Mehupaastofiiliksiä – Kolme päivää, kaksi kiloa

Mehupaastoni kesti sitten loppujenlopuksi sen kolme päivää ja halusin nyt käydä sitä vähän paremmin läpi, näin niin kuin fiilisten puolesta!

Syy siihen, että halusin lähteä mehupaastolle oli siinä, että kroppani tuntui todella tukkoiselta, raskaalta ja huonovointiselta. Gluteenittomaan ruokavalioon siirtyminen ei ole ollut helppoa ja jatkuvasti syön vahingossa jotain, missä on gluteenia. Halusinkin tavallaan nollata ruoansulatuselimistöni, jotta suolisto saa rauhoittua ja parantua ja mehupaasto on tapa painaa sitä vartalon reset -nappia. Ikäänkuin palauttaisi tehdasasetukset bugeilevaan puhelimeen.

Mehupaasto sujui paljon paremmin kuin odotin. Menin ihan vaan maalaisjärjellä ja join juuri sen verran mehuja, kun teki mieli ja tuntui hyvältä. En tuntenut missään kohtaa mitään hirveää nälkää, enemmänkin oli vain mielitekoja. Tein tyhmästi kun aloitin mehupaaston kiireiselle viikolla ja haluankin kokeilla tätä uusiksi myöhemmin. Oli nimittäin todella vaikeaa olla syömättä, kun paastolle sattui kahdet synttärit ja muita menoja, joissa kaikki muut söivät ihania herkkuja. Lisäksi lähdettiin perjantaina reissuun, jossa en olisi pystynyt paastoa jatkamaan, joten jätin sen siihen kolmeen päivään. Paastolta palasin hitaasti normaaliin ruokavalioon, ettei suolisto mene tavallaan shokkiin. Eli söin alkuun todella kevyesti ja vähän kerrallaan ja lisäsin pikkuhiljaa ruoan määrää ja proteiinin osuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oloni kolmannen päivän jälkeen oli ihana! Todella kevyt ja täysin kivuton. Ei mitään maha- tai suolistovaivoja ja olin yllättävän energinen ja pirteä. Paaston jälkeen mahani on toiminut paljon paremmin, enkä ole kärsinyt epämääräisistä kivuista. Olisin halunnut jatkaa paastoa pidempäänkin, etenkin nyt kun näin sen hyvät vaikutukset, joten luulen kokeilevani taas joko ennen joulua tai joulun jälkeen. Kiloja lähti kolmessa päivässä kaksi, joten ehdottomasti sain paastolla nesteet liikkeelle ja turvotukset ovat selkeästi helpottaneet.

Moni ilmaisi kommenttiboksissa huolensa paastolle lähtemisestä syömishäiriötaustan kanssa ja halusin kirjoittaa siihen vähän vastausta. Minulle mehupaasto ei liity mitenkään syömishäiriöön, eikä mitenkään muistuta niistä ajoista. Syömishäiriöisenä en olisi ikinä suostunut juomaan mehua, sokeria ja kaloreita, pahin painajainen. Lisäksi mehupaastolla join niin paljon kun halusin ja sillon kun halusin, kun taas syömishäiriöisenä kontrolloin kaikkea mikä suusta menee alas ja välttelin syömistä viimeiseen asti. Paaston kanssa tavoite oli puhdistaa kehoa ja tein sen vapaaehtoisesti. Syömishäiriöön liittyvä paastoaminen oli pakonomaista ja sisälsi ruokaan sortumista ja oksentelua. Ymmärrän kyllä huolenne ja tiedän, että teillä on sydän paikallaan, joten oikeasti arvostan sitä! Minulle paasto oli enemmänkin tapa päästä nimenomaan irti syömishäiriöön liittyvistä ajatuksista. Kun laihdutus on jumittanut ja epäonnistunut jatkuvasti, olosta on tullut aika epätoivoinen, mutta paastolla toivoin saavani vähän potkua tähän hommaan, jotta pystyn keskittymään täysillä terveelliseen ruokavalioon ja elintapoihin.

Ja juuri sen uskon saavuttaneenikin! 

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Haluisin kysyä että millä mehulla/mehuilla tätä teit? 🙂

Avatar

Tsemppiä laihdutukseen! Olis kyllä houkuttelevaa kokeilla paastoa itsekin, mmutta näin imetysaikana ei taida olla kovin suotavaa!

Avatar

Ihana kuulla! Tästä tuli jotenkin tosi hyvä olo ja huojentunutkin samalla, oli oikea hyvänmielen postaus 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä