Harvinaista herkkua

Tätä ei olekaan aikoihin nähty, haaste! Rakas Iina haastoi, joten en kai voi olla tekemättä, kun toinen makaa flunssaisena kotona! 😉 Ja pakko myöntää, että tämä oli kyllä hauskaa! Loppuun haastoin vielä pari bloggaajaa mukaan, sillon joskus kun näitä haasteita tuli aina enemmän tehtyä niin haastettiin tietty niitä kavereita, mutta ajattelin, että voisin tällä kertaa haastaa uudempia nimiä! Ja ideahan on aina kysyä haastetuilta kymmenen kysymystä ja vastata haastajan kysymyksiin!

Kymmenen kysymystä

1. Lemppari jouluherkkusi?

Lämminsavulohi! En oikein diggaile jouluruuasta, lohihan ei sinänsä ole mikään erityinen jouluruoka, mutta meillä sitä on aina pöydässä ja se on mun lempparia 🙂 Oli sitten joulu tai pääsiäinen! Joulutorttuihin olen totaalisen koukussa.

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?

Lottovoittoa. Noh, en tiedä. Rakastan saada villasukkia ja yökkäreitä!

3. Jouluperinne jonka toteutat joka vuosi?

Secret Santa! Sovittiin monta vuotta sitten, että sen sijaan, että kaikki ostavat lahjoja, mennään halvemmalla meidän suvun kanssa ja jokainen ostaa yhden lahjan, eli jokainen myös saa yhden lahjan. Lahja saa maksaa 10 euroa tai sen voi tehdä itse. Sitten pukki tulee aina jakamaan ne lahjat ja ne avataan ikäjärjestyksessä yksitellen niin, että kaikki näkevät mitä jokainen saa. On ihanaa aina seurata, kuinka kaikki saavat itsensä näköisiä lahjoja. Lisäksi lahjojen ostaminen on hauskaa! Me kyllä halutaan silti tuon lisäksi vähän muistaa läheisiä, joten viime vuonna tehtiin ihania kaakaolusikoita lahjaksi kaikille kummeille, isovanhemmille, tädeille ja sedille. Kannattaa kurkata ohje tästä postauksesta! Isovanhempia ollaan myös usein muistettu lasten kuvilla varustetuilla kalentereilla ja muilla pienillä jutuilla.

4. Kenen kanssa vietät joulua?

Perheen. Vuorotellaan aina vähän. Tänä vuonna ollaan ilmeisesti aatto minun sukuni kanssa, joulupäivä Topiaksen äidillä ja tapaninpäivä Topiaksen isällä. Meidän oli tarkoitus ekaa kertaa järjestää joulu meillä ja olla aatto Topiaksen äidin puolen suvun kanssa, mutta suunnitelmat muuttuivat, koska tämä saattaa olla viimeinen mahdollisuus viettää joulua niin, että minun puoleltani kaikki ovat koossa.

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

Sellainen kun se aina onkin ollut <3 Paljon hyvää ruokaa, kaikki rakkaat ympärillä, ihania joululauluja ja lämpimiä villasukkia lahjaksi <3

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitääkö jouluna olla lunta?

En voisi! Tarvitsen sen pimeyden, ei niinkään lumella ole väliä, vaikka se toki on plussaa. Mutta jotenkin se kylmä ilma ja pimeys tekee sen fiiliksen, kun saa käpertyä ne uudet villasukat jalassa sohvannurkkaan päivän päätteeksi.

7. Paras jouluelokuva?

Apua, paha! Topias haluaa aina katsoa sen Lumiukon, mutta mä en ole ikinä katsonut sitä, eikä siinä ole mulle mitään nostalgista. Mun mielestä se oli aina tosi tylsä lapsena! Lapsena oli huippua kun jouluna tuli aina kaikki Yksin kotona -leffat. Nyt en oikein tiedä…

8. Lempi joululaulusi?

Oi niitä on paljon. Petteri Punakuono, Jouluyö juhlayö yms. Kaikki perinteiset.

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?

Marraskuussa heti kun saan Topiaksen lämpeemään. Meillä on viime vuonna ostettu valkoinen muovikuusi, koska olen allerginen ja tänä vuonna yritän päästää kontrollifriikkipuolestani irti ja antaa lasten koristella.

10. Jouluaskarteluvinkki?

Hienoja joulukortteja saa helposti ja hauskasti, kun painaa lasten kädenjäljen maalilla korttipohjaan, leikkaa jokaiselle sormelle oman tonttulakin ja liimaa palan pumpulia parraksi ja piirtää vielä silmät niin, että jokaisesta sormesta tulee pieni joulupukki. Tehtiin näitä viime vuonna miljoona!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos Iina, onnistuit vähän nostattamaan joulufiilistä <3 Sitten niihin omiin kysymyksiin ja haasteisiin! Haastan mukaan Eveliinan, Tiian, Elisan ja Lauran. Ja te pääsette vastailemaan tällaisiin kysymyksiin…. 😉

1. Koska koet, että sinusta tuli äiti? Synnytyksessä, viikon päästä, vai ehkä jo testin tehdessä?

2. Mitä mieltä olet varpajaisperinteestä?

3. Miten äitiys vaikutti ystävyyssuhteisiisi?

4. Miksi pidät blogia?

5. Mikä on parhaiten mieleen jäänyt saamasi kommentti?

6. Jos saisit juuri nyt käteen 3000 euroa, mitä tekisit sillä rahalla?

7. Mitä piirrettä itsessäsi tahtoisit kehittää?

8. Viaplay vai Netflix? Miksi?

9. Mitä kadut eniten elämässäsi?

10. Mikä on ollut elämäsi parasta aikaa? Entä kurjinta?

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Hei kivaa!! kiitos emilia! <3 🙂

Avatar

Ihana joulufiilis tuli tätä lukiessa, pitääkin kipaista jo glögiä!
Hyviä kysymyksiä keksit, voisitko tehdä postauksen missä vastaat niihin myös itse? 😀 ja/tai linkata kaikki vastauspostaukset kun ne ovat valmiit?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä