäistä kommentoijaa. Olen mielestäni suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin sinä, enkä pidä itseäni missään nimessä lihavana vaikka muutama kilo liikaa minulla onkin. Erityisesti pisti korvaan että housukokosi on 46? Tietenkin kuvien perusteella on mahdotonta sanoa, mutta et todellakaan näytä 46 kokoiselta ja on vaikea uskoa että kokosi oikeesti on 46! Minulla on mielestäni todella iso pylly (lantionympärys 102cm) eikä minunkaan housukokoni ole kuin 40. Asiasta kukkaruukkuun olisi muuten kiva saada sun laihiksen aloitusmittoja! Tai niitä mittoja missä olet nyt muuta kilo karistettuna. Liittyy tietty enemmän sun toiseen blogiin, mutta jos saa sivujuonteena tässä pyytää niitä project bootyn puolelle 🙂

Ja vielä hyvää syksyä Emilia! Oot huippu <3

Avatar

Näytät hyvältä! (Meinasin eka kirjottaa näytät hienolta, liikaa taaperon seurassa?) Miun mielestä siun kroppa näyttää just siltä että tyköistuvat vaatteet näyttää hyvältä. Itellä kun on se ongelma juuri siinä vatsassa ja se on oikeasti valtava. Siun maha näyttää kuitenkin tosi litteältä ja pyllyhän näyttää just hyvältä!

Kun yrittää etsiä paitaa joka on rinnoista ja vyötäröltä tiukka, 3/4 tai pitkähihainen ja mahan kohdalta löysä…No niitä on aika vähän. 😀 Onneksi peplumit oli muodissa ainakin hetken, en tiedä onko enää. Farkkuja en löydä itsekään kun jalat on kapeahkot, mutta se maha…Jos housut menee kiinni niin ne on liian pitkät tai lököttää muuten lahkeista. Plääh. Suosittelen siullekkin niitä cubuksen kankaisia vetoketjupöksyjä! Ovat sellasta venyvää niin luulisin, että menee isompikin peppu. Ja tuntuu kun ei ois housuja ollenkaan, haha!

Onnea muuten vielä siitä palkinnon voittamisesta! 🙂

Avatar

Oh my god, dat booty gurl!! Sä olet yksinkertaisesti U P E A nainen! Ai että mä rakastan sun blogia. Sun blogi on mulle semmonen hyvänmielen blogi. Sulla on niin ihailtava asenne ja oot niin fiksu ja kypsä, eikä postaukset oo pelkkää hömppää. Voi vitsit tää kommentti menee vaan ylistykseks, mut pakko oli vihdoin tulla kommentoimaan, koska susta on tullu ehottomasti mun lempibloggaaja! Jatka samaan malliin ja toivon pelkästään kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! <3

Avatar

Puhut aina sun kropan muodokkuudesta, ylipainosta jne. niin jotenkin kiinnostais sun mitat. Paino ja pituus siis? Ymmärrän jos et halua kertoa, mutta oman vääristyneen kehonkuvan takiakin kiinnostaa, näytät nimittäin niin upealta! Inhoan omaa kroppaani ja tunnen itseni valtavaksi, ja mittani ovat 165/66.

Emilia Huttunen

168 senttiä ja tällä hetkellä 76,9 kiloa, vielä viime kuussa painoa oli 79,9 kiloa… Eli olen kyllä ihan oikeasti ylipainoinen 😀 Ja osaan myös peitellä sitä vaatteilla ihan kiitettävästi 😀 Sun mitat kuulostavat normaalilta hoikalta nuorelta naiselta! <3

Avatar

Oon samanpituinen sun kanssa Emilia, mutta 20 kiloa kevyempi.. Näen itseni peilistä läskinä ja jotenkin todella isokokoisena, mutta silti sinut ns normaalikokoisena.. Haluisin niin päästä sinuiksi itseni, ja oman vartaloni kanssa, mietin vain joka päivä aamusta iltaan kuinka lihava olen. Tiedän että joku on pielessä, mutta en tiedä miten sen voisi korjata.

Avatar

Noi mittasi on ihan normaalit jos treenaat montakin kertaa viikossa. Jos syö oikein ja treenaa niin se paino lähtee vähän niinku itsestään. Sitä ei tarvi lähteä erityisesti laihduttamaan. Kurvikkuus on naisellista. 🙂 Kirjoita peileihin olen kaunis tällaisenä ja usko se. <3

Avatar

Tuosta alusmekosta haluaisin ehdottomasti kuulla lisää! 🙂

Avatar

Mä en tiiä kuka sä oot, mä en oo koskaan lukenu sun blogia mutta aattelin vaan sano, että näytät aivan mielettömältä! Upea naisellinen vartalo kurveineen kaikkineen, olisin niin ylpeä jos omaisin samanlaisen!

Avatar

168/76? On ehkä ylipainoinen, mutta ei lihava. Oot hyvin kaukana siitä. En käsitä, miks puhut blogissa ittestäs lihavana kun et selkeästikään sitä ole. Sulla on ehkä pari kiloo ylimäärästä, mutta se ei tunnu missään. Jos painaisit yli 90 kg, olisit jo lihava. Tai yli 100 kg. Tai yli 110 kg. Mutta kun et.

Ja se, että kehoitat meitä OIKEASTI lihavia etsimään muita kuin XL-vaatteita? Niin, mistä sellaisia saa? Mistä löytää ei XL-kokoisia, lihavalle ihmiselle mahtuvia vaatteita? Kun ei mahdu ne XL-kokoisetkaan, vaan pitäis olla XXL. Tai XXXL. Oikeasti lihava ei pidä mitään napapaitoja, koska läski tulee myös vyötärölle. Sinulla ei sitä ole.

Joten, mitäs jos jatkossa jättäisit sen itsesi läskiksi haukkumisen pois ja puhuisit itsestäsi normaalipainoisena. Kiitos.

Avatar

Piti vielä lisätä, että jos vyötärösi on kokoa 36, et TODELLAKAAN ole lihava. Onko sinulla edes mitään käsitystä, minkä kokoisia oikeasti lihavat ihmiset ovat? Blogisi suoraansanottuna loukkaa meitä oikeasti lihavia. Lihavat ihmiset eivät käytä kokoa 36, NORMAALIKOKOISET käyttävät. Lihavat ihmiset käyttävät kokoja, joiden numero alkaa nelosella, yleensä jopa vitosella. Eikä niitä vaatteita osteta normiosastolta. Huoh. Turhaa huomiohuoraamista taas.

Emilia Huttunen

Pitäiskö sun keskittyä vähän paremmin luetunymmärtämiseen, vinkit on suunnattu KURVIKKAALLE vartalolle, samanlaiselle kun omani. Tuskin mä muuten vertaisin omaa vartaloani tähän. Äly hoi, tekisi mieli sanoa monta ei niin mukavaa asiaa tähän, mutta sä olet kyllä unohtanut käytöstapasi jo ihan meidän molempien puolesta niin mä yritän muistaa omani.

Avatar

Mun on pakko sanoa tähän. Hohhoijaa sanoi asiansa tökerösti ja loukkasi sua ihan tahallaan. Mutta siinä hän on oikeassa, että se, kun kutsut itseäsi noilla mitoilla lihavaksi, loukkaa muita, jotka ihan oikeasti ovat paljon lihavampia. Jotkut kamppailevat itsetuntonsa puolesta merkittävästi ylipainoisina, eikä sitä tosiaan auta se, että tuollainen normaalipainoinen tyttö kutsuu itseään lihavaksi (et tosin tässä postauksessa, mutta muualla.) Mutta jokainen tuntee vartaloaan kohtaan mitä tuntee ja sinä saat totta kai kutsua itseäsi omassa blogissasi miksi haluat. Mutta toivoisin, että tämä kommentti auttaa sinua arvostamaan itseäsi, koska oikeastihan sinä näytät tosi hyvältä!

Äh, nyt tuntuu tosi typerältä tää kommentti, koska olen sitä mieltä, että jos oma paino tuntuu pahalta ja näyttää omasta mielestään rumalta + sulla oli vielä se terveysjuttukin, minkä takia pitäisi päästä normaalipainoon, niin oma blogihan on just se kanava, missä siitä avaudutaan. Ja ite saan ainaki voimaa treenaamiseen sillä, että haukun itteäni. Harmi vaan, että joskus sen tekstin näkee joku, joka ottaa siitä itteensä.

Avatar

Halusin vain sen sanoa, kun täällä näitä numeroita vertaillaan, että numerot eivät kerro juuri mitään, ellei oikeasti ole todella ylipainoinen. Itse olen 165/74 enkä TODELLAKAAN ole ylipainoinen (vaikka BMI niin saattaa sanoakin), vaan omaan rotevan ruumiinrakenteen ja melko paljon lihasta. Jotta olisin ylipainoinen, vaadittaisiin siihen yli 80kg painoa, enkä silloinkaan näyttäisi vielä lihavalta.

Eli ei niitä vaakoja kannata katsella, peili kertoo totuuden. Jokainen on erimuotoinen ja jokaisella on erilainen ruumiinrakenne, toisella siro ja toisella roteva, joten numerot roskiin! Näytät muuten erittäin hyvältä Emilia, jatka samaan malliin ja ole ylpeä muodoistasi! 🙂

PS. Housuongelmat niin tuttuja… Kun reidet mahtuu niin vyötärölle jää tilaa toiselle ihmiselle :’D

Avatar

Mäkin haluaisin kuulla alushameesta lisää. Toinen asia, mikä itseäni kurvikkaana naisena vaivaa on se, että reidet hankautuvat yhteen ja tulevat todella kipeäksi hametta käyttäessä. Onko sulla jokin niksi, jolla vältät sisäreisien hankautumisen? 🙂

Avatar

En ole Emilia, mutta voin antaa hyvän vinkin: hanki pitkälahkeisia alushousuja, joko ihan tavallisia, tai sitten sellaisia hiukan muotoilevia. Tuollaisia löytyy ihan kauniita.

Avatar

Jep, tai jos ei alushousuja haluu pitkälahkeisena, niin on myös ohuita, sellaista sukkahousu kangasta olevia ihonmyötäsiä ´´shortseja” onpas vaikea selittää..
Vähä niinkuin ohuet leginsit, mutta lahje jää reisille 😀

Avatar

Haluaisitko kertoa minkälaista vaatetusta kannattaa käyttää jos kiloja on kertynyt vatsaan? Ja siis oikeasti ihan kamalaa sanoa ääneen, mutta että ei ihan pienikään maha ole.. Ja käsissä on myös kertyny vähän ylimääräistä.

Avatar

Samaan aikaan kadehdin sinua kun ottaa päähän miten sua harmittaa sun ylipaino :D, mulla ”vain” 166/122 ja jokapäiväinen paha olo, syyllisyys ja vitutus tästä tilanteesta. Viime keväänä saavutin lähes senaikaisen tavoitepainoni 89kg, mutta sitten sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan ja kaikki meni päin persettä. Tällä tiellä ollaan ja umpikuja ahdistaa. 🙁

Olet upea.

Avatar

Moikka. Ootko kokeillu MAC -merkkiä farkkuja. Aivan älyttömän ihanat ja joustaa muuten todella paljon. Ainakin Aleksi13 myy niitä. Suosittelen todella kokeilemaan, kerran kokeilin ja sen jälkeen on ostettu vaan niitä. Oot tosi ihanalta vaikuttava ihminen! Tsemppiä blogin pitämiseen. Täällä luetaan aina! 🙂

Avatar

Onko se sun nivelsairaus jo paremmalla mallilla, kun siitä kertoessasi mainitsit, että korkokenkiä et enää pysty käyttään, mutta näissäkin kuvissa sulla melko korkeet korot on? Sulla on kyllä ihana, omanlainen tyyli ja osaat yhdistellä vaatteita kivasti ja pukeutua just korostaen niitä parhaita puolia 🙂

Avatar

Hei osaat pukea ylipainosta vartaloasi hienosti, mutta kai edelleen yrität laihduttaa vai olenko nyt käsittänyt jotain väärin 🙂

Avatar

Ihan sama paljonko painaa tai miltä näyttää. Jos ylipainosta ei ole oikeasti terveydellistä haittaa, niin kannattaa muistaa nauttia elämästä eikä antaa elämän pyöriä täydellisen vartalon ja vaatteiden ympärillä. Parempi vaan pukeutua just niinku itse haluaa. Surullista jos 20 vuoden päästä muistaa nuoruudesta ainoastaan sen, että ressasi ja mietti koko ajan painoa eikä keskittynyt niihin elämän hyviin asioihin. Ihanaa jos tavoitteena on terveellinen elämä ja parempi olo itselle, mutta muutama kilo sinne tai tänne ei elämää merkittävästi muuta. Itsevarmuus ja kauneus lähtee ihmisen sisältä ei vaa`an lukemista. Tsemppiä laihdutukseen ja urheiluun, mutta älä anna sen hallita elämää liikaa 🙂

Avatar

Se on totta että yli isot pussi vaatteet vaan korostamalla korostaa ylimääräistä painoa,eikä ne sovi kuin tosi hoikille ihmisille jotka haluavat niitä kurveja joita sinulla on jo 🙂 enemmän pitäisi juuri panostaa siihen oman vartalon tyyppiin ja korostaa oikeita kohtia 🙂 tyhmää että jotkut on täällä pahoittanut mielensä, tuskin on ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä, jokainen kutsukoon itseään miten tahtoo 🙂

Avatar

Sun hiukset on aivan ihanat! Mä oon kanssa viimeaikoina lihonut ihan hurjasti ja on ollut tosi vaikea pukeutua muuta kuin säkkeihin..kiitos tästä postauksesta 🙂

Avatar

77 kiloa kuulostaa järkyttävän hurjalta 168 cm pituisella varrella. Vaikka oletkin ”kurvikas” yms, niin onhan sulla pohkeissa ja reisissä ylimääräistä myös, ei se kaikki ole vain kurvia. Suosittelen palaamaan taas urheilun pariin, näytit niin hyvältä sillon joskus 2014 vuonna.

Avatar

Moikka Emilia! Itse omaan varsin poikamaisen suoran vartalon, joten kateellisena katselen sun mieletöntä naisellista kroppaa! Tulee ihan mieleen tia-maria sokka (sm-twerkkaaja), teillä molemmilla aivan upeat kurvit, kumpa vaan itelläkin olisi! 🙂 ja pakko sanoa että kaikista eniten kadehdin tota bootya!! :DD arvosta sitä!

Avatar

Moi! Olen lukenut blogiasi säännöllisen satunnaisesti ja huomannut myös postaukset ilkeistä kommenteista. Halusin vain tulla kertomaan kuinka väärässä nuo ilkeät kommentoijat ovat, sillä näytät todella hyvältä. Aivan upea kroppa! Tyylisi on ihanan pirteä, kiitos mukavista lukuhetkistä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä