Syndet

Eilen meillä juhlittiin Avan synttäreitä perheen ja kummien kesken, tänään on sitten taas oikea syntymäpäivä. Neljä vuotta sitten minusta tuli ensimmäistä kertaa äiti ja tuntuu aivan absurdilta, että siitä on jo niin pitkä aika. Molempien lasten syntymäpäivät ovat aina tunteellisia ja ihania, mutta ihan eri tavoilla. Nompun synttäreinä muistelen vaikeaa koliikkiaikaa ja mietin, kuinka pitkälle siitä ollaan päästy. Ihmettelen sitä, miten ollaan joskus voitu olla perhe ihan vaan kolmestaan, ilman Nomppua ja pussailen sitä pientä palleroa pohtien, kuinka erilaista ja tyhjää elämä olisi ilman häntä. Avan syntymäpäivänä sitten taas herkistyn miettiessäni, kuinka suuren elämän lahjan olen oikein saanut ja kuinka onnellinen siitä olen. Ava syntyi neljä vuotta sitten elottomana imukupilla, enkä ehtinyt nähdä kuin vilahduksen sinistä kun hänet kiidätettiin pois. Ehdin jo luulla, että se sininen vilaus oli kaikki, mitä pääsen tyttärestäni näkemään, kunnes kätilö tuli vihdoin raottamaan salin ovea ja sanoi, että käytävältä kuuluva vaimea huuto on peräisin meidän vauvasta. Meidän elävästä vauvasta. Joka vuosi lokakuussa alan miettiä, kuinka etuoikeutettu olen. Kaikille nämä tilanteet eivät pääty hyvin, meillä kävi tuuri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on jo neljäs syntymäpäivä neiti esikoiselle ja huomaan pohtivani taas samoja asioita, kuin aiempinakin syntymäpäivinä. Jo raskausaikana päädyimme nimeen Ava ja vasta myöhemmin selvisi, että Ava on heprealaista alkuperää ja tarkoittaa elämää. Nimi toi voimaa pienen ihmisen elämän alkuun ja saimme pitää Avan luonamme. Nyt tämä meidän sitkeä elämänmuoto on jo iso tyttö, reipas, auttavainen, hyväsydäminen, rauhallinen, iloinen ja kertakaikkisen ihana. Joka päivä tiedosta olevani kiitollinen, onnekas ja siunattu, kun minulla on näin upea perhe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen meillä tosiaan oli juhlat, joita Ava oli odottanut elokuusta asti. Nompun synttäreiden jälkeen Ava on kysynyt joka päivä, kuinka monta yötä vielä on hänen synttäreihin. Aamupäivän hän odotti ikkunassa mekko päällä vieraita ja hihkui onnesta kun ensimmäiset vieraat alkoivat saapua. Lahjat ovella saatuaan hän juoksi niiden kanssa olohuoneeseen ja repi paperit niin nopeasti, etten tajunnut mitään keittiössä hääräillessäni, enkä vieläkään tiedä, mitä tuli keneltäkin. Ihania lahjoja joka tapauksessa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ava toivoi synttäreilleen kahta teemaa: Frozenia ja Jake Merirosvoa. Ja äitihän teki! Meillä menee tosi näppärästi Iinan kanssa nämä esikoisten synttärit kun Avalla ja Tiaralla on vain kolme viikkoa ikäeroa ja he tykkäävät kaikista samoista jutuista, joten sain napattua tästä Iinan synttäripostauksesta paljon ihania ideoita ja rakensin siltä pohjalta sitten myös merirosvoteeman. Kakku tilattiin taas Kakkupuoti MariAnnikasta ja siitä tuli IHANA. Siis niin hieno, en kestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla meni tosi paljon aikaa askarteluihin ja oikein harmittaa, että nuo ruokakortit menevät vain roskiin! Ei ollut mitään nopeaa hommaa noiden miekkojen ja jääkikkareiden leikkaaminen. Pipareiden leipominen oli ainoa toinen juttu, joka vei aikaa. Hitto, että tuo lumihiutalemuotti oli hankala! Ei pysynyt sitten yhtään kasassa ja koristelu oli aivan perseestä, pardon my french. Muuten kaikki olikin aika iisiä, tein lohicevicheä saaristolaisleivän päälle ja ostin kaikenmaailman karkkeja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikenkaikkiaan synttärit olivat todella onnistuneet ja on jopa vähän haikea olo, että sinne ne menivät. Ihan hullua, että seuraavaksi juhlitaan jo sitten viittä vuotta… Noh, onneksi vielä on lastenjuhlat keskiviikkona!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ps. Viisi positiivista asiaa tänään:

1. No hei, Ava täytti neljä vuotta <3

2. Ava sai pyöräillä päiväkotiin ja oli niin ihana katsella toisen riemua

3. Nomppu jäi päiväkotiin ihan superonnellinen virne kasvoillaan ja se tuntui tosi hyvältä

4. Käytiin mäkkärissä iltapalalla

5. Katselin ennen töiden aloittamista Lemmen viemää -ohjelmaa ja päätin, että haluan mennä johonkin kertauskurssille pistämään saksan taidot taas kuntoon! Siitä tuli jotenkin huippu fiilis, rakastan kieliä. 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Siis aivan ihana kakku! Vau!

Avatar

Oli varmasti ihanat synttärit 🙂 Tosi kivoja koristeluita ja teemaan sopivia tarjoiltavia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä